Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kedvenc zenei felvételeim

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Annyit pontisítanék, hogy nem Deutsche Grammophone volt a lemez, henem CBS Records (CBS - MDK 44644)!  :kiraly:
Akkor ezek szerint összekevertem valamivel... Nem is voltam benne biztos, amikor írtam, hogy D.G.! Na, mindegy, akkor a CBS Records-t ajánlom!

Deutsche Grammophon a J. S. Bach: Toccata & Fuga (427 668-2 GH) lemeze volt . Ezt az AVBT-n is hallgattuk. Hozzáteszem egy nagyon jó felvétel.

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Annyit pontisítanék, hogy nem Deutsche Grammophone volt a lemez, henem CBS Records (CBS - MDK 44644)! 
Akkor ezek szerint összekevertem valamivel... Nem is voltam benne biztos, amikor írtam, hogy D.G.! Na, mindegy, akkor a CBS Records-t ajánlom!

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

Ezt a xilophonhoz hasonló (talán metalophon-nak hívják?) fémes hangú hangszer magasai és mélyei esetén is hallani véltem.

Jól hallottad.

Amúgy az a hangszer a vibrafon.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Nekem egyik kedvenc zeném Vivaldi négy évszakja. Ezt szeretném megszerezni, de ha ebből nincs 100 féle verzió akkor egy sem. Én pedig nem szeretnék megvenni csak egyet, de akkor az legyen a legjobb. Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy melyiket vegyem meg?
Pont a Négy évszakot teszteltük Cosmoval, a CA 640-es CD-lejátszójával!
Nekem van egy (kb. 2000 Ft-os árú) Point Classics sorozatban kiadott változat, (ami korábban mindig tetszett), Cosmonak meg egy Deutsche Gramophone által kiadott (kb. 8000 Ft-os) verziója. Egy tételt hallgattunk meg előbb az enyémből, majd u.azt a másikból. Előre megjósolható volt a különbség, mégis kiült az arcomra a döbbenet:
Tanulság:
1. a Deutsche Gramophone-t tudom Neked ajánlani!
2. a minőségi CD általában nem olcsó, de megéri a többlet-ráfordítást!

Annyit pontisítanék, hogy nem Deutsche Grammophone volt a lemez, henem CBS Records (CBS - MDK 44644)! :kiraly:

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Nekem egyik kedvenc zeném Vivaldi négy évszakja. Ezt szeretném megszerezni, de ha ebből nincs 100 féle verzió akkor egy sem. Én pedig nem szeretnék megvenni csak egyet, de akkor az legyen a legjobb. Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy melyiket vegyem meg?
Pont a Négy évszakot teszteltük Cosmoval, a CA 640-es CD-lejátszójával!
Nekem van egy (kb. 2000 Ft-os árú) Point Classics sorozatban kiadott változat, (ami korábban mindig tetszett), Cosmonak meg egy Deutsche Gramophone által kiadott (kb. 8000 Ft-os) verziója. Egy tételt hallgattunk meg előbb az enyémből, majd u.azt a másikból. Előre megjósolható volt a különbség, mégis kiült az arcomra a döbbenet:
Tanulság:
1. a Deutsche Gramophone-t tudom Neked ajánlani!
2. a minőségi CD általában nem olcsó, de megéri a többlet-ráfordítást!

Firglisz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Firglisz »

Nekem egyik kedvenc zeném Vivaldi négy évszakja. Ezt szeretném megszerezni, de ha ebből nincs 100 féle verzió akkor egy sem. Én pedig nem szeretnék megvenni csak egyet, de akkor az legyen a legjobb. Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy melyiket vegyem meg ? Esetleg egy hely ahol meg lehet hallgatni a CD-t ? Láttam pár helyen SACD és DVD-Audió verzióban, ne erre aztám még inkább kiváncsi lennék, hogy mennyire szól másként mint egy sztereó rendszer.

köszi,
Firglisz

TV:Sony KV32-FQ86 DVD:Sony NS585P Kábel: AN C és AN B
CD:CA D-500SE Erősitő:CA A-500 Hangfal:Audio Note K/D

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Jazz at the Pawnshop

Itt a forumon többször emlegettük ezért megpróbáltam hozzájutni. Végülis egy két lemezes írott változat jutott el hozzám, ami ha jól tudom nem teljes.

Valóban nagyon szépen, "életszerűen" szól. A hangszereknek hangszerhangja van, a tapsnak tenyér összeütés és nem egy a digitális felvételekre jellemző folyamatos "sistergés".

A háttér valóban élő felvételről tanuskodik. Hallani pénztárgépet, pohárcsörgés, beszélgetést, sőt egyszer én egy telefont (hagyományost nem mobilt ) is megcsörreni véltem.

