Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az ML nem tegnap kezdte , nyugodtan megveheted ha tetszik ! A CAV dobozokat se hagyd ki a meghallgatásból , nincs kizárva , hogy komoly meglepetést fog okozni , akár még az ML ellenében is , és jóval olcsóbb .

Én is ajánlanám a CAV-ot.Speciel én csak amilyen alibi meghallgatáson voltam,
aztán még jó hogy volt nálam pénz.A mélyeket nagyon jól kezeli.Megfogottak,nem
nyomja el a közepet.Talán magashangoknál lehetne precízebb,de ez egy olcsó állódoboz.
Kategoriáját többszörösen túlteljesíti.

Promethus
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Promethus »

Ez azért az újabb filmekre így már nem igaz. De valóban a center és a front csatornákra van keverve az anyag nagyrésze.

És a center?
Az apró morajlásoknak héttérzenének nem rossz a 2db hátsó. De egy jó sztereó rendszer+sub 2.1 igen jól lehet a filmeket élezni.

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: PITYU66 »

Az elrendezésről egy rajzot vagy fényképet tudsz mutatni?

Fénykép este, ha összejön.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Az elrendezésről egy rajzot vagy fényképet tudsz mutatni?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem kaptam fel a vizet, sőt. Nagyon köszönöm, hogy minden apró dologra kivácsi vagy, hogy segíteni tudjál. Poénosan akartam írni, hogy megadom a telszámát. (ha javasolhatom akkor inkább ne kérd el) Szóval csak hálával tartozhatok az eddigi segítségért is.

Ezeket jobban rá lehet tólni a falra,mint a hátsó reflex nyílásúakat,de én ezt sem tólnám rá nagyon:
Swans Diva 4.2F
Swans D3.2B-F
Swans D10F

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csak kérdeztem. Nem kell egyből felkapni a vizet.

Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem kaptam fel a vizet, sőt. Nagyon köszönöm, hogy minden apró dologra kivácsi vagy, hogy segíteni tudjál. Poénosan akartam írni, hogy megadom a telszámát. (ha javasolhatom akkor inkább ne kérd el) Szóval csak hálával tartozhatok az eddigi segítségért is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Csak kérdeztem. Nem kell egyből felkapni a vizet.

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Miért ragaszkodsz az állóhoz? Pláne rátolva a falra...

"Sajnos" nem egyedül élek a lakásban. Van egy rizikófaktor is. WIFE. Ha gondolod akkor meg adom a telszámát, győzd meg. A Golden Retriver kutyámmal(sir Valter) megbeszéltem a monitor kérdést Ő rávakkantot. A kedvesem hangosabb volt.
Szóval ezért "ragaszkodok" az állóhoz. :fly:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Miért ragaszkodsz az állóhoz? Pláne rátolva a falra...

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kivancsi volnek, hogy milyen hangzast reszesitesz elonyben? Szereted a dögös melyeket (ha van is beloluk rendesen) vagy inkabb a nagyon tiszta kozep es magashangzasnak vagy a hive akkor is ha a melyek nem mennek le a pincebe es nem annyira dögösek? Esetleg a teljesen kiegyenlitett hangzast kedveled?
Tovabba szerintem az is fontos szempont hogy tudod elhelyezni a hangsugarzokat otthon. Pl. falhoz/szekrenyhez kozelebb esetleg kozvetlen mellettuk vagy el tudod huzni a falaktol tavolabbra is a dobozokat?
Csakis a nagyobb, allo dobozok johetnek szoba vagy kisebb meretu, monitor jellegu dobozok is erdekelnek amik allvanyt kivannak maguk ala?

Nagyon köszönöm az eddigi segítségeteket, illetve, hogy foglakoztok szerény kérésemmel.
"nagyon tiszta kozep es magashangzasnak vagy a hive akkor is ha a melyek nem mennek le a pincebe es nem annyira dögösek" valami hasonlóra gondoltam. Csak állóban gondolkodom. A dobozok elhelyezése falhoz közel van. A másik "gond" hogy körbe gipszkartonból készült polc rendszer van. Tudom, nem vagyok egy egyszerű eset, ezért bocs.

Imi: Köszi, tuti, h sokkal jobb dobozok, de nem szeretnék még után a részletekbe fizetni

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

23 négyzetméterre nem feltétlen kell álló. Egy nagyobb méretű monitor valószínűleg jobb, és még lehet a basszusod is jobb lesz. Meg kellene hallgass egy Swans Diva 6.0(ehhez van center is meg háttér is) meg egy D2.1SE(ehhez még nincs center és háttér, de idén vagy jövőre valószínűleg lesz) dobozt. De ha ragaszkodsz az állókhoz, akkor egy Swans Diva 4.2/D10F is megteszi. De én már több helyen olvastam, hogy a D2.1-nek jobb basszusa van, mint egy álló Diva 4.2-nek.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: lamalas »

Onkyo NR-609, nappali 30 nm, de igazából csak 23 ahol szóla a muzsika. A maradék elég elszeparált.
Zene: Dire, Floyd, Doors..... 50-50, vagy picit több zene

Kivancsi volnek, hogy milyen hangzast reszesitesz elonyben? Szereted a dögös melyeket (ha van is beloluk rendesen) vagy inkabb a nagyon tiszta kozep es magashangzasnak vagy a hive akkor is ha a melyek nem mennek le a pincebe es nem annyira dögösek? Esetleg a teljesen kiegyenlitett hangzast kedveled?
Tovabba szerintem az is fontos szempont hogy tudod elhelyezni a hangsugarzokat otthon. Pl. falhoz/szekrenyhez kozelebb esetleg kozvetlen mellettuk vagy el tudod huzni a falaktol tavolabbra is a dobozokat?
Csakis a nagyobb, allo dobozok johetnek szoba vagy kisebb meretu, monitor jellegu dobozok is erdekelnek amik allvanyt kivannak maguk ala?

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Tuti nem fogja ideadni, hiszen 220-ra hirdeti. Az álló szimpatikusabb. A focalról leteszek szerintem, így vagy a Monitor Audio M6, vagy ATC által kinált dobozok jöhetnek számításba.
KP: Jászberény valóban közelebb van, mint Szeged, de ha már odáig elmegyek akkor már Szegedre kocsikáznék. Monitorrol valami jót vagy rosszat esetleg? Kérdezzem meg a monitor topicot? Különben zsír új lenne és 160K.

Nem azt írtam , hogy próbáld meg 160-ért , hanem azt , vedd fel vele a kapcsolatot és esetleg meg tudtok egyezni a maradékról részletekben való fizetésről . Azok a dobozok amikről eddig szó volt a nyomába sem érnek .

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Két darab hangfal kell vagy 5.1 szeretnél? Ha csak két hangfal kell akkor később kiegészíted 5.1-re?

jelenleg csak a frontok érdekelnek. Sub-ot nem is akarok, most adtam el. Monitor Audio?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo NR-609, nappali 30 nm, de igazából csak 23 ahol szóla a muzsika. A maradék elég elszeparált.

Két darab hangfal kell vagy 5.1 szeretnél? Ha csak két hangfal kell akkor később kiegészíted 5.1-re?

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mekkora a szobád és milyen zenéket hallgatsz? Vagy mozira kellene elsősorban? 5.1 kell vagy csak két darab hangfal? Milyen erősítőd van?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Tuti nem fogja ideadni, hiszen 220-ra hirdeti. Az álló szimpatikusabb. A focalról leteszek szerintem, így vagy a Monitor Audio M6, vagy ATC által kinált dobozok jöhetnek számításba.
KP: Jászberény valóban közelebb van, mint Szeged, de ha már odáig elmegyek akkor már Szegedre kocsikáznék. Monitorrol valami jót vagy rosszat esetleg? Kérdezzem meg a monitor topicot? Különben zsír új lenne és 160K.

Mekkora a szobád és milyen zenéket hallgatsz? Vagy mozira kellene elsősorban? 5.1 kell vagy csak két darab hangfal? Milyen erősítőd van?

PITYU66
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nem 160 000 Ft-ot írtál ? Én a helyedben megpróbálnám megszerezni a Chario-t , ez nem mélyhiányos doboz , miért akarsz mindenáron állót ?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

880A-t írtam. Igaz, hogy hivox tuningos, de annak 60 körüli a használt ára. Álvánnyal egyenlőre nem számolok. Vagy csinálok, vagy később veszek. A 80 a hangfalra lenne.

Talán megpróbálkozhatnál egy ilyennel:

http://www.audionl.h...baf3f11e945a8b4

emelt szintű váltóval rendelnéd.

"A jobb minőségű és drágább kondenzátor részletesebb és kiegyensúlyozottabb megjelenítést eredményez, különösen kis hangerővel történő megszólaltatás során."

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: pampickton »

Egy jó állvány minimum 20-30 ezer forint. Marad 50. Abból szerinted kapsz valami értelmes cuccot? Szerintem ne cseréld le így a 880-at mert lehet később megbánod.
Bár fene tudja, lehet egy kis Sound Art dobozka jó lenne oda..

Egyébként szerintem minimum 100-ért el tudnád adni a 880-at, de ha jól emlékszem láttam már többért is elmenni....

880A-t írtam. Igaz, hogy hivox tuningos, de annak 60 körüli a használt ára. Álvánnyal egyenlőre nem számolok. Vagy csinálok, vagy később veszek. A 80 a hangfalra lenne.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

A 80 egy része abból lenne

Egy jó állvány minimum 20-30 ezer forint. Marad 50. Abból szerinted kapsz valami értelmes cuccot? Szerintem ne cseréld le így a 880-at mert lehet később megbánod.
Bár fene tudja, lehet egy kis Sound Art dobozka jó lenne oda..

A kérdés a 880A-t mennyiért tudnád eladni. Szerintem azért jó áron elmenne.

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szerintem a DP880A-t elég jó áron el tudnád adni, és ha ahhoz hozzácsapnád a 80-at abból már nagyon ütős cuccot lehetne venni.

A 80 egy része abból lenne

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Köszi, de az nagyon sok. És állót szeretnék. Nem akarom cserélgetni a dobozokat. Hosszú évekre tervezek, így nem zavar ha később bukok rajta. Minden esetre köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet az esetleges bukással kapcsolatban. Jelenleg egy JAMO STUDIO 180 van, hosszú évek óta. Na ezt kell, hogy kiváltsam. Gondolom nem lesz nehéz.

Nem 160 000 Ft-ot írtál ? Én a helyedben megpróbálnám megszerezni a Chario-t , ez nem mélyhiányos doboz , miért akarsz mindenáron állót ?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem a DP880A-t elég jó áron el tudnád adni, és ha ahhoz hozzácsapnád a 80-at abból már nagyon ütős cuccot lehetne venni.

pampickton
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Üdv! Szeretnék egy kis segítséget kérni!

Milyen fajta/típusu hangsugárzót javasolnátok alacsony hangerős zenehallgatásra egy 45m2-es szobában, ahol a fő hallgatózási terület egy 3,5m*3,5m részre esik. Jelenleg egy NAD C315 által hajtott CAV DP880A szolgáltatja a javarészt jazz muzsikát. A problémám az a jelenlegi felállással, hogy alacsony hangerőn nem tudja kifutni magát, nagynak érzem. Erre megoldást keresve meghallgattam egy szélessávú egyutast, ami habár voltak csodás momentumai, nem tudott teljesen megnyerni. Egy polcsugárzó (Rubicon) kipróbálása már bíztatóbb volt, ezért gondoltam, hogy arra kéne mozdulni. A max keret (akár használt piacon is) 80eFt lenne.
Előre is köszönöm!

Üdv
Miki

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”