Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Bár nem kezdő vagyok, ilyen problémával még nem találkoztam... Van egy Pioneer BDP-140 lejátszóm. Eddig semmi gond nem volt vele, erre mostanában elkezdte a Prometheus BD-t benyelni. Beteszem a filmet, elsötétül a kép. Bejön egy tájékoztató a Blu-ray formátumról ugye, ami a lemezen van, majd újra elsötétül a kép és onnantól semmi. Nem reagál semmire, még a power gombra se, úgyhogy konnektor, aztán vissza, és power után gyorsan kilöketem a tálcát. Eljátszotta már párszor a rohadék. Egyszer frissítettem a szoftvert rajta, ami nem is volt igazából frissítés mert ugyanazt a verziót (legfrissebb persze) tettem fel rá, hátha. Na működött, de csak akkor egyszer, utána megint halál... Erre most beteszem az 500 nap nyár BD-t és ugyanez... Befosok. Mindkettő Intercom, meg 20th Century Fox. Lehet ehhez köze? Esetleg fos a lemez? Tanácsot kérnék ha tud valaki segíteni!!! Nagyon köszönöm előre is.
Abszolút elvetem azt a lehetőséget hogy intercom,vagy 20thCentury fox ,azok a film készítői,semmi köze nincs a lemezen található információkhoz. Egy közönséges CD vagy DVD lemez(Akár írott) is ugyanúgy bennragadhat.Próbáltad esetleg azokkal? Nem jó dolog de elképzelhető hogy új vásárlás lesz. Az a baj hogy ezeket ha baja esik nem éri meg megcsináltatni.
Nekem korábban volt egy Philips SA963 DVD/SACD játékosom,ez kb 2004-05-ben volt amikor még értéke is volt. 110 volt az új ára és pár évesen elkezdett hasonlóan viselkedni.Majd azt követően kattogó hangot adott miközben olvasni kellett volna a lemezt. Csak azért írom le mert szétrobbantam az idegtől hogy akkoriban elég komolynak mondható készülék volt. Érvényes garancia volt még rajta asszem 3 éves még nem volt,de elvittem szervízben,azt mondták az egész transzportmechanikát cserélni kellene ami ennél kb 19-25 ezer ft. És mivel csak két év gari volt rá + egy év jótálás valami tö..öm tudja mire,így fitózetős volt. Vagy az a lehetőség van hogy 30 ezer ft értékű szelvényt kapok amiből vehetek egy újat. Elgondolkodtam és mérges is voltam,mert hittem benne hogy egy ilyen volumenű cucc tartósabb mint a slim olcsó társai. Az utóbbit választottam és vettem egy Panasonic DV-s30-at asszem. Minden szart lejátszott,még a bakelit lemezt is Aztán ez lett a vége.Otthagytam a Philips-et ,lehet megcsinálta magának a tag és jól járt vele,de nekem nem ért meg annyit. Nekem volt Pio BDP-120 de nem szerettem így ment a háztól. Remélem tudsz valamit kezdeni vele,bár lehet jobb egy másikat venni elég jó áron hírdetnek itt is a fórumon ha vész esetén kell és van is rávaló..
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Bár nem kezdő vagyok, ilyen problémával még nem találkoztam... Van egy Pioneer BDP-140 lejátszóm. Eddig semmi gond nem volt vele, erre mostanában elkezdte a Prometheus BD-t benyelni. Beteszem a filmet, elsötétül a kép. Bejön egy tájékoztató a Blu-ray formátumról ugye, ami a lemezen van, majd újra elsötétül a kép és onnantól semmi. Nem reagál semmire, még a power gombra se, úgyhogy konnektor, aztán vissza, és power után gyorsan kilöketem a tálcát. Eljátszotta már párszor a rohadék. Egyszer frissítettem a szoftvert rajta, ami nem is volt igazából frissítés mert ugyanazt a verziót (legfrissebb persze) tettem fel rá, hátha. Na működött, de csak akkor egyszer, utána megint halál... Erre most beteszem az 500 nap nyár BD-t és ugyanez... Befosok. Mindkettő Intercom, meg 20th Century Fox. Lehet ehhez köze? Esetleg fos a lemez? Tanácsot kérnék ha tud valaki segíteni!!! Nagyon köszönöm előre is.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Hangsugárzót szeretnék venni, és a segítségeteket kérném. Úgy tervezem, hogy eleinte stereo 2.0 párt veszek, és később tovább építem 5.1-re.