Ami viszont picit csalódást okozot, az a felvétel tere. Kicsit természetellenesnek tűnt. A dobszettből a cinn és a magasabb dobok jobbról, míg a lábdob balról hallatszott. Ez még nem lenne baj, hiszen ez még lehetne természetes, ha pont a dobossal szembe ülve hallgatjuk, de itt nagyobbnak hallani a távolságot a valóságostól. Ezt a xilophonhoz hasonló (talán metalophon-nak hívják?) fémes hangú hangszer magasai és mélyei esetén is hallani véltem.
Gondolom a jobb felvétel kedvéért ezeknél a hangszereknél több mikrofont használtak és a keverés során kicsit eltávolodtak egymástól.

A zene maga többnyira nagyon jó, ha valaki szereti a könnyedebb instrumentális jazz-t. A felvétel életszerűségéhez az is hozzájárul, hogy bizony az elvontabb, több, hosszabb rögtönzéseket tartalmazó részeknél bizony a pohárcsörgéses szólók is inkább előfordulnak, nem is említve a vendégek beszélgetéséből összeadódó lágy morajlást. Ezzel szemben a pergősebb, "latinosabb" számok esetében érezni, hogy a közönség is csak a zenére figyel. No meg persze a tapsnál sem kell hangnyomásmérő a népszerűbb számok kiértékeléséhez!

Szóval mindenkinek ajánlom mert nem csak a felvétel minősége miatt érdemes meghallgatni!
gordon314.fw.hu

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sokcsatornás zenét hallagatni persze attól baromi nehéz, mert ugye zenére kihegyezett nagyon precízhangú tuti cucc kell hozzá. különben persze hogy kaki. !!!!!!
A gond csak az, hogy a házimozi erősítők nem zenére vannak kihegyezve, mint ahogy a nevük is mutatja. DVD lejátszó meg pláne. Szóval innentől sántít a dolog. Persze itt is vannak különbségek, csak sajnos a már hi-fi-nek mondható házimozi rendszerek baromi drágák.

A What Hi-Fi?, a legnagyobb példányszámú brit újság az aktuális trendnek megfelelően egyre inkább a házimozi komponensek irányába mozdul el, ma már kb. 50-50% az aránya a sztereó és a multi-chanel teszteknek. Pár hónappal ezelőtti számban bemutatták a Primare integrált házimozi erősítőjét, ára 2.000,- Ł ( kb. 750 eFt ). Arról már azt írták, hogy egész jó zenei teljesítményt nyújt, de elmondásuk szerint a 650,- Ł-os ( kb. 240 eFt ) Roksan Kandy integrált erősítő fél kézzel alázza. Holott az csak egy közép kategóriás sztereó erősítő. Ugyan ez volt a helyzet az egyik DVD lejátszó összehasonlító teszt esetében, ahol szintén egy kb. 300 eFt-os Primare lett a legmuzikálisabb, de azért itt is megjegyezték, hogy egy NAD 521-es ( kb. 80 eFt ) zenehallgatás szempontjából egyértelműen jobb.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

én nem osztom a véleményeteket....  de hát mint tudjuk, izlések és pofonok... :taps:  persze nem vetem el a jó stereo létjogosultságát......  félre ne értsétek.....
De félreértjük...

szóval.... nektek süketeknek elárulom, attól jó a robbie koncert mert ha jól füleled a háttérből semmi más nem szól ( jó cuccon) mint a közönség , és a zenekar "visszaverődő" hangja. Tehát a felvétel feltételezi hogy egy koncerteremben elöl ülsz. így a háttér csak azt szólja ami ilyen esetben valóban mögötted is van. de hát hiába beszélek én a vakoknak a színekről... :kiraly:

Te nem színekről beszélsz, hanem csak egy színről a sok közül. Nagy különbség.

Amúgy kiváncsi lennék, hogy az 5.1-es zenebarátok komplett zenei gyüjteményének hány százalékát teszik ki a koncert felvételek?

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Véleményem szerint ti az - egyébként valóban sok -, elrontott felvételekből indultok ki. Azt hiszem egyikünk sem
Nem, én abból indulok ki, hogy olyan dolgokat hallottam már sztereóban szólni, amit még több csatornásban sosem.

És reagálva a következő üzenetre is. Lehet hogy igazad van, leht, hogy ha ilyen készülékekből építene ki az ember egy AV rendszert, az már valóban jól szólna.

Sőt, tovább megyek, persze hogy lehet jó AV rendszert építeni, teljesen önálló komponensekből, csöves erősítőkből, stb...

De én itt azon a szinten nézem a dolgokat, amit esetleg én is elérhetnék. Ha a jelen rendszerem új árát számolom abból egy kb. hasonló sztereó rendszert tudnék összerakni amit hallottam már szólni. És az enyém jelen esetben annak a poros nyomába sem ér...

