Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
Elnézést, ha belegázoltam a lelkivilágodba.
Nem gázoltál bele! Nincs Denon-om.
Ezek csak egyéni vélemények, nincsen ezzel semmi gond! Azzal hogy meghallgatjuk mások véleményét, nincs semmi probléma. Ettől még akárki, fenntarthatja magának a véleményét az adott típusról vagy hasonló, a másik véleményét vagy elfogadja vagy nem.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5225
Hivox Tuning
Azért mert olyan jó hogy nem kell tuningolni, vagy mert olyan gyenge, hogy tuningolással se lehet rajta segíteni?
A második fele a mondatodnak az ok. Elnézést, ha belegázoltam a lelkivilágodba.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Érdeklődnék, mi a tapasztalatod a CA 340A utódja, a 350A tuningolása terén? A vaterán most árulnak egy Hivox tuningos példányt.
Másik kérdésem: Denon PMA 350SE erősítőt érdemes-e tuningolni?
A CA. 350A jó lett!
De nem egy erőmű... tehát érzéketlenebb dobozokhoz nem társítanám!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Hivox Tuning
Denon pma sorozatú erősítőt nem tuningolunk, szerintünk nem érdemes.
Azért mert olyan jó hogy nem kell tuningolni, vagy mert olyan gyenge, hogy tuningolással se lehet rajta segíteni?
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Érdeklődnék, mi a tapasztalatod a CA 340A utódja, a 350A tuningolása terén? A vaterán most árulnak egy Hivox tuningos példányt.
A 350-es Cambridge még egy kicsit jobb is, mint a 340-es.
Mindenképp megéri.
Denon pma sorozatú erősítőt nem tuningolunk, szerintünk nem érdemes.
- bjz
- Nincs visszaút
- Értékelés: 25
Hivox Tuning
Utóbbi hónapokban jónéhány Cambridge Audio Azur 340A vagy ennek SE változatát tuningoltuk meglehetősen nagy sikerrel. Az erősítő hangminősége több kategóriát ugrik, gyakorlatilag abszolút megfelel az úgynevezett audiofil kategória hangzási követelményeinek, amit jelenleg gyári készülékek csak a 300e+ kategóriában tudnak (vagy nem tudnak).
Elég sok apróságot kell megváltoztatni a készüléken, vezetékek, AC, DC táp, bizonyos alkatrészek, de az eredmény önmagáért beszél.
A nagyobb kategóriájú CA erősítőket is lehet tuningolni, de ennyire meggyőző változást csak a 340A típussal lehet elérni. A valóságos teljesítmény 46W/8Ohm, 64W/4Ohm, persze ehhez kell a fali névleges AC 230V megléte is.
A kényelmes távirányítás, sok bemenet, extra áramköri védelem megmarad.
A forgalmazói garanciát átvállaljuk.
A teljeskörű tuning 25e-pénzbe kerül, opcionálisan egy Forever Mains IEC hálózati kábellel együtt is csak 37e. A készülék újonnan jelenleg akciósan 60e a Hifibarlangban.
Ily módon 100e alatt marad egy távirányítható igazán audiofil hangminőségű integrált erősítő.
Ezt hazai gyártásból nem tudnánk megoldani.
Szia Fülelek!
nas:SynologyDS209--stream:Eversolo dmpA8--erősítő:2 db Eversolo F2 végfok (dual mono)--hangfal:Quadral Chromium Style 8 -Egyéb: Hivox Alces One
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Doky adta tippet, hogy hozzád forduljak CAV DP880A tuning ügyben.
Milyen változás várható (mély-, magas-, közép honagok)?
F@sza karácsonyi ajándék lenne magamnak... (ez milyen önzetlen dolog)
Mibe kerülne 1 pár dp880a tuningolása?
Köszi!
Minden szempontból javul a doboz hangja, mégpedig nagymértékben. Sokkal tisztább lesz a közép és magashang, valamivel megfogottabb mélyek (mélyebbre nem fog menni, de a döngés teljesen elmúlik)
Utóbbi évek leglátványosabb tuningja, elég sok készült belőle.
Árat emailben adok (hivoxmailkukacgmailpontkom).
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Doky adta tippet, hogy hozzád forduljak CAV DP880A tuning ügyben.