Milyen belépő kategóriás gyártókat - esetleg típusokat - ajánlotok?
Mi a véleményetek a Jamo-ról, Wharfedale-ról?
Segítségeteket előre köszönöm!
Harman/Kardon HK 3490, Harman/Kardon HD 980, Dali Concept 2, Neotech KS-1515 M
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Egy olyan problémám adodott h leesett a centerem a polcról, az egyik hangszoróm teljesen tönkre ment, a doboz is eléggé megsérült, igy kuka az egész. Ez egy egy wharfedale Obsidian szett centere volt. Ami még fontos lehet, h a frontok hivox tuningon estek át .
A kérdésem az volna, hogy mivel tudnám helyettesiteni, h be tudjam illeszteni a rendszerembe! Centert külön nem lehet megvásárolni. Maradjak saját márkáján belül vagy mással is tudnám helyettesiteni?Ha már ez adodott, szeretnék jobbat venni! Van egy amit kinéztem az pedig a Dynavoice Challenger C-6. De bármit szivesen fogadok, amivel nem teszek nagy kárt a hangzásban!!!
Akinek van ilyen tapasztalata az kérem segitsen!
Előre is köszönett!!
Segítség,kezdő vagyok!
Ez a lista jó lesz?
http://en.wikipedia....ction_companies
De már elég néhány céget említeni, nem? A Disney is fölvásárolt egy csomót a listából.
Szerencsére így lesz új Star Wars!!!
Segítség,kezdő vagyok!
Ez a lista jó lesz?
Köszi nagy király vagy én ezt a listát nem találtam.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Lehet, hogy megköveztek érte, de nem tudtam ezt a kérdésemet már hova írni.Kellene a segítségetek lévén több szem többre emlékszik.
Kellene nekem a nagyobb forgalmazok nevei...
én eddig jutottam és még keresgélek, de hát ha van aki egy picit unatkozik és eszébe jut olyan ami a listán nincs.Ha nagyon nem ide megy a kérdés akkor az admin törölje nyugodtan megértem.
Köszönöm a segítséget
Ez a lista jó lesz?
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok.
Lehet, hogy megköveztek érte, de nem tudtam ezt a kérdésemet már hova írni.Kellene a segítségetek lévén több szem többre emlékszik.
Kellene nekem a nagyobb forgalmazok nevei...
Warner Bros
Walt Disney
Universal
Tri Star
Paramount
New Line Cinema
Miramax
Metro Goldwyn Mayer
Columbia
Dream Works
20th Century Fox
LionsGate
Pixar
Touchstone Pictures
Fox Searchlight Pictures
Paramount Vantage
Sony Pictures Animation
Focus Features
Hollywood Pictures
dimension films
focus features
Marver studio
én eddig jutottam és még keresgélek, de hát ha van aki egy picit unatkozik és eszébe jut olyan ami a listán nincs.Ha nagyon nem ide megy a kérdés akkor az admin törölje nyugodtan megértem.
Köszönöm a segítséget
Segítség,kezdő vagyok!
A SCART válasz azért nem teljesen egyértelmű.
Ha piszok jó TV-d van, ami a felskálázást jobban végzi, mint a lejátszó azt is el tudom képzelni, hogy jobb képet lehet kapni úgy.
De ezt manapság senki sem próbálja ki.
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor bontsuk ketté.
Ha jó képet akarok, akkor
- egy új BLUE Ray lejátszót kell vennem, ebből elég az alap is, akkor is, ha dvd-t akarok nézni.
Vagyis 10 -30 ezer közötti gépet vegyek, nem érdemes használt dvd lejátszót vennem, ami 5- 8 éves, mert csak a hangja lehet jobb egy régi csúcsgépnek a maihoz képest. Jól értelek?
Ha a hangja is számít, akkor elégedjek meg az alappal, mert nagyon nagy összegért kapok csak igazán jó hangút?
Jó annak az LG BD lejátszónak is a hangja, amit kölcsönkértem (futóműként), bár mondjuk a Teac vrds azért nagyságrendekkel jobban szól.
A HDMI kimeneten jobb a kép, mint Scart- on keresztül, ugye?
