Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Látom jó a téma felvetés
Én nagyon azt érzem, hogy azokat a dobozokat illetik "mozis" jelzővel a fórumon amik nem ütik meg azt a szintet hogy zenére jószívvel ajánlják őket.
Szóval kicsit úgy érzem, hogy a mozis jelző az ledegradál egy hangfalat. De ennél szerintem kicsit bonyolultabb a helyzet. Lehet, hogy parasztvakításként lehet mozis doboznak hívni mondjuk a tescos Jamo meg Wharfi szetteket, de az igazság az, hogy mozira sem jók, csak arra el lehet őket adni

Nagyon jó a témafelvetés, szerintem is!

Ugyanakkor a "mozis" jelző VALÓBAN, illetve szerintem is arra utal, hogy NEM audiofil-highend-szintre kalibrálták a doboz hangját. Ha elmegy egy betonkeverő, az valósághű lesz, de egy operát nem biztos, hogy "realisztikusan" vissza tud adni.

Ugyanakkor ezeknek az "egybe mozis rendszereknek 5.1/6.1/7.1 stb. " a komplett készlete kijöhet 100-150E Ft-ból. (Akár erősítővel, kábelekkel, dobozokkal.) És ezek a készletek AZT a masterelést, azt a "finomságot", ami a filmben van, kábé jól visszaadják. Többet szerintem az ÁTLAGSZINTŰ mozi-fan nem is kell, hogy sokpontegyre költsön.

Ennyiért a high-endben talán egy pár jó monitort tudsz venni, esetleg állvánnyal (azt is használtan).

Ha persze sokcsatornáson akarsz audiofilizálni, akkor rengeteget kell költened.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Like-oltam Tigris, én is így gondolom.

Nagyon beváltam egyébként a kis JBL monitorok, amiket tőled vettem, TV-hez használom, öreg HK erősítővel, szerintem nagyon jók együtt, szép a hangja, és engem mozira is tökéletesen kielégít.

Igen mozin nálam is nagyon jó volt még ebben a 24 négyzetméteres szobába is.. Használd örömmel..

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szerintem az egész baromság ott kezdődik, h valaki mozidoboz és zene dobozt emleget...Hol a határ, kell egyáltalán legyen, vagy van egyáltalán? Szerintem ezek óriási tévhitek, h van mozis meg zenei doboz...hacsak nem kimondottan xarul hangolják be a dobozokat, h valaki azt gondolja ez mozira való Mit tud egy mozira (csúnyán mondom) ,hangolt doboz amit a zeneibbek nem? Semmit, ez egy közhely sztem...Egy hangsugárzó vagy jól szól, vagy sem...Ha zenében jó, akkor mozin is jó kell legyen...Azt eltudom képzelni, h a gyártok kezdtek el hulladékokat gyártani, mondván az mozira jó lesz...Ahogy az is közhely ha egy monitor dobozra azt irják háttérsugárzó Ez a házimozi elindulásával rögződött igy be, nem is tudom ki kezdte el háttereknek nevezni őket?..Azok is ugyan úgy főhangszórók, csak állványon álló monitorok...Mitől lett háttérsugárzó? Sztem alapból helytelen elnevezések, még a mozi megléte ellenére is, akkor mondom rá, h háttér, ha már be van kötve rendszerbe, és hátulra teszem...De mint önálló hangsugárzó nekem csak monitor marad.

A legnagyobb probléma ezzel az, h a kezdőket meglehet vele hülyiteni.... Tőlem is mikor kérdi a srác, h hátteret tegyek előre zenéhez? Mondom nem háttér az, csak a szóhasználat tette azzá amióta házimoziznak az emberek..

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

szerintem a pisztoly hangját nem attól adja vissza egy doboz jól, ha az utca közepére lerakva is mélykiemelése van.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

De ennél szerintem kicsit bonyolultabb a helyzet.

Szerintem is.
Én is azt írtam,hogy a gyártók kifejezetten mozis célra hangolják a dobozaik egy részét.
Pl ez nem igazán az olcsó kategóriába tartozik,mégis inkább mozihoz ajánlanám.
Swans F5
http://www.swanspeak...view.asp?id=280

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

mivel kevesen hallottak még a fülük mellett eldurranó pisztolyt

Szerintem sokan hallottak már pisztolyt vagy puskát dördülni, én is hallottam már, és nem lenne kellemes élmény ha egy akciófilmben a 300 leadott lövés úgy szólna mint a valóságban, mert az tényleg felérne egy enyhe halláskárosodással. Szóval valamilyen szinten jogos az, hogy vissza akarják adni a nagy durr-t, de szerintem senki sem szeretné ha teljesen valósághűen kapná vissza Ez olyan mint maga a mozi, bele akarod élni magad, de nem szeretnéd teljesen átérezni.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Látom jó a téma felvetés
Én nagyon azt érzem, hogy azokat a dobozokat illetik "mozis" jelzővel a fórumon amik nem ütik meg azt a szintet hogy zenére jószívvel ajánlják őket.
Szóval kicsit úgy érzem, hogy a mozis jelző az ledegradál egy hangfalat. De ennél szerintem kicsit bonyolultabb a helyzet. Lehet, hogy parasztvakításként lehet mozis doboznak hívni mondjuk a tescos Jamo meg Wharfi szetteket, de az igazság az, hogy mozira sem jók, csak arra el lehet őket adni
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

attól,hogy moziba rakják be.