Milyen változás várható (mély-, magas-, közép honagok)?
F@sza karácsonyi ajándék lenne magamnak... (ez milyen önzetlen dolog)
Mibe kerülne 1 pár dp880a tuningolása?
Köszi!
Hivox Tuning
Köszönöm a választ !!! Most spórolhatok kábelre megint...
Hivox Tuning
Egyik bevásárló központban vettem egy pár Magnat Monitor Supreme 800-at (http://www.mall.hu/haromutas-hangfal/ma ... upreme-800) féláron, szerintetek megéri tuningolni?
Egész kellemes hangja van, árához képest mindenképpen. :-)
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Van egy Triangle Zerius 202-es hangfalam, amit átkábeleztem VDH SCS16-al és nagyot (!!!) dobott a hangján. Nemrég vettem a nagytesót ( celius 202) és persze ő még érintetlen. Meglepődtem, hogy semmivel nem szól jobban mint a zerius. A kábelezéstől lehet, vagy a kb. 24nm -es helyiségben nem futja ki magát? Esetleg többet kell játszanom az elhelyezéssel.
Válaszod előre is köszönöm!
Ha az átkábelezés nagyot dobott a hangján, akkor miért csodálkozol, hogy az ugyanolyan jellegű hangszórókból álló újabb doboz nem szól jobban? Kábelezd át azt is ugyanavval a dróttal (ami egyébként kiváló minőségű, csak egy kicsit borsos az ára), akkor lehet csak őket rendesen összehasonlítani. A kisebb két és félutas konstrukció, a nagyobbik már igazi háromutas, nagyobb hangerőn, sűrű spektrumú zenével mindenképp sokkal jobbnak kell lennie (átkábelezés után). Elhelyezés szempontjából nem lesz különbség, ahol az egyiknek jó, ott a másiknak is, persze nem mindegy, hol és hogyan.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Van egy Triangle Zerius 202-es hangfalam, amit átkábeleztem VDH SCS16-al és nagyot (!!!) dobott a hangján. Nemrég vettem a nagytesót ( celius 202) és persze ő még érintetlen. Meglepődtem, hogy semmivel nem szól jobban mint a zerius. A kábelezéstől lehet, vagy a kb. 24nm -es helyiségben nem futja ki magát? Esetleg többet kell játszanom az elhelyezéssel.
Válaszod előre is köszönöm!
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Hello!
Érdeklődnék hogy szerintetek, egy diamond 9.1-esből lehete-e valami jót kihozni?Milyen emlékeitek vannak erről a sugárzóról?Emlékeim szerint ti már tuningoltatok ilyen dobozkát.
Köszönöm!
Saját magához képest lényegesen jobbat lehet kihozni, különben el sem vállalnánk.
A többit pü.
Hivox Tuning
Hello!
Érdeklődnék hogy szerintetek, egy diamond 9.1-esből lehete-e valami jót kihozni?Milyen emlékeitek vannak erről a sugárzóról?Emlékeim szerint ti már tuningoltatok ilyen dobozkát.
Köszönöm!
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Köszönöm a választ. A doboz egyébként Jm Lab Cobalt 816S, tetszik a hangja de kb. 200Hz körül van egy jól hallható rezonancia csúcs ami kis hangerőn közelről hallgatva is zavaró. Csövessel hallgatom de tranzisztorossal is ugyanúgy hallható. Lehet hogy a keresztváltó hibája 2.5 utas a doboz. Esetleg ki lehetne tölteni csillapító anyaggal, bár reflex doboznál nem tudom ez mennyire egészséges?
Meg kell vizsgálni, hogy a doboz rezonál, vagy valamelyik hangszóró, és annak ismeretében kell megoldani a problémát.
Kábelezés ki lett már cserélve? Mert igencsak ajánlott, a JMLab még a drága dobozaiba sem tesz jó kábelt.
Hivox Tuning
Köszönöm a választ. A doboz egyébként Jm Lab Cobalt 816S, tetszik a hangja de kb. 200Hz körül van egy jól hallható rezonancia csúcs ami kis hangerőn közelről hallgatva is zavaró. Csövessel hallgatom de tranzisztorossal is ugyanúgy hallható. Lehet hogy a keresztváltó hibája 2.5 utas a doboz. Esetleg ki lehetne tölteni csillapító anyaggal, bár reflex doboznál nem tudom ez mennyire egészséges?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Hangdoboz tuning kapcsán érdemes-e öntapadós bitumenlappal belülről bevonni részben vagy egészben a dobozt?
