Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
Vendég
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Van esetleg valaki aki tesztelte már az alábbi erősítőket és megosztaná a tapasztalatait:
Marantz pm4400
Marantz 6010 ose KI
CA 340a
Jelenlegi trió egy Denon pma500ea, Tannoy mx3-m, Marantz cd5001 , főleg akusztikus zenéhez. A Denonhoz képest ezek jobb alternatívák lehetnek? Meghallgatni talán csak a PM4400-at tudnám.
üdv. fzs1
Sztereó erősitők
A forrasztás tökéletes, kicsit kocogtattam de nem segített rajta. Mérni még nem mértem.
Sztereó erősitők
egy relé nem enged el.. Max kontakt hibás lehet, vagy tápot nem kap hogy behúzva tartson.
Ellenőrzésre jó módszer, ha pl a lábán megméred van-e 12V fesz mikor éppen nem szól. Ha van, akkor érintkezési hiba, egy kis koccintás a relére és megjön a hang akkor 100%
A gond az, ha vezérlést nem kap, mert akkor az erősítő védelem kapcsolgat. Ebben az esetben a relélábak átforrasztása remek lehetőség vagy a hangfalak vagy az erősítő tönkremenetelére, akár mindkettőnek is.
Nem ajánlanám.
Szerintem a lábak ráforrsztására gondolt, vagyis ha repedt a forrasztás akkor segít. Egy kis meleg és új ón még nem árt, ha nem csinál rövidzárat...
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3002
Sztereó erősitők
1.- A hangszóró vezetékszálai véletlenül nem érnek össze, mert ilyenkor a védelem lekapcsol.
2.- A tapasztalat alapján nem a relét kellene vizsgálgatni, hanem az erősítő kimenetén az egyenfeszültséget megmérni!
Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
-
Vendég
Sztereó erősitők
Egy kis segítségre lenne szükségem, egy hitachi erősítőben egy "mat4b-b" 12V DC relé elromlott. Amikor behúz akkor szól rendesen, de sokszor elenged és akkor nem szól semmit sem. Tudtok segíteni, hogy honnan lehetne ilyet venni vagy mivel lehet ezt helyettesíteni? Vagy esetleg valami más baja lehetne?
egy relé nem enged el.. Max kontakt hibás lehet, vagy tápot nem kap hogy behúzva tartson.
Ellenőrzésre jó módszer, ha pl a lábán megméred van-e 12V fesz mikor éppen nem szól. Ha van, akkor érintkezési hiba, egy kis koccintás a relére és megjön a hang akkor 100%
A gond az, ha vezérlést nem kap, mert akkor az erősítő védelem kapcsolgat. Ebben az esetben a relélábak átforrasztása remek lehetőség vagy a hangfalak vagy az erősítő tönkremenetelére, akár mindkettőnek is.
Nem ajánlanám.
Sztereó erősitők
Köszi, holnap megteszem. Ha nem segítene akkor szerinted lehet ilyet kapni?
Nem feltétlenül a relé a hibás....
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sztereó erősitők
Köszi, holnap megteszem. Ha nem segítene akkor szerinted lehet ilyet kapni?
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Sztereó erősitők
Egy kis segítségre lenne szükségem, egy hitachi erősítőben egy "mat4b-b" 12V DC relé elromlott. Amikor behúz akkor szól rendesen, de sokszor elenged és akkor nem szól semmit sem. Tudtok segíteni, hogy honnan lehetne ilyet venni vagy mivel lehet ezt helyettesíteni? Vagy esetleg valami más baja lehetne?
Első körben próbáld átforrasztani a relé lábait.
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Milyen hangja van a Toccata-nak? Annak idején, én is szerettem volna egyet, de nem jött össze.
Én szeretem, inkább jazz ami jó neki. Van családba még 2pár , van amit épített fetes hajt. Szerintem baromi jó, persze ár érték arányban. Van persze jobb is szebb is, de ennyi pénzért jobbat nem találtam. Múltkor volt vaterán 34e ment el aszem.
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Értékelés: 174
Sztereó erősitők
van bármi hang köze a 6500hoz?
malac 44se meg a 66se szintén eléggé hasonlóak,ugye?
első kettőm,meg 1-2 denonom volt már.
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Sztereó erősitők
Van valakinek élménye, tapasztalata Nad 7060 és Akai AA-1020 erősítővel kapcsolatban. Most egy Philips FA-951 van, érdemes ezek valamelyikére lecserélni? Egy Videoton Toccatat vagy Mordaunt Short 914 hajtanék vele.
