Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Toshiba SD340E dvd lejátszó
-
Vendég
Phú, nagy kő gördült most le. De sajnos ezen a területen mégcsak félnótás sem vagyok, csak azt tudom, hogy akarok venni egy projektort, és sok NTSC-s film fordul meg nálam. Azért vagyok bizonytalan, mert nem tudom hogy egy sima tv-n (gondolom nem fogják a boltban rádugni egy projektorra nekem) látszik-e ez.
Nagyon kevés olyan projektor van (én még nem is láttam olyat) amelyik nem tudja a 3:2 pull down-t. Ergó nyugodtan küldhetsz rá NTSC interlaced jelet szépen össze fogja rakni. Normál televízióra nem tudsz progresszív jelet küldeni mivel ezek interlaced megjelenítők (kivéve néhány progresszív CRT TV-t).
A progresszív kimenet a DVD lejátszókon főleg a PAL esetében érdekes, mivel a fent említett projektorok túlnyomó része viszont a PAL deinterlacerelést nem tudja (2:2 pull down) ezért célszerű őket PAL progresszív jellel meghajtani.
Szerintem még a félnótások is ( ) egy sima kipróbálással el tudják dönteni egy lejátszóról, hogy tudja-e a 3:2 pull down-t vagy sem.
Phú, nagy kő gördült most le. De sajnos ezen a területen mégcsak félnótás sem vagyok, csak azt tudom, hogy akarok venni egy projektort, és sok NTSC-s film fordul meg nálam. Azért vagyok bizonytalan, mert nem tudom hogy egy sima tv-n (gondolom nem fogják a boltban rádugni egy projektorra nekem) látszik-e ez.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
-
Vendég
Szerintem még a félnótások is ( ) egy sima kipróbálással el tudják dönteni egy lejátszóról, hogy tudja-e a 3:2 pull down-t vagy sem.
De jobbat kérdezek: minek is neked az NTSC prog kimenet?
Az utolsó mondat erejéig: épp az a lényeg, hogy ezt nem az idő dönti el. A Pio 575 nem vérzik több sebből és nincs komolyabb hiányossága. Ha nincs szükséged a Divx feliratra akkor a kategória egyik legjobb darabja. Ha meg igen akkor ez nem a te lejátszód, de ettől még ne írjuk le.
OK-OK, elismerem, hogy a "több sebből vérzik" kicsit provokatív volt. Talán nem is véletlenül. De ahogy láttad azt is írtam, hogy ha legalább a szándék látszana a Pio részéről, hogy javítani fogja ezeket a hibákat én is megvenném.
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
Az AR bug nem bug csak a félnótásoknak okoz problémát.
Sajnos nem tudom, hogy konkrétan hogy jelentkezik ez a probléma, de szerintem még a félnótások is tudják, hogy divx-ben nemcsak a 4:3, meg a 16:9 "megengedett". Rengeteg olyan DivX/XViD van ahol a kép mérete 640x272, vagyis 2,35:1. Nem beszélve a 640x256, 608x256 és egyéb egyéni felbontásokról. Ha ezt nem jól kezeli (feltételezve, hogy jól értelmezem amit olvastam, ami félnótás létemre valljuk be meglepő lenne), akkor még a hozzám hasonló csökkent szellemi képességű egyének is látni fogják, hogy pl. a rossz nyelvek ellenére John Travolta nem is hízott meg annyira a Grease óta.
-
Vendég
Kár olyasmiről vitatkozni, amit úgyis csak az idő fog eldönteni.
Az utolsó mondat erejéig: épp az a lényeg, hogy ezt nem az idő dönti el. A Pio 575 nem vérzik több sebből és nincs komolyabb hiányossága. Ha nincs szükséged a Divx feliratra akkor a kategória egyik legjobb darabja. Ha meg igen akkor ez nem a te lejátszód, de ettől még ne írjuk le.
Kár olyasmiről vitatkozni, amit úgyis csak az idő fog eldönteni. Nem is ezért indítottam ezt a topicot. Elsősorban a Toshiba lejátszójával kapcsolatos tapasztalatok érdekeltek volna (bár nyilván jó, ha összehasonlítjuk az 575-össel, és a Philipsekkel, mint lehetséges vetélytársakkal), de úgy látom nem sok embernek van információja a címben szereplő lejátszóval (esetleg márkatársaival) kapcsolatban.
