Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- nebulo5
- V.I.P.

- Értékelés: 56
Házimozi erősítők,processzorok
Szia!
Engem érdekelhet kérem keress meg püben, árral, és hogy hol van!
Kérem írd meg hogy szva vagy fúj (tehát milyen a légáramlása)
Köszönöm!
Írtam p.ü.-t!
Üdv: nebulo
- Tuto75
- Fórumlakó

- Értékelés: 66
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek, hogy milyen típust gyártót ajánlatok 4 ohmos hagfalrendszerhez!
Vettem használtan egy hk 347est és melegszik, a leírásában most olvastam hogy csak 8 ohmra ad meg adatokat. Szóval figyelmetlen voltam a vásárlásnál, pedig csodaszép a hangja és a megjelenése is.
Hangfalat nem akarok cserélni, maradnak az erősítő megy (felraktam már a hirdetőre), de szeretném ha ajánlanátok néhány típust , gyártót (30-50eft között használtan ) amit érdemes lenne vadásznom a HK helyett és nem melegszik.
(Akinek van ilyen masinája beszámítom a HKba , ez nem a hírdetés helye tudom, ezért került zárójelbe)
- Tuto75
- Fórumlakó

- Értékelés: 66
Olvasom a készülék melegedési problémákat! Ennek kapcsán lenne egy praktikus és dizájnos megoldás.
Korábban a szekrény egyik polcára volt bezsúfolva mindkét erősítőm, egyik a másikra pakolva. Ráadásul, a HM erősítőm Onkyo volt, ami igen csinosan fűtötte a környezetét. Ekkor akadtam erre a praktikus megoldásra. Tökéletesen megoldotta a problémámat, bár a HM erősítőt nagyon keveset használtam, de megnyugtatott a hűthetősége.
A múlt héten átrendeztem a nappalit és az AV cuccaimat. Így, ez a ketyere feleslegessé vált. Ha valakit érdekelne, eladó!
Nem mondható rá, hogy tökéletesen zajtalan, de a két fokozatú sebesség első fokozatában dolgozik, a készüléktől 2 méterre már a suhogása sem hallható, viszont az az intenzitás is elegendő, hogy hidegen tartsa a "kazánt". Doboza is megvan, üzemóráit tekintve újszerű állapotú, talán 150 órányit ha üzemelt.
Antec A/V Cooler-EC
Szia!
Engem érdekelhet kérem keress meg püben, árral, és hogy hol van!
Kérem írd meg hogy szva vagy fúj (tehát milyen a légáramlása)
Köszönöm!
- nebulo5
- V.I.P.

- Értékelés: 56
Olvasom a készülék melegedési problémákat! Ennek kapcsán lenne egy praktikus és dizájnos megoldás.
Korábban a szekrény egyik polcára volt bezsúfolva mindkét erősítőm, egyik a másikra pakolva. Ráadásul, a HM erősítőm Onkyo volt, ami igen csinosan fűtötte a környezetét. Ekkor akadtam erre a praktikus megoldásra. Tökéletesen megoldotta a problémámat, bár a HM erősítőt nagyon keveset használtam, de megnyugtatott a hűthetősége.
A múlt héten átrendeztem a nappalit és az AV cuccaimat. Így, ez a ketyere feleslegessé vált. Ha valakit érdekelne, eladó!
Nem mondható rá, hogy tökéletesen zajtalan, de a két fokozatú sebesség első fokozatában dolgozik, a készüléktől 2 méterre már a suhogása sem hallható, viszont az az intenzitás is elegendő, hogy hidegen tartsa a "kazánt". Doboza is megvan, üzemóráit tekintve újszerű állapotú, talán 150 órányit ha üzemelt.
Antec A/V Cooler-EC
Üdv: nebulo
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Kösz, a válaszokat. Eddig úgy használtam, hogy kb 2 cm rés volt felette úgy egyszer sem kapcsolt ki
túlmelegedés miatt, de ezt a fél centit én is kevésnek érzem. Vagy az lesz hogy máshova rakom vagy
valami távtartóval megemelem a felső butorlapot 1,5 centivel.
(a butorgyártók miért hiszik hogy oda az ember csak dvd játszót vagy videót rakhat??)
A kikapcsoláshoz igen sok idő kell és jó forrónak kéne lenni a gépnek ahoz.Érdemes elkerülni.
Sajnos a bútorgyártók még a mai napig készítenek olyan szekrény sorokat melyben "képcsöves" tv helyét tervezik.
De ezért vannak a kifejezetten hifi állványokat bútorokat gyártó cégek akik figyelnek a különböző készülékek megfelelő tárolási helyeire!
Én is azt mondom ne kísérletezz vele sokat.Minden nagy teljesítményű készüléknek kell a szellőzés!
Persze a védelem lekapcsolná az erősítődet ha túlmelegedne,de jobb az elővigyázatosság és megfelelő tárolóhely!
Kösz, a válaszokat. Eddig úgy használtam, hogy kb 2 cm rés volt felette úgy egyszer sem kapcsolt ki
túlmelegedés miatt, de ezt a fél centit én is kevésnek érzem. Vagy az lesz hogy máshova rakom vagy
valami távtartóval megemelem a felső butorlapot 1,5 centivel.
(a butorgyártók miért hiszik hogy oda az ember csak dvd játszót vagy videót rakhat??)
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel
Szia!
A hangfal típusát sajnos nem sikerült kiderítenem. Fotó van róla, ezt mellékeltem.
Igazából még nem tudom hogy milyen centert vennék hozzá mint ahogy azt sem tudom hogy milyen surround-okat. Ezekkel kapcsolatban semmi ötletem nincs, de ez egyelőre nem probléma mert nincs is rá pénzem. :-) Csak az érdekelt, hogy ha mozizni akarok akkor tudom-e fejleszteni apróbb lépésekben, vagy nem? Ha egyszerre kell megvennem a surround-okat az aktív mélynomyót meg a centert, akkor az jó sok pénz. Ha a sub ládát ki tudom hagyni, és az erősítőn be tudom állítani hogy azt ne használja (hanem helyette front-okra tegye a mély hangokat) az már nagy segítség.
Ha a fotó alapján nem lehet megmondani hogy ez így mennyire éri meg, vagy mennyire jó akkor inkább gyűjtöm még a pénzt, és kivárok egy igazán jó ajánlatot.
Köszönöm,
L
A Pilot nem rossz doboz , Németországban népszerű márka . Menj el és próbáld ki , szerintem nem járnál rosszul vele ! Írj az eladónak , hogy leütöd, de fizetés előtt ki szeretnéd próbálni és csak akkor fizetsz ha tetszik . Ez nem lehet gond , legfeljebb újra felteszi !
- fodesz
- V.I.P.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nektek kb hány centi szabad tér van az erősítő felett?
Olvastam a manualt ott azt irja min. 20 cm A problémám az, hogy olyan tv álványba
menne az erősítő ahol kb. csak fél centi rés lenne felette.
Én is azt mondom ne kísérletezz vele sokat.Minden nagy teljesítményű készüléknek kell a szellőzés!
Persze a védelem lekapcsolná az erősítődet ha túlmelegedne,de jobb az elővigyázatosság és megfelelő tárolóhely!
- fodesz
- V.I.P.

