Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Sinok
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sinok »

A búgás rossz erősítőkre jellemző. Ha a szünetekben jól hallhatóan brummos, és újonnan vetted, akkor ez garanciális probléma.

Itt vettem egy fórumtárstól, sajnos ilyen formán nem garanciális. Hangfalra kötve semmi zúgás, csak fejhallgatóval. Ezért nem értem mi baja lehet. Rossz a párosítás (fejhallgató-erősítő)? Egy ismerősüm szerint legaláb 100 ohm-os füles kellene hozzá. Csak lehetőségem igazán nics próbálgatni....

Musicfan
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Musicfan »

House és trance zenére leginkább a nyers erő, a teljesítmény a fontos. A Dali C6 kicsit túl udvarias lesz ezekhez a műfajokhoz, egy régi Marantz-cal meg pláne.

Hozzátenném még azt is, hogy a PM52-t minimum 8 Ohmos hangfalakra tervezték. Igaz, ha nem akarja nagyon "megzavarni" akkor nem lesz probléma akkor sem ha ennél kisebb impedanciájú dobozokat pl. 6 ohmos Dalit kapcsol rá.
Én számításba venném a sztereó Yamahákat (AX396, AX496, AX596, AX397, AX497). Nem olyan rég vettem egy AX-396-ot. Elég baráti áron lehet őket megkapni. Az említett műfajokhoz jól jöhet a Yamaha specialitása, a fokozatmentesen állítható loudness. Már csak azért is, mert a Dali Concept a Yamahával együtt kicsit harsány középtartományt produkál.
Marantz CD 6003, Marantz PM 7001, Dali Concept 10

Musicfan

Sztereó erősitők

Musicfan!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ezek szerint ha jól értelmezem, minden gond nélkül köthetem őket azonos hangfalra ha a HM ki van kapcsolva mikor a sztereó megy, illetve a HM használatakor ki van kapcsolva a sztereó és a hangfal választó kapcsolók is.
A kapcsolási rajzok sajnos nekem nem sokat árulnak el.

Köszönöm!

Így van. Gond nélkül használhatod ahogy leírtad. Sőt, a sztereónál elegendő csak kikapcsolni magát az erősítőt VAGY csak a hangfalakat.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Soha nem volt csöves erősítőm, mennyire jellemző ezekre a búgás, kicsi alapzaj?
A búgás rossz erősítőkre jellemző. Ha a szünetekben jól hallhatóan brummos, és újonnan vetted, akkor ez garanciális probléma.

Sinok
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Sinok »

Egy kérdéssel zavarnálak benneteket. Nemolyrég kezdtem aktív zenehallgatásba, vásároltam egy csöves erősítőt (Fatman ValveDock MKI, csak az erősítő) jelenleg csak felhallgatón keresztül hallgatok zenét (Denon AH-D1100), ezért is vettem, volt fejhallható kimenete. Egy kicsit búg a fejhallgató. Nem nagyon, de a számok közötti csendben hallható. A hangerő növekedésével a búgás erőssége nem változik. Soha nem volt csöves erősítőm, mennyire jellemző ezekre a búgás, kicsi alapzaj? Vagy rossz a párosítás (erősítő-fejhallgató) és ezért búg. Az erősítő még új, a csöveket most járatom be. Hangfalakra kötve nem búg, úgy ki lett próbálva.
Tanácsaitokat megköszönöm.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Hello!
Dali C6 mellé keresek erősítőt, sztereo zenehallgatás lenne a cél (haus, trance zenére)
30 ezer a keretem, szimpatikus egy Marantz pm-52.
mit gondoltok, vagy ha van jobb opció, akkor szívesen meghallgatom.
Üdv

House és trance zenére leginkább a nyers erő, a teljesítmény a fontos. A Dali C6 kicsit túl udvarias lesz ezekhez a műfajokhoz, egy régi Marantz-cal meg pláne.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Indy »

Még minidig szetero erősítő nézelődésben vagyok.
Egy Tannoy Venus 507 hajtanék vele és jazz, nagyzenekar, akusztikus zenét hallgatok vele.
Integrált erősítőben gondolkozom.

Ami lényeg, hogy 25max 30 ezrem lenne a dologra.
Természetesen használtban gondolkozom.

Ezt javaslom.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Én Marantz PM-6010-et OSE vagy LE változatban keresnék, esetleg 7000 vagy 7200 bár utóbbiak kilógnak a büdzsédből. A Pioneer A400 a titkos favoritom, de az ritkán bukkan fel a piacon
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bean »

Sziasztok.