Én holnap elmegyek és megpróbálom tesztelni, bár ehhez az eladók pozitív hozzáállására is szükség lesz. Amit viszont nem tudom hogy lehetne könnyen, gyorsan kipróbálni: NTSC Progressive. Van valakinek tippje ezzel kapcsolatban? (A menüből attól félek, hogy nem lesz egyértelműen kivehető.) Egy helyen tuttira állítják, hogy tudja, de mindenhol máshol csak a PAL-t említik. Ha nem megy neki az NTSC is progresszívben, akkor már el is felejtettem.
-
Vendég
Gordonnal egyetértve én sem érzem komoly kritikának ezt a "több sebből vérzik" dolgot. Az AR bug nem bug csak a félnótásoknak okoz problémát. A DVD-Audio történet egyértelműen szoftveresen kezelhető (kérdés, hogy kezelik-e). Ez az egy komoly hibája van a cuccnak.
Hiányossága kettő van, a csatornénkénti hangerőszabályozás és a Divx felirat.
Egyébként felfedeztem még egy bugot (Gordon próbáld ki), ha kikapcsolom a display-t és úgy használom a készüléket majd kikapcsolom a jészüléket akkor gyakran a másnapi bekapcsoláskor a kijelző összes felirata világít, mint a karácsonyfa. A Dimmer gomb újbóli megnyomására helyre áll a dolog.
Egyébként a sokak által kedvelt Philips 630-as (amivel én is szemezek) szintén hemzseg a bugoktól, eltűnő feliratok, késő hang és a többi. Persze tudja a feliratokat, de nem árnyékolja őket ergó a fehér háttérben semmit nem látsz belőlük.
....Az AR bugról pl. ezt olvastam: "no reading of the aspect ratio flag in avi files". Nem tudom gyakorlatban ez hogy jelenik meg, de attól tartok hogy előbb-utóbb belefut az ember egy olyan avi-ba, ahol nem lesznek jók a képarányok emiatt. Persze lehet, hogy itt is tévedek.
Az, hogy "jelenleg nem tervezik" FW update kiadását, számomra azt jelenti, hogy nem nagyon szabad erre számítani. Ismerve az angolok észjárását és óvatos fogalmazásmódját ez kb. azt jelenti, hogy eszük ágában sincs kiadni ilyet. Van az angoloknál egy olyan mondás ugyebár hogy "never say never" és szerintem ez a mondat ennek a jegyében született. DE, mégegyszer mondnom, szeretném, ha nem lenne igazam.
A DVD-Audio hibákról egy újabb hír:
"When I play DVD audio's, once the chapter or track changes, I get a high pitched fizz and the next track sounds like Pinky and Perky singing!! "
Az AV Forums-on írta ezt valaki, ráadásul már a második lejátszó produkálta ugyanezt a problémát, miután az elsőt visszavitte emiatt.
AR bug
na mond legfeljebb kézzel kell beállítanod a megjelenítőn, hogy 16:9 vagy 4:3. amúgy a gyakorlatban én észre sem vettem.
FW
Az angolok nem is fognak kiadni firmware update-et. Azt meghagyják a japánoknak. Ezért sem adok arra, amit egy ügyfélszolgálatos britt ír ezzel kapcsolatban.
Az viszont teljesen jogos, hogy ha valakinek fontos a feliratos avi, akkor vehet ma is olyan lejátszót, ami kezeli (Philips, Kiss...).
a srác ugyanarra hibára gondolhat, mint amit én is felfedeztem. Ki kellene neki is próbálnia a "módszeremet". Meg jó lenne tudni melyik lemezzel próbálta.
Az, hogy a második erősítő is csinálta az engem "megnyugtat" abból a szempontból, hogy valószínű szoftver hiba, amit egy firmware upgrade-del valószínű ki tudnak küszöbölni.
gordon314.fw.hu
részben tévedsz:
-DiVX-eknél többféle keresés van: megadod az időpontot és mp-re odaugrik, illetve a hagyományos képkeresés. ami nincs DiVX-nél, csak DVD-nél, az az, ha nézel egy lemezt és mondjuk lekapcsolod a lejátszót, akkor legközelebb magától onnan folytatja.
