Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Polk Audio RTI A7-es hangfalakat érdemes tuningolni ?

Igen, érdemes.

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Polk Audio RTI A7-es hangfalakat érdemes tuningolni ?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A felső magastartományban a nüanszokat nem mindig adja annyira jól vissza. Relatíve allrounder, ha elég a teljesítmény szinte mindenre jó.

Azok az apró nüanszok sok minden mástól is függenek, egyéb készülékek, kábelek, kiegészítők, akusztika, felvételtchnika, és a legfontosabb, hogy mit várunk el, mit szeretnénk hallani.
Van, aki a koncerten az első három sorban szeret ülni, van aki meg kizárólag az utolsó háromban. Ugye senki sem gondolja, hogy ugyanazt fogják hallani? Persze egy jó előadás esetén a hangzás élményük ugyanolyan lesz.

Bármilyen dupla árú készülék mellé oda lehet tenni, nem fog elmaradni semmivel sem a hangminőséget tekintve.

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Kedves tuningolt CA340-350 tulajok! Kedves Fülelek!

A mod után milyen zenéken remekelnek a fenti erősítők, illetve mik a gyengéik? Vagy ebben a formájában már "all-rounder" egy ilyen készülék?
Köszönöm, ha megtiszteltek válaszotokkal!

Üdv.

A felső magastartományban a nüanszokat nem mindig adja annyira jól vissza. Relatíve allrounder, ha elég a teljesítmény szinte mindenre jó.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A mod után milyen zenéken remekelnek a fenti erősítők, illetve mik a gyengéik? Vagy ebben a formájában már "all-rounder" egy ilyen készülék?

Üdv.

Az én rendszeremben valóban "mindenessé" vált. Nyoma sincs a többek által említett CA kukorékolásnak és nagyzenekari műveknél sem tapasztalom, hogy szétesne a hangkép. Én már majdnem minden műfajban végigzenéltettem. Talán metál zenéknél zavarba lehet hozni de lehet, hogy ez csak a forrásanyag miatt van. A változás az alapkészülékhez képest tényleg óriási. Meg kell fülelni, úgy tudom erre van is lehetőség. Gyengéje talán csak a teljesítménye lehet de érzékeny doboz esetén (90 dB felett) nincs gond. 

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: hubee »

Üdv.

fodrifter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fodrifter »

Kedves Fülelek !

Következő lenne a kérdésem hozzád: Mi a véleményed a Tannoy hangfalakkal kapcsolatban gyári állapotában és tuningolva (gondolom volt már rá lehetőséged)?
Hogy konkrét modelleget is írjak mire gondolok F3,F4,M3,M4,Jupiter 303. Nekem van 1 pár F2-m és frontnak is Tannoy-t szeretnék állót és front reflexeset. Esetleg F2-t tuningoltár már ? Hamarosan hoznak nekem Jupiter 303-at meghallgatásra esetleg ezt a típust ismered, mit ajánlasz melyik lehet a legjobb választás.
Erősítőm: Yamaha RX-V550 (már írtam neked, a Yam. NS-50F-eket eladtam már).
Köszönettel Gergő !

Vendég

Hivox Tuning

Azért mert olyan jó hogy nem kell tuningolni, vagy mert olyan gyenge, hogy tuningolással se lehet rajta segíteni?

A használtpiaci árért, nem túl "hűvös" hangú komponensekkel párosítva eléggé rendben van. Még a phonója is egész hallgatható. (Az öreg NAD3020 piszkosabb, de zeneibb - Denonon kevébé jön át a hangulat. A 250-es kisebb teljesítményű, viszont természetesebb a tónusa. A régi PMA szériában ahogy haladunk felfelé, úgy lesz stabilabb, de gépiesebb, "elektronikusabb" a hangzás.)

seribery
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: seribery »

