Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Peerless sds 5-25?Talán kicsivel kissebb,de 6000 körül van.
Az egy használhatatlan vacak. A középtartománya borzasztó torzításokkal és rezonanciákkal van tele, mélyben meg kevés és nem is terhelhető.
Na ezt akartam csatolni hozzá:
http://www.tymphany.com/files/SDS-P8306 ... v1_0_0.pdf
Hangsugárzó építés
Mélyközépnek az ER18 nagyon rossz szerintem. Nehezen váltható, és alapállapotában nem éri meg a vele járó szenvedéseket.
Érekes,sokak szerint meg az eggyik legjobb a prestige sorozatból.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Én pl. egy ilyet:
https://picasaweb.google.com/1033017112 ... 7563989650
Másról nem nagyon tudok hasonló áron.
Hangsugárzó építés
És milyen hangszórót ajánlanál akkor ?
Peerless sds 5-25?Talán kicsivel kissebb,de 6000 körül van.
Hangsugárzó építés
Jó, ez végülis még éppen belefér. Egy kevésbé érzékeny mélyközép-hangszóróval meglesz a 45Hz-es alsó határ ebben a dobozban is, szóval van rá ötletem, hogy mivel lehetne boldogulni.
Szerintem igen. És igen: http://forum.audiodiy.hu/viewtopic.php?p=66607#p66607
És milyen hangszórót ajánlanál akkor ?
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
nem 6000/Db. Tudom hogy nem lessz sok mély de nemis az a cél egy viszonylag normálisan szóló hangfalat akarok.
Jó, ez végülis még éppen belefér. Egy kevésbé érzékeny mélyközép-hangszóróval meglesz a 45Hz-es alsó határ ebben a dobozban is, szóval van rá ötletem, hogy mivel lehetne boldogulni.
Talán hazai pályán van jobb?Esetleg már módositottál ER18-at?
Szerintem igen. És igen: http://forum.audiodiy.hu/viewtopic.php?p=66607#p66607
Hangsugárzó építés
Mélyközépnek az ER18 nagyon rossz szerintem. Nehezen váltható, és alapállapotában nem éri meg a vele járó szenvedéseket.
Talán hazai pályán van jobb?Esetleg már módositottál ER18-at?
Hangsugárzó építés
Annyira nem jók. Másképp fogalmazva, új dobozban sem lesznek jobbak, mint a saját hangsugárzóikban. A 15 liter elég kevés lesz ekkora hangszóróhoz, mindenképp viszonylag korlátozott mélytartományt jelent majd.
A hatezer egy pár hangszóróra szánt összeg?
nem 6000/Db. Tudom hogy nem lessz sok mély de nemis az a cél egy viszonylag normálisan szóló hangfalat akarok.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Na akkor árban mondjuk max 6e ft most többet nem tudok rászánni. Fontos lenne hogy a 15literes dobozba szépen szóljon nem diszkózenére kell hanem rock zenére inkább. Wharfedale hangszórók nem jók ?
Annyira nem jók. Másképp fogalmazva, új dobozban sem lesznek jobbak, mint a saját hangsugárzóikban. A 15 liter elég kevés lesz ekkora hangszóróhoz, mindenképp viszonylag korlátozott mélytartományt jelent majd.
A hatezer egy pár hangszóróra szánt összeg?
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Ez még mindig nem az amire gondoltam.Ártól függetlenül a seas er18rnx nagyon jól sikerült
hsz.Nézd meg valamelyik diy oldalt.
Hangsugárzó építés
Ez még mindig nem az amire gondoltam.Ártól függetlenül a seas er18rnx nagyon jól sikerült
Na akkor árban mondjuk max 6e ft most többet nem tudok rászánni. Fontos lenne hogy a 15literes dobozba szépen szóljon nem diszkózenére kell hanem rock zenére inkább. Wharfedale hangszórók nem jók ?
Hangsugárzó építés
Nos a reflex cső 46hz-re van hangolva. Mélyközép hangszóró kéne 2 utas doboz. Keresztváltó sincs még meg magasugárzó sincs
Hangsugárzó építés
Ez igy kevés információ.Rengeteg a lehetőség.
Nos a reflex cső 46hz-re van hangolva. Mélyközép hangszóró kéne 2 utas doboz. Keresztváltó sincs még meg magasugárzó sincs
Hangsugárzó építés
sziasztok. 15literes bassreflexes dobozba tudnátok 16,5cm-es hangszórót ajánlani ?
Ez igy kevés információ.Rengeteg a lehetőség.
Hangsugárzó építés
sziasztok. 15literes bassreflexes dobozba tudnátok 16,5cm-es hangszórót ajánlani ?
Hangsugárzó építés
Ha minden jól megy, akkor a hétvégén gipszöntés próba. Még nem ehhez a cucchoz, de tapasztalatszerzésnek jó lesz.
00-ás kőpor is bejátszhat. Bár súlyban khm...
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Hát, reméljük szerencséd lesz. Sajnos sok jót nem lehet várni ezektől teljes sávban.
Hangsugárzó építés
Ezúton is köszönet Klang Úrnak, aki bemérte a hangszórókat.
Pontos adatokat a későbbiekben összeszedem, idáig az biztos, hogy a Pioneer igen precíz hangszórókat gyárt.A projekt elindult.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Kérdés: Találtam a neten egy "faék" egyszerű TL méretezőt. Mennyire lehet korrekt?
Linkjeim
Köszi előre is.
Errefelé megtalálhatók a lényegesebb információk. http://www.quarter-wave.com/
Hangsugárzó építés
Hallole!
Ez tényleg faék! Nincsen általános hangszóró,így általános rendeltetésű TL sincs! Ha a hangszóróra jellemző tulajdonságokat(TSP) nem vesszük figyelembe,akkor nem is kell tervezni bármi megfelel. A piacon találhatók is erről szólnak!
Üdv!
Akkor jól gondoltam
-
Vendég
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Lehet, hogy badarság amit kérdezek, de próbált már valaki hifi hangfalat építeni autós hagszóróval?
Kinéztem egy típust.
TS-G1711i
Jellemzők TS-G1711i
Maximális bemenő teljesítmény 170 W
Névleges bemeneti teljesítmény 35 W
Impedancia 4Ω
Frekvenciaátvitel 25 - 20.000 Hz
Érzékenység (1W/1m) 90 dB
Hangszóró mérete 17 cm
Hangszóró anyaga IMPP kónusz
Zárt dobozra gondoltam esetleg TL-re.
Épp valamelyik nap vett ilyet az egyik közeli ismerős, amikor bepítette, a reakció az volt: "borzalmasan szól, azonnal kiszerelem". :-)
-
Vendég
Hangsugárzó építés
:-) Bezzeg amikor ezt már évekkel ezelőtt emlegettük... Öröm látni, hogy jó irányba halad a világ.
Hangsugárzó építés
Sziasztok!
Kérdés: Találtam a neten egy "faék" egyszerű TL méretezőt. Mennyire lehet korrekt?
Köszi előre is.
Hallole!
Ez tényleg faék! Nincsen általános hangszóró,így általános rendeltetésű TL sincs! Ha a hangszóróra jellemző tulajdonságokat(TSP) nem vesszük figyelembe,akkor nem is kell tervezni bármi megfelel. A piacon találhatók is erről szólnak!
Hangsugárzó építés
Én is építettem már TL dobozt. Volt sikerem, és kudarcom is egyaránt. Én a Monacoor CAAD programját, és a klasszikus képletet használtam papír, és ceruza segítségével. Az általad linkelt tervezőt nem értem. 1,5 Sd-vel indít, de nem 1 Sd-re, hanem 1,3 Sd-re szűkít. Kérd meg Klang fórumtársat, hogy segítsen, mert elég nagy tudása van TL téren.
Bocs, elsikkadtam a hozzászólásod mellett
ŐŐŐ ezt fogom tenni. Köszi a tanácsot.