Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voice »

Nekem is Creative van csak másik fajta.. Nálam a Klotz nem igazán vált be, használtam egy ideig én is, de elég hamar kikerült a rendszerből. A Cardas jó kábel amit Dörmögi ajánlott, csak hát sztem drága, ahogy az AN is.. Sztem ehhez a rendszerhez senki sem venne 150 ezres hangfalkábelt, legalábbis úgy gondolom te sem ebben az árkategóriában gondolkodsz. Gaborkának ebben igaza volt, h be kellene határolni egy árkategóriát, máskülönben jön minden ajánlat össze vissza.

Igen, az AN nagyon nem az az árkategória, ami számításba jöhet.
Maximum 15-20ezer forintot szánnék majd rá.
Egyébként nincs gond a hanggal, szeretem hallgatni. De van egy két olyan felvétel, ahol az erős női vokál miatt lehetne kerekíteni a dolgon. Ezeket a zenéket hangosabban nem is akarom hallgatni, mert zavar.
Csak ezért gondolkodok kicsit lágyabb, melegebb hangú kábelben. Egy próba erejéig mindenképp.
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az IC is Klotz, gyári szerelt.
A hangkártya egy régi Creative Audigy, amin még Philips dac van. Pont ezért használom, mert barátságosabb a hangja.
Előtte egy Asus Xonar volt a gépben, illetve volt nálam egy darabig E-MU 1212M is. Mindkét kártyán ugyanaz a dac van. Teljesen más világ, mint a Creative kari.
Hosszú távon engem zavart, nagyon stúdiós, száraz hang mindkettő.
A Creative kevésbé részletező, a mélyeket sem fogja meg úgy, de pont ezért szeretem.

Nekem is Creative van csak másik fajta.. Nálam a Klotz nem igazán vált be, használtam egy ideig én is, de elég hamar kikerült a rendszerből. A Cardas jó kábel amit Dörmögi ajánlott, csak hát sztem drága, ahogy az AN is.. Sztem ehhez a rendszerhez senki sem venne 150 ezres hangfalkábelt, legalábbis úgy gondolom te sem ebben az árkategóriában gondolkodsz. Gaborkának ebben igaza volt, h be kellene határolni egy árkategóriát, máskülönben jön minden ajánlat össze vissza.

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nem a meleg hang miatt, sokkal inkább az Eposod miatt javasoltam...De sanda gyanúm, h valami mással lehet a gond ott, és nem a kábellel..Milyen hangkariról és IC-ről megy a zene?

Az IC is Klotz, gyári szerelt.
A hangkártya egy régi Creative Audigy, amin még Philips dac van. Pont ezért használom, mert barátságosabb a hangja.
Előtte egy Asus Xonar volt a gépben, illetve volt nálam egy darabig E-MU 1212M is. Mindkét kártyán ugyanaz a dac van. Teljesen más világ, mint a Creative kari.
Hosszú távon engem zavart, nagyon stúdiós, száraz hang mindkettő.
A Creative kevésbé részletező, a mélyeket sem fogja meg úgy, de pont ezért szeretem.

Vendég

Kábelezzünk

...nem olyan mosógép, mint a vdH...

Ezt felvettük a szótárba...

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Hangfalkábelre gondoltam.
Az ár másodlagos, mivel nincs konkrét vásárlási szándékom.
Első körben jó lenne egy-két gyártó, ahonnan el lehet indulni.
Sokan vannak itt, akik nálam tapasztaltabbak. Sok kábel járt náluk, sokat kipróbáltak.
Első sorban rájuk számítok...

Cardas Quadlink. Melegebb tónusú, de mégis transzparens kábel, rendes sávszélekkel, nem olyan mosógép, mint a vdH.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Azt egyébként nem gondolnám, hogy csak kábellel meg tudod oldani a problémádat.

Igen erre gondoltam egyből én is, azért voltam kíváncsi a rendszerre és annak komponenseire. Van -e dac, milyen kimenetről van hajtva, milyen hangkártya stb... Sztem ezek azért nem elhanyagolandó dolgok.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok,

Analógos, meleg, lágy karakterű, magasban visszafogott kábelt keresek.
Merre érdemes keresgélnem?

Bár nem értem miért jó az, hogyha lágy és meleg karakter, illetve miért kell ilyen irányban "hangolni" a rendszert, de azért lenne egy javaslatom hangfalkábel ügyben. Volt régebben egy QED Genesis Silver Spiral kábelem, ami egy kicsit visszafogottabb, alul erős, mégis informatívnak mondható kábel volt, átjött rajta a zene. Érdekes kábel, mert első hallásra semmi extra, de ahogy hallgatod...