Még minidig szetero erősítő nézelődésben vagyok.
Egy Tannoy Venus 507 hajtanék vele és jazz, nagyzenekar, akusztikus zenét hallgatok vele.
Integrált erősítőben gondolkozom.
Elsőként egy Onkyo A 8830-ra gondoltam, de volt aki azt mondta, hogy lehet nem a legjobb összhang lenne köztük.
Ami lényeg, hogy 25max 30 ezrem lenne a dologra.
Természetesen használtban gondolkozom.
Kérnék szépen javaslatokat, milyen márkába gondolkozzam vagy épp milyen teljesítményben, mert szeretném ha a Venusok meglennének hajtva.

Segítséget köszönöm

Üdv

Fetaaah
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 13

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Fetaaah »

Musicfan!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Ezek szerint ha jól értelmezem, minden gond nélkül köthetem őket azonos hangfalra ha a HM ki van kapcsolva mikor a sztereó megy, illetve a HM használatakor ki van kapcsolva a sztereó és a hangfal választó kapcsolók is.
A kapcsolási rajzok sajnos nekem nem sokat árulnak el.

Köszönöm!

Musicfan

Sztereó erősitők

Először is köszönöm a leírást és segítséget!

A sztereó végfok nem modern cucc, de bekapcsolása után 1-2 mp.-el kapcsol egy relé, ellenben a hangfal választást már nem relével oldották meg.
A HM erősítő bekapcsolás után kétszer is kapcsol relét, gondolom az erősítő fokozatot majd a hangfal kimeneteket a csatlakoztatott hangfalak függvényében.

HM erősítő Onkyo TX-SR 875:
http://www.uk.onkyo....tml?tab=Details

Sztereó előerősítő és végfok:
http://nesovski.com/page_AH209.htm
http://nesovski.com/page_AH309.htm

Ez a midi torony kompletten van meg, így néz ki:
http://www.thevintag.../PHILIPS09.html

A HM erősítőnél a pici segédtrafóval táplált készenléti áramkörök először bekapcsolják a főtrafót, ez az első kattanás, majd ha a védelem mindent rendben talált, akkor kapcsolja be a hangfalakat, ez a második kattanás. Ha a régi sztereó is rendelkezik relés védelemmel, ahogy írtad, akkor semmi akadálya, hogy körültekintő üzemeltetés mellett-ahogy előzőleg leírtam- közös hangfalra dolgozzanak az erősítők. Letöltöttem a kapcsolási rajzot a Philips végfokhoz. Az RE601 jelű relé kapcsolja a hangfalakat, ha a relé nincs meghúzva, csak a teljesítmény mérő marad a falakra kapcsolva,. de az minimum 1,5 kohmon keresztül, így nem zavar. Ezért ha kikapcsolod a sztereót és megy a HM akkor nem muszáj kézzel lekapcsolni a hangfalakat a Philips-en. Ha viszont melegen akarod tartani a Philips-et miközben megy a HM akkor a Spekers A-B kapcsoló megoldja.

Itt az Onkyo kapcsolási rajza :http://elektrotanya.com/onkyo_tx-sr875. ... nload.html
Itt pedig a Philips: http://elektrotanya.com/philips_22ah309 ... nload.html

ata89
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ata89 »

Hello!
Dali C6 mellé keresek erősítőt, sztereo zenehallgatás lenne a cél (haus, trance zenére)
30 ezer a keretem, szimpatikus egy Marantz pm-52.
mit gondoltok, vagy ha van jobb opció, akkor szívesen meghallgatom.
Üdv

Fetaaah
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Először is köszönöm a leírást és segítséget!

A sztereó végfok nem modern cucc, de bekapcsolása után 1-2 mp.-el kapcsol egy relé, ellenben a hangfal választást már nem relével oldották meg.
A HM erősítő bekapcsolás után kétszer is kapcsol relét, gondolom az erősítő fokozatot majd a hangfal kimeneteket a csatlakoztatott hangfalak függvényében.

HM erősítő Onkyo TX-SR 875:
http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx- ... ab=Details

Sztereó előerősítő és végfok:
http://nesovski.com/page_AH209.htm
http://nesovski.com/page_AH309.htm

Ez a midi torony kompletten van meg, így néz ki:
http://www.thevintageknob.org/THEVAULT2 ... IPS09.html

Musicfan

Sztereó erősitők

Szeretnék kérdezni valamit, amit nem merek kipróbálni.