nekem kb 200cm. felette már csak a plafon van.
Az lenne a kérdésem, hogy nektek kb hány centi szabad tér van az erősítő felett?
nekem kb 200cm. felette már csak a plafon van.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Sziasztok!
Olvastam a manualt ott azt irja min. 20 cm A problémám az, hogy olyan tv álványba
Nem véletlen írja 20cm-t.Ne kísérletezz vizes törölközővel, szárazjéggel, stb...
Alakítsd úgy hogy jó legyen, ha kell állványcsere.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sziasztok!
Szia!
Nálam, legalul van egy sztereó erősítő, közvetlenül rajta egy házimozi-erősítő, végül ezen, egy tuner. Szóval, annyi tér van a készülékek felett, amilyen magas az aktuális készülék feletti készülék lába.
A sztereó (legalsó) erősítőm, szinte egyáltalán nem melegszik. A házimozi-erősítő már jobban, de nem vészesen. Az is igaz, hogy a felette lévő tuner, csak valamivel több, mint fele olyan mély, így, a hűtőrácsának jó része szabadon van és van felette kb. 10 centi tér.
Próbáld ki, hogy mennyire melegszik és ha nagyon, akkor valamilyen ventilátoros megoldás segíthet. Jó jöhet például, egy, a plazma TV-kben használatos ventilátor, ha tudsz ilyet szerezni. Ez, kellően hatékony és csendes is.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sziasztok!
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel
-
Vendég
Nem csak te
Az a "jó" a Vaterában hogy kevés pénzből is tudsz venni HÁJENDET
Nem szeretnék linkelgetni a sok zagyvaságből....Üssétek be a Vatera keresőjébe High End szót, talán még keverőtárcsás Hajdú mosógép is lesz közte
Azért van ilyen példa is a Vaterán:
HIVI HI-END polc hangfal Swans TS6 - AKCIÓ
Ejnye-bejnye ATC!
Nemrég találtam high-end erősítőt a vaterán.Valami Grundig volt 25 ezerért!
És még nincs a polcodon Ne kelljen csalódnom benned
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
- fodesz
- V.I.P.

Nem csak te
Nem szeretnék linkelgetni a sok zagyvaságből....Üssétek be a Vatera keresőjébe High End szót, talán még keverőtárcsás Hajdú mosógép is lesz közte
Nemrég találtam high-end erősítőt a vaterán.Valami Grundig volt 25 ezerért!
pontosan, na meg ott számomra sok a szélhámos de lehet csak én vagyok ennyire begyepesedett
Nem csak te
Nexus=ex Specialized001
pontosan, na meg ott számomra sok a szélhámos de lehet csak én vagyok ennyire begyepesedett
- fodesz
- V.I.P.

