Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
-
Vendég
Általában a hifiről
Igaz. ők azok akik csak egyszerűen megmondják, " apa ez jobban szól". És nincs szakzsargonos félremagyarázható-értelmezhető miért.
Igen, ez nálunk is így van. Ha Ő boldog vele, akkor általában én is.
Általában a hifiről
Jellemzően olyan nőkkel éltem együtt, akiknek volt valami közük a zenéhez, így soha nem volt vitám a HiFiről. Inkább csak csendes csodálkozással vették tudomásul, mikor valami új kütyü jelent meg a lakásban, amit soha nem a családi kajapénzből vettem, hanem a zsebpénzemből. Egy jó kapcsolat nem szólhat az önfeladásról, inkább valami pluszt hoz az életünkbe, ezért nekem mindig furcsa, mikor valaki azt sorolja, mennyi mindenről kell lemondania otthon.
A nők véleménye mindig is nagyon fontos és sokat mondó volt. Ők valóban máshonnan közelítenek a zene és a HiFi felé is, nem használnak hülye hifista kifejezéseket, gondolatokat. Előfordult, hogy egy döntésem is megváltoztattam a párom véleménye miatt és bizony utóbb egyértelműen kiderült, jól tettem.
Igaz. ők azok akik csak egyszerűen megmondják, " apa ez jobban szól". És nincs szakzsargonos félremagyarázható-értelmezhető miért.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11162
- Kapcsolat:
Általában a hifiről
HI-FI ÉS NŐK!! HI-FI ÉS PÁRKAPCSOLAT!!
Jellemzően olyan nőkkel éltem együtt, akiknek volt valami közük a zenéhez, így soha nem volt vitám a HiFiről. Inkább csak csendes csodálkozással vették tudomásul, mikor valami új kütyü jelent meg a lakásban, amit soha nem a családi kajapénzből vettem, hanem a zsebpénzemből. Egy jó kapcsolat nem szólhat az önfeladásról, inkább valami pluszt hoz az életünkbe, ezért nekem mindig furcsa, mikor valaki azt sorolja, mennyi mindenről kell lemondania otthon.
A nők véleménye mindig is nagyon fontos és sokat mondó volt. Ők valóban máshonnan közelítenek a zene és a HiFi felé is, nem használnak hülye hifista kifejezéseket, gondolatokat. Előfordult, hogy egy döntésem is megváltoztattam a párom véleménye miatt és bizony utóbb egyértelműen kiderült, jól tettem.
- charlie-obrian
- V.I.P.

- Értékelés: 366
Általában a hifiről
Mást is fölvetnék, de ez lehetne talán külön topic is, fene tudja.
Az életben is igen tapasztalt Hi-Fisták tippjeit, trükkjeit, tapasztalatait várom.
Milyen hozzáállást várhatunk a barátnőtől, feleségtől?
Hogyan értessük meg a párunkkal eme hobbinkat? Hogyan magyarázzuk meg, hogy --bár méregdrága-- mégis veszünk egy új erősítőt, hangdobozt stbt... (állítólag Am Hi-Fi magazinban ezt taglalták)
Milyen kompromisszumot köthetünk? Hogyan érzékeltessük, hogy ez (a hallgatható nivójú rendszeren zenehallgatás) nekünk mennyire fontos?
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
jessz valóban olyan egyformák szinte
na így már meg is van
14 évesen, a BRG Mk 42 magnót követte otthon, karácsonyra kaptam, nagyon szerettem.
Általában a hifiről
na így már meg is van
14 évesen, a BRG Mk 42 magnót követte otthon, karácsonyra kaptam, nagyon szerettem.
Ez a "jó irány" dolog évezredek filozófiatörténetén átívelően problematikus, nagyon sokak között szegény Arisztotelésznek is beletörött a hangszedője, meg a tanítóbácsijának is...
