Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kezdő hifi - tanács kéne
Kezdő hifi - tanács kéne
DP KT88 vég + DP előerősítő
Audio Innovation Ultra Biwire Silver Composite kábel
Sonido SFR175A hangfal
Amennyiben ez a 17 cm-es hangszóró a tölcséres dobozban, akkor
ebben rengeteg a tartalék.
Hallottam ilyet már párszor, nagy élmény.
Ne tévesszen meg a bekerülési költsége, messze többet tud, mint amiket hasonló pénzért a boltokban kapni.
Szerintem kellene egy külső dac.
Ha zenét hallgatsz, és lesz egy cd játszód, arról is lehet hajtani.
Ha filmet nézel, a dvd lejátszót is rá lehet kötni, meg a blueray-t is, szóval egyszeri beruházás, ami sokáig nem fog kimenni a divatból.
-
Vendég
Kezdő hifi - tanács kéne
szerintem meg ne
A Dune jó választás lehet és pluszban ott van még a kiváló képi megjelenítés, valamint a Dune tud 192/24-es kódolást is lejátszani, igaz azt vagy a saját analóg kimenetén, vagy pedig ha a DAC ezt a felbontást már nem tudja, akkor lecsökkentve a DAC-nak fogyaszthatóra, de persze úgy már nem az eredeti minőséget hozza. Bár attól még lehet jobb.
Ha meg úgyis DAC lesz a rendszerben akkor jó lehet sokféle alap, akár CD akár média lejátszó is. Az előbb említett plusz figyelembe vételével.
És amo még nem elhanyagolható szempont, a kezelés egyszerűsége és praktikussága.
Egy PC-s vagy laptopos műsorforrás távirányítása bonyolultabb és még egy csomó egyéb problémával is meg kell - lehet küzdeni. A médialejátszók se tökéletesek, de bekapcs kiválaszt és play és megy. ez nagy előny
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11370
- Kapcsolat:
Kezdő hifi - tanács kéne
Szerinted melyik lehetőség hatásosabb a külső konverter vagy másik forrás?
Másik forrás esetében pl. egy jobb média lejátszó? Mondjuk DUNE vagy Dvico valamely fajtája? Vagy egy jó cd lejátszó?
Külső konverter másik forrással? Általánosságban nincs válaszom, mivel - ahogy mások is jelezték - sokféle DAC és lejátszó létezik. Ha csak audiora akarod használni, akkor az említett cuccokat felejtsd el! Ha moziznál is, akkor más a helyzet.
Kezdő hifi - tanács kéne
Az nem egy fényesen ragyogó csillag hangminőségét tekintve, ellenben olcsó és praktikus. A láncod többi elemét látva a helyedben megtámogatnám egy külső D/A konverterrel, vagy másik forrást szereznék be.
Szerinted melyik lehetőség hatásosabb a külső konverter vagy másik forrás?
Másik forrás esetében pl. egy jobb média lejátszó? Mondjuk DUNE vagy Dvico valamely fajtája? Vagy egy jó cd lejátszó?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kezdő hifi - tanács kéne
WD TV Média Playert használok.
Az nem egy fényesen ragyogó csillag hangminőségét tekintve, ellenben olcsó és praktikus. A láncod többi elemét látva a helyedben megtámogatnám egy külső D/A konverterrel, vagy másik forrást szereznék be.
Kezdő hifi - tanács kéne
Már csak a forrást kellene pontosan elárulnod és máris dőlnek a javaslatok, meglátod...
WD TV Média Playert használok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Kezdő hifi - tanács kéne
Sonido SFR175A hangfal
Már csak a forrást kellene pontosan elárulnod és máris dőlnek a javaslatok, meglátod...
Kezdő hifi - tanács kéne
Valószínűleg mindig tudsz jobb minőséget elérni, kérdés, megéri-e?
Eleinte kisebb befektetésssel lehet nagy javulást elérni.
Amikor már jobb a rendszered, akkor csak nagy befektetéssel lehet egy kis javulást elérni.
Milyen erősítőt használsz?
Milyen kábeleket?
Melyik Sonido hangfalat?
Pár dac-ot érdemes kipróbálnod, meglátod, mennyit javul. Van 20 ezerért és 2 millióért is dac.
Sonido SFR175A hangfal
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Csöves erősítőm és Sonido hangfalaim vannak.
Jelforrásnak egy multémidéia lejátszót használok winchesterrel 24bit-es 96khz-es zenéket jáccok le, tudnék-e ennél jobb minőséget elérni? pl: DAC beiktatásával? vagy SACD lejátszóval? vagy lemezjátszóval?
Köszönöm előre is a válaszokat
Valószínűleg mindig tudsz jobb minőséget elérni, kérdés, megéri-e?
Eleinte kisebb befektetésssel lehet nagy javulást elérni.
Amikor már jobb a rendszered, akkor csak nagy befektetéssel lehet egy kis javulást elérni.
