Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sztereó rendszerhez nemigen kell szub... Mozi az más tészta.. Amugy a Denonon van
http://elektronika.vatera.hu/erosito_re ... 89564.html
Szép ez a Luxman és ez a Denon is.
Megfogadom a tanácsod és mindenképp nézegetek régebbi erősítőket is mielőtt vásárlásra adnám a fejem (a fene költsön zsír új cuccokra egy vagyont, ha olcsóbban is van szép állapotú használt).
A Jamo S718-ast láttam, hogy egy debreceni fórumtársnak van az ismeretségi körében, azt talán meg is tudnám hallgatni vásárlás előtt, hogy mit tudhat.
Te merre laksz amúgy? Én Debrecentől 15km-re.
Nekem igenis kell a plusz mélynyomó monoblokk erősítővel, imádom a mélyeket! Én azt szeretem ha úgy érzem magam mintha "disco-ba" lennék.
Kocsiban is úgy lőttem be a cuccot, hogy érezhető legyen rendesen, hogy dolgozik.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Azt el is felejtettem említeni, hogy mindenképp PRE-OUT kimenetes sztereó erősítő kellene majd mert még csatlakoztatva lenne hozzá a Reckhorn A-1000-es monoblokkom ami dirigálja a jelenlegi passzív mélyládám. Most egy autós zárt ládát hajt, de később ez is cserélve lesz a terveim szerint vagy egy Pearless XXLS vagy egy Seas L26ROY típusú 25cm-es nyomóra és a zene miatt valószínűleg reflex láda lesz neki készítve.
Sztereó rendszerhez nemigen kell szub... Mozi az más tészta.. Amugy a Denonon van
http://elektronika.vatera.hu/erosito_re ... 89564.html
Sztereó erősitők
Hát a régebbi Nadok nem rosszak, én pld. egy Luxmant vettem nem is olyan rég, ez sem mai gyerek, de nagyon jó hangja van.
Azt el is felejtettem említeni, hogy mindenképp PRE-OUT kimenetes sztereó erősítő kellene majd mert még csatlakoztatva lenne hozzá a Reckhorn A-1000-es monoblokkom ami dirigálja a jelenlegi passzív mélyládám. Most egy autós zárt ládát hajt, de később ez is cserélve lesz a terveim szerint vagy egy Pearless XXLS vagy egy Seas L26ROY típusú 25cm-es nyomóra és a zene miatt valószínűleg reflex láda lesz neki készítve.
Tényleg, sztereó erősítőkbe van olyan mint pl. a mostani 5.1-es erősítőmbe, hogy a sub hangereje még pluszba állítható a sztereó erősítő kimenetén is?
Mert az jó dolog lenne, most is tudom ugye a Reckhorn-on is állítani a sub erejét, de a Panasonic erősítőmön is lehet állítani még pluszba.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Itt a kis Luxman ...elég jó árban is van...Ez van nekem is.. HA közelben laksz eljöhetsz meghallgathatod.
http://elektronika.vatera.hu/erosito_re ... 98983.html
-
Vendég
Sztereó erősitők
Tudsz is ajánlani esetleg vmi jó alternatívákat, hogy miket lenne érdemes a régebbiek közül keresni?
Hát a régebbi Nadok nem rosszak, én pld. egy Luxmant vettem nem is olyan rég, ez sem mai gyerek, de nagyon jó hangja van. Vagy ott vannak a Denon régebbi nagy gépei PMA-1060 pld van is a vaterán...
Sztereó erősitők
Sztem jobban jársz ha veszel valami régebbi jobbfajta erősítőt.. A Denont, CA-t hallottam, nekem nem tetszettek, főleg nem ennyiért. A Rotel és a Tangent nem ismerős hangra.
Tudsz is ajánlani esetleg vmi jó alternatívákat, hogy miket lenne érdemes a régebbiek közül keresni?
Sztereó erősitők
Mindenképp új kell? A Denon-t és a Yamaha-t én nem erőltetném.
Nem, dehogy, ha használtba találok majd megfelelő állapotú cuccokat, olcsóbban természetesen akkor azt veszem meg.
Csak ide az új árukat írtam. Előbb a jelenlegi házimozi cuccaim akarom eladni, s csak utána tudok kiépíteni egy jó kis sztereó rendszert (anyagiak miatt is, s sok helyem sincs pakolgatni a felesleges dolgokat).
Tehát akkor amint azt én is írtam a ellentmondásokról, a Denon és a Yamaha kihúzva a listáról.
