Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mennyi jelentősége van hang szempontjából annak, hogy milyen forrasztó ónnal forrasztunk? Pl. a WBT forrasztó ón ad valami plusz-t hang szempontjából egy mezei ónhoz képest? Persze feltételezzük, hogy nem gagyi rendszerről beszélünk és a hangfal is rendben van.

A hangzásra hatással bíró körülmények a végtelenben találkozó párhuzamosokra vajaznak. Tudni kell meghúzni a határt, mielőtt végleg elveszünk a részletekben.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nyugodtan elfogadhatjuk alaptételnek,hogy mindig minden számít. :kiraly:

Második tétel: az(ok) a legfotosabb tényező(k), amire nem is gondolnál.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Sziasztok!

Fene se tudja, hogy jó helyre írom-e, vagy sem, de talán itt elfér. Mennyi jelentősége van hang szempontjából annak, hogy milyen forrasztó ónnal forrasztunk? Pl. a WBT forrasztó ón ad valami plusz-t hang szempontjából egy mezei ónhoz képest? Persze feltételezzük, hogy nem gagyi rendszerről beszélünk és a hangfal is rendben van.

Nyugodtan elfogadhatjuk alaptételnek,hogy mindig minden számít. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Ha minden összeállt otthon és jól szól a cucc, levegőt se merj venni, nehogy megváltozzon valami!

OFFTOPIC:
..és akkor még nem beszéltünk a hanghullámok terjedésének jellemzőiről a különböző hőmérsékletű és légnyomású hallgató helyiségekben. Úgyhogy szellőztetni se merj!

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Sziasztok!

Fene se tudja, hogy jó helyre írom-e, vagy sem, de talán itt elfér. Mennyi jelentősége van hang szempontjából annak, hogy milyen forrasztó ónnal forrasztunk? Pl. a WBT forrasztó ón ad valami plusz-t hang szempontjából egy mezei ónhoz képest? Persze feltételezzük, hogy nem gagyi rendszerről beszélünk és a hangfal is rendben van.

Hamár a betáp automata biztosítékának, a kábel irányának, vagy akár a IC dugó vagy aljzat anyagának hatása van a hangra, akkor pont ennek ne lenne?
Ha minden összeállt otthon és jól szól a cucc, levegőt se merj venni, nehogy megváltozzon valami!
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Sziasztok!

"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

gotham.hu
Isten Hozott! :)
Értékelés: -1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gotham.hu »

Érdekes, de egy abszolút kezdő hifis barátom megvette tőlem a Gotham GAC3-as IC kábelemet, és azonnal hallotta, hogy mennyivel jobb, mint a korábban használt noname kábele. Nem hitt előtte az ilyen dolgokban, és most nagyon meglepődött... Mondta is, hogy január elején kell majd neki még egy ilyen kábel, akkor majd megadom neki a fórumos kollégák elérhetőségét, akiknél rendelhet.

Köszönet érte!

gotham.hu

Kábelezzünk

Szerintem itt most nem a hangjukról volt szó hanem a minőségükről. Azt én sem gondolnám, hogy egy 100 grammos és egy 300 grammos Boci csoki minősége eltérne..

A minőség szót Fül Elek használta ebben a témában. Én csupán ennyit írtam:

"Természetesen Gotham SPK a megoldás!
De nem mindegy, hogy milyen átmérőjűt!
Lehet, hogy egy vékonyabb jobban megfelel a rendszeredben (és ez még olcsóbb is)!"

Vendég

Kábelezzünk

füleleknek ezt (is) úgysem tudod megmagyarázni, mer' ő tudja >
Átmérő/minőségről még nem hallottam kábelek között, elég bizarr dolog."

Szerintem itt most nem a hangjukról volt szó hanem a minőségükről. Azt én sem gondolnám, hogy egy 100 grammos és egy 300 grammos Boci csoki minősége eltérne..

tomiee
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tomiee »

Ez a susogás kimondottan az MP3 hibája.
MInt írod, a tömörítetlen zene jobb volt és ez nem is hallatszik.
Ezért nem szabad mp3-at hallgatni.

De lossless minőségben is kihallottam, és az ugye nem mp3. Ezért gondolkodom hogy talán az interconnect RCA segíthet.

Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid

gotham.hu

Kábelezzünk

A vezető(k) össz keresztmetszete nem azonos a kábel átmérőjével.
Aki kábelekkel foglalkozik (legalább kvázi komolyan), annak ezt illik tudnia.
De ha ez a vicces módi a "legtöbb, mi adható", akkor nem szóltam semmit.

Legyen itt néhány Gotham SPK hangszórókábel vezetőjének keresztmetszete és azok kábelátmérő adatai a teljesség igénye nélkül:

2x1.0mm²= 5.8mm
2x1.5mm²= 7.0mm
2x2.5mm²= 8.0mm
2x4.0mm²= 9.4mm
4x2.5mm²= 9.6mm, stb...

Garantálom neked, hogy egy adott rendszerben és adott hosszban mindegyik másképpen fog szólni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Egy percig nem gondoltam, hogy "fikázol", sőt kimondottan a jószándékot éreztem soraidban.
Tényleg jó lenne tudni a végleges erősítő típusát! Egyébként a Jungson valamiért nekem szimpatikusabb döntésnek tűnik.