Sziasztok,

Szeretném megosztani veletek tuningolási élményemet, és megköszönni Zolinak a profi munkáját.
A történet azzal kezdődött, hogy nemrég surround hangfalakat kerestem meglévő Mission M33 front hangszóróimhoz. Mivel többségében otthon a házimozi az úr, ezért elsődleges célom az otthoni mozi rendszer fejlesztése volt, és a távolabbi jövőre terveztem a sztereó rendszer fejlesztését. Adott volt tehát az első két Mission M33, hozzá egy Dali Concept Center, egy Heco Vitas sub 30A és ezekhez egy Yamaha rx-v640 erősítő. Nyeregben éreztem magam zeneileg is, még így is, 3.1-ben is élvezhetőek voltak a koncert dvd-k, sztereoban pedig az audio cd-k.
Aztán rátaláltam itt a fórumon egy eladó Mission M31-re, szerencsére ugyanabban a színben, mint a frontjaim. Feleség faktort meggyőzve lecsaptam rájuk, főleg, hogy a sokat olvasott, de még sosem halott Hivox tuningosak voltak. Kipróbáláskor jött a katarzis... A nagy M33 frontokat olyan mértékig alázta szét a kistestver, akkora térrel, részletgazdag hangzással és könnyed, erőlködés nélküli fölényes precíz hanggal, hogy azonnal felkerültek a frontok tetejére, és 1 hétig csak sztereoban hallgattam zenét... konkrétan a létező összes cd-met újra...
Aztán persze jött a kisördög, a mi lenne ha a frontokat is... és tegnapra meg is született a végeredmény.
Zoli, köszönöm a munkádat, leírhatatlan a változás, amit tettél ezekkel a dobozokkal. Végre lett színpadképe a zenének, teljes mértékben térbeli lett a hangzás, a zene nem a dobozból jön, hanem definiált hangszerekből. Nincs ciccegő magas, meg nincs brummogó mély, hangszerek vannak, és leeső állak :-)
Természetesen nem lett azonnal milliós kategóriás hifi rendszerem a tuningtól, de elképesztő a változás. Elszomorító és dühítő, hogy a hangfalgyártók, ahol elvileg profi szakemberek dolgoznak, ennyire nem értenek a saját hangfalukhoz. Vagy értenek, de egy bizonyos kategóriában direkt nem hozzák ki a maximumot a dobozokból.
És örömteli, hogy itt van egy magyar ember, aki pedig tapasztalatával és szakértelmével ilyet varázsol. Mindenkinek melegen ajánlom a Hivox tuningot és termékeket, ezek az igazi értékek, nem a sok marketingelt szenny ami a médiából folyik.
Üdv, Péter

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1480

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Bármelyik audio kiállításon bármelyik kiállítónál előfordul, hogy a különböző látogatók homlokegyenest eltérően nyilatkoznak később a hallottakról. Nemcsak nálunk, hanem az idei rezsősó utáni fórumbeírásokból is ez derül ki, hogy miért van ez, arra ugyan van többféle magyarázat is, de itt nem terhelek vele senkit, és a mimózalelkű fórumtársaknak sem adok esélyt sértődésre.
Mindenesetre elég irreális az a feltételezés, miszerint a tuningolt változat rosszabb, mint az eredeti, hiszen az eddigi (>20év) elektronikai és akusztikai átalakításainkkal 100%-ban elégedett mindenki. Pont a bemutatónkra szúrtuk volna el?
Valami más lehet a háttérben...

Aki meg szeretné hallgatni a tuningolt CA350 -est, jelenleg is megteheti a kiállítás helyszínén (Z.É.T.,06-20-2224151, akár hozott, zenékkel, eszközökkel.

Sértődést nem tudom ki produkált, de erről sem(!) essen többé szó.

Természetesen mind az erősítőt, mind a többi készüléket mindenkinek meg kell hallgatni, aztán SAJÁT véleményt alkotni.
Ennyi, szerintem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Vendég

Hivox Tuning

Bármelyik audio kiállításon bármelyik kiállítónál előfordul, hogy a különböző látogatók homlokegyenest eltérően nyilatkoznak később a hallottakról. Nemcsak nálunk, hanem az idei rezsősó utáni fórumbeírásokból is ez derül ki, hogy miért van ez, arra ugyan van többféle magyarázat is, de itt nem terhelek vele senkit.

Aki meg szeretné hallgatni a tuningolt CA350 -est, jelenleg is megteheti a kiállítás helyszínén (Z.É.T.,06-20-2224151 akár hozott, ismert zenékkel.

Ez így van, nincs is ezzel gond...De a kritika is vélemény, el kell fogadni..Ahogy elfogadjuk a jó építő jellegűeket, úgy a rosszakat is...Mindenki eldönti úgy is magában, h számára mi az ami jó és mi ami kevésbé...Elmegy meghallgatja, és dönt, és nem hagyja magát befolyásolni...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Bármelyik audio kiállításon bármelyik kiállítónál előfordul, hogy a különböző látogatók homlokegyenest eltérően nyilatkoznak később a hallottakról. Nemcsak nálunk, hanem az idei rezsősó utáni fórumbeírásokból is ez derül ki, hogy miért van ez, arra ugyan van többféle magyarázat is, de itt nem terhelek vele senkit, és a mimózalelkű fórumtársaknak sem adok esélyt sértődésre.
Mindenesetre elég irreális az a feltételezés, miszerint a tuningolt változat rosszabb, mint az eredeti, hiszen az eddigi (>20év) elektronikai és akusztikai átalakításainkkal 100%-ban elégedett mindenki. Pont a bemutatónkra szúrtuk volna el?
Valami más lehet a háttérben...

Aki meg szeretné hallgatni a tuningolt CA350 -est, jelenleg is megteheti a kiállítás helyszínén (Z.É.T.,06-20-2224151, akár hozott, zenékkel, eszközökkel.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Igy van, és én is CA-ra gyanakodtam, írtam is , h a dac és a hangsugárzó többre hivatott...Ami nem azt jelenti, h bármi rossz lett volna,de voltak gyenge pontjai...De ugye ebben az árszegmensben sincsenek csodák, nem is várható el.

Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy más - sokkal olcsóbb hangsugárzóval - az alap verzió sokkal barátságosabban szólt.
Valamint, hogy a bekötött hangsugárzó másik rendszerben jobban szólt.
Elek!
Én hol írtam ezt szó szerint
"Gyakorlatilag az a véleményed, hogy vacak volt az egész, mindenestül, legalábbis számodra."

Vendég

Hivox Tuning

Feltettek egy nagyzenekari CD-t, akkor minden összeomlott
Sávszél, dinamika eltűnt.
Amíg kamarazene meg kevés szereplős zene szólt nem volt sok a baj.
De mintha ezt mások is megjegyezték volna, nem voltam ezzel a véleménnyel egyedül.

Igy van, és én is CA-ra gyanakodtam, írtam is , h a dac és a hangsugárzó többre hivatott...Ami nem azt jelenti, h bármi rossz lett volna,de voltak gyenge pontjai...De ugye ebben az árszegmensben sincsenek csodák, nem is várható el.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Mit jelent az, hogy jobb?   Nem lehet hogy csak más?

Feltettek egy nagyzenekari CD-t, akkor minden összeomlott
Sávszél, dinamika eltűnt.
Amíg kamarazene meg kevés szereplős zene szólt nem volt sok a baj.
De mintha ezt mások is megjegyezték volna, nem voltam ezzel a véleménnyel egyedül.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Ha ennyire nem tetszett, akkor miért nem mondtad el ott, nekem, személyesen, miért csak a saját problémádat ecsetelted hosszú perceken keresztül??
Gyakorlatilag az a véleményed, hogy vacak volt az egész, mindenestül, legalábbis számodra.

Virescet vulnere virtus

Kérdezte ott valaki a véleményt
Amúgy az első rendszer nagyon jól szólt, ezért zártam ki a hangsugárzót a jelenséget okozó eszközök közül, tehát nem mindenestől.
"Virescet vulnere virtus"
EZt itt talán én tudom a legjobban!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sokkal jobb hangja volt egy kb. harmad árú Tannoyjal, mint a demón a mod.
Persze, azért még lehet a CD -DAC duó is a ludas.

Ha ennyire nem tetszett, akkor miért nem mondtad el ott, nekem, személyesen, miért csak a saját problémádat ecsetelted hosszú perceken keresztül??
Gyakorlatilag az a véleményed, hogy vacak volt az egész, mindenestül, legalábbis számodra.

Virescet vulnere virtus

Vendég

Hivox Tuning

Mit jelent az, hogy jobb?   Nem lehet hogy csak más?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia Fülelek!

Köszi a gyors választ.
Tudtommal a Denon az összes sztereó erősítőjét pma- val jelöli- ezek szerint nem érdemes semelyik Denont sem tuningolni?
Akvapark hozzászólásához: igen, a PMA 350SE 1998 körül jelent meg, kifejezetten angol piacra szánták a "standard" Denonokhoz képest minimál dizájnnal (csak hangerő- balansz- és bemenetválasztó szabályozási lehetőséggel)A Marantz pm 66 se vetélytársa volt.

Ez egy jó kis gép!

bjz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: bjz »

A 350-es Cambridge még egy kicsit jobb is, mint a 340-es.
Mindenképp megéri.
Denon pma sorozatú erősítőt nem tuningolunk, szerintünk nem érdemes.

Szia Fülelek!

Köszi a gyors választ.
Tudtommal a Denon az összes sztereó erősítőjét pma- val jelöli- ezek szerint nem érdemes semelyik Denont sem tuningolni?
Akvapark hozzászólásához: igen, a PMA 350SE 1998 körül jelent meg, kifejezetten angol piacra szánták a "standard" Denonokhoz képest minimál dizájnnal (csak hangerő- balansz- és bemenetválasztó szabályozási lehetőséggel)A Marantz pm 66 se vetélytársa volt.
nas:SynologyDS209--stream:Eversolo dmpA8--erősítő:2 db Eversolo F2 végfok (dual mono)--hangfal:Quadral Chromium Style 8 -Egyéb: Hivox Alces One

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Há ,hogy?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Meghallgatva a forgalmazónál a "nonmod CA 350-et, hát valami baj lehet a mod-al.

Há ,hogy?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A "Kalmi"-nál való hallgatózáskor számomra a CA 350 furcsa eredményt mutatott.
A 650 teljesen más hangot produkál.

Meghallgatva a forgalmazónál a "nonmod CA 350-et, hát valami baj lehet a mod-al.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Szia Fülelek!

Érdeklődnék, mi a tapasztalatod a CA 340A utódja, a 350A tuningolása terén? A vaterán most árulnak egy Hivox tuningos példányt.
Másik kérdésem: Denon PMA 350SE erősítőt érdemes-e tuningolni?

A fenti erősítő Angliában nagy népszerűségnek örvendett.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

A CA. 350A jó lett!
De nem egy erőmű... tehát érzéketlenebb dobozokhoz nem társítanám!

A "Kalmi"-nál való hallgatózáskor számomra a CA 350 furcsa eredményt mutatott.
A 650 teljesen más hangot produkál.

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”