Nem volt egyértelmű amit írtam valóban.
Egyértelműen fogalmazok: Semmilyen DVD lejátszót ne vegyél!
Igen a hangja lesz csak jobb, de akkor, ha analógon kötnéd be és két/több csatornás zenét szeretnél hallgatni.
Mivel van csúcs DAC-od, a koax-on is van különbség azért, de nem akkora, hogy érdemes lenne egy régi DVD lejátszót venni.
De az alap blu-ray lejátszóknál pont a DVD felkonvertálás képessége szokott a legrosszabb lenni, ezért a 20 ezres BD lejátszót sem ajánlom.
Pl. a 2012-es Sony és Panasonic blu-ray lejátszók ilyen téren igen jók. Sony 790, Pana 500 - ezek kitűnő gépek lehetnek.
SCART csatlakozón nem lesz olyan a képminőség.
Segítség,kezdő vagyok!
- egy új BLUE Ray lejátszót kell vennem, ebből elég az alap is, akkor is, ha dvd-t akarok nézni.
Vagyis 10 -30 ezer közötti gépet vegyek, nem érdemes használt dvd lejátszót vennem, ami 5- 8 éves, mert csak a hangja lehet jobb egy régi csúcsgépnek a maihoz képest.
-Ha a hangja is számít, akkor elégedjek meg az alappal, mert nagyon nagy összegért kapok csak igazán jó hangút?
-A HDMI kimeneten jobb a kép, mint Scart- on keresztül, ugye?
3x igen.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
A DAC-ot te nem használnád a lejátszóban, így hangban annyi a különbség, mint mondjuk a futóműnek használt CD lejátszók között.
Erre ugye simán lehet azt írni, hogy óriási!
A képminőség DVD esetén a lejátszóban lévő skálázó egységtől függ. Ebben vannak eltérések és minél olcsóbb egy lejátszó, azért ez a része az, ami nem olyan, mint a drágább lejátszókban.
A videó chip és skálázó azonban hatalmasat fejlődik folyamatosan minden típusváltáskor. Egy mai alap blu-ray lejátszó képe sokkal-sokkal jobb, mint egy néhány éves készüléké akkor is, ha az csúcs volt.
Akkor bontsuk ketté.
Ha jó képet akarok, akkor
Vagyis 10 -30 ezer közötti gépet vegyek, nem érdemes használt dvd lejátszót vennem, ami 5- 8 éves, mert csak a hangja lehet jobb egy régi csúcsgépnek a maihoz képest. Jól értelek?
Ha a hangja is számít, akkor elégedjek meg az alappal, mert nagyon nagy összegért kapok csak igazán jó hangút?
Jó annak az LG BD lejátszónak is a hangja, amit kölcsönkértem (futóműként), bár mondjuk a Teac vrds azért nagyságrendekkel jobban szól.
A HDMI kimeneten jobb a kép, mint Scart- on keresztül, ugye?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Segítség,kezdő vagyok!
Hello!
Ha jól emlélkszem, neked jó mozid van, és elfogadható szetereo hangod. Ha rosszul emlékszem, akkor bocsánat.
Én fordítva vagyok ezzel:
Elég jó a sztereo hang: cd VRDS futómű, külső dac, nagy hangfalak.
Időnként szeretnék a tv hangszóróinál jobb hangot kapni filmnézés közben. A dac 2 bemenetes, rákapcsolom az LG BD digi kimenetét,
a tv-vel meg a hdmi csatlakozáson keresztül kapcsolom össze. Ez az LG BD ért újonnan kb. 25 ezret.
Rengeted lemezem van, cd is, dvd is, és jó darabig így is lesz, nem célom a médialejátszó, htpc, stb..
Kérdésem a következő: érdemes vennem egy jobb minőségű dvd lejátszót? Sokkal jobb a dvd lemezek képe, ha veszek egy használtat, 50 -100 ezer között?
Vagy csak a dacjukban meg a hangjukban érzékelnék leginkább különbséget közöttük?
Minden választ előre is köszönök.
A DAC-ot te nem használnád a lejátszóban, így hangban annyi a különbség, mint mondjuk a futóműnek használt CD lejátszók között.
Erre ugye simán lehet azt írni, hogy óriási!