MDF-ből készült állódobozról van szó.
M.Tibor
AZ attól függ, milyen a doboz. Ugyanis ha vastag a fala (>22mm), akkor szinte semmilyen hallható hatása nem lesz. Ha meg vékony, (<15mm) akkor meg érdemben alig javít a hanggátlásán, viszont a doboz falainak rezonanciáit mélyebbre hangolja, ettől aztán jobban hallatszik majd a doboz sajáthangja, nehezebb elvezetni a rezgéseket az állványon keresztül a földre, tehát rosszabbodik a helyzet. Figyelmes hallgatás esetén a magas regiszterek némileg csillapítottabbak lesznek, de a középsáv rovására sajnos. Ezek az anyagok inkább autóba valók, ahol annyira vékony lemezek vannak, hogy ott valóban sokat számíthat ez a cucc.
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Hangdoboz tuning kapcsán érdemes-e öntapadós bitumenlappal belülről bevonni részben vagy egészben a dobozt?
MDF-ből készült állódobozról van szó.
M.Tibor
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Köszi a gyors választ telefonon megkereslek ! Melyik számon a 20-as vagy a 70-es ?
húsz...
Hivox Tuning
Köszi a gyors választ telefonon megkereslek ! Melyik számon a 20-as vagy a 70-es ?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Tisztelt Fülelek!
A kérdésem a következő: Aeron A4 erősitő tuningjával érdemes foglalkozni?
Igen, abból is lehet finomabb hangú szerkezetet varázsolni.
Hivox Tuning
Tisztelt Fülelek!
A kérdésem a következő: Aeron A4 erősitő tuningjával érdemes foglalkozni?
Hivox Tuning
Sziasztok !
Gondoltam röviden megosztom veletek egy nagyon kezdő hifi kedvelő tapasztalatait .
Ma vettem a Mile kft-nél (1104 Budapest Mádi u. 52.) Unitronic LAN 1200MHZ vezetéket (1100 Ft/m). Bekötöttem (2x4) az egyik oldalra a vezetéket és elkezdtem hallgatózni, nagyon kíváncsi voltam, hogy hallok e egyáltalán különbséget. Előtte valami teljesen hagyományos hangfalkábelem volt pár száz forint /m átlátszó burkolatú.
Meg kell mondjam hogy van különbség nem is kicsi ! Főleg a magas és a közép tartomány ami nagyot változott, a mélyet így felemásan nehéz meghallani, de ott is vélek felfedezni valamekkora javulást. Sokkal részletesebb a magas tartomány, a másik hangfalon majdnem olyan mintha a kezemmel letakarnám a magas hangszórót bizonyos részleteknél tartományban, megjelentek új hangok ami a gyengén szinte nem is szól, sokkal pontosabb határozottabb, megjöttek az igazán magasak részletei. Eget verő különbség összességében azért nincs, de bizonyos részleteknél viszont igen nagy a különbség természetesen pozitív irányban (gitár, hegedű). Mike Oldfield-et hallgattam ott nagy a különbség, de vokális elektronikus zenét is szeretem ott kicsi a különbség szóval a hangszeres zenénél nagy javulás jelentkezik.
Ez a kis írás sem a céget sem a vezetéket nem szándékozza reklámozni, hanem a kezdőkkel szerettem volna egy kis tapasztalatot megosztani. Yamaha RX-V550 receiver és Yamaha NS-50 hangfal.
Jó zenehallgatást minden kedves hifistának !
Hivox Tuning
Nagyon szívesen kipróbálnám. Szóval akkor nincs rá lehetőség hogy helyettesítsem egy minőségi külső mondjuk torroid táppal?
szerintem többe kerülne a leves, mint a hús...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Hivox Tuning
próbáld ki, sztem a CA magic-et lezenéli!
Nagyon szívesen kipróbálnám. Szóval akkor nincs rá lehetőség hogy helyettesítsem egy minőségi külső mondjuk torroid táppal?
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).