-AR bug mi?
-a zoomot majd kipróbálom, de ez is olyan, hogy az ember elgondolkozik azon minek?
-dvd audio hiba nem mindegyik lemeznél jelentkezett, csak 5.1-ben és elég könnyen kiküszöbölhető volt (large-ra kellett állítani a surroundokat). Azóta kipróbáltam egyetlen SACD lemezemmel és annál nem jelentkezik szerencsére.
- croma bug nekem nem tűnt fel, de a video menüben külön lehet ezzel kapcsolatosan állítani valamit. Szóval jobb lehet a helyzet, mint a régebbi Pio-knál)
-a firmware frissítést sehol nem tagadták, sőt több olyan jel van, ami arra utal, hogy lesz. Például már kijött egy újabb, igaz még nem nyilvános. A britt Pio írta Simonnak, hogy mostanában(!) nem ígérik. Mivel a britteknek amúgy sem épp fontos a felirat kérdés, ezért én ezt nem tartom túl elkeserítőnek.
-minden márkánál, amíg garanciális valami, addig nem illik otthon beleturkálni a vezérlő szoftverébe. Ezért én meg tudnám érteni, hogy 3 év gari melett fenn tartják a jogot, hogy csak szervízben legyen firmware upgrade. ahogy viszont az internetet ismerem....
Ha tévedek, az annak köszönhető, hogy mivel nincs ilyen lejátszóm, kénytelen vagyok elhinni azt, amit más fórumokon írnak a készülékről.
Az AR bugról pl. ezt olvastam: "no reading of the aspect ratio flag in avi files". Nem tudom gyakorlatban ez hogy jelenik meg, de attól tartok hogy előbb-utóbb belefut az ember egy olyan avi-ba, ahol nem lesznek jók a képarányok emiatt. Persze lehet, hogy itt is tévedek.
Az, hogy "jelenleg nem tervezik" FW update kiadását, számomra azt jelenti, hogy nem nagyon szabad erre számítani. Ismerve az angolok észjárását és óvatos fogalmazásmódját ez kb. azt jelenti, hogy eszük ágában sincs kiadni ilyet. Van az angoloknál egy olyan mondás ugyebár hogy "never say never" és szerintem ez a mondat ennek a jegyében született. DE, mégegyszer mondnom, szeretném, ha nem lenne igazam.
A DVD-Audio hibákról egy újabb hír:
"When I play DVD audio's, once the chapter or track changes, I get a high pitched fizz and the next track sounds like Pinky and Perky singing!! "
Az AV Forums-on írta ezt valaki, ráadásul már a második lejátszó produkálta ugyanezt a problémát, miután az elsőt visszavitte emiatt.
kipróbáltam az 575-ösön a DiVX lejátszás közbeni zoomolást. pont úgy működik, mint a DVD-nél.
gordon314.fw.hu
A legfájóbb természetesen a feliratkezelés hiánya, de olvastam több hibáról/hiányosságról is, mint pl.:
- nagy mpeg4 fájloknál nincs keresés, ha egyszer leállítottad, kezdheted előlről
- AR bug mpeg4-nél
- nincs zoom avi fájloknál
- azt hiszem pont te írtál a dvd audio lejátszásnál jelentkező hangproblémákról
- chroma bug (?)
Valaki azt írta, hogy az mepg4 kezelése megegyezik az elsőgenerációs 1389DE alapú lejátszókéval. Mindez elég rossz hír, főleg annak ismeretében, hogy a Pioneer nem mutatkozik túl lelkesnek a firmware frissítésével kapcsolatban. Több helyről tagadják, hogy valaha is lesz ilyen, ahol pedig ígérik, hogy lesz, ott azt mondják, hogy szervízben, pénzért lehet majd kérni.