A képminőség DVD esetén a lejátszóban lévő skálázó egységtől függ. Ebben vannak eltérések és minél olcsóbb egy lejátszó, azért ez a része az, ami nem olyan, mint a drágább lejátszókban.
A videó chip és skálázó azonban hatalmasat fejlődik folyamatosan minden típusváltáskor. Egy mai alap blu-ray lejátszó képe sokkal-sokkal jobb, mint egy néhány éves készüléké akkor is, ha az csúcs volt.
Segítség,kezdő vagyok!
Használhatsz Y-kábelt is, de elég, ha a LEFT-be dugod az erősítő LFE, vagy SW PRE-OUT kimenetéről.
Hello!
Ha jól emlélkszem, neked jó mozid van, és elfogadható szetereo hangod. Ha rosszul emlékszem, akkor bocsánat.
Én fordítva vagyok ezzel:
Elég jó a sztereo hang: cd VRDS futómű, külső dac, nagy hangfalak.
Időnként szeretnék a tv hangszóróinál jobb hangot kapni filmnézés közben. A dac 2 bemenetes, rákapcsolom az LG BD digi kimenetét,
a tv-vel meg a hdmi csatlakozáson keresztül kapcsolom össze. Ez az LG BD ért újonnan kb. 25 ezret.
Rengeted lemezem van, cd is, dvd is, és jó darabig így is lesz, nem célom a médialejátszó, htpc, stb..
Kérdésem a következő: érdemes vennem egy jobb minőségű dvd lejátszót? Sokkal jobb a dvd lemezek képe, ha veszek egy használtat, 50 -100 ezer között?
Vagy csak a dacjukban meg a hangjukban érzékelnék leginkább különbséget közöttük?
Minden választ előre is köszönök.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Segítség,kezdő vagyok!
Ezt is megveheted,jó minőségű.http://www.aqua.hu/a...est&id=termekek
Köszönöm a válaszokat. A lényeg, hogy ide is kell a jobb minőség és egyforma legyen. Most már csak választanom kell, és fizetnem.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: Blu Ray lejátszóból erősítőbe, erősítőböl TV-be HDMI. Ebben az esetben is fontos, hogy jó minőségű legyen a kábel? Csak azért kérdezem, mert lehet h az erősítőn átvezetett jel már jelentősen ront a kép minőségen, így felesleges egy drágább kábel. Ha mégis kell jobb minőségú akkor melyik legyen a jobb? BD-HM, vagy HM-TV? Vagy legyen egyforma?
Köszönöm: István
Ezt is megveheted,jó minőségű.http://www.aqua.hu/a...est&id=termekek
Segítség,kezdő vagyok!
A következő lenne a kérdésem: Blu Ray lejátszóból erősítőbe, erősítőböl TV-be HDMI. Ebben az esetben is fontos, hogy jó minőségű legyen a kábel? Csak azért kérdezem, mert lehet h az erősítőn átvezetett jel már jelentősen ront a kép minőségen, így felesleges egy drágább kábel. Ha mégis kell jobb minőségú akkor melyik legyen a jobb? BD-HM, vagy HM-TV? Vagy legyen egyforma?
Miért romolna jelentősen az átvezetett jel? Használj ugyanolyant. Ez sokunknak bevált:
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/home_ ... hh1.p.873/
Még olcsó, de nagyon jó.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Köszönöm: István
Segítség,kezdő vagyok!
Oké. A videokártyám egy nVidia GT9200 vagy valami hasonló. Csak DVI kimenet van rajta, HDMI nincs. Elképzelhető hogy egy DVI->HDMI átalakítóval ki tudom belőle erőszakolni a TrueHD hangot? Vagy inkább felejtsem el, és vegyek másik videokártyát (vagy gépet)?
Nem fog HD hang kijönni belőle...Mindenképp vegyél egy Radeon HD kártyát, nem olcsó de minden fillért megér, mert HDMI kimeneten nagyon jól tolja a hangokat az erősítőmre. Egy tipp a teljesség kedvéért, nekem is ilyen volt. Tökéletes mozizásra.
http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_as ... 53127.html
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Segítség,kezdő vagyok!