Szerintem tedd azt, vagyis gyűjtögess!
Ha van lehetőséged menj el pár helyre, halgatózz....stb.Legyen viszonyítási alap.
Ha meg nagyobb arányban hallgatsz zenét, és kevésbé mozizol akkor meg főleg felejtős.
Nem ismerem ezt a hangsugárzó márkát, nem is hallottam, az ára azért valamit elárul
Vakerán hallatlanul meredek ilyen cuccost megvenni.Főleg úgy, hogy tapasztalatlan vagy e téren.
Itt is van a fórumon rengeteg motyó eladó, szerintem tudnál közülük választani.
Üdv:S
A legjobb megoldás,ha több hangfalat meghallgat mielőtt dönt,ezt én is leszögezem.
Sőt a fórumon is vannak jók,most nemrég egy komplett szett került fel(Yamaha 750 és Wharfi,5.0+aktív sub)
Ez is jó választás lehet.
Bár Vateráról alapból nem vennék hangfalat ott nem is tudják sokszor mennyit kérjenek el ilyen cuccokért!
-
Vendég
Szia!
Az, hogy megér-e 85.000Ft-ot erősen a hangsugárzótól függ, amiről képről elég nehéz megmondani, hogy jó hangja lehet-e. Mint írták, szerintem is felesleg a 7.1, inkább 5.1, és a plusz 2 hangsugárzó árát inkább költsd a többire, hidd el, jobban megéri!
Ha főleg zenehallgatásra használnád, inkább stereo erősítőt ajánlanék, azzal ennyiből lényegesen jobb minőséget érhetsz el.
Az pedig, hogy kell-e sub, rengeteg dologtól függ, hangsugárzók, akusztika stb.
Ezzel a dobozzal ahogy előttem i írták csak az a baj, h zenélni nem fogsz tudni, legjobb esetben is csak mozira lesz jó.. Sőt én kicsit magasnak is gondolom az árát, mert ennyiért a fórumon azért komolyabb dobozok kelnek el. Mekkora a szoba ahova tennéd?
-
Vendég
ha zúg az attól lehet hogy a táp benne EI vasmagos és a melegedés hatására a lemezek közötti ragasztó elengedett és az 50Hz től el kezd zizegni.
és a kasztnit vagyis a ház lemeze is berezonálhat.
Nincs igazándiból gond ezzel míg kicsi a rezgés, csak picit zavaró lehet.
gondolom akkor erősödik mikor a készülék már megy 1 órája kb.
A lemezeket ha lehet régi tápoknál csavarral lehetett húzni, ezt nemigen lehet.
Sok mindent nem tudsz vele csinálni, bár olyasmit hallottam már hogy epoxigyantával kiöntötték.
Denonéknál láttam ilyet hogy kiöntötték fullra a tápot , na az biztos nem zizegett.
Köszi erre én is gondoltam, mert nem állandó és nem mindig egyforma hangos..Engem magában nem zavar mert mozi közben nem hallani, ellenben ha zene megy bizony kicsi zavaró
Ha a fotó alapján nem lehet megmondani hogy ez így mennyire éri meg, vagy mennyire jó akkor inkább gyűjtöm még a pénzt, és kivárok egy igazán jó ajánlatot.
Köszönöm,
L
Szerintem tedd azt, vagyis gyűjtögess!
Ha van lehetőséged menj el pár helyre, halgatózz....stb.Legyen viszonyítási alap.
Ha meg nagyobb arányban hallgatsz zenét, és kevésbé mozizol akkor meg főleg felejtős.
Nem ismerem ezt a hangsugárzó márkát, nem is hallottam, az ára azért valamit elárul
Vakerán hallatlanul meredek ilyen cuccost megvenni.Főleg úgy, hogy tapasztalatlan vagy e téren.
Itt is van a fórumon rengeteg motyó eladó, szerintem tudnál közülük választani.
Üdv:S
Nexus=ex Specialized001
kellene egy kis infó, az erősítőm tápja elkezdett zúgni. Van mikor csinálja van mikor nem. Javítható probléma, vagy tápot kell cserélni, vagy mi a fene lehet ez és mitől csinálja? Elég hangos is..
ha zúg az attól lehet hogy a táp benne EI vasmagos és a melegedés hatására a lemezek közötti ragasztó elengedett és az 50Hz től el kezd zizegni.
és a kasztnit vagyis a ház lemeze is berezonálhat.
Nincs igazándiból gond ezzel míg kicsi a rezgés, csak picit zavaró lehet.
gondolom akkor erősödik mikor a készülék már megy 1 órája kb.
A lemezeket ha lehet régi tápoknál csavarral lehetett húzni, ezt nemigen lehet.
Sok mindent nem tudsz vele csinálni, bár olyasmit hallottam már hogy epoxigyantával kiöntötték.
Denonéknál láttam ilyet hogy kiöntötték fullra a tápot , na az biztos nem zizegett.
- lászló-nagy
- Nincs visszaút

- Értékelés: 1
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Gondolkozom rajta...
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...
- fodesz
- V.I.P.

Eddig én is azt hittem nem kell, de ahogy bekötöttem ma a szubot, minden megváltozott...Mozin az igazi átütő erőhöz kell az biza Legalábbis az élmény jobb ha az is szól
Így van!