Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Hali mindenki.
Van egy Dali C6-om, szeretnék hozzá egy sztereó erősítőt.
20 nm-es a szoba, és a komoly zenén kívül mindent hallgatok. Mostanában kezdek rockosodni, de szívesen hallgatok discot, funkyt, jazz-t.
Tapasztalatotok szerint milyen márkákat érdemes meghallgatni?
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Szia! AMP-100 már nincs forgalomban. Valamit nem írtál el? Korábban forgalmaztam AMP-50-t, az már elfogyott, most az AMP-200 van, 2x100 watt, az nagyon jó erősítő.Dinamikus, részletgazdag. Mélyláda is csatlakoztatható hozzá. Ha túl "erős" lenne, az új Tangent EXEO AMP 2x 60 W, szintén mélyláda kész, sőt phono bemenete is van. A tangent készülékeknek jó dános, tiszta, csengő hangzás világa van.
Szia!
Köszönöm válaszod! Tudom, hogy már nem forgalmazzák, használtban gondolkozom!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A Tangent AMP 100 erősítővel kapcsolatban szeretnék tőletek egy kis információt ill. ha van akkor tapasztalatot, véleményt kérni! Sajnos a neten nagyon kevés infó van róla! Minőségben, hangban hová helyezhető? Milyen más erősítőkhöz hasonlítható?
Esetlegesen megérné-e a meglévő Denon PMA-560 erősítőmet lecserélni rá? Jelentene ez továbblépést? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Szia! AMP-100 már nincs forgalomban. Valamit nem írtál el? Korábban forgalmaztam AMP-50-t, az már elfogyott, most az AMP-200 van, 2x100 watt, az nagyon jó erősítő.Dinamikus, részletgazdag. Mélyláda is csatlakoztatható hozzá. Ha túl "erős" lenne, az új Tangent EXEO AMP 2x 60 W, szintén mélyláda kész, sőt phono bemenete is van. A tangent készülékeknek jó dános, tiszta, csengő hangzás világa van.
Sztereó erősitők
Sziasztok! Sikerült szert tennem egy Roth MC4 erősítőre. Most keresek hozzá hangfalat. A Roth OLi1 -et néztem ki. Ebből a pár 35e Ft. Tudtok esetleg segíteni abban hogy ár/érték arányban megfelelő e? Nem tudom sajnos hogyan válasszak hangfalat az erősítőhöz mert ugye kipróbálni nem tudom Előre is köszönöm!
Szia!
Az Mc4 erősítőt Oli 1-gyel vagy Oli 2-vel kipróbálhatod a Korner Audióban Bp-en, vagy a nyíregyházi boltunkban. Hang-Kép Stúdió
Sztereó erősitők
Sziasztok! Sikerült szert tennem egy Roth MC4 erősítőre. Most keresek hozzá hangfalat. A Roth OLi1 -et néztem ki. Ebből a pár 35e Ft. Tudtok esetleg segíteni abban hogy ár/érték arányban megfelelő e? Nem tudom sajnos hogyan válasszak hangfalat az erősítőhöz mert ugye kipróbálni nem tudom Előre is köszönöm!
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A Tangent AMP 100 erősítővel kapcsolatban szeretnék tőletek egy kis információt ill. ha van akkor tapasztalatot, véleményt kérni! Sajnos a neten nagyon kevés infó van róla! Minőségben, hangban hová helyezhető? Milyen más erősítőkhöz hasonlítható?
Esetlegesen megérné-e a meglévő Denon PMA-560 erősítőmet lecserélni rá? Jelentene ez továbblépést? Válaszaitokat előre is köszönöm!
Sztereó erősitők
Azért ne egyetek meg én is csak úgy hallottam, hogy.......:bebebebebebe:
Dehogy eszünk meg, csak jól jött ki
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A házimozi erősítőmet szeretném lecserélni sztereó erősítőre, mivel a zenehallgatás az elsődleges nálam. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbak számára: Vajon miért nem szokták a gyártók optikai bemenettel ellátni a sztereó erősítőket? Én úgy gondolom, hogy hasznos lenne.
Mint ahogy már le is lett írva... van pár sztereó erősítő ami rendelkezik beépített DAC-al (ami ugye kell ahhoz hogy használni is tudd a digitális bejáratot... ne csak átvezesd az erősítőn)... ilyen pl a H/K HK3490 erősítője is!
Amit én úgy jellemeznék hogy ötvözi sok dologban a sztereó és HM erősítőket... azzal a kitétellel hogy zenehallgatásra lett tervezve!
Persze nem tökéletes sztereó erősítő... de abban az árkategóriában megállja a helyét a többiek mellet!
És ne felejtsük el hogy ez egy 2.2-es erősítő!
T-Tboy!
Te is nézz rá!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Ezt mondják a Classe-ra is holott merőben más hang mint a Rotel, na most akkor hogy is van ez?
Azért ne egyetek meg én is csak úgy hallottam, hogy.......:bebebebebebe:
Sztereó erősitők
Rock+classic nehéz ügy. Amugy nem ártana tudni mennyit szánsz az erölködöre?
Ha jól tudom a Rotelek mennek a Bowerhez.
Ezt mondják a Classe-ra is holott merőben más hang mint a Rotel, na most akkor hogy is van ez?
Sztereó erősitők
Ezt állítja a B&W.
Sztereó erősitők
Szevasztok!
Haldoklik az Arcam Alpha 8R erősítőm. Helyére szeretnék venni valamit.
Egy Logitech Squeezebox Classic és egy B&W 684 közé kellene beilleszkednie.
Első sorban rock és klasszikus zenét szoktam hallgatni.
Szerintetek mely modelleket kellene meghallgatnom?