Na igen, pont ezért olvastam utána fórumokon, hogy milyen kártyák kezelik a TrueHD-t. Ha már megvettem akkor késő rajta gondolkodni. Én is szívesen vennék miniITX-et, az illene hozzá igazából. Márcsak a fogyasztás miatt is. De sajnos nekem ez nem opció. Szerencsére játszani nem nagyon fogok rajta, ezért tudok venni passzív hűtős videókártyát. A gép többi zajával kapcsolatban meg ezen gondolkodom, mint kompromisszumos megoldás:
http://plasma.szfki....illag/halkitas/
Nem tudom mennyire lehet hatékony, de ha a felére csökkenti a zajt akkor az már nagy eredmény.
Itt van egy félkonfig:
http://hardverapro.hu/apro/zotac_ion-it ... _1-50.html
Ez pl. külső tápegységes. Egy SSD és még RAM kellene bele.
Csak azért tettem be, mert ha játékra nem kell, akkor szerintem egy ilyesmi is tökéletes lehet.
Nem is drága.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 1
Segítség,kezdő vagyok!
Nem volt különösebb oka az ATI kártya ajánlásának.
Én most adom el a HTPC-m részeit. Sikerült egy olyan brutálisat csinálni, hogy játékra tökéletes volt, de másra nem.
Sajnos vettem egy 580-as Nvidia kártyát - ez meg a HD hangokat nem kezeli.
Ha most kellene HTPC-t összerakni, akkor én biztosan vmi Zotac mini ITX alaplapot tennék a gépbe. Minden rajta van, ami csak kellhet.
Ezen egyébként, ha jól tudom Nvidia chip van.
A bajom nekem is hasonló volt az egésszel. Vagy HTPC, vagy játékgép. Akármilyen ventilátor is van a gépben, az már hangos lesz.
Az új játékokhoz meg brutális táp és jó videókártya kell.
Na igen, pont ezért olvastam utána fórumokon, hogy milyen kártyák kezelik a TrueHD-t. Ha már megvettem akkor késő rajta gondolkodni. Én is szívesen vennék miniITX-et, az illene hozzá igazából. Márcsak a fogyasztás miatt is. De sajnos nekem ez nem opció. Szerencsére játszani nem nagyon fogok rajta, ezért tudok venni passzív hűtős videókártyát. A gép többi zajával kapcsolatban meg ezen gondolkodom, mint kompromisszumos megoldás:
http://plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/halkitas/
Nem tudom mennyire lehet hatékony, de ha a felére csökkenti a zajt akkor az már nagy eredmény.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
Segítség,kezdő vagyok!
Köszönöm! Megfogadom a tanácsod. Eredetileg HTPC-t akartam összerakni de nem fog menni. Az integrált alaplapokon Radeon HD4250 (vagy más 4XXX sorozat) szokott lenni, és az nem tudja a TrueHD-t HDMI-n kiadni. Utánanéztem. A HTPC-nek való lapoknál az APU-ba igaz hogy 5XXX sorozatot integrálnak, és azok már tudják a TrueHD-t, de azok HTPC-nek jók, sajnos semmi másra (a processzor nem elég erős). Nekem meg muszáj új szgépet vennem (egyéb okokból), és nincs annyi pénzem hogy még külön HTPC-t is vegyek. Így inkább összerakok egy microATX alaplapos kisebb méretű gépet fekvő házzal, ami befér az erősítő alá. Majd próbálok hozzá passzív hűtőket használni. Ezt a kártyát találtam: nVidia GT610. Azért nVidia, mert Linux alatt is megy a hadware támogatása (nekem ez fontos). Van ATI kártyás gépem, és Linux alatt a támogatása borzalmas. Erről az nVidiáról is azt írják hogy tudja a TrueHD-t, és van belőle passzív hűtős változat például: http://hu.gigabyte.c.../gv-n610sl-1gi/
Van valami más különös oka annak, hogy Radeon-t javasoltál?
Nem volt különösebb oka az ATI kártya ajánlásának.
Én most adom el a HTPC-m részeit. Sikerült egy olyan brutálisat csinálni, hogy játékra tökéletes volt, de másra nem.
Sajnos vettem egy 580-as Nvidia kártyát - ez meg a HD hangokat nem kezeli.
Ha most kellene HTPC-t összerakni, akkor én biztosan vmi Zotac mini ITX alaplapot tennék a gépbe. Minden rajta van, ami csak kellhet.