Egyébként értem, amit mondassz és nem is akarok ezen tovább vitázni. Én is szerettem anno a sokcsatornás zenét, van is itthon jó pár zenei DVD-m, néhány SACD, DVD-A lemezem, de azt vettem észre, hogy 1-2 általam igen kedvelt koncert DVD kivételével gyakorlatilga ha az adott zene megvan CD-n is, akkor sokkal inkább hallgatom azt, semmint az 5.1-es hangot.

De ez nekem így jó, neked meg pont másként. Ettől kerek a világ

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: sajti »

sokcsatornás zenét hallagatni persze attól baromi nehéz, mert ugye zenére kihegyezett nagyon precízhangú tuti cucc kell hozzá. különben persze hogy kaki. szóval a sokcsatornás zene talán attól nehezebb feladat, mert nagyobb készültséget ígényel mint egy normál stereo. és akkor még a késleltetésekről, beállításokról még nem is beszéltünk!!!!!!
Van igazság abban amit mondassz, nem is kevés. De ettől még a sokcsatornás zene mégsem lesz igazán természetes - szerintem.

Én úgy gondolom, nekem azért nincs olyan retentően gyenge rendszerem itthon, mégis padlót fogtam tegnap amikor meghallgattam pusztán szteróban néhány felvételt. Az a véleményem, hogy csinálhatnak akármilyen térhangzást 5.1-ben, szólhat nekem a hátam mögött a közönség, de olyan természetes térleképzést, amit én már sztereóban hallottam itthon még sosem tudtam előállítani. Lehetett valami hasonlót, ami olyanmintha... de mégsem volt természetes. Úgyhogy egy jó sztereó rendszer zenében sajnos odaver a házimozinak... :-/

De hát nem is ugyanarra van kitalálva a kettő és ugye aki az utóbbit kedveli, az tudja, hogy kénytelen kompromisszumokat kötni, digitális megoldásokkal közelítve ahhoz, amit egy jó sztereó rendszer produkál.

Abba belegondoltál, hogy milyen lenne egy 5.1-es rendszer azokból a komponensekből összeállítva? Szerintem egy Krell, ARC, Wilson, Martin-Logan, stb. rendszer esetén senki sem panaszkodna egy jól kevert 5.1-es SACD koncertfelvételre

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: sajti »

Ja, és persze léteznek olyan zenék amik eleve igénylik a sokcsatornás megszólalást, mert hangulatilag olyanok. Ilyen pl. a "Dark side of the moon".

Azt azért én nem mondanám, hogy igénylik, de tény, hogy más élményt jelent az ominózus felvétel multicsatornás SACD-n, mint sztereóban. De hogy jobb-e? - úgy gondolom ez erősen rendszerfüggő.

Szerintem kimondottan igényli. Ha hallottad már, akkor tuod, hogy maga a szűken vett zene maradt sztereó, csak az effektek lettek hátra is keverve.

Véleményem szerint ti az - egyébként valóban sok -, elrontott felvételekből indultok ki. Azt hiszem egyikünk sem mondta, hogy az a jó surround felvétel az, ahol a zenekar közepén érzem magam. Az ilyen felvétel egyértelműen hangmérnöki hiba .
A másik gond a sokcsatornás felvételek kódolása, és az abból fakadó veszteség. Ez valóban rontja a hang minőségét, de ez SACD-n, és 96/24-es DVD Audio-n nem jelentkezik.

sajti

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

sokcsatornás zenét hallagatni persze attól baromi nehéz, mert ugye zenére kihegyezett nagyon precízhangú tuti cucc kell hozzá. különben persze hogy kaki. szóval a sokcsatornás zene talán attól nehezebb feladat, mert nagyobb készültséget ígényel mint egy normál stereo. és akkor még a késleltetésekről, beállításokról még nem is beszéltünk!!!!!!
Van igazság abban amit mondassz, nem is kevés. De ettől még a sokcsatornás zene mégsem lesz igazán természetes - szerintem.

Én úgy gondolom, nekem azért nincs olyan retentően gyenge rendszerem itthon, mégis padlót fogtam tegnap amikor meghallgattam pusztán szteróban néhány felvételt. Az a véleményem, hogy csinálhatnak akármilyen térhangzást 5.1-ben, szólhat nekem a hátam mögött a közönség, de olyan természetes térleképzést, amit én már sztereóban hallottam itthon még sosem tudtam előállítani. Lehetett valami hasonlót, ami olyanmintha... de mégsem volt természetes. Úgyhogy egy jó sztereó rendszer zenében sajnos odaver a házimozinak... :-/

De hát nem is ugyanarra van kitalálva a kettő és ugye aki az utóbbit kedveli, az tudja, hogy kénytelen kompromisszumokat kötni, digitális megoldásokkal közelítve ahhoz, amit egy jó sztereó rendszer produkál.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

Ja, és persze léteznek olyan zenék amik eleve igénylik a sokcsatornás megszólalást, mert hangulatilag olyanok. Ilyen pl. a "Dark side of the moon".