Üdv.,
jopahu
Rock+classic nehéz ügy. Amugy nem ártana tudni mennyit szánsz az erölködöre?
Sztereó erősitők
Szevasztok!
Haldoklik az Arcam Alpha 8R erősítőm. Helyére szeretnék venni valamit.
Egy Logitech Squeezebox Classic és egy B&W 684 közé kellene beilleszkednie.
Első sorban rock és klasszikus zenét szoktam hallgatni.
Szerintetek mely modelleket kellene meghallgatnom?
Üdv.,
jopahu
Sztereó erősitők
Vannak azért kivételek. Egy Heed Obelisk erősítőbe kérhető opcionálisan, igaz csak koax SPDIF. Egy Harman Kardon HK-990-esben benne van.
Digitális bemenetekhez DAC-nak kell lennie az erősítőben. Gondolom lejjebb árkategóriákba ez egyrészt már nem fér bele. Másrészt úgy gondolják, hogy aki nem házimozi erősítőt használ hanem sztereót, az zenét fog hallgatni, CD-játszót vesz hozzá, aminél nem biztos, hogy van értelme a digitális átvitelnek, plusz DAC-nak az erősítőben.
Zenére amúgy is koaxban gondolkodj, ha veszel egy DACot, a lámpás kapcsolat sokkal gyengébben szól.
Digit: Firewire, Logitech Sqeezebox Touch, Lynx AES16
Források: Apogee Mini DAC, Lynx Aurora, Mytek Stereo192 DSD, Sonifex RB-DAC1
HIFI: Csöves EL34 push-pull -> Rubicon RP-63F
Fejhallgatók: AKG K500, K240 DF, K240 Sextett, Beyerdynamic T70, Sennheiser HD540, Shure SRH840, Yamaha HP1
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A házimozi erősítőmet szeretném lecserélni sztereó erősítőre, mivel a zenehallgatás az elsődleges nálam. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem a nálam tapasztaltabbak számára: Vajon miért nem szokták a gyártók optikai bemenettel ellátni a sztereó erősítőket? Én úgy gondolom, hogy hasznos lenne.
Azért, mert az már digitális. A "szokványos" sztereó erősítők meg full analógok, nem szabad tőlük elvárni digitális funkciókat. Szerintem jobb is így, a DAC legyen külön egység.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Vannak azért kivételek. Egy Heed Obelisk erősítőbe kérhető opcionálisan, igaz csak koax SPDIF. Egy Harman Kardon HK-990-esben benne van.
Digitális bemenetekhez DAC-nak kell lennie az erősítőben. Gondolom lejjebb árkategóriákba ez egyrészt már nem fér bele. Másrészt úgy gondolják, hogy aki nem házimozi erősítőt használ hanem sztereót, az zenét fog hallgatni, CD-játszót vesz hozzá, aminél nem biztos, hogy van értelme a digitális átvitelnek, plusz DAC-nak az erősítőben.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereó erősitők
Köszi a válaszokat.
Beruházok egy sztereora, ha eladtam a H/K-t.
Üdv
Sztereó erősitők
A H/K 132 még az AVR-ek közt is gyenge. Viszont egy használt sztereó - mondjuk a 30-50ezres kategória - még a H/K 360-460-at is simán lemossa zenében. A Dali C6 nem lesz gyenge láncszem. Persze kéne még egy külső dac, és normális kábelezés, de ezekkel együtt is beleférsz a H/K132 árába.
Szia látom a Dalid hivox tuningos, írnál nekem priben néhány szót mit lett változtatva és miben lett más? Köszi.
Sztereó erősitők
Van egy Dali concept 6-om, és egy H/K 132 házimozi erősítőm. A zenehallgatáshoz érdemes lecserélni stereo erősítőre, ha igen, akkor egy hasonló áru erősítővel érdemes kezdeni, vagy komolyabb beruházás kell?
A H/K 132 még az AVR-ek közt is gyenge. Viszont egy használt sztereó - mondjuk a 30-50ezres kategória - még a H/K 360-460-at is simán lemossa zenében. A Dali C6 nem lesz gyenge láncszem. Persze kéne még egy külső dac, és normális kábelezés, de ezekkel együtt is beleférsz a H/K132 árába.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz.
Van egy Dali concept 6-om, és egy H/K 132 házimozi erősítőm. A zenehallgatáshoz érdemes lecserélni stereo erősítőre, ha igen, akkor egy hasonló áru erősítővel érdemes kezdeni, vagy komolyabb beruházás kell?
Üdv
Szia ismerem ezt az erősítőt, és a hangsugárzót is, mivel nekem is ilyen van. Nyugodt szívvel állíthatom, h a Harmantól sokkal de sokkal jobban szól egy sztereó erősítő, és érdemes belevágnod. Egy hétig volt nálam a Harman mikor a Dalit megvettem, szerintem zeneileg katasztrófa volt, de ugye ez csak az én véleményem. Még a régi Technics erősítőm is jobb volt zeneileg, pedig valahol az is mozis erősítő volt.
MA már én is sztereóval zenélek, noha mellette helyet kap a mozis erősítő is. Jelenleg egy Luxman erősítővel hajtom a Dalit, és állíthatom imádják egymást, jól szólt a Dali a nagyobb Denonokkal és NAD erősítőkkel is. Sőt minél komolyabb volt az erősítő annál inkább megnyílt a Dali, és bőven ár érték felett teljesített. De mint írtam ez csak a saját személyes véleményem, és tapasztalatom, nyilván másnak lehet mások a tapasztalatai ezzel kapcsolatban. Sokat számít az akusztikai és kábelezés is.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz.
Üdv
Sztereó erősitők
azt még nem próbáltam de valszeg működik mert a cdt is tudom irányítani meg a hangerőt is