Viccet félretéve a gyártók is megkülönböztetik a mozihoz gyártott dobozait.
A váltóját úgy méretezik,hogy több mélye legyen a doboznak.(sajnos)

Így van! Régebben még a hollywoodi produkciókban is volt néha CSEND. Manapság minden "ütős" film minden jelenete csattog-durrog-morajlik, hogy minél több érzéked le legyen kötve, és a végén, amikor már csöng a füled, azt mondod "Hú, de jó volt!". Ezért a hangfalaknak is meg kell felelniük ennek a frekinek, tehát itt kiemelés kell. Meg, mivel kevesen hallottak még a fülük mellett eldurranó pisztolyt, elrepüló golyót, felrobbanó autót, összedőlő házat, összeütköző űrhajókat (stb.), ezért OLYAN (intenzív) élmény kell, aminél a kétség fel sem merül, hogy nem "valósághű"...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

És mitől lesz mozis egy doboz?

Nagy vonalakban le lett írva a dolog!
Az is igaz hogy egy zenére alkotott doboz jó mozira és fordítva sok esetben nem működik a dolog... de mozihoz egy jó mozira megalkotott doboz tud villantani!
Sok mindentől függ hogy mire is lehet majd használni a dobozokat... váltó, hangszórók, doboz felépítés/használt anyagok, reflexcső/"tölcsér", stb... ami mind befolyásolja a végeredményt!
De szerintem ezt tudod te is.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ezt csak azért nem értem, mert a mélyhangok leadásáért a szub lenne a fő felelős, nem pedig a front/center.

én sem értem,de ettől még a vevők 90%-a ezeket veszi.(sajnos)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Ezt csak azért nem értem, mert a mélyhangok leadásáért a szub lenne a fő felelős, nem pedig a front/center.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Attól hogy kiemelést kapnak a mélyek,vagy(és) a felsőbasszus, vagy(és) a középhangok, ami egy látványos, nyomulós hangot eredményez, mert hogy ez "hű de mozis".

Szerintem zenéhez is jó doboz kell, meg mozihoz is. Ami mindenféle zenei műfajon jól teljesít, azon mozizni is jó. Fordítva viszont ez sokszor nem szokott igaz lenni. Azért ne felejtsük el, mozi esetén sem csak csim-bumm akciófilmek léteznek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Pontosan!!!
Ez egy "értelmetlen" kérdés volt.
Mozis doboz kell a mozihoz!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

A két dolognak nem sok köze van egymáshoz...

Pontosan!!!
Ez egy "értelmetlen" kérdés volt.
Mozis doboz kell a mozihoz!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Szerintetek melyik hangfalak a legjobbak (márkára, és típusra is gondolok) az új hangformátumok lejátszására Pl.: dts-hd-master audio, true-HD?

miben másabb a dts-hd mint a CD/LP?

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

A két dolognak nem sok köze van egymáshoz...

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Szerintetek melyik hangfalak a legjobbak (márkára, és típusra is gondolok) az új hangformátumok lejátszására Pl.: dts-hd-master audio, true-HD?
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Olyan dobozt nem tudtok véletlen 30Eft-ig amiben 11-13-as legalább a mély, aktív /jól néz ki/ és távos hangerő legalább jár hozzá?Vékonytévéhez kéne mert valami gyalázatos a hangja!Köszi

távosban nem

yura
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: yura »

Az én szívemből Ludwig Mies van der Rohe, a modernizmus egyik anyja és a Bauhaus egykori igazgatója szólott: "A kevesebb több."

Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3

nvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: -8

Hozzászólás Szerző: nvoice »

Sziasztok!

Olyan dobozt nem tudtok véletlen 30Eft-ig amiben 11-13-as legalább a mély, aktív /jól néz ki/ és távos hangerő legalább jár hozzá?Vékonytévéhez kéne mert valami gyalázatos a hangja!Köszi

AVX
V.I.P.
V.I.P.

... legalább lesz mibe hányni. Az a fényárban úszó koncert zongora minimum röhejes ott. Feltételezem, még senki nem játszott rajta egy kövéret.

Kivetelesen egyetertek veled.
Egyebkent szerinem ez csak a computer szulemenye,mert jol ismerem a bemutatoteruket.
Az nem ilyen.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Nem nagyon hallgatok rajta zenét!
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok!

Nem tudok dönteni hangfal ügyben. Kérnék egy kis segítséget. Milyen 5.1-es hangfalszettet vennétek, egy Onkyo Tx-sr507-hez, és egy Pioneer BDP120-hoz. Kb 300.000Ft a keret. 20nm-es a szoba, de kb 2,2 méterre lenne a hangfalak hallgatósági távolsága! Úgyhogy jók lennének a monitor szettek is! Most már nagyrészt Blu-ray mozi menne rajta!

Köszönöm a válaszokat!

Legalább frontba valamennyire audiofil irányultságú monitort keresel, a többi meg majd lesz, amilyen lesz, vagy legyen egy szett az egész, és alíg fogsz rajta zenét hallgatni?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”