Azt azért én nem mondanám, hogy igénylik, de tény, hogy más élményt jelent az ominózus felvétel multicsatornás SACD-n, mint sztereóban. De hogy jobb-e? - úgy gondolom ez erősen rendszerfüggő.

tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

Fufuka
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Fufuka »

én nem osztom a véleményeteket....  de hát mint tudjuk, izlések és pofonok... :taps:  persze nem vetem el a jó stereo létjogosultságát......  félre ne értsétek.....
De félreértjük...

szóval.... nektek süketeknek elárulom, attól jó a robbie koncert mert ha jól füleled a háttérből semmi más nem szól ( jó cuccon) mint a közönség , és a zenekar "visszaverődő" hangja. Tehát a felvétel feltételezi hogy egy koncerteremben elöl ülsz. így a háttér csak azt szólja ami ilyen esetben valóban mögötted is van. de hát hiába beszélek én a vakoknak a színekről... :kiraly:
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

A színek nyelvére lefordítva azt mondanám, hogy senki ne számítson égő vörös, éj fekete, narancssárga és neonkék színekre. Ezen a vásznon bézs, barack és egyéb pasztel színek uralkodnak, sok-sok különböző árnyalatban.
Ha jól fordítom vissza a zene nyelvére, akkor ez pont az én világom...

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hol lehet a CD-t (Jazz at the Pawnshop)a lehetö legolcsóbban beszerezni?????
Az az igazság, hogy én már láttam a miskolci Media Markt-ban 2.990,- Ft-ért is, de valószínüleg csak azért volt ennyire leárazva, mert már egy jó ideje porosodott a polcon. A haverom gyorsan meg is vette

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Egy dolgot azért szeretnék elmondani a Jazz At The Pawnshop-ról, még mielőtt bárkit csalódás érne a lemez megvásárlása után. 
El kell felejteni a "bombasztikus" hangzást, ez a felvétel nem az a "beszarás jól szól" típus, a haverok ettől nem fognak lehidalni, sőt, talán még laposnak, unalmasnak is fogják találni. Itt nem indul be a mélynyomó, nem röpködnek dögös effektek, nem repíti ki az embert a fotelből a hangnyomás. Ez egy finom kis lemez, finom hangszereléssel, sajátos hangulattal, tele élettel.

A színek nyelvére lefordítva azt mondanám, hogy senki ne számítson égő vörös, éj fekete, narancssárga és neonkék színekre. Ezen a vásznon bézs, barack és egyéb pasztel színek uralkodnak, sok-sok különböző árnyalatban.

Ezek alapján pláne nem hinném, hogy csalódnék, mert színekben és általában zenében is jobban szeretem a pasztellt. Néha persze nem árt egy kis vadság, de azért módjával.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Egy dolgot azért szeretnék elmondani a Jazz At The Pawnshop-ról, még mielőtt bárkit csalódás érne a lemez megvásárlása után.

El kell felejteni a "bombasztikus" hangzást, ez a felvétel nem az a "beszarás jól szól" típus, a haverok ettől nem fognak lehidalni, sőt, talán még laposnak, unalmasnak is fogják találni. Itt nem indul be a mélynyomó, nem röpködnek dögös effektek, nem repíti ki az embert a fotelből a hangnyomás. Ez egy finom kis lemez, finom hangszereléssel, sajátos hangulattal, tele élettel.

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Még mindig gyorsak vagytok

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A topic tulajdonosánál, 21st century Digital Boy-nál!

Bocs, de ez nem az én topicom, hanem Gordon-é.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Bocsánat, kicsit korrigálom cosmot, nem ez a topic az, 21st nyitott egyet, Jó zenére vágysz... (vagy valami hasonló) címmel. És, hogy a legolcsóbb-e azt nem tudom, bár azt sem, honnan szerezhető ez be egyáltalán.

:kiraly: :taps: Ajsa: köszi! Már megint azt hittem a másik topicban vagyok!

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Bocsánat, kicsit korrigálom cosmot, nem ez a topic az, 21st nyitott egyet, Jó zenére vágysz... (vagy valami hasonló) címmel. És, hogy a legolcsóbb-e azt nem tudom, bár azt sem, honnan szerezhető ez be egyáltalán.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: gyrx »

TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”