Egyébként jó, hogy hallok felőled! Megtaláltad az ideális SPDIF kábelt a rendszeredhez?
Mostanában USB kábelt próbálok éppen gyártani csak kellene egy kis idő, hogy leüljek végre forrasztgatni.
Valaki esetleg csinált már hasonlót?

Usb kábelt talán nem úgy kellene forrasztgatni, mint egy analóg összekötő kábelt, mert annál azért bonyolultabb, ugyanis megfelelő hullámimpedanciát kell biztosítani az adatpárnak, és az egész kábel delay-től függ a maximális hosszúság, szóval itt nemcsak a "meghallgattam, joú az" elv az egyetlen fontos tényező.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Érdemes lenne pl. meghallgatni mondjuk egy Kimber 4TC és 8TC közötti különbséget!
De lehetne millió más példa is erre...

A vezető(k) össz keresztmetszete nem azonos a kábel átmérőjével.
Aki kábelekkel foglalkozik (legalább kvázi komolyan), annak ezt illik tudnia.
De ha ez a vicces módi a "legtöbb, mi adható", akkor nem szóltam semmit.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Egy percig nem gondoltam, hogy "fikázol", sőt kimondottan a jószándékot éreztem soraidban.
Tényleg jó lenne tudni a végleges erősítő típusát! Egyébként a Jungson valamiért nekem szimpatikusabb döntésnek tűnik.

Egyébként jó, hogy hallok felőled! Megtaláltad az ideális SPDIF kábelt a rendszeredhez?
Mostanában USB kábelt próbálok éppen gyártani csak kellene egy kis idő, hogy leüljek végre forrasztgatni.

Ok. Így már meg vagy!
Maradt digi coax-ból a régi Profigold... optikainak pedig Hama prémium üvegszálas lett... de a havernál jól szolgál a kábeled!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

gotham.hu

Kábelezzünk

Ez csak egy vélemény volt!
Igaz hogy nem tudni hogy milyen vas lesz (pontos modell)... de a doboz ennyit tud... nem fikázásból írom!!!
De sokan "drága" kábeleket vásárolnak az alap rendszerbe... holott sok esetben a drága kábel nem passzol a "rendszer szinergiába"!
De ahogyan írtam is... szvsz!

Egyébként felfedhetnéd a kilétedet!
És javasolhatnál is pár dolgot!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Ezek a komponensek talán azért vannak annyira jók , hogy az összeghatárt azért megtoldanám legalább egy ezressel.

Ez csak egy vélemény volt!
Igaz hogy nem tudni hogy milyen vas lesz (pontos modell)... de a doboz ennyit tud... nem fikázásból írom!!!
De sokan "drága" kábeleket vásárolnak az alap rendszerbe... holott sok esetben a drága kábel nem passzol a "rendszer szinergiába"!
De ahogyan írtam is... szvsz!

Egyébként felfedhetnéd a kilétedet!
És javasolhatnál is pár dolgot!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

gotham.hu

Kábelezzünk

Szerintem nem kell nagyon drága kábelt nézni ide!
Max. 600-1000 ft/m árút!

Persze ha van lehetőséged kipróbálni pár "márkát, típust" akkor az jó dolog!

Ezek a komponensek talán azért vannak annyira jók , hogy az összeghatárt azért megtoldanám legalább egy ezressel.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Köszi a tippeket. Nos Egy ilyenre gondoltál pl ? Gotham GAC-1

Szerintem nem!
Inkább ezt: http://www.corg.hu/?page=569
Vagy keresd meg fapacit!

Hali! 
Egy kezdő rendszerhez milyen hangfalkábelt ajánlanátok? (Dali concept 2 + Jungson vagy Nad erősítő)

Szerintem nem kell nagyon drága kábelt nézni ide!
Max. 600-1000 ft/m árút!

Persze ha van lehetőséged kipróbálni pár "márkát, típust" akkor az jó dolog!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

...vagy csak valaki szórakozik???

Contaxg barátunk új szórakozást talált magának.

gotham.hu

Kábelezzünk

Átmérő/minőségről még nem hallottam kábelek között, elég bizarr dolog.

Érdemes lenne pl. meghallgatni mondjuk egy Kimber 4TC és 8TC közötti különbséget!
De lehetne millió más példa is erre...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Természetesen Gotham SPK a megoldás!

Lehet, hogy egy vékonyabb jobban megfelel a rendszeredben (és ez még olcsóbb is)!

1. A kereskedelmi hirdetésnek nem az általános topikok a megfelelő helyei.
2. Átmérő/minőségről még nem hallottam kábelek között, elég bizarr dolog.

...vagy csak valaki szórakozik???

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ha ez ilyen egyszerű lenne...

gotham.hu

Kábelezzünk

Hali!

Egy kezdő rendszerhez milyen hangfalkábelt ajánlanátok? (Dali concept 2 + Jungson vagy Nad erősítő)

Természetesen Gotham SPK a megoldás!

Lehet, hogy egy vékonyabb jobban megfelel a rendszeredben (és ez még olcsóbb is)!

gotham.hu

Kábelezzünk

Kipróbáltam egy lossless felvétellel hogy jobbnak hallom e. Nos jobb volt, és már ki is hallottam mi a bibi. Egy alig észrevehető susogás megy a háttérben, ami miatt zavar a magas.

Csaba _82
Értékelés: -5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Csaba _82 »

Hali!

Mennyi lenne a keret? Milyen zenéhez?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”