....
részben tévedsz:
-DiVX-eknél többféle keresés van: megadod az időpontot és mp-re odaugrik, illetve a hagyományos képkeresés. ami nincs DiVX-nél, csak DVD-nél, az az, ha nézel egy lemezt és mondjuk lekapcsolod a lejátszót, akkor legközelebb magától onnan folytatja.
-AR bug mi?
-a zoomot majd kipróbálom, de ez is olyan, hogy az ember elgondolkozik azon minek?
-dvd audio hiba nem mindegyik lemeznél jelentkezett, csak 5.1-ben és elég könnyen kiküszöbölhető volt (large-ra kellett állítani a surroundokat). Azóta kipróbáltam egyetlen SACD lemezemmel és annál nem jelentkezik szerencsére.
- croma bug nekem nem tűnt fel, de a video menüben külön lehet ezzel kapcsolatosan állítani valamit. Szóval jobb lehet a helyzet, mint a régebbi Pio-knál)
-a firmware frissítést sehol nem tagadták, sőt több olyan jel van, ami arra utal, hogy lesz. Például már kijött egy újabb, igaz még nem nyilvános. A britt Pio írta Simonnak, hogy mostanában(!) nem ígérik. Mivel a britteknek amúgy sem épp fontos a felirat kérdés, ezért én ezt nem tartom túl elkeserítőnek.
-minden márkánál, amíg garanciális valami, addig nem illik otthon beleturkálni a vezérlő szoftverébe. Ezért én meg tudnám érteni, hogy 3 év gari melett fenn tartják a jogot, hogy csak szervízben legyen firmware upgrade. ahogy viszont az internetet ismerem....
gordon314.fw.hu
letisztult bennem milyen lejátszóra van most szükségem:
- PAL és NTSC Progressive (min. komponens kimenettel)
- RGB (SCART-on)
- DivX/XViD (felirattal, megbízható kényelmi funkciókkal, FW update-tel)
- nem bánom, ha tud SACD-t és/vagy DVD Audio-t de ezek most nem olyan fontosak
Sajnos egyik Philips sem tudja ezt mindet egy készülékben.
A Toshibát nem tudtam ma tesztelni, holnap megyek.
Esetleg felvázolhatnád, hogy mi az a több seb? A DiVX feliratkezelés hiánya?
A legfájóbb természetesen a feliratkezelés hiánya, de olvastam több hibáról/hiányosságról is, mint pl.:
- nagy mpeg4 fájloknál nincs keresés, ha egyszer leállítottad, kezdheted előlről
- AR bug mpeg4-nél
- nincs zoom avi fájloknál
- azt hiszem pont te írtál a dvd audio lejátszásnál jelentkező hangproblémákról
- chroma bug (?)
Valaki azt írta, hogy az mepg4 kezelése megegyezik az elsőgenerációs 1389DE alapú lejátszókéval. Mindez elég rossz hír, főleg annak ismeretében, hogy a Pioneer nem mutatkozik túl lelkesnek a firmware frissítésével kapcsolatban. Több helyről tagadják, hogy valaha is lesz ilyen, ahol pedig ígérik, hogy lesz, ott azt mondják, hogy szervízben, pénzért lehet majd kérni.
Nekem ez több (fájó) seb, de hidd el én lennék a legboldogabb, ha holnap kijönne egy FW update ami ezeket megoldja és bárki otthon cd-ről frissíthetné vele a lejátszóját. Valószínűleg azonnal rohannék megvenni, mert közben letisztult bennem milyen lejátszóra van most szükségem:
- PAL és NTSC Progressive (min. komponens kimenettel)
- RGB (SCART-on)
- DivX/XViD (felirattal, megbízható kényelmi funkciókkal, FW update-tel)
- nem bánom, ha tud SACD-t és/vagy DVD Audio-t de ezek most nem olyan fontosak
Ezeket ha jól tudom a Pio 575 mind tudná vagy tudhatná, csak úgy látszik a Pioneer nem akarja, hogy én (meg egy csomó lehetséges vásárló) az ő lejátszóját vegyem meg.