Milyen erősítőt használsz?
Milyen kábeleket?
Melyik Sonido hangfalat?
Pár dac-ot érdemes kipróbálnod, meglátod, mennyit javul. Van 20 ezerért és 2 millióért is dac.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Csöves erősítőm és Sonido hangfalaim vannak.
Jelforrásnak egy multémidéia lejátszót használok winchesterrel 24bit-es 96khz-es zenéket jáccok le, tudnék-e ennél jobb minőséget elérni? pl: DAC beiktatásával? vagy SACD lejátszóval? vagy lemezjátszóval?
Köszönöm előre is a válaszokat
Kezdő hifi - tanács kéne
A régi L és a 4000-es studio monitor szériák sajnos eléggé más JBL színvonal volt mint a mai darabok.
Maiakból talán egyedül még az LS40, LS60, LS80 az amikkel érdemes foglalkozni, de nagyon nem mindegy milyen erősítővel. Valószínűleg leginkább egy Harman Kardon HK 990-essel. Persze ezek már nem éppen a legolcsóbb árkategóriák.
Csak azért mert L-t nem látok sehol eladót. ES-ek amik vannak eladók, még jól is néznek ki, de ezek szerint a hangjuk kaki? LS60 használt áron talán még beleférne. Remélem jól döngeti a Guns N Roses-t
Kezdő hifi - tanács kéne
Csak az L sorozat jöhet szóba? És az újabbak már egyáltalán nem?
A régi L és a 4000-es studio monitor szériák sajnos eléggé más JBL színvonal volt mint a mai darabok.
Maiakból talán egyedül még az LS40, LS60, LS80 az amikkel érdemes foglalkozni, de nagyon nem mindegy milyen erősítővel. Valószínűleg leginkább egy Harman Kardon HK 990-essel. Persze ezek már nem éppen a legolcsóbb árkategóriák.
Kezdő hifi - tanács kéne
Narumon!
Haverod zenéire tökéletesen alkalmas egy öreg JBL monitor (L40, L26, L36, L56, L50, stb.) valamint valami izmosabb HK erősítő, mint pl. a PM 655, PM 665, vagy a HK 6510, 6900, 680, 690. Ezekkel nagyon meg lesz elégedve, szerencsés esetben 100.000,- körül megvan a kettő. Kábelekre sem kell sokat költeni, jó hozzá a Cordial kábel IC-nek és hangfalkábelnek is, a hálózati beépített az erősítőbe, tehát marad is pénze, és elégedetten fog mosolyogni. Még az is lehet, hogy ez a rendszer neked is fejtörést fog okozni.
Csak az L sorozat jöhet szóba? És az újabbak már egyáltalán nem?
Kezdő hifi - tanács kéne
???
Általában az eladó hangfalak között találni azokat a hangfalakat, amiket eladásra hirdetnek. Kivétel a licit.
Kezdő hifi - tanács kéne
Én használt cuccokat vennék.
Jó lenne, ha ő hallgatná meg, mert neki lesz.
Menjetek el a Bródy Sándor utába, a Rádió mellett van egy bizományi, ott nagy a választék.
Csak az árakból alkudni kell, mert azokat pofátlanul magasan tartja az úr.
A keret elosztása is érdekes lehet.
Például árulnak itt a forumon egy Monitor Audio rx6-ost, azt ha tetszik, meg kellene szerezni, mondjuk 200 helyett 150-ért.
Akkor maradna 100 ezer az erősítőre meg 50 ezer a kábelre.
Ezt ki árulja mert nem találtam meg.
Kezdő hifi - tanács kéne
Hát nekem most állók vannak (Focal 918), a havernak akinek meg lenne az egész (az eredeti kérés szerint) annak meg gyak. semmilye sincs
Bocsi, természetesen rá vonatkozik/neki szól, amit írtam.
Nekem is állóm volt, egy B&W 603 S3ast dobtam el egy 100E Ft-tal olcsóbb 40es Audience-ért (7 literes monitor).
Ahogy mondtam, először a hangfal témájában jutnék dűlőre, jó sok hallgatózással, mert egyébként annyira sok az ismeretlen, hogy szimplán áthömpölyög rajtad a fogódzó nélküli keresgélés, a rengeteg "mihez képest".
Allroundernek meg a beugró Dyno a legjobb szvsz.
Kezdő hifi - tanács kéne
Hogy őszinte legyek idegesít, ezt már a JMLab topicban is felvetettem. Lehet, hogy előbb utóbb nekem is hangsugárzó csere lesz belőle...
Bizony nem árt odafigyelni a hangsugárzó kiválasztásakor....
Kezdő hifi - tanács kéne
Azért annyira ne szomorodj el, Szeged nem a világ vége, sőt, az ország eleje! Nagyon sok jó cuccot lehet találni Szegeden, sok az avx-es szakkolléga is, hogy úgy mondjam, ott a fellegvár.