Ezen egyébként, ha jól tudom Nvidia chip van.
A bajom nekem is hasonló volt az egésszel. Vagy HTPC, vagy játékgép. Akármilyen ventilátor is van a gépben, az már hangos lesz.
Az új játékokhoz meg brutális táp és jó videókártya kell.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
Segítség,kezdő vagyok!
Szerintem cseréld le a videókártyát vmilyen ATI Radeon-ra, amelyik tudja a HD hangokat.
Megéri.
+töltsd le és használd a HD-s XBMC progit.
Köszönöm! Megfogadom a tanácsod. Eredetileg HTPC-t akartam összerakni de nem fog menni. Az integrált alaplapokon Radeon HD4250 (vagy más 4XXX sorozat) szokott lenni, és az nem tudja a TrueHD-t HDMI-n kiadni. Utánanéztem. A HTPC-nek való lapoknál az APU-ba igaz hogy 5XXX sorozatot integrálnak, és azok már tudják a TrueHD-t, de azok HTPC-nek jók, sajnos semmi másra (a processzor nem elég erős). Nekem meg muszáj új szgépet vennem (egyéb okokból), és nincs annyi pénzem hogy még külön HTPC-t is vegyek. Így inkább összerakok egy microATX alaplapos kisebb méretű gépet fekvő házzal, ami befér az erősítő alá. Majd próbálok hozzá passzív hűtőket használni. Ezt a kártyát találtam: nVidia GT610. Azért nVidia, mert Linux alatt is megy a hadware támogatása (nekem ez fontos). Van ATI kártyás gépem, és Linux alatt a támogatása borzalmas. Erről az nVidiáról is azt írják hogy tudja a TrueHD-t, és van belőle passzív hűtős változat például: http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n610sl-1gi/
Van valami más különös oka annak, hogy Radeon-t javasoltál?
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
Segítség,kezdő vagyok!
Ez Dolby TrueHD. Viszont megtaláltam a megoldást itt:
http://forum.slysoft...ead.php?t=16079
A lényeg hogy a TrueHD az egy lossless formátum, és ebben a formátumban nem küldhető át koax vagy optikai kábelen, mert annak (szabvány szerint) nincs elég átviteli sebessége. Itt az idézet:
"Do I have to use HDMI? What about S/PDIF or Coaxial?
Yes.You cannot use S/PDIF or coaxial audio connectors due its limited bandiwidth. Since the information on a lossless audio format is so large, these cables cannot transmit the information required fast enough. If you use these connections, Powerdvd will downconvert the signal to its lossy core."
Bár azt írják, hogy LPCM formában át lehetne küldeni. Mondjuk megelégednék azzal is, ha lehetne recode-olni DD formátumra (ami veszteséges). De nem találtam ilyen codec-et. Az fddshow-ban legalábbis nem jöttem rá hogy lehetne beállítani. Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata akkor ne habozzon megosztani velem. :-)
Szerintem cseréld le a videókártyát vmilyen ATI Radeon-ra, amelyik tudja a HD hangokat.
Megéri.
+töltsd le és használd a HD-s XBMC progit.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút
Segítség,kezdő vagyok!
Most akkor Dolby TrueHD-ról beszélünk (aminek DD a magja) vagy DTSHD-MA-ról (aminek DTS a magja) ?
Ez Dolby TrueHD. Viszont megtaláltam a megoldást itt:
http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=16079
A lényeg hogy a TrueHD az egy lossless formátum, és ebben a formátumban nem küldhető át koax vagy optikai kábelen, mert annak (szabvány szerint) nincs elég átviteli sebessége. Itt az idézet:
"Do I have to use HDMI? What about S/PDIF or Coaxial?
Yes.You cannot use S/PDIF or coaxial audio connectors due its limited bandiwidth. Since the information on a lossless audio format is so large, these cables cannot transmit the information required fast enough. If you use these connections, Powerdvd will downconvert the signal to its lossy core."
Bár azt írják, hogy LPCM formában át lehetne küldeni. Mondjuk megelégednék azzal is, ha lehetne recode-olni DD formátumra (ami veszteséges). De nem találtam ilyen codec-et. Az fddshow-ban legalábbis nem jöttem rá hogy lehetne beállítani. Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata akkor ne habozzon megosztani velem. :-)