Milyen hangja van a Toccata-nak? Annak idején, én is szerettem volna egyet, de nem jött össze.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Van valakinek élménye, tapasztalata Nad 7060 és Akai AA-1020 erősítővel kapcsolatban. Most egy Philips FA-951 van, érdemes ezek valamelyikére lecserélni? Egy Videoton Toccatat vagy Mordaunt Short 914 hajtanék vele.
Sztereó erősitők
Egyet értek, a fentiekkel de hidd el ez jó. Cimbora aki csinálta nagyon belerakta a lelkét, a statikus az is jó. Én maradnék a hagyományos falaknál, az még belefér az én izlés világomba, mind zeneileg mind technikailag.
Továbbá ő még érdekes számomra Yaqin VK 2100, csak egyáltalán nincs tapasztalatom erről a márkáról sem meg a jungsonról sem!
Úgy látom csak olyanokat választasz,amik nincsenek raktáron.
A Yaqin-ra ez csak félig igaz.Nincs még meg a CE-ről a papírunk,emiatt nem tudjuk levámolni több,mint 1 éve.
Egyszer gyere el és füleld meg a cuccainkat.Nagyon komoly hangsugárzó gyüjteményem van,amiket nálunk meg is tudsz hallgatni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Sztereó erősitők
Nekem volt régebben két eredeti Planarom.
Nem volt elég a mélye.Utána Statikus falat vettem.Az már jobban tetszett.
1 éve hallottam egy új Planart.Az nagyon szuper volt.Vásárhelyen hallgattam meg egy maszek gyártmányt,de az nagyon gáz volt.
A JA88E-ből nincs most készleten.
Egyet értek, a fentiekkel de hidd el ez jó. Cimbora aki csinálta nagyon belerakta a lelkét, a statikus az is jó. Én maradnék a hagyományos falaknál, az még belefér az én izlés világomba, mind zeneileg mind technikailag.
Továbbá ő még érdekes számomra Yaqin VK 2100, csak egyáltalán nincs tapasztalatom erről a márkáról sem meg a jungsonról sem!
...
Sztereó erősitők
Nos az előbb írtam egy kisebb regényt de kitöröltem mert, túl hosszú lett.
Az lehet , hogy hallottál pár utánzatot, de én meg ezeket hallottam és durva nagyon.
Igazából nem vagyok híve a magneplanarnak , de erre azt kellett mondanom, hogy ez igen,ez jó, és más jellemzőt nem találtam rá! A durva, hogy még a dubstep műfajjal is meglepő volt! Nem beszélve a többiről!
De ha már jelen vagy lenne egy kérdésem mi a vélemény erről Jungson JA-88E úgy tudom ti forgalmazzátok. Bár csak azért venném ezt ha venném mert új és ahhoz viszonyítva nem drága!
Nekem volt régebben két eredeti Planarom.
Nem volt elég a mélye.Utána Statikus falat vettem.Az már jobban tetszett.
1 éve hallottam egy új Planart.Az nagyon szuper volt.Vásárhelyen hallgattam meg egy maszek gyártmányt,de az nagyon gáz volt.
A JA88E-ből nincs most készleten.
Webáruház:
Sztereó erősitők
Ebben nem lennék annyira biztos.
Hallottam már pár utánzatot.Elkeserítő élmény volt.
Nos az előbb írtam egy kisebb regényt de kitöröltem mert, túl hosszú lett.
Az lehet , hogy hallottál pár utánzatot, de én meg ezeket hallottam és durva nagyon.
Igazából nem vagyok híve a magneplanarnak , de erre azt kellett mondanom, hogy ez igen,ez jó, és más jellemzőt nem találtam rá! A durva, hogy még a dubstep műfajjal is meglepő volt! Nem beszélve a többiről!
De ha már jelen vagy lenne egy kérdésem mi a vélemény erről Jungson JA-88E úgy tudom ti forgalmazzátok. Bár csak azért venném ezt ha venném mert új és ahhoz viszonyítva nem drága!
...
Sztereó erősitők
de enyi pénzért nekem építenek egy nagyon komoly magneplanart is!
Ebben nem lennék annyira biztos.
Hallottam már pár utánzatot.Elkeserítő élmény volt.