Nem kötözködök, csak, mint általában, itt is minden relatív. Az olcsósulás és sokrétülés pedig egyértelműen új piaci réseket/szegmenseket nyitott nagyra. A hordozhatóság és verzatilitás pedig bizonyos esetekben, a praktikum szempontjából fontosabb, mint a hangminőség. Ilyen piaci szegmens is van, sic transit gloria mundi. !36_7_11.gif
Teljesen egyértelmű a "jó irány" kifejezés, nem kell hozzé Arisztotelész
A jó irány az átlagos hifi gyártó fennmaradása és további létezése felé mutató irányt jelzi, nem valamiféle minőségi ítéletet. Van néhány gyártó, akinek a termékeire illetve a termékvonal változására, átalakulására érdemes odafigyelni, mert az átlagnál (talán) jobban értik az idők szavát - vagyis az átlag vagy az átlagtól kicsivel igényesebb zenehallgató vásárló igényeinek a kiszolgálását úgy, hogy közben nem adják fel esetleg egy (több) évtizedes múlttal és elismertséggel rendelkező cég esetében sem a (termék és hang) minőséget.
Általában a hifiről
Ez a "jó irány" dolog évezredek filozófiatörténetén átívelően problematikus, nagyon sokak között szegény Arisztotelésznek is beletörött a hangszedője, meg a tanítóbácsijának is...
Nem kötözködök, csak, mint általában, itt is minden relatív. Az olcsósulás és sokrétülés pedig egyértelműen új piaci réseket/szegmenseket nyitott nagyra. A hordozhatóság és verzatilitás pedig bizonyos esetekben, a praktikum szempontjából fontosabb, mint a hangminőség. Ilyen piaci szegmens is van, sic transit gloria mundi. !36_7_11.gif
Teljesen egyértelmű a "jó irány" kifejezés, nem kell hozzé Arisztotelész
A jó irány az átlagos hifi gyártó fennmaradása és további létezése felé mutató irányt jelzi, nem valamiféle minőségi ítéletet. Van néhány gyártó, akinek a termékeire illetve a termékvonal változására, átalakulására érdemes odafigyelni, mert az átlagnál (talán) jobban értik az idők szavát - vagyis az átlag vagy az átlagtól kicsivel igényesebb zenehallgató vásárló igényeinek a kiszolgálását úgy, hogy közben nem adják fel esetleg egy (több) évtizedes múlttal és elismertséggel rendelkező cég esetében sem a (termék és hang) minőséget.
Általában a hifiről
Cancel...
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
-
Vendég
Általában a hifiről
Jó ez az áttekintés. Csak egy kiigazítást had' tegyek hozzá: a döntött kazis deck Sanyo márkájú volt anno nem Sony.
na így már meg is van
Általában a hifiről
Akkor érdemes szétnézned a Kvintesszencia Kiadó kínálatában, sok nagyon jó könyvet fogsz találni. A kiadót Tibor alapította és tartja fent.
...és ez vonatkozik mindenkire, aki szeretne felébredni
Lehet, hogy ezek a hozzászólások ki lesznek innen ebrudalva, de aki a Hi-Fi és a nőkkel való háromszög kérdésre keresi a választ, az a belinkelt előadást meghallgatva elgondolkozhat...
Aki nem lép egyszerre
Nem illik a rendszerbe
Általában a hifiről
Személyesen nem, nem járok (még) előadásokra, de érdekel a téma (a metafizika)
Akkor érdemes szétnézned a Kvintesszencia Kiadó kínálatában, sok nagyon jó könyvet fogsz találni. A kiadót Tibor alapította és tartja fent.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Általában a hifiről
Ismered az előadót?
Személyesen nem, nem járok (még) előadásokra, de érdekel a téma (a metafizika), csak pár hete találtam rá, sokat kell még tanulnom, de meglep, hogy nagyon sok közös van abban, amit eddig gondoltam a világról.
Aki nem lép egyszerre
Nem illik a rendszerbe
Általában a hifiről
Hát..
Én a saját példámat vagyis a rendszerfejlődésemet hozhatnám fel tipikus példának.
Annó a fő műsorforrás a rádió meg az LP volt.
A rádióból persze fel is lehetett venni, ennek először az orsós magnók aztán a kazettások voltak az eszközei.
Mi ezzel kezdtük anno
Az akkori rendszer kereskedelmi politikája (és lehetőségei) a BRG magnók és a Tesla magnók és lemezlejátszók körében mozgott az NDK rft az már mélyen lejjebb volt már az akkori szinten is.