- Nekem egy sd-140ESE-m van, ez egy tok alap lejatszo (persze divx nelkuli)
- Egy dolog gyenge benne espedig az a Video: 27-MHz/10-Bit D/A resze, ez meglatszik a kepen rendesen, tovabba nem enged semmilyen kepi beallitast elkovetni, tehat a kepbe nem lehet ugymond 'belenyulni'
- ami nagyon jo benne, hogy NEM Chroma bugos! tovabba a Progresive PAL kimenete is korrektul mukodik - marmint ami a felkepek osszerakasat tekintve!! tehat egy rossz v. gyenge deinterlaceru projihoz nemrossz tars.
- Prog. NTSC-t nemtud.!
- Ha a nagytestver megtartotta a jo tulajdonsagait, akkor mar nemlehet rossz valasztas!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
...Gondolkodom, hogy ilyet kellene vennem, mert igazából ez a két funkció, amire most szükségem van (SACD, DVD-Audio várhat még 1-2 évet), és így számomra jó alternatívája a több sebből vérző Pio 575-ösnek.
....
Esetleg felvázolhatnád, hogy mi az a több seb? A DiVX feliratkezelés hiánya?
gordon314.fw.hu
Hát nem tudom... Nálam a Philips név nem a hosszantartó és megbízható minőség jelzőkkel forrt egybe az évek során.
A villanyborotvám jól bírja! :vazeg:
Hi!
Sajnos a játékosról nincs infóm, de pl a Philips 630 is tudja ezeket, feliratot mindent és most az is 30e.
Érdemes azt is megnézni szerintem.
Persze lehet a Toshiba jobb, nézd meg próbáld ki és számolj be róla
Hát nem tudom... Nálam a Philips név nem a hosszantartó és megbízható minőség jelzőkkel forrt egybe az évek során. De azért köszi az infót, utánanézek annak is.
Nem sok infót találtam erről a lejátszóról, de azt tudom, hogy 30 eFt alatt hozzá lehet jutni itthon, és tudja a topic alcímében leírtakat.
Gondolkodom, hogy ilyet kellene vennem, mert igazából ez a két funkció, amire most szükségem van (SACD, DVD-Audio várhat még 1-2 évet), és így számomra jó alternatívája a több sebből vérző Pio 575-ösnek.
A műszaki leírásában mindenhol azt írják, hogy Pal Progressive Scan, egy helyen láttam csak a PAL/NTSC Progressive feliratot. Lehet, hogy nem tudja az NTSC Progressive-et? Létezik ilyen, hogy pont azt ne tudná mikor a Pal megy neki?
És még valamit jó lenne tudni: tud-e feliratot kezelni, valamint lehet-e vele gyorsan előre-hátra keresni és pillanat álljt használni mpeg4 lejátszás közben.
Azt hiszem holnap elmegyek és letesztelem amit tudok a fenti kérdésekkel kapcsolatban, de ha valakinek van bármilyen információja, azt bökje már fel ide lécci!
Hi!
Sajnos a játékosról nincs infóm, de pl a Philips 630 is tudja ezeket, feliratot mindent és most az is 30e.
Érdemes azt is megnézni szerintem.
Persze lehet a Toshiba jobb, nézd meg próbáld ki és számolj be róla
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
Nem sok infót találtam erről a lejátszóról, de azt tudom, hogy 30 eFt alatt hozzá lehet jutni itthon, és tudja a topic alcímében leírtakat.
Gondolkodom, hogy ilyet kellene vennem, mert igazából ez a két funkció, amire most szükségem van (SACD, DVD-Audio várhat még 1-2 évet), és így számomra jó alternatívája a több sebből vérző Pio 575-ösnek.
A műszaki leírásában mindenhol azt írják, hogy Pal Progressive Scan, egy helyen láttam csak a PAL/NTSC Progressive feliratot. Lehet, hogy nem tudja az NTSC Progressive-et? Létezik ilyen, hogy pont azt ne tudná mikor a Pal megy neki?
És még valamit jó lenne tudni: tud-e feliratot kezelni, valamint lehet-e vele gyorsan előre-hátra keresni és pillanat álljt használni mpeg4 lejátszás közben.
Azt hiszem holnap elmegyek és letesztelem amit tudok a fenti kérdésekkel kapcsolatban, de ha valakinek van bármilyen információja, azt bökje már fel ide lécci!