Webáruház:
Sztereó erősitők
"Nos árulnak itt egy dobozt 120-150 ezer körül aminek én a kistestvérét veszem meg nagyon nagyon töredékéért, ez csak példaként." Bocsánat elírtam 250 papírér árulják, amit meg is ér, de enyi pénzért nekem építenek egy nagyon komoly magneplanart is! Ami elvileg és gyakorlatilag is nagyon jó! Csak k...ott nagy!
...
Sztereó erősitők
Meglátásod jó, használtat, veszek! Nos kicsit félre értettem, tehát én az olcsó vételekkel mindig is nagyon nagyon jó vásárt csináltam, egy cimborától szerzett cuccaimmal! Csak most kifogyott a dolgaiból meg ugye a pénz hiány!
Sajnos tapasztalatom az, hogy itt sok olyan dolgot árulnak úgy, hogy nekem anyit nem ér, illetve érna ha nem nyalás alapján fizetnének a cégnél ahol dolgozok anem tudás alapján!
Nos árulnak itt egy dobozt 120-150 ezer körül aminek én a kistestvérét veszem meg nagyon nagyon töredékéért, ez csak példaként.
BP. XVIII. kerben lakom és érdekelne az AA de időm nulla, de egyszer hátha lesz!
Látok itt használtan Denon PMA 1060. 60e körül, ha jól emlékszem, én a Denon PMA 680R-t 20 ropiért kaptam meg.
Na de a lényeg,hogy igazad van el kellene menni hallgatózni de másnál nem olyan mint otthon egyedül, de gondolom ezt mindenki érzi! Most van itt a fórumon egy Creek erőlködő is 80 papírrér, de nem biztos, hogy jobban muzsikál azoktól ami nekem is volt, tehát dilemma a dolog!
Nekem anno nagyon tetszett a Pio A503R is.
Az AA erősítő amire szert tettél meg nagyon jó cucc, lehet az amelyik itt a fórumon volt árulva???-ha igen gondolkoztam rajta, de végül nem lett belőle elhatározás?
Szóval értettem amit mondtál csak nincs annyi időm mostanában, továbbá meg ahogy fent leírtam otthonában az ember felszabadultabb! De köszönöm hozzá szólásod ha privátbn írsz elérhetőséget (telefont, v. mailt) egyszer, persze előzetes egyeztetés alapján!
...
-
Vendég
Sztereó erősitők
Rotel
Marantz itt néztem a PM6010 Ose és a PM 66
Advanced Acuostic ez nagyon tetszik nekem de kicsit sokkalom az árát, és nem biztos, hogy ér anyit, nekem(mivel eddig minden cuccomat szemtelen alacsony áron szereztem be)
Vagy kicsit több pénzért az ismertebb Technic elő - végfok kombó bár itt a márkával kapcsolatban neincsenek jó tapasztalataim, ami kizárható!
Esetleg drágábban, sok spórolással egy komolyabb rotel elő vég kombó.
Véleményeitektől nem azt várom, hogy mindenki a legfdrágábbnál ragadjon le! Ahol most a zenét hallgatnám egy akusztikai roncshalmazz, de vagy lesz egy kisebb 25-40 nm-es kis műhelyem erre a célra, vagy a padlást építem be hifi barlangnak! A cél elfogadható és elismert minőségű zene hallgatás (tudom vegyek nautilust, meg mark levinsont, de a lottó még nem az enyém). Továbbá csinálgatok mindenféle zenedarabokat, ill. néha elő veszem dj cuccosomat és nosztalgiázok, de erre a célra ott a HM.
Végszó hosszú ideig tartó gyűjtögetéssel lehet szuper cuccom is , de mivan ha nem tetszik!
Az ár olyan 25-től 80 ezerig lenne amit új erőlködő vasra áldoznék! November körül!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Hááát
25-80e-ig új erősítő? Vagy az új az csak Neked új? ergo használt?
Mert ez nem kissé félre érthető.
A másik az AA. Nekem is tetszett, ezért nem annyira az árára tekintettel vettem is egyet MAP305.
Nekem annyi lehetőségem volt, hogy majd 2 hétig itthon tesztelhettem, hogy milyen kellett is az idő, mert a vadi új gép erősen másképpen zenélt a második héten már.
Az, hogy Neked mit ér, az nem releváns azzal hogy eddig minden cucod olcsón szerezted be.
A kérdés úgy is feltehető, hogy pont nem-e azért keresel újabb erősítőt, mert a nagyon olcsó beszerzések annyit is érnek?