Legalább szűkül a kör! Köszi!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szeretnék később egy sztereó rendszert kiépíteni (ha elmegy a 5.1-es szettem) és eddig ezen erősítők nyerték el a szimpátiámat. Vagy esetleg tudtok e vmi jobbat ajánlani a felsoroltak helyett max. 100.000.Ft-ig?!
A leendő erősítőhöz egy pár Jamo S718-as hangfalat szeretnék társítani.
Elég jókat olvastam erről a hangfalpárról és én főként trance és house műfajokat szoktam hallgatni (de sok más műfaj is előfordul néha-néha).
Sztem jobban jársz ha veszel valami régebbi jobbfajta erősítőt.. A Denont, CA-t hallottam, nekem nem tetszettek, főleg nem ennyiért. A Rotel és a Tangent nem ismerős hangra.
Sztereó erősitők
Mindenképp új kell? A Denon-t és a Yamaha-t én nem erőltetném.
Sztereó erősitők
Szeretnék később egy sztereó rendszert kiépíteni (ha elmegy a 5.1-es szettem) és eddig ezen erősítők nyerték el a szimpátiámat. Vagy esetleg tudtok e vmi jobbat ajánlani a felsoroltak helyett max. 100.000.Ft-ig?!
A leendő erősítőhöz egy pár Jamo S718-as hangfalat szeretnék társítani.
Elég jókat olvastam erről a hangfalpárról és én főként trance és house műfajokat szoktam hallgatni (de sok más műfaj is előfordul néha-néha).
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Az alábbi sztereó erősítők közül szerintetek melyik érné meg igazán a pénzét, melyik lehet a "legjobb"?
Minőségi kidolgozásra, alkatrészekre, szolgáltatásra és hangra gondolok főként!
- harman-kardon HK-980: 410W áramfelvétel, 2x80W, 8ohm, ~90.000.Ft,
- Cambridge Audio Azur 550A: 500W felvét, 2x60W, 8ohm, ~93.000.-,
- Cambridge Audio Azur 640A V2: 600W felvét, 2x100W, 4ohm, ~94.000.-,
- Denon PMA-700AE: 185W felvét, 2x100W, (kicsit mondjuk ellentmondásos nem, hogy 185W a max. felvétele és 2x100-at meg lead?) 8ohm, ~90.000.-,
- Rotel RA-04: 2x40W, ~100.000.-,
- Tangent AMP-200: 2x100W, ~90.000.-,
- Yamaha RX-797: 2x155W, 230W felvétel (ez is ellentmondásos egy picit), (ez rádiós is, de az számomra nem kitétel, úgyis ritkán hallgatok rádiót) ~97.000.-.
Sztereó erősitők
esel, tonee
a leírtakat sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom...
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6570
Sztereó erősitők
Tonee,
az egekbe emelve mondott meglepően kemény, lesújtó véleményt. (Én egyetértek vele, szerintem NP egy mókamester.)
Hát még NJ!(magaslabda volt,nem tudtam kihagyni,bocs)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Olvasva és tisztelve NJ eddigi írásait itt a fórumon-bátran kijelentem,hogy sztem nem...
Csak egy zeneszerető és -hallgató ember aki nem egyszerűen ért is ahhoz amiről beszél-és véleményem szerint azt korrekten szabatosan teszi.Sokan tanulhatnánk tőle (tudásban és stílusban is)!
Tonee,
az egekbe emelve mondott meglepően kemény, lesújtó véleményt. (Én egyetértek vele, szerintem NP egy mókamester.)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6570
Sztereó erősitők
Nagyon szép fogalmazás. Véletlenül sem vagy politikus?
Olvasva és tisztelve NJ eddigi írásait itt a fórumon-bátran kijelentem,hogy sztem nem...
Csak egy zeneszerető és -hallgató ember aki nem egyszerűen ért is ahhoz amiről beszél-és véleményem szerint azt korrekten szabatosan teszi.Sokan tanulhatnánk tőle (tudásban és stílusban is)!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereo erősítőt szeretnék venni. Arcam Alpha9 vagy Cambridge audio 640a? Tegnap hallgattam egy Arcam Alpha 9 et a saját hangfalaimon /Tannoy 609/ ,nekem tetszett a pioneer a450r után, de a cambridge audiot nem tudtam meghallgatni.
Melyik lenne jobb választás?
Válaszokat kösz előre is!
Üdv L.
Nem kérdés, Arcam egyértelműen..