Azt egyébként nem gondolnám, hogy csak kábellel meg tudod oldani a problémádat.

sonya
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sonya »

Próbáltad az egyszerű 1,5-ős villany drótot ?Ja legyen sodrott .

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Sziasztok,

Audio Note Sp. Félévente feltűnik egy aztán semmi. Nem véletlenül nem dobálják ki az emberek. Nálam most állt össze az AN IC és hangfalkábel szett. A világért nem mennék vissza vdH felé, pedig évekig az volt.. Eszméletlenűl színeznek még a középkategóriás kábelei is akár az Orchid IC vagy a Revelation vagy mondjuk az Inspiration hangfalkábelek. 130-150e Ft felé meg már bőven van AN, akkor meg minek vdH. Csak hát amig az emberben tudatosul, hogy messze nem azt hallja ami a hordozón van addig eltelik egy csomó idő.

A Note-tól meg az ezüsttől sokan félnek mert élesnek gondolják. Nem igaz. Ha egy ezüst AN kábel karcosan szól akkor nem a kábellel van a gond, a komponensekkel kell valamit kezdeni mert minden más csak pótcselekvés. Olyan muzikálisak a Note kábelek, hogy az ember úgy hallgatja, mintha füvet szívna (úgy mondom, mintha próbáltam volna:-) Ragályos, veszélyes mert nincs visszaút...

Ja és egy Note ezüst kábel olyan mint a lekötetlen betét. Azonnal eladható veszteség nélkül vagy cserélhető mert nagy rá a kereslet.
Üdv,
NL

Vendég

Kábelezzünk

Mind a két fajta DNM járt nálam.
A régi 0,6mm2-es és az újabb 1mm2-es kábelük is.
Karakterben hasonlít a Klotz-hoz, a mélyeket talán jobban megfogta. Egyébként ugyanaz a katonás, gyors, inkább precíz hang.
Nagyon távol áll a lágy tónusú, meleg hangtól.

Nem a meleg hang miatt, sokkal inkább az Eposod miatt javasoltam...De sanda gyanúm, h valami mással lehet a gond ott, és nem a kábellel..Milyen hangkariról és IC-ről megy a zene?

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Ez is megoldás, de én meg inkább a rendszert figyelném, és próbálgatnék többfajtát is...Ahogy elnézem van Epos a láncban, az meg szereti a DNM kábeleket...

Mind a két fajta DNM járt nálam.
A régi 0,6mm2-es és az újabb 1mm2-es kábelük is.
Karakterben hasonlít a Klotz-hoz, a mélyeket talán jobban megfogta. Egyébként ugyanaz a katonás, gyors, inkább precíz hang.
Nagyon távol áll a lágy tónusú, meleg hangtól.

Vendég

Kábelezzünk

Mivel, mint ahogy írja, nincs vásárlási szándéka, ezért azt ajánlom, hogy sokkal inkább a kábel "szerkezetét" tekintse alapnak, mint a gyártóját. Azaz, gondolkodjon sok eres, vékony elemi szálakból álló, réz kábelben, mert ezek általában melegebb, lágyabb hangot adnak, mint az egy eres tömör réz, vagy ezüstözött réz kábelek. Ezután nézze meg, hogy mely gyártóknak vannak ilyen kábeleik, és ezeket vesse össze.

Természetesen, mindez szigorúan SzVSz.

.

Ez is megoldás, de én meg inkább a rendszert figyelném, és próbálgatnék többfajtát is...Ahogy elnézem van Epos a láncban, az meg szereti a DNM kábeleket...

Vendég

Kábelezzünk

Sokan vannak itt, akik nálam tapasztaltabbak. Sok kábel járt náluk, sokat kipróbáltak.

Mivel, mint ahogy írja, nincs vásárlási szándéka, ezért azt ajánlom, hogy sokkal inkább a kábel "szerkezetét" tekintse alapnak, mint a gyártóját. Azaz, gondolkodjon sok eres, vékony elemi szálakból álló, réz kábelben, mert ezek általában melegebb, lágyabb hangot adnak, mint az egy eres tömör réz, vagy ezüstözött réz kábelek. Ezután nézze meg, hogy mely gyártóknak vannak ilyen kábeleik, és ezeket vesse össze.

Természetesen, mindez szigorúan SzVSz.

