Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Pc alapú audio lejátszás

Pisti80
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 627

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Pisti80 »

Sziasztok !

Egy kis segítségre lenne szűkségem ,lehet nem jó helyre írok ....

A helyzet a következő ,eddig én cdről zenéltem ,de beszereztem egy SPDF konvertert ,hogy sz.gépet is használnék.. ...

Természetesen a cdnek( Teac vrds 25x ) van coax digit bemenete ,de valamiért nem szólal meg ,pedig 2 laptoppról is megpróbáltam .

Mi lehet a baj ...?

Köszönöm szépen előre !

Üdv .

Pisti

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Vagy csak nem fordítottál eddig elég időt és energiát rá.

36_1_5.gif
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 759

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Igazad van az stabilabb mint az USB, csak hát hallgathatatlanul gyengén szól , marad a Hiface2.

Vagy csak nem fordítottál eddig elég időt és energiát rá.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok,

Foobarral konvertálnék SACD .iso -t FLAC-be. A beállításoknál a képen látható algoritmusokról van valakinek infója, hogy melyiket érdemes használni?
Illetve a mintavételezési frekvenciát 176.4kHz-re állítottam, mivel így kapok az eredeti fájl méretéhez legközelebb eső FLAC fájlméretet - talán így őrzöm meg a legtöbb adatot az eredeti fájlból?

Multi stage, double precision. (szerintem) A 176 jó, de a 88 is szinte annyira jó, amennyire egy ilyen konverzió után lehet.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Akkor miért nem használod a PC-t digit kimenetről?

Igazad van az stabilabb mint az USB, csak hát hallgathatatlanul gyengén szól , marad a Hiface2.

Te tudod, engem nem kell győzködnöd

Itt nem arról van szó, hogy magamat kéne győzködnöm. Nem fogalmaztam egyértelműen, amikor jól van beállítva és semmi mást nem csinálok a PC-n és nem is csináltam semmi mást újraindítások között akkor annyira jól szól, hogy nem is nagyon hallottam máshol ilyen hangot, de ettől még néha nagyon felidegesít, ennyi.

zaum
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zaum »

Sziasztok,

Foobarral konvertálnék SACD .iso -t FLAC-be. A beállításoknál a képen látható algoritmusokról van valakinek infója, hogy melyiket érdemes használni?
Illetve a mintavételezési frekvenciát 176.4kHz-re állítottam, mivel így kapok az eredeti fájl méretéhez legközelebb eső FLAC fájlméretet - talán így őrzöm meg a legtöbb adatot az eredeti fájlból?

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A láncom nagyon is jól szól (szerintem :-) )! Csak néha felidegesít a PC a hülyeségeivel. Nálam maximálisan zenére van beállítva a Windows, így azért az átlagosnál jobb a helyzet, csak néha gondol egyet a gép és egészen addig amíg nem indítom újra szarul szól. Linux alapú célmegoldást pedig hiába állítottam be úgy, hogy elvileg maximálisan jól kellett volna szólnia, nem volt mégse olyan mint Windows alatt, viszont az tény, hogy egy jó cd digi kimenetéről még akár jobban is szólhatna, de cserélgetni a cédéket aztán végképp nincs türelmem.

A láncomat miért kéne lecserélni? A gond az usb-vel meg a PC-vel van, nem a láncom ténylegesen drága/fontos elemeivel.

Akkor miért nem használod a PC-t digit kimenetről?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tothn »

Te tudod, engem nem kell győzködnöd

A láncom nagyon is jól szól (szerintem :-) )! Csak néha felidegesít a PC a hülyeségeivel. Nálam maximálisan zenére van beállítva a Windows, így azért az átlagosnál jobb a helyzet, csak néha gondol egyet a gép és egészen addig amíg nem indítom újra szarul szól. Linux alapú célmegoldást pedig hiába állítottam be úgy, hogy elvileg maximálisan jól kellett volna szólnia, nem volt mégse olyan mint Windows alatt, viszont az tény, hogy egy jó cd digi kimenetéről még akár jobban is szólhatna, de cserélgetni a cédéket aztán végképp nincs türelmem.

A láncomat miért kéne lecserélni? A gond az usb-vel meg a PC-vel van, nem a láncom ténylegesen drága/fontos elemeivel.

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Akkor nem úszod meg a láncod lecserélését

Tehát nem vagy elégedett a rendszereddel, értsem úgy? Ha igen, egy cd futóművel és egy dac-al jobban ellennél?

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

a PP2 közel sincs a mindent olvasók között: klikk

Nem tudom miért linkelted be ezt, ezeknek a funkcióknak nincs köze az első session beolvasásához. Ha másolásvédelemről van szó, akkor kell, hogy az első session-t olvassa csak be az olvasó, mert akkor teljesen úgy látja a cd-t, mint egy normál audio cd játszó. A másolásvédelmek a második session kiolvasásásakor aktiválódnak.

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Plextor premium 2-nél van egy beállítása lehetőség:
read first session only vagy hasonló a neve, ezt be kell pipálni és biztos menni fog.

a PP2 közel sincs a mindent olvasók között: klikk

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Sziasztok!

Tud valaki segíteni?
3 WEA kiadású cdvel találkoztam, amibe beletört az EAC bicskája.
Ismertek esetleg valamilyen trükköt, amivel megoldható a grabbelés?

