Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11026
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ilyenkor persze eszembe jutnak a 80-as és 90-es évek, amikor a hifisták zöme - részben indokoltan - fanyalgott a CD miatt, 20 év elteltével meg sokak számára a CD lett a jól bevált médium. Még viccesebbé teszi a dolgot, hogy az érvek is nagyjából ugyanazok voltak akkor az LP mellett, mint manapság a CD mellett.
Az lesz majd igazán vicces, hogy ha 20 év múlva jön valami még újabb, akkor -talán- már fapaci is le meri írni, hogy "részben indokoltak" a mai aggályok:XD
Próbálok enyhén fogalmazni: árnyakkal hadakozol. A világom nem két ellenpólusból áll, annál sokkal árnyaltabb és színesebb. Fárasztó lehet ez a folyamatos hadakozási vágy benned...
Ebben pedig az a röhej, hogy te próbálod meg sorozatosan ilyen-olyan pártiakra felosztani a hifistákat:-XD Mellesleg nem ellenpólusokról beszéltem, hanem aggályokról. Fárasztó ám olyasvalakivel "vitatkozni", aki nem tud vagy nem akar szöveget értelmezni (hogy enyhén fogalmazzak:)
Szerintem a korábbi kijelentéseink önmagukért beszélnek, a fórumozók gyanítható többsége értelmezni is képes azokat, ne szemeteljük tovább ezt a topicot (se)!
Pc alapú audio lejátszás
Én megelégedtem azzal a ténnyel, eddigi életem majd hifi-s pályafutásom során azzal hogy ha vettem a tojást darabját 1,50-ért akkor az első ember akivel találkozom azt mondta:- óóó, tudtam volna neked 1,20-ért is... hagyjuk már ezeket a kifordítom befordítom dolgokat, meg majd én megmondom hogy te mit szeretsz, mert a vers is azt mondja, hogy: mégis bunda a bunda...
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pc alapú audio lejátszás
Ilyenkor persze eszembe jutnak a 80-as és 90-es évek, amikor a hifisták zöme - részben indokoltan - fanyalgott a CD miatt, 20 év elteltével meg sokak számára a CD lett a jól bevált médium. Még viccesebbé teszi a dolgot, hogy az érvek is nagyjából ugyanazok voltak akkor az LP mellett, mint manapság a CD mellett.
Az lesz majd igazán vicces, hogy ha 20 év múlva jön valami még újabb, akkor -talán- már fapaci is le meri írni, hogy "részben indokoltak" a mai aggályok:XD
Próbálok enyhén fogalmazni: árnyakkal hadakozol. A világom nem két ellenpólusból áll, annál sokkal árnyaltabb és színesebb. Fárasztó lehet ez a folyamatos hadakozási vágy benned...
Ebben pedig az a röhej, hogy te próbálod meg sorozatosan ilyen-olyan pártiakra felosztani a hifistákat:-XD Mellesleg nem ellenpólusokról beszéltem, hanem aggályokról. Fárasztó ám olyasvalakivel "vitatkozni", aki nem tud vagy nem akar szöveget értelmezni (hogy enyhén fogalmazzak:)
Pc alapú audio lejátszás
Ezt írtam volna???? Vagy inkább egy okot írtam, ami miatt (mint ahogy azt ön nagyon helyesen megjegyezte), más intelligenciájú, és más vehemenciájú emberek, más helyzetben össze szoktak verekedni.
Tényleg azt hittem, hogy az okról beszéltünk. De ha nem hát nem.
Csak annyit látok, hogy falra festitek az ördögöt, s ezt okként kezelve felnőtt emberekről próbáljátok meg eldönteni, mi a rossz nekik, mi tudja elrontani a szórakozásukat. Természetesen a szent cél (jelen esetben a félreértelmezett "tolerancia" nevében). Hm... mire is emlékeztet ez engem?
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
Mivel én is egy hálózati lejátszó (SB Classic) boldog tulajdonosa vagyok több hónapja, leírnám, hogy szerintem miért jó, összeszedném, amit erről tudok, vagy megtudtam.