.

Vendég

Kábelezzünk

Persze, nem kell ezt túlbonyolítani...

Egyébként tehetsz egy próbát a DNM kábelekkel is...De a meghallgatást nem úszod meg, mert ahány rendszer annyi hangzás...

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Mivel azt írta kábelt keres, én egyből a hangfalra gondoltam, mert ha átjátszót keresünk akkor a legtöbbször IC-nek szoktuk írni...Így arra alapból nem is gondoltam...

Persze, nem kell ezt túlbonyolítani...

Vendég

Kábelezzünk

Mivel azt írta kábelt keres, én egyből a hangfalra gondoltam, mert ha átjátszót keresünk akkor a legtöbbször IC-nek szoktuk írni...Így arra alapból nem is gondoltam...

Én elég sok kábelt kipróbáltam már, illetve mi, de nálunk a legfedettebb és melegebb hangú mindig a VDH volt, nem indult meg magasba, ezért is volt népszerű a JMlabok mellé. Nem lett tőle tolakodó a hang, noha ezáltal kente is kicsit a hangokat. Az ok amiért nem magasabb kategóriát ajánlottam az aláirtásodban szereplő kábel volt, gondoltam nem méreg drága kábelt keresel egyből.

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Biztos van, aki ennyi információ alapján is tud ajánlani valamit, de a legtöbb olyan egyszerű földhözragadt Hi-Fi-snek, mint én is vagyok, nem ártana tudnia, hogy hangfalkábelt, vagy IC kábelt keres-e, mert az azért nagyon nem mindegy, illetve, hogy milyen árkategóriában.

.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6565

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Biztos van, aki ennyi információ alapján is tud ajánlani valamit, de a legtöbb olyan egyszerű földhözragadt Hi-Fi-snek, mint én is vagyok, nem ártana tudnia, hogy hangfalkábelt, vagy IC kábelt keres-e, mert az azért nagyon nem mindegy, illetve, hogy milyen árkategóriában.

.

Pont erre gondoltam én is...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

Pont a Van den Hul-ra nem gondoltam.
A CS-122 Hybrid járt nálam régen. A magasakat és a mélyeket nagyon tolta, közepe meg nem nagyon volt.
Egy cd-t nem tudtam vele végighallgatni, annyira zavaró volt.
Persze gyártanak kis ezer kábelt, akár a keresett karakter is közte lehet.

Tolta a magasakat? Sztem meg olyan fedett a teteje, h csak na ... Nekem is volt a cs122 pont ez miatt adtam el...

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok,

.

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

VDH

Pont a Van den Hul-ra nem gondoltam.
A CS-122 Hybrid járt nálam régen. A magasakat és a mélyeket nagyon tolta, közepe meg nem nagyon volt.
Egy cd-t nem tudtam vele végighallgatni, annyira zavaró volt.
Persze gyártanak kis ezer kábelt, akár a keresett karakter is közte lehet.

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok,

VDH

Voice
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok,

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Sziasztok!

Azt kérdezném a nagyérdeműtől, hogy van-e valakinek tapasztalata Nordost Flatline Gold MkII. hangfalkábellel? Jelenleg a hangfalaim bikábelezve vannak, a mélyen Chord Odyssey 2 van, a magason 4mm2-es sodrott réz noname. Az lenne a terv, hogy a Chord felköltözik a magasra, a Nordost pedig így a mélyre kerülne.
Szerintetek?

Köszi

A Flatline-nal ne hajtsd a mélysugárzót, mert el fogja vékonyítani a hangját. És szerintem is használj ugyanolyan kábelt a mélyekhez és a magasakhoz.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Szia!

Ezt a típust nem ismerem, viszont nekem Nordost Blue Heaven Rev. II-m van és az egy kicsit magasba húz. Több embertől hallottam (itt a fórumon is), hogy a Nordost relatíve olcsóbb, kábeleinek "hangja" inkább a magastartományban jeleskednek. Nekem egy csöves erősítővel van összekötve és ott még inkább kiemeli a magas hangokat, ami kissé zavaró. Nem tudom, nálad a mélynél miként, hogyan viselkedne, általában a magas szekcióra szokták kötni. A Chord kábeleit nem ismerem, de az én problémámra, illetve hangsugárzóimhoz (Triangle Heliade ES) ajánlották, mint az előbb említett probléma orvoslására.
Remélem, tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Schmidt Zoltán

Köszi az infót!
Tovább keresgélek...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”