Köszönöm,
Gyula

Plextor premium 2-nél van egy beállítása lehetőség:
read first session only vagy hasonló a neve, ezt be kell pipálni és biztos menni fog.

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

A jó szintet megüti ez többnyire igaz, csak nekem ez nem elég.

Tehát nem vagy elégedett a rendszereddel, értsem úgy? Ha igen, egy cd futóművel és egy dac-al jobban ellennél?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Akkor nem úszod meg a láncod lecserélését

Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha van egy jó USb-s dac, sokkal kisebb jelentőségűnek tűnnek számomra a gyakorlatban a PC, vagy a Mac beállításai. Egyformán megüti a jó szintet bármelyik lejátszóprogival, akár pc akár mac..

tothn
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha van egy jó USb-s dac, sokkal kisebb jelentőségűnek tűnnek számomra a gyakorlatban a PC, vagy a Mac beállításai. Egyformán megüti a jó szintet bármelyik lejátszóprogival, akár pc akár mac..

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Semmi gond. Más oldalról és megvilágításban látjuk a kérdést. E mellett nem vagyok informatikus, és tévedhetetlen sem.
Amit viszont kifejthetnél bővebben, hogy : "...Jellemzően ez a PC-s lejátszás legkisebb problémája, mert ezer más sokkal komolyabb gond van a PC-vel, aminek sokkal nagyobb hatása lehet a hangra."
Érdekelne ezek közül néhány, a nagyobb tisztánlátás végett.(értsd pozitívan)

Ha visszaolvasol a topic-ban többen leírtuk már erről a véleményünket, ismereteinket. Nem állítom, hogy mindenre tudom a megoldást, annyi biztos, hogy minél jobban beleásom magam a témába, annál rosszabbnak, nehezebben átláthatónak tűnik a helyzet. Ezért is jó a mac, mert ott relatíve egyszerűbb a helyzet, én is gondoltam már rá hogy vehetnék egy mac minit lejátszásra.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok!

Tud valaki segíteni?

Köszönöm,
Gyula

Szia!

Mit jelent a "beletört a bicskája"? Mit (nem)csinál pontosan?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Sziasztok!

Tud valaki segíteni?

Köszönöm,
Gyula

az elsődleges javaslat az hogy más meghajtóval próbálkozz
a másik meg hogy próbáld meg más gap metódussal(A, B, C)

amúgy milyen meghajtód van? mert inkább az a ludas

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ne haragudj, de ezt nem tudom elfogadni :-)

Semmi gond. Más oldalról és megvilágításban látjuk a kérdést. E mellett nem vagyok informatikus, és tévedhetetlen sem.
Amit viszont kifejthetnél bővebben, hogy : "...Jellemzően ez a PC-s lejátszás legkisebb problémája, mert ezer más sokkal komolyabb gond van a PC-vel, aminek sokkal nagyobb hatása lehet a hangra."
Érdekelne ezek közül néhány, a nagyobb tisztánlátás végett.(értsd pozitívan)
.

szgy
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szgy »

Sziasztok!

Tud valaki segíteni?

Köszönöm,
Gyula

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Azt próbáltam feszegetni, hogy a tömörítés mértéke hallható a vissza konvertálás után ki írt lemezen. A PC-nek a Te általad említett módon ehhez nem sok köze van.

Ne haragudj, de ezt nem tudom elfogadni :-)

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3197

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: audioline »

A hitnek ehhez nem sok köze van és szerintem általánosítani sem érdemes, a számítógéptől függ, azon belül is a processzortól, merevlemeztől, operációs rendszertől. Nagyobb tömörítésű Flac fájl eltérően terheli a rendszert, kevesebb olvasás lemezről, magasabb cpu idő. SSD-ről játszva, nagyon erős cpu-val jól beállított PC-n a hallható különbség minimális, feltételezve a megfelelő minőségű tápellátást. Jellemzően ez a PC-s lejátszás legkisebb problémája, mert ezer más sokkal komolyabb gond van a PC-vel, aminek sokkal nagyobb hatása lehet a hangra.

Azt próbáltam feszegetni, hogy a tömörítés mértéke hallható a vissza konvertálás után ki írt lemezen. A PC-nek a Te általad említett módon ehhez nem sok köze van.
.

Big
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Az mitől lehet, hogy EAC-vel Wav-ba grabbeltem egy albumot de a számítógépen a trackek sorrendje összevissza van az eredetihez képest.

Nálam ilyen baj még nem volt, de szerintem itt keresgélj.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az mitől lehet, hogy EAC-vel Wav-ba grabbeltem egy albumot de a számítógépen a trackek sorrendje összevissza van az eredetihez képest.

Mert ABC sorrendbe rakja a gép a trackeket. Ha a trackek 01-02-...10-11 stb-vel kezdődnek, akkor marad az eredeti sorrend.
A NAS-okon is könyvtár gyűjtőben a legtöbb esetben ABC sorrendben vannak a trackek és nem valós track sorrendben.
Album gyűjtőben megmarad a valós track sorrend. De lehet olyan NAS-t is csinálni, amiben könyvtár konténerben is megmarad a valós track sorrend. PC-nél marad a trackek beszámozása.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”