Adott egy sztereó elő- és végerősítő páros, illetve egy házimozi erősítő.
Arra gondoltam, hogy praktikus lenne ha 1 pár front sugárzóra kötném mindkét rendszert, hogy az éppen hallgatni kívánt forrásnak megfelelő erősítőt használjam rajta. Sajnos helyhiány miatt nem fér el még 1 pár hangsugárzó.
Ezzel a gondom az, hogy ha nem választom le az éppen nem üzemelő erősítőt míg a másik megy, akkor annak a kiadott feszültsége (ami olykor nem is kicsi) vissza dolgozik a másik erősítőre.
Attól tartok, hogy ez esetleg galibát okozhat, azaz elromolhat valamelyik előbb-utóbb.

Ha ez a veszély fenn áll, akkor mivel kellene leválasztani őket? Milyen kapcsoló létezik ilyen célra, ami a jó minőségű kábelek útjába téve nem rontja le a hangot egy 100Ft.-os "drót" szintjére, de megfizethető áron van?

Hali! A mai modern erősítők esetében egy-egy relén keresztül csatlakoznak a hangfalak a végfokozathoz. Ezzel lehet manuálisan ki-be kapcsolni a hangfalakat( A-B hangfal kapcsoló), illetve a védelem is le tudja kapcsolni a hangfalakat, ha valamilyen rendellenességet-pl. túl nagy egyenfeszültséget a végfok kimenetein-észlel. Ha az erősítő ki van kapcsolva, akkor természetesen ezen relék is bontanak, illetve ha Te manuálisan kikapcsolod a hangfalakat-ez általában csak sztereó cuccoknál lehetséges, és nem ugyanaz mint a némítás funkció- akkor is a reléket áramtalanítod, így szintén bontják a hangszóró kimenet felé az áramkört. Így tulajdonképpen csak arra kell ügyelned hogy a két erősítő egyszerre ne legyen bekapcsolva. Vagy ha az egyik sztereó, akkor azon a hangfalakat kell lekapcsolnod az A-B hangfal gomb segítségével mikor a házimozi erősítőt használod. Ha a sztereót használod akkor viszont a házimozit muszáj kikapcsolni, azokon szerintem nincs kézi teljes hangfal lekapcsolás, azoknál csak kikapcsoláskor bontanak a hangfalakat kapcsoló relék.
Régi erősítőknél (1990 előtt főleg) viszont előfordul, hogy nincs relés védelem, ezért jó lenne tudni az erősítők típusait.

Fetaaah
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Köszi a segítséget, megpróbálom felvenni vele a kapcsolatot ha rátalálok.

Vendég

Sztereó erősitők

Arra gondoltam, hogy praktikus lenne ha 1 pár front sugárzóra kötném mindkét rendszert, hogy az éppen hallgatni kívánt forrásnak megfelelő erősítőt használjam rajta. Sajnos helyhiány miatt nem fér el még 1 pár hangsugárzó.
Ezzel a gondom az, hogy ha nem választom le az éppen nem üzemelő erősítőt míg a másik megy, akkor annak a kiadott feszültsége (ami olykor nem is kicsi) vissza dolgozik a másik erősítőre.
Attól tartok, hogy ez esetleg galibát okozhat, azaz elromolhat valamelyik előbb-utóbb.

Ha ez a veszély fenn áll, akkor mivel kellene leválasztani őket? Milyen kapcsoló létezik ilyen célra, ami a jó minőségű kábelek útjába téve nem rontja le a hangot egy 100Ft.-os "drót" szintjére, de megfizethető áron van?

Lacy fórumtársunk pont ennek a problémának a megoldására gyárt már évek óta hangfal átkapcsoló néven egy igen praktikus szerkezetet.

.

Fetaaah
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Deske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Deske »

A PM 75-re várok, hátha felbukkan. De ott van az AKAI is, az sem lenne olyan rossz. Ha lenne PM95, az árára kíváncsi lennék, szerintem 60-80E körül alakulna, gondolom én.

Ha vennék egy jobb sztereó erősítót 50-ért, és még hozzá 20-30 körül egy DAC-t, akkor máris 80-nál vagyok, akkor viszont inkább beruháznék egy PM95-re.

Deske
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

A Marantz Pm95 tuti nem fér bele 50ezerbe.
Én a helyedben más megoldást keresnék.Egy stereo vas meg egy régebbi olcso dac, vagy sztereo vas+ H/K 970as cdjátszó abban van dac bemenet is.

A PM 75-re várok, hátha felbukkan. De ott van az AKAI is, az sem lenne olyan rossz. Ha lenne PM95, az árára kíváncsi lennék, szerintem 60-80E körül alakulna, gondolom én.

Vendég

Sztereó erősitők

Az a helyzet, hogy sima erősítő kellene, meg a HK az nem fér bele a 50 E-s keretbe, ha jól néztem, az 140E körül van még jelenleg. Nekem a Marantz PM 75, vagy a PM 95 lenne az ideális választás. Ha minden húr szakad, akkor az Akai AM 55 lesz belőle, bár az minőségileg nem olyan mint a Marantz.