Az ilyesfajta lejátszókat sokan pont az átvitel milyensége -TCP/IP alapú hálózat- miatt tartják jónak. A számítógéptől a lejátszóig, extrém eseteket leszámítva sértetlenül ér el az adatfolyam. Illetve ahol sérülne a bitek sorozata ott a TCP protokoll újra elküldi a sérült részt. Tehát megbízható. Igazság szerint ezzel meg lehet próbálkozni vitatkozni, de többmilliós -nagyon jó hangú- rendszereket is használnak már így. De általában nem SB Classiccal
UTP kábelen maximálisan 100méterre el lehet küldeni az adatot, anélkül, hogy az sérülne! (0-1 -esekről van szó természetesen a DA konverzió a lejátszóban vagy a külső DACban történik).
Itt ugye győzelem az USB felett, van mikor ez fontos szempont. Plusz ezek a lejátszók wifin keresztül is használhatók legtöbbször, ami a zene minőségét szintén változatlanul megtartja, de csak kisebb távra ér el a jel, mintha valaki kábelt használ. Ezeknek köszönhetően elég szabadon el lehet helyezni a lakásban, vagy házban! Közvetlenül az erősítő mellé = rövid IC kábel elég(fontos szempont!).
Nekem a laptop/usb-s zenelejátszással az a legnagyobb bajom, hogy hogy lehet elhelyezni ízlésesen? Én ráteszem a készülékállványra a SB-ot és az UTP kábel meg szépen a szekrény mögött megy a routerhez.. Nem lehet felbukni semmilyen kábelben. És mivel távirányítón csak váltogatok a SB kijelzőjén a számok közt, nincs az az érzésem, hogy számítógépet használok, nem egerészek vagy ilyenek. (az úgyis van elégszer...) A kanapén ülök, a kezemben csak a távirányító(nem egér, touchpad vagy billentyűzet).
Tervben van, hogy az egyik PCt beteszem a beépített szekrénybe, és lesz hozzá infra. Így egy darab tanítható távirányítóval - még mindig mozdulatlanul a kanapén ülve - bekapcsolom a számítógépet, a SB-ot, mely a digitális kimenetén bekapcsolja az erősítőt.... Megvárom mire bebootol a gép és választok a több ezer album közül. Ez a szabadság, amiről Kalmi beszélt. Nálam ez olyan szinten elfajul néha ha fáradt vagyok hogy hosszú percekig csak válogatok. Ezt hallgassam meg, vagy csak onnan azt a számot, vagy most innen csak egy szám, de hú ezt a másik albumról nagyon szeretem ....
A bőség zavara ugye. És mindezt úgy, hogy munkából hazaérve, hulla fáradtan csak pihenek és zenét hallgatok.
A laptopot a dohányzóasztalra tenni, és onnan navigálni jóval macerásabbnak tűnik. Számok közt lépkedésre szerintem a távirányító megfelelőbb.
Igazából ezt a dolgot egy szinttel lehet majd még emelni, ha valaki nem olyan szerencsés, hogy a PCje másik szobában van, tehát hangtalan.. Ha a SB Touch-hoz hasonló lejátszót használva vinyóról játsza le a zenéket és csak a gyűjtemény frissítését végzi hálózaton! Így ugye nem megy a PC, tehát csönd van és tized akkora fogyasztás. Tudtok olyan lejátszóról, amibe be lehet építeni SSD vinyót? Tehát nem a hagyományost, aminek a lemezei azért hallható zajt keltenek, hanem flash alapú vinyót is támogat!
Pc alapú audio lejátszás
..................Utoljára hol és mikor verekedtek össze LP vs. CD pártiak?
Ezt írtam volna????
Vagy inkább egy okot írtam, ami miatt (mint ahogy azt ön nagyon helyesen megjegyezte), más intelligenciájú, és más vehemenciájú emberek, más helyzetben össze szoktak verekedni.
Tényleg azt hittem, hogy az okról beszéltünk. De ha nem hát nem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Ha meg, feltételezve, hogy nem meggyőzhető, akkor minek elrontani a játékát?
Ha úgysem győzhető meg, akkor mi is rontja el a "játékát"? Az, hogy a sajátjával merőben ellentétes véleményt olvas? Ezt nem gondolhatod komolyan.