Viszont akkor az orsósok messze jobb minőséget produkáltak mint a kazettások.
pl ez itt
Aztán elindult egyrészt a magánimport és megjelentek a boltokban az első fecsk.. akarom mondani rendes deck-ek a Sony döntött és a Pio CT506. Volt is tolongás noha egy átlagfizu 2-3x-a ára volt
Na a döntött előlapos Sony deckről nem lelek fotót
ezekkel már minőségibb szintre lépett a zene visszaadása.
A rádióban voltak kifejezetten magnósoknak szóló műsorok (jogvédők hol voltak akkor szerencsére sehol ) és a fő műsorbeszerzési hely ez volt. Meg a haverok által főleg nyugatról hozott LP-k
Amik persze a sokadik másolatban és kétes minőségben jutottak tovább.
Ebben az időben indult a HiFi magazin is ami jelentős lépés volt annak a pár(ezer) megszállottnak a hifi rögös útján való előbbre jutásban.
Aztán itt ugrok kicsit (nagyot) rendszerváltás lett, fogyasztói társadalom alakult ki, az összes nagy márka képviselettel lett jelen itthon. Mondjuk szinte bármi elérhetővé vált csak pénz legyen rá.
És persze a zene hallgatásnak nem csak a módja de a minősége is átalakult.
Kezdve anno a Sony Walkmannal ami hordozhatóvá tette a zenét és akkor jött a discman és utána a különféle mp3-as lejátszók. Végül a telefonok mint mp3 lejátszók is.
Erre alapulva ugrott a zeneipar a fiatalok felé mivel ezekkel az eszközökkel főleg ők szaladgáltak a felnőttebbeknek meg ott volt az autó, mint zenehallgató tér, itt is először a magnó de később a CD vált fő műsorforrássá, most ugye már itt is dúl a memo-s lejátszás.
Közben persze átmentünk a rendszerfejlődés szakaszain mint már gyémánt tűs rendes MM pick upos Tesla, Orion minihifi, utána NAD3020, NAD 5120 LP játszó. ami kell. ami volt és lehetett.
Na a hosszú történelmi bevezető után én azt mondom, hogy az összevetés úgy korrekt, ha az akkori lehetőségek és a maiak között a zenét sem felejtjük ki
az akkori zenék az akkori rendszeremen konkrétan nagyon jól szóltak. Ma elborzadok hogy sok 80-as évekbeli kedvenc lemez milyen rettenetes pocsékul tud szólni ma.
Fordítva persze nem mén a dolog, mert azok az eszközök már nemigen léteznek.
Bár CT506-om konkrétan van meg még a B100 is ott figyel a pincében a polcon
Egyszer kipróbáltam még sok évvel ezelött, hogy milyen .
Érdekes volt, az analóg hang a szalagról meleg és barátságos módon szólalt meg de egyrészt a zaj az már nagyon zavaró volt, másrészt állandó hiányérzettel küzdöttem amit kompenzált az analógos hang. Na persze ez még cska nem is AKAI GX az biztos sokkal jobb de egy érdekes próba és végül is én arról zenéltem fiatalon
Ma sokkal jobb a rendszerem, és sokkal kevesebb időm van ezt hallgatni.
Nem érdemes ezt olyan konkrét módon összevetni nincs is értelme. Ráadásul egy olyan sokszereplős történet, ahol minden pici változtatás a hangban is változást okoz.
Én szeintem az átlag hifi szint az sokat javult vagy inkábbb úgy mondanám, hogy mivel sokkal olcsóbban lehet hozzájutni azokhoz a dolgokhoz, ami kisújjból hozza a régi rendszer minőségénél jobb hangot, így ez javulás.
Pl a magnók helyett az mp3 játszók is - átlag szinten!!- közel CD minőségű hangot adnak.
És persze a CD mikor elérhető áru lett a nagyközönségnek a CD írás onnan már nem is volt alternatíva a szalagos és a digit rögzítés között.