A Marantz Pm95 tuti nem fér bele 50ezerbe.
Én a helyedben más megoldást keresnék.Egy stereo vas meg egy régebbi olcso dac, vagy sztereo vas+ H/K 970as cdjátszó abban van dac bemenet is.

Deske
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Szívesen. Tudomásom szerint a Yamahának csak a házimozi erősítőiben van D/A konverter. De ha a konverter meghatározó szempont, a HK 3490 rádióerősítőben is van, mégpedig AK4589-es. És optikai bemenete is van neki.

Az a helyzet, hogy sima erősítő kellene, meg a HK az nem fér bele a 50 E-s keretbe, ha jól néztem, az 140E körül van még jelenleg. Nekem a Marantz PM 75, vagy a PM 95 lenne az ideális választás. Ha minden húr szakad, akkor az Akai AM 55 lesz belőle, bár az minőségileg nem olyan mint a Marantz.

Musicfan

Sztereó erősitők

Nagyon szépen köszönöm a véleményedet!
Mostanra odajutottam, vagy a PM75, vagy PM95-ös az, ami igazán érdekelne.
A Yamaha erősítőbe is van olyan típus, amiben megtalálható az optikai bemenet?

Szívesen. Tudomásom szerint a Yamahának csak a házimozi erősítőiben van D/A konverter. De ha a konverter meghatározó szempont, a HK 3490 rádióerősítőben is van, mégpedig AK4589-es. És optikai bemenete is van neki.

Deske
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hali!

A PM7200-zal műszakilag szinte teljesen azonos a PM7000, abból nemrég volt több is eladó 50.000-ért. Keress rá, az egyik még nem kelt el ahogy látom.

Szerintem a Yamaha AX sorozatot is érdemes kipróbálni. Nekem PM7001-es Marantz van. Ahhoz hasonlítva a Yamaha AX-396 kicsit harsányabb közepekkel rendelkezik, ha mindkettőt direkt módban vizsgáljuk. Összességében szerintem a hangja alapján a Yamaha igen jó ár/érték viszonyt képvisel, szerintem kissé alul van értékelve. Lehet hogy a válság is közrejátszik, de ahogy nézem nem igazán kapkodnak utánuk.

Nagyon szépen köszönöm a véleményedet!
Mostanra odajutottam, vagy a PM75, vagy PM95-ös az, ami igazán érdekelne.
A Yamaha erősítőbe is van olyan típus, amiben megtalálható az optikai bemenet?

Musicfan

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Erősítő vásárlása előtt vagyok, és 30-50 E közötti összegért keresgélek használt erősítőt.

Szívesen venném, ha tudnátok véleményezni az alábbi modelleket, ezek közül a PM75-ös lenne a legjobb választás számomra, mert van rajta optikai bemenet is, ami nagyon ritka dolog.

Mik a tapasztalatok, kinek volt már ilyen ezek közül?

Esetleg valakinek lenne eladó?

Marantz PM75, PM80, PM88, PM90, esetleg PM7200

Ha ezekhez hasonló kategóriát tudna valaki ajánlani, mondjuk Pioneer-t, annak is örülnék.

Előre is köszönöm a segítséget!

Hali!

A PM7200-zal műszakilag szinte teljesen azonos a PM7000, abból nemrég volt több is eladó 50.000-ért. Keress rá, az egyik még nem kelt el ahogy látom.

Szerintem a Yamaha AX sorozatot is érdemes kipróbálni. Nekem PM7001-es Marantz van. Ahhoz hasonlítva a Yamaha AX-396 kicsit harsányabb közepekkel rendelkezik, ha mindkettőt direkt módban vizsgáljuk. Összességében szerintem a hangja alapján a Yamaha igen jó ár/érték viszonyt képvisel, szerintem kissé alul van értékelve. Lehet hogy a válság is közrejátszik, de ahogy nézem nem igazán kapkodnak utánuk.

Deske
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Erősítő vásárlása előtt vagyok, és 30-50 E közötti összegért keresgélek használt erősítőt.

Szívesen venném, ha tudnátok véleményezni az alábbi modelleket, ezek közül a PM75-ös lenne a legjobb választás számomra, mert van rajta optikai bemenet is, ami nagyon ritka dolog.

Mik a tapasztalatok, kinek volt már ilyen ezek közül?

Esetleg valakinek lenne eladó?

Marantz PM75, PM80, PM88, PM90, esetleg PM7200

Ha ezekhez hasonló kategóriát tudna valaki ajánlani, mondjuk Pioneer-t, annak is örülnék.

Előre is köszönöm a segítséget!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”