Sztereó erősitők
Én tisztelem Nelson Pass munkásságát és termékeit, mindazonáltal már nem az általa kitaposott uta(ka)t járom. Mióta az erősítői általánosan aszimmetrikus (S.E.) konstrukciók MAGAS kimenő impedanciával, azt mondanám, az A osztályos működtetésük nem szükségszerűen fő forrása a hangjellemezőjüknek, és a konstrukcióinak ezen szempont szerinti előnyei és hátrányai külön megfontolást igényelnek.
>
Nagyon szép fogalmazás. Véletlenül sem vagy politikus?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Sztereo erősítőt szeretnék venni. Arcam Alpha9 vagy Cambridge audio 640a? Tegnap hallgattam egy Arcam Alpha 9 et a saját hangfalaimon /Tannoy 609/ ,nekem tetszett a pioneer a450r után, de a cambridge audiot nem tudtam meghallgatni.
Melyik lenne jobb választás?
Válaszokat kösz előre is!
Üdv L.
Sztereó erősitők
Gondolom, Nelson Passra gondoltál, akit szakmai körökben (majdnem) mindenki elismer.
Ennél azért ez a kilogramm téma bonyolultabb. Ráadásul az ár/kg, watt/kg és hasonló arányítások ma már semmit sem érnek, mert ha egy erősítő kapcsolástechnikája sokkal gyengébb, mint a másiké, akkor hiába a nagy trafó, nehéz doboz, akkor sem fog jobban szólni. A nehezebb dobozok általában kevésbé rezegnek, mint a vékony lemezes kommersz cuccok, ez előnyös tulajdonság, de rezgéscsillapítást, illetve vibrációk elleni védelmet másképp is meg lehet oldani, nem feltétlen nehéz kilogrammokkal. Ez olyan, mint a sokak által favorizált "A" osztályú munkapont beállítású végerősítő, amely egész addig favorit, amíg a tulaj/hallgató meg nem hall egy épp tök hidegen működő, sokkal jobb hangú erősítőt.
Azonkívül igen kevesek számára adatik meg kis hazánkban nagy teljesítményen hallgatni, tekintettel a családi/lakhatási/egyéb körülményekre. Általában 50-100W elegendő, ez is kizárólag impulzusüzemben(zenei csúcsoknál) használható, az átlagteljesítmény ennek a 5-25%-a zenétől/hangsugárzó hatásfokától/hallgatási távolságtól/lakószoba méretétől, stb. függően. Többszáz wattot elfűteni, majd ennek a dupláját nyáron klímára költeni -hajrá!
Jogos, de… alapvetően elgondolkodtató, figyelemfelkeltő idézetnek szántam, hangsúlyozva az általában, a sokszor és az indikátor szavakat. Igazságalapja van, döntéskényszerben is segítség lehet, végső konklúziót azonban ebben a formájában (röviden és tömören) kitételek nélkül nem jelent. Értsd. stereo, kettősmono vagy mono működés, kapcsoló üzem, akkus tápellátás (külső vagy belső), osztályos működtetések mint A, B, AB, hibrid A (Peter Walker-féle current dumping, és a G/H), Mcintosh-ok autoformerrel vagy nélküle, asszimetrikus H osztály (NAD power envelope), stb., mind mind változók az egyenletben. Anélkül, hogy valaki a „fedlap alá látna”, valamilyen szinten értelmezné az anyagfelhasználást, az alkalmazott áramköri megoldásokat és a közölt(!?) specifikációkat, úgy tűnHET, mintha mérleggel küldeném a probléma felvetőket vásárolni. Így lenne?? /Majdnem :)/
Visszakanyarodva az elejére, ha valaki nincs birtokában a képességnek, hogy a „fedlap alá lásson”, sőt nem is igazán tud különbséget tenni adott helyen és adott időben HANGRA egy tulajdonképpen hasonló paraméterekkel rendelkező erősítő párossal kapcsolatban, akkor azt mondom, igen, az elköltött pénze biztonságáért kockáztassa meg azt, amelyik nagyobb, masszívabb, nehezebb tápegységgel rendelkezik.
Én tisztelem Nelson Pass munkásságát és termékeit, mindazonáltal már nem az általa kitaposott uta(ka)t járom. Mióta az erősítői általánosan aszimmetrikus (S.E.) konstrukciók MAGAS kimenő impedanciával, azt mondanám, az A osztályos működtetésük nem szükségszerűen fő forrása a hangjellemezőjüknek, és a konstrukcióinak ezen szempont szerinti előnyei és hátrányai külön megfontolást igényelnek.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Hogy egy kicsit rontsam a viccalapot, idézek:
"ÁLTALÁBAN a tápegység a legdrágább része egy erősítőnek, így sokszor jó indikátor, mint a legnehezebb és a legnagyobb részegység. Minden elköltött ~200.000 Ft-ra (~1000$) ~7kg (15pounds) erősítő tömeget lehet számolni."