Csaka z elfogult mogulok (mnt pl bigdewil) hajtanak 200 kilós studió magnókkal és mesterszalagokkal ami kiváló de a nagyközönség részére elérhetetlen.
szóval szép ez a történelmi fejlődés
A drága hifi részen is tartja magát a szint a középátlag ahol - szokás szerint- hiány van szerintem ott sajnos a készülékek is kisebb számban vannak, és ami van az szerintem gyengébb is mint egy 25-30 évvel ezelötti tucathifi pl a NAD3020
Jó ez az áttekintés. Csak egy kiigazítást had' tegyek hozzá: a döntött kazis deck Sanyo márkájú volt anno nem Sony.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Általában a hifiről
Nem ciki többször meghallgatni, le lehet szűrni a lényeget. Nagyon érdemes elgondolkodni rajta!
Ismered az előadót?
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Általában a hifiről
Nem ciki többször meghallgatni, le lehet szűrni a lényeget. Nagyon érdemes elgondolkodni rajta!
Aki nem lép egyszerre
Nem illik a rendszerbe
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
Nagyon rossz minőségű felvétel, de érdemes figyelmesen végighallgatni:
http://www.tradicio.org/baranyi/eloadasok.htm
A nőkérdésről, a nővel való kapcsolat néhány praxeológiai vonatkozása
"Nem vagyok én ideológiailag elég képzett."
Valamit sejtek belőle.
"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)
"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)
Általában a hifiről
Nagyon rossz minőségű felvétel, de érdemes figyelmesen végighallgatni:
http://www.tradicio.org/baranyi/eloadasok.htm
A nőkérdésről, a nővel való kapcsolat néhány praxeológiai vonatkozása
Aki nem lép egyszerre
Nem illik a rendszerbe
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
Sok érdekes véleményt látni!
Mást is fölvetnék, de ez lehetne talán külön topic is, fene tudja.
Az életben is igen tapasztalt Hi-Fisták tippjeit, trükkjeit, tapasztalatait várom.
Milyen hozzáállást várhatunk a barátnőtől, feleségtől?
Hogyan értessük meg a párunkkal eme hobbinkat? Hogyan magyarázzuk meg, hogy --bár méregdrága-- mégis veszünk egy új erősítőt, hangdobozt stbt... (állítólag Am Hi-Fi magazinban ezt taglalták)
Milyen kompromisszumot köthetünk? Hogyan érzékeltessük, hogy ez (a hallgatható nivójú rendszeren zenehallgatás) nekünk mennyire fontos?
Általában a hifiről
Hmm...
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Általában a hifiről
A zenei ipar 30 éve 30 másodpercben:
Köszönjük, Kúrjoda Szakkolléga, igen informatív.
Tempora mutantur nos et mutamur in illis.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tempora_mutantur
Általában a hifiről
A zenei ipar 30 éve 30 másodpercben:
Aki nem lép egyszerre
Nem illik a rendszerbe
Általában a hifiről
Az átlaghifit-t nagyon nehéz megmondani, hogy mi volt akkoriban és mi most. Akkoriban átlagos volt egy Vidi torony?
Aligha. Egy konstrukcióhibás Vidi RA 6363S recevier 8400Ft volt akkor, amikor az átlagkereset 4000Ft körül mozgott. Egy teljes torony megvétele 8-10 havi átlagkereset felett volt. Ez a mai viszonyokat nézve, 6-700000Ft-nak felel meg.
1984-ben vettem egy nagymenőnek számító JVC RC 565LE rádiósmagnót, amit nem is volt könnyű beszerezni, 13700Ft-ért. Én kezdőként akkor 3750Ft fizetést kaptam. (hozzáteszem ma is működőképes)
Ne keverjük!
Általában a hifiről
... Nagyon nehéz belőni, hogy m hol van a HiFi átlagszínvonal.
Bizonyám, Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo!
Korábban magam is az általánosítások kellően megalapozatlan volta miatt írtam, pl. definiálni a "jó"-t, az "átlagosat" stb. nem könnyű, ezidáig megoldatlan feladat. !36_7_11.gif
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
Nem tudom, milyen egy átlagember (Ti ismertek ilyent?) és azt sem tudom, milyen zenecucca van, de szerintem a helyzet nem romlott az elmúlt évtizedekben. Emlékeim szerint a 70-80-es években a Videoton/Orion színes TV-k, Sokol rádió, MK-27 kazettás magnó uralta a mezőnyt, a családomban, szomszédoknál, ismeretségi körben legalábbis ez volt a jellemző, ha az átlagról beszélünk. Akkor is voltak hifisták, de szerintem jóval kevesebben és az átlagtól kevésbé elrugaszkodva, mint manapság. A szintek közötti távolság ma minden téren nagyobb az életünkben.
Kétlem, hogy a nyávogó kazettához, szalagzabáló magnóhoz képest visszalépés lenne a CD, vagy MP3 lejátszó hangminőség terén, de nem is a hanghordozó a lényeges itt, ha jól értem a felvetést, hanem a lejátszó lánc. Régebben kompakt készülékeket használtak jellemzően, mivel fontos volt a mobilitás (a legtöbb készüléknek füle volt ). Ma azért a legtöbb háztartásban van egy asztali DVD lejátszó valamilyen alap hangrendszerrel, rosszabb esetben LCD TV hangszóróval. Ez miért rosszabb egy MK-27 hangjánál?
Ellenben ha átlaghifiről szól a kérdés, akkor már nem vagyok biztos benne, hogy előre léptünk az olcsó A/V erősítőkkel, gagyi hangfalszettekkel egy régi Aiwa kazettás magnó, Marantz erősítőhöz és HB1 dobozhoz képest.
Igazából az én állításom nem a Hi-Fistákra vonatkozott. Inkább arra, hogy hiába technikai fejlődés az átlagfelhasználó igényei nem igen változtak és nem javult a hangminőség az átlagos kommersz termékek terén, de nem is romlott. Én kb ezt gondolom.
Az átlaghifit-t nagyon nehéz megmondani, hogy mi volt akkoriban és mi most. Akkoriban átlagos volt egy Vidi torony? Most meg mondjuk egy Denon erősítő+CD+ Dali dobozok? Hmm, vagy a HB1 volt átlagos néhány évtizede? Hmm, sztem az több lehetett mint átlagos, egy mai 35 ezres "dizájn torony" (valami ilyet olvastam a Corában..) meg most talán az átlagHiFI alatt van. Nagyon nehéz belőni, hogy m hol van a HiFi átlagszínvonal.
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
Az átlagos (magyar vagy bármilyen) háztartásban egy valami biztosan változott: a zenehallgatás mikéntje.
Sokkal többet háttérzenél az átlagos zenefogyasztó, mint bármikor korábban. Ma már aki leül zenét hallgatni, úgy hogy nem csinál közben mást, csak hallgat, az nem átlagos zenehallgató, ő már a kivételek közé tartozik. Ezért a többség (átlag) számára a hordozhatóság és általában a kezelés praktikuma sajnos fontosabb, mint az un hangminőség. Sok hifi gyártó cég felismerte már ezt, és elindult a jó irányba, de talán még mindig nem elegen.
Figyelemre méltó meglátások!
- charlie-obrian
- V.I.P.

Általában a hifiről
Igen kedvelema P-Mobilt!
Némileg offtopic:
"65 kiló, 166 cm magas, barna hajú, barna szemű
Várható életkora 60 év felett van
Csak magyarul beszél és sírva vigad.
Évente 73 kiló húst, 335 tojást, 30 kiló zsiradékot
62 kiló krumplit, 500 duplát, 35 liter bort,
87 liter sört, 9 liter töményet fogyaszt.
2 és fél kiló dohányt szív el.
Az átlagnál jobb vagy, az átlagnál szebb vagy!
Közép-Európában él, ahol az évi középhőmérséklet 10 C fok
Átlagban napi 5 órán át süt rá a nap
Évente 10 könyvet olvas, 137 újságot vesz.
Kétévente jár színházba, 15 ezer forintja van a takarékban.
4151 forintot keres havonta,
Harmadmagával él egy lakásban, amelyben hűtőszekrény,
Mosógép, rádió és televízió is van.
Az átlagnál jobb vagy, az átlagnál szebb vagy!"
http://www.youtube.com/watch?v=k4YrGJNAFVg
Hmm?