Excite felejtős, nagyobb állók talán, de azt gondolom, ha eddig monitorod volt, nem akarod leváltani a koncepciót. (Meg drágábbak is jóval a 72esek, 82esek.)
Hát nekem most állók vannak (Focal 918), a havernak akinek meg lenne az egész (az eredeti kérés szerint) annak meg gyak. semmilye sincs
Kezdő hifi - tanács kéne
A szoba síma téglatest alakú, olyan 4x6-os lehet. Kutya, gyerek nincs.
Igen hát városban városban lakunk csak éppen Szegeden, itt meg azért annyira nem tobzodnak a meghallgatható készülékek (főleg ilyen zenei irányban) ezért is fordultam hozzátok. Ami ugyanis elérhető meghallgatásra (haverok) azoknak vagy nulla a zene igényük és csak valami műanyag music center van a szobában, vagy a másik véglet a többszázezres kategória
Azért annyira ne szomorodj el, Szeged nem a világ vége, sőt, az ország eleje! Nagyon sok jó cuccot lehet találni Szegeden, sok az avx-es szakkolléga is, hogy úgy mondjam, ott a fellegvár.
Még akár olyan szakkolléga is lehet, aki egy pár Dynaudio 42es Audience-t hallgat, hátha meg tudod hallgatni a rendszerét, és eldönteni, hogy tetszik-e. Nem "rádumálni" akarlak a Dynaudiora, csak, mint mindenes zenefelelős nekem ez jut eszembe először. Jóerős vasat találsz mellé, lehet relatíve régi is.
Nekem is sokáig volt 42esem, egy kvázi négyzet alaprajzú 35 nm-es szobában hallgattam, hibátlanul szólt. Manapság nem tudom, mennyibe mehetnek, sztem 60-80E Ft között már lehet találni jó állapotút, érdemes kipróbálni. Dobd be a kérdést a Dynaudio-topikba, hátha van egy Szegedi 42es tulaj. Persze, más dobozokat is hallgass meg, csak most épp ez jutott konkrétan az eszembe, ezt ismerem, ezt ajánlhatom. 52es nem annyira jó, 62-es se, Excite felejtős, nagyobb állók talán, de azt gondolom, ha eddig monitorod volt, nem akarod leváltani a koncepciót. (Meg drágábbak is jóval a 72esek, 82esek.)
Kezdő hifi - tanács kéne
Ha neked megfelel így a rendszered, akkor semmi gond.
Hogy őszinte legyek idegesít, ezt már a JMLab topicban is felvetettem. Lehet, hogy előbb utóbb nekem is hangsugárzó csere lesz belőle...
Kezdő hifi - tanács kéne
Pedig ez mondjuk az én rendszeremen is fennál. Mint írtam amiket hozott zenéket a srác azok nálam kifejezetten rosszul szólnak, ezért nem is ajánlhatok neki hasonló cuccot.
Ha neked megfelel így a rendszered, akkor semmi gond.
Kezdő hifi - tanács kéne
Sziasztok!
Egy sztereo rendszert szeretnék építeni, egyelöre egy erősítő kellene, használt, max. 90 000 FT.
Jelenleg van egy Mission M72 hangfalam. Ezt is cserélném majd, valami olyanra, ami jobban illik a stílushoz, amit hallgatok.
Erősítő terén NAD,Denon,Marantz,Yamaha,Rotel márkákon gondolkodom, de igazából nem tudom melyik ad stílushoz illő hangot.
Hangfal terén JM Lab-ra gondoltam, vagy valamilyen más kemény, pontos, gyors hangfalra.
Jelenleg egy AKG K272 HD fülesem van, ami kiváló, nagyon szeretem.
A hangforrás notebook+EMU 0202 hangkártya lenne.
A zenei stílus elektronikus, de minöségi, nem a diszkós sz.r. Deep house, tech house, stb, pl. Jamie Jones, Art Department, Maceo Plex, Tale of us.
A szoba panellakás, 5x5 méter, esetleg a palfont érdemes-e kitapétázni "tojástartó alakú" hangszivaccsal /jol is mutatna szerintem/.
Minden jótanácsot szívesen fogadok, és köszönök:-)
Nem mindegy JMLab-ból melyikre. Nekem most egy pár focal 918 szolgáltatja a hangot, jazz, akusztikus zene, komolyzene egy álom vele, elektronikusnál rögtön elhasal, nagyon csúnyán... pedig ez nem a kicsi kategória.
Kezdő hifi - tanács kéne
Be is b....na, ha a hifi rendszer korlátai miatt kellene lemondani bizonyos műfajokról, zenékről.
Pedig ez mondjuk az én rendszeremen is fennál. Mint írtam amiket hozott zenéket a srác azok nálam kifejezetten rosszul szólnak, ezért nem is ajánlhatok neki hasonló cuccot.