Vajon ki mondta ezt?
Vagy inkább passzoltok?
>
Ebben a tápegység dologban van valami - főleg azon a kijelentések után, hogy a tápegység adja az energiát, amit a végerősítő "modulál"
Ami pedig a reális megvalósítását illeti egy ilyen jó erősítő/tápegység kivitelnek, akkor szembesülni lehet azzal a ténnyel, hogy minden egyes alkatrész számít. Azt is tapasztalni fogjuk, hogy amikor kiderül valamilyen alkatrészről, hogy szükséges a jó hangzáshoz, akkor ezt csak drágán lehet beszerezni....hja kérem nem mindenki jött a 6.20-as vonattal!
Üdv: TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3127
Sztereó erősitők
"ÁLTALÁBAN a tápegység a legdrágább része egy erősítőnek, így sokszor jó indikátor, mint a legnehezebb és a legnagyobb részegység. Minden elköltött ~200.000 Ft-ra (~1000$) ~7kg (15pounds) erősítő tömeget lehet számolni."
Vajon ki mondta ezt?
Vagy inkább passzoltok?
>
Ebben a tápegység dologban van valami - főleg azon a kijelentések után, hogy a tápegység adja az energiát, amit a végerősítő "modulál"
Ami pedig a reális megvalósítását illeti egy ilyen jó erősítő/tápegység kivitelnek, akkor szembesülni lehet azzal a ténnyel, hogy minden egyes alkatrész számít. Azt is tapasztalni fogjuk, hogy amikor kiderül valamilyen alkatrészről, hogy szükséges a jó hangzáshoz, akkor ezt csak drágán lehet beszerezni....hja kérem nem mindenki jött a 6.20-as vonattal!
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Sztereó erősitők
Most vele szemezek: Luxman LV-102 (11kiló) :bebebebebebe:
Szerintetek? Tud valaki erről a márkáról mondani valamit? Megéri-e?
U.i.: A súly témához: Suzuki vagy BMW, na melyk a nehezebb és melyk a jobb, tartósabb, gyorsabb, biztonságosabb? (na jó ez lehet hülye példa, de akkor is van valami értelme)
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Sztereó erősitők
Gondolom, Nelson Passra gondoltál, akit szakmai körökben (majdnem) mindenki elismer.
Ennél azért ez a kilogramm téma bonyolultabb. Ráadásul az ár/kg, watt/kg és hasonló arányítások ma már semmit sem érnek, mert ha egy erősítő kapcsolástechnikája sokkal gyengébb, mint a másiké, akkor hiába a nagy trafó, nehéz doboz, akkor sem fog jobban szólni. A nehezebb dobozok általában kevésbé rezegnek, mint a vékony lemezes kommersz cuccok, ez előnyös tulajdonság, de rezgéscsillapítást, illetve vibrációk elleni védelmet másképp is meg lehet oldani, nem feltétlen nehéz kilogrammokkal. Ez olyan, mint a sokak által favorizált "A" osztályú munkapont beállítású végerősítő, amely egész addig favorit, amíg a tulaj/hallgató meg nem hall egy épp tök hidegen működő, sokkal jobb hangú erősítőt.
Azonkívül igen kevesek számára adatik meg kis hazánkban nagy teljesítményen hallgatni, tekintettel a családi/lakhatási/egyéb körülményekre. Általában 50-100W elegendő, ez is kizárólag impulzusüzemben(zenei csúcsoknál) használható, az átlagteljesítmény ennek a 5-25%-a zenétől/hangsugárzó hatásfokától/hallgatási távolságtól/lakószoba méretétől, stb. függően. Többszáz wattot elfűteni, majd ennek a dupláját nyáron klímára költeni -hajrá!
Sztereó erősitők
Vagy inkább passzoltok?
>
Nem túl nehéz a válasz.
Sok esetben tényleg nagyon fontos,de csalódtam már kellemesen is könnyű kis erősítők miatt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Vajon ki mondta ezt?
Vagy inkább passzoltok?
>
Sztereó erősitők
A kilogrammoknak önmagában nincs szép hangja...
Főleg,ha a lábodra esik.
Webáruház: