Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Vinyl - amit hallgatunk

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1025

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Majdnem hogy fejből megvan az összes lemezem. Igaz max 500db ra korlátozom a gyűjteményemet...de ezen is csökkentek majd. Nincs sajnos sok ideje az embernek zenélni. Így pedig már a legjobbakat hallgatja szívesen.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: tollact »

Node pont ez a remek alkalom a listába vételre nem?
Megtakarítod felteszed a lemezt, a kezedbe veszed a borítót és odaülsz a gép elé (én a notit veszem az ölembe) - és mire vége lenne az első számnak már pukk fent is van. Persze ebben van egy kis csúsztatás, mert sokszor nálam is elmarad a "rituálé"!

Valószínüleg ez lesz hosszabb távon a módja. Olyan kellemes gonddal is szembesülök mostanában, hogy olyan kiadással rendelkezem, ami nem is szerepel az adatbázisban. Ezeket nekem kellene feltöltenem, fényképpel stb. De előbb-utóbb majd eljutok odáig is.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Igen, egyetértek!
Én is ezt használom, Hanglemez, vagy hanglemezbolt, és semmi esetre sem bakelit:-)
Kint meg csakis vinyl, vagy records, máskülönben néznek mint az ufóra:-)

"music is the best"
Frank Zappa

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Értem én, hogy gőzgép és általában én is vinyl-nek hívom, de azért legyünk vele tisztában, hogy Magyarországon így hívják. Múltkor vinyl-t mondtam haveroknak azt sem tudták miről beszélek. Ez kb olyan mint az autógumi. Mindenki guminak hívja pedig abból van benne a legkevesebb...

Van rendes Magyar neve...Hanglemez.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Amikor én a frissen vett lemezekkel hazaérek akkor inkább vadul elkezdem hallgatni őket
Így aztán a katalógizálás elmarad. De persze ebben van egy kis csúsztatás, mert mindenek előtt megtisztítom a friss szerzeményeket, és csak utána kezdem áthallgatni.

Node pont ez a remek alkalom a listába vételre nem?
Megtakarítod felteszed a lemezt, a kezedbe veszed a borítót és odaülsz a gép elé (én a notit veszem az ölembe) - és mire vége lenne az első számnak már pukk fent is van. Persze ebben van egy kis csúsztatás, mert sokszor nálam is elmarad a "rituálé"!

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Hát igen, bár ezen segít ha a megvett lemezt rögtön hazaérkezéskor felveszed. Így legalább mindig szinten vagy és ha időd engedi még csökken is a különbség. Végül is discogsba felvenni egy lemezt pár pillanat mert az előadó és cím beírására általában rögtön jó helyre dob ott meg már csak kijelölöd, hogy konkrétan melyik kiadás oszt kész.

Amikor én a frissen vett lemezekkel hazaérek akkor inkább vadul elkezdem hallgatni őket
Így aztán a katalógizálás elmarad. De persze ebben van egy kis csúsztatás, mert mindenek előtt megtisztítom a friss szerzeményeket, és csak utána kezdem áthallgatni.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

Ez tök jó csak az a gond vele, hogy én még csak mostanában kezdtem a Discogsra is feltöltögetni a lemezeimet. Mivel több ezer darabról van szó, ez el fog tartani egy darabig. Szerintem sosem fogom magam utolérni, mivel mindig többet veszek, mint amennyit sikerül katalogizálnom. Majd talán nyugdíjas koromban...

Hát igen, bár ezen segít ha a megvett lemezt rögtön hazaérkezéskor felveszed. Így legalább mindig szinten vagy és ha időd engedi még csökken is a különbség. Végül is discogsba felvenni egy lemezt pár pillanat mert az előadó és cím beírására általában rögtön jó helyre dob ott meg már csak kijelölöd, hogy konkrétan melyik kiadás oszt kész.

bolygo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 48

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: bolygo »

A barcode olvasóval mit lehet csinálni azonkívül, hogy a saját példányodat beolvasod? Én annak nem látom akkora fontosságát. Főleg úgy, hogy az általam preferált korszak lemezei közül mindig az a kívánatos, amin még NINCS ilyen kód.....