Szerintem a tippadogatás helyett el kéne menned hallgatózni, tudom, hogy egyszerre egy helyen nehéz lesz sőt kizárt, de azért a benyomások amik megmaradnak támpontot adhatnak később is.
Ha nem vagy Bp-től távol, akkor nálam AA hallgatható, vele párhuzamban egy Philips 930-as erősítő (anno minden vágyam egy ilyen volt, most meg van de nem használom ) és egy NAD3020 is van itt még.
Ja és Technics is igaz HM de remek hangja van még sztereonál is, persze nem éri el a szetereokat de jól közelít
Sztereó erősitők
Denon PMA 680R gépem van, de most sok új hangdobáló dobozt várok a gyűjteményembe, és vidékről fel kerül végre a KS W.kücke Tertia D70 dobozom is, de lesz még egy Quadral Wotan MKII, B&W DM302 -es is éjszakai munkálatokhoz, és a Denonnal tervezném a meghajtást, de akarok valami komolyabbat, van elképzelésem csak ki mit ajánl, tipusokat pontosan nem nagyon írnák, inkább tapasztalatokra, lennék kiványcsi vasakkal kapcsolatban. Ha valaki kérdezi igen elolvastam már néhány topicot meg hozzászólást, de lehet ide írják a nekem döntőt inspirációt adó szavakat!
Nos igazán költséghatékony módszer lenne, de ha kell spórolok is kicsit!
Volt már pioneer, arcam, marantzom,onkyom-ez nem tetszett), de volt már nálam NAD és h/k, és sonus fabi (igaz csak külcsön) is bár az utóbbinak az ára nem tükrözte elvárásaim, szerintem kicsit túlárazott, ez nem azt jelenti, hogy rossz csak drága!
Ezért fordulok hozzátok mivel tudom, hogy nem mindenki milliomos itt, és ki hogyan oldja meg ezeket a dolgokat.
Amiken gondolkozok marad az enyém amit fent írtam és majd ha úgy jön akkor veszek, vagy belevágok most ősszel!
márkák lenne
Rotel
Marantz itt néztem a PM6010 Ose és a PM 66
Advanced Acuostic ez nagyon tetszik nekem de kicsit sokkalom az árát, és nem biztos, hogy ér anyit, nekem(mivel eddig minden cuccomat szemtelen alacsony áron szereztem be)
Vagy kicsit több pénzért az ismertebb Technic elő - végfok kombó bár itt a márkával kapcsolatban neincsenek jó tapasztalataim, ami kizárható!
Esetleg drágábban, sok spórolással egy komolyabb rotel elő vég kombó.
Véleményeitektől nem azt várom, hogy mindenki a legfdrágábbnál ragadjon le! Ahol most a zenét hallgatnám egy akusztikai roncshalmazz, de vagy lesz egy kisebb 25-40 nm-es kis műhelyem erre a célra, vagy a padlást építem be hifi barlangnak! A cél elfogadható és elismert minőségű zene hallgatás (tudom vegyek nautilust, meg mark levinsont, de a lottó még nem az enyém). Továbbá csinálgatok mindenféle zenedarabokat, ill. néha elő veszem dj cuccosomat és nosztalgiázok, de erre a célra ott a HM.
Végszó hosszú ideig tartó gyűjtögetéssel lehet szuper cuccom is , de mivan ha nem tetszik!
Az ár olyan 25-től 80 ezerig lenne amit új erőlködő vasra áldoznék! November körül!
Segítségeteket előre is köszönöm!
...
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tuneres erősítőben valahogy lehet finoman állítani a tuner érzékenységét? Az a konkrét hiba jelenség, hogy ha nem fullos a jel erősség akkor szól de nyilván nem tisztán. Ha maxon van a jel erőssége akkor csak nagyon halkan szól. Mi lehet ennek az oka? Látok állítási lehetőségeket az erősítőben, de fm-re nem találok.
Sztereó erősitők
Esetleg érdemes lehet a csatlakozókat megpucolni...
Lemezjacek Project2 + Project K6 (Grado Prestige Gold) + Cambridge Audio 640P; CD Cambridge Audio Azur 640C; Erősítő Rotel RA-712 Hangfal Isophon Ontario Tuner: Fisher FM-2310 Kábelek Neotech, arzachel, Ortofon Füles Grado SR80 + Project HeadBox II