A barcode olvasó beazonosítja az előadót és a kiadót, kiadást, gyorsítja a keresést és a katalogizálást, ez egyenlőre elméleti lehetőség, mert nem találtam még jól, megbízhatóan működő olvasót. Lemezeim töredékének van csak vonalkódja, és ha létezik, akkor vonzódom az régebbi kiadáshoz, tapasztalati alapon ,
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Nem biztos, hogy pont ugyanez, de iphone esetén meg ajánlom a crate diggert. discogs mellett még másokban is keres, ha van discogs accod akkor az összeállított listádat bármikor eléred mobilon - nagyon jól jön mikor ott vagy egy vinyl boltban és nem tudod, hogy adott lemez megvan-e már vagy nincs. (meg, hogy discogson milyen áron megy az adott lemez éppen).

Ez tök jó csak az a gond vele, hogy én még csak mostanában kezdtem a Discogsra is feltöltögetni a lemezeimet. Mivel több ezer darabról van szó, ez el fog tartani egy darabig. Szerintem sosem fogom magam utolérni, mivel mindig többet veszek, mint amennyit sikerül katalogizálnom. Majd talán nyugdíjas koromban...

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Igazad van, találtam még egy alkalmazást ami szintén a discogs-t használja, neve Discoid Lite, de a barcode olvasója annak is
Létezik olyan ami megbízhatóan működik?

A barcode olvasóval mit lehet csinálni azonkívül, hogy a saját példányodat beolvasod? Én annak nem látom akkora fontosságát. Főleg úgy, hogy az általam preferált korszak lemezei közül mindig az a kívánatos, amin még NINCS ilyen kód.....

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

Találtam egy remek alkalmazást Androidos telefonokra, a neve: discography.
A www.discogs.com adatbázisát használja, a barcode olvasója nem müxik jól nekem, a többi nagy segítség a gyűjtögetésben. ( A Pink Floyd .Dark Side of the Moon, SMAS 11163, US nyomását segített beazonosítani az első használatkor.)

Nem biztos, hogy pont ugyanez, de iphone esetén meg ajánlom a crate diggert. discogs mellett még másokban is keres, ha van discogs accod akkor az összeállított listádat bármikor eléred mobilon - nagyon jól jön mikor ott vagy egy vinyl boltban és nem tudod, hogy adott lemez megvan-e már vagy nincs. (meg, hogy discogson milyen áron megy az adott lemez éppen).

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

"sok sok bakelitet hozott Jézuska" ennek örülök, csak egy dolog mindig zavarja a szemem, és fülem. NEM BAKELIT!!!

A hőre keményedő bakelitből soha nem készítettek hanglemezt, mert a rideg, törékeny bakelitbe nem lehet préselni semmit. Az 1920-as években elterjedt,

Értem én, hogy gőzgép és általában én is vinyl-nek hívom, de azért legyünk vele tisztában, hogy Magyarországon így hívják. Múltkor vinyl-t mondtam haveroknak azt sem tudták miről beszélek. Ez kb olyan mint az autógumi. Mindenki guminak hívja pedig abból van benne a legkevesebb...

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

http://recorder.blog.hu/2012/12/18/budapest_records

Nagyon jó a lista, találtam rajta pár helyet amelyről még nem tudtam. Egy hiányossága van, hogy nem tér ki arra, hogy mely helyszínen tudsz a kiválasztott lemezbe belehallgatni. " Hallatlanba" vásárolni nélkül kicsit lutri.

Született még egy cikk a budapesti lemezboltokról:

http://www.quart.hu/quart/nagy/20121008 ... esten.html

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

A www.discogs.com adatbázisát használja, a barcode olvasója nem müxik jól nekem, a többi nagy segítség a gyűjtögetésben. ( A Pink Floyd .Dark Side of the Moon, SMAS 11163, US nyomását segített beazonosítani az első használatkor.)

+

A Recorder összegyűjtötte az általa ismert összes budapesti beszerzési forrást, jó csemegézést!

http://recorder.blog...udapest_records

Boldog új évet!

Minden elismerésem ezért a listáért! Nem is hittem volna hogy ennyi vinyl lelőhely van Budapesten. Jövő héten megyek fel, de ez az összeállitás miatt nagyobb lesz a kör, mint amit terveztem. Sokunk nevében Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

Egy hátránya van: ömlesztve mutatja az összes megjelent anyagot, nem választja külön mint a Discogs az albumokar, kislemezeket, válogatásokat.Ott könnyebb egy-egy lemezt kikeresni.

Igazad van, találtam még egy alkalmazást ami szintén a discogs-t használja, neve Discoid Lite, de a barcode olvasója annak is
Létezik olyan ami megbízhatóan működik?

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

+

A Recorder összegyűjtötte az általa ismert összes budapesti beszerzési forrást, jó csemegézést!

Boldog új évet!

Na itt válaszolok, mert az Androidon nem akar rendesen működni a válaszadási lehetőség. Köszi ezt a tippet, és tényleg a Discogst használja, megnéztem amit én töltöttem fel kép, az jelenik meg a keresésnél, amennyiben pontosan azt a kiadást nézzük.
Egy hátránya van: ömlesztve mutatja az összes megjelent anyagot, nem választja külön mint a Discogs az albumokar, kislemezeket, válogatásokat.
Ott könnyebb egy-egy lemezt kikeresni.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

+

Boldog új évet!

bolygo
V.I.P.
V.I.P.

Vinyl - amit hallgatunk

+

Boldog új évet!

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

"sok sok bakelitet hozott Jézuska" ennek örülök, csak egy dolog mindig zavarja a szemem, és fülem. NEM BAKELIT!!!

A hőre keményedő bakelitből soha nem készítettek hanglemezt, mert a rideg, törékeny bakelitbe nem lehet préselni semmit. Az 1920-as években elterjedt, magas, például 78/perc fordulatszámmal lejátszandó gramofonlemezeket először cinklemezből, keménygumiból és sellakból - ami egy trópusi vidéken élő levéltetű, a Laccifer lacca vöröses színű, sűrűn folyó elgyantásodott váladéka - készítették. A későbbi, elektromos erősítésű lemezjátszók normál, majd mikrobarázdás hanglemezei pedig a hőre lágyuló poli-vinil-klorid és a poli-vinil-acetát kopolimerjéből, acetilcellulóz-polivinilkloridból készültek, aminek a márkaneve Vinyl. Magyarországon a CD hanghordozók megjelenése után kezdték „bakelit”-nek nevezni a régi hanglemezeket a magyar műszaki és zenei szlengben. A téves szóhasználat, a metonímia okozója, hogy a vinyl hanglemezek anyaga is fekete és viszonylag kemény, hasonlóan a telefonkészülékek, fogantyúk anyagaként régen jól ismert bakelithez.
"music is the best"
Frank Zappa

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2788

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

@57verses jóvoltábol,thanx

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

Nagyon jó kis karácsonyom volt, sok sok bakelitet hozott Jézuska. Abból most éppen ez pörög. Ez egy nagyon jó lemez (feltéve ha szereti valaki az igényes elszállós elektronikus zenét)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2788

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Woodoo chile(s)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Reference Recordings- Tafelmusik 45 rpm

Mennyei! Aki szereti a barokk zenét, annak ajánlott!

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Vinyl - amit hallgatunk

Hozzászólás Szerző: pampickton »

Ez a baba kis dupla lemez került a fa alá

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Vinyl - amit hallgatunk

Békés, boldog karácsonyt kíván lemezboltunk minden eddigi és jövendőbeli törzsvásárlónknak!
"music is the best"
Frank Zappa

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”