De, komolyan gondolom.
Tudja, ezért szoktak a focidrukkerek is összeverekedni.
A hifistákat intelligenciája és vehemenciája eszerint a futballhuligánokéhoz lenne hasonlatos?
Utoljára hol és mikor verekedtek össze LP vs. CD pártiak?
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Ha úgysem győzhető meg, akkor mi is rontja el a "játékát"? Az, hogy a sajátjával merőben ellentétes véleményt olvas? Ezt nem gondolhatod komolyan.
De, komolyan gondolom.
Tudja, ezért szoktak a focidrukkerek is összeverekedni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Még viccesebbé teszi a dolgot, hogy az érvek is nagyjából ugyanazok voltak akkor az LP mellett, mint manapság a CD mellett.
Használat szempontból kb. mondjuk igen.
Hang minőség, vagy ha úgy tetszik megszólalás milyensége szempontból szerintem nagyon nem. Azért elég más dolgokat mondtak akkor az LP-hez képest a CD-re, mint most a CD-hez képest a hálózati lejátszókra.
Könnyen lehet, hogy másféle érvekre emlékszünk, nekem ezek ugranak be: kézzelfogható, nagy méretű borító, természetesebb hangzás, nagyobb eszmei érték. Leggyakrabban ezeket hallottam az LP mellett és nagyjából ezeket hangoztatják ma a CD mellett.
Tényleg ebben mi a tapasztalat, akinek van? Lehet egyáltalán valahogy jellemezni egy nívósabb hálózati lejátszó zenéjét a jobb CD-játszókhoz? Vagy ott is ahány annyiféle?
Persze a piaci kínálat töredékéhez volt csak szerencsém, de azon néhány darab (Naim, Roku, SB, WD, PS3), amiket kipróbálhattam, nagyjából egy irányba mutattak, bár különböző színvonalon. A CD-vel és LP-vel szemben is ugyanazon problémákat viselik, mint a számítógépes lejátszás, de PC-vel én még mindig sokkal közelebb tudtam kerülni a magamnak kitűzött célhoz, mint eddig bármelyik hálózati lejátszóval.
Pc alapú audio lejátszás
Még viccesebbé teszi a dolgot, hogy az érvek is nagyjából ugyanazok voltak akkor az LP mellett, mint manapság a CD mellett.
Használat szempontból kb. mondjuk igen.
Hang minőség, vagy ha úgy tetszik megszólalás milyensége szempontból szerintem nagyon nem. Azért elég más dolgokat mondtak akkor az LP-hez képest a CD-re, mint most a CD-hez képest a hálózati lejátszókra. Igaz, utóbbiakról valahogy nehéz hangi jellemzést olvasni. Van akinek tetszik a Linn, Naim stb. drágább darabok még jobban is mint bármilyen CD-játszó, van aki szerint meg a CD-játszó még mindig jobban szól.
Tényleg ebben mi a tapasztalat, akinek van? Lehet egyáltalán valahogy jellemezni egy nívósabb hálózati lejátszó zenéjét a jobb CD-játszókhoz? Vagy ott is ahány annyiféle?
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Tény, hogy még több új CD játszó jön ki a piacra...
Ez biztos?
Jobban belegondolva nem biztos, csak még mindig eléggé idegenkednek tőle - persze ez is változik.
Akkor nem "tény", hanem "látszólag".
Szerintem elfogadható tényként, hogy CD playerből jelenleg nagyobb a választék a HiFi boltokban, de ezt szinte kizárólag sok évvel ezelőtt fejlesztett modellek teszik ki, tehát nem mostanában "jöttek ki" a piacra. Nagyon kevés cég tervezői foglalkoznak már CD lejátszókkal szerintem, persze sokáig fennmarad még a kereslet rájuk, de ezt is inkább a régebbi, jól bevált modellek fogják kielégíteni.
Pc alapú audio lejátszás
Tény, hogy még több új CD játszó jön ki a piacra...
Ez biztos?
Jobban belegondolva nem biztos, csak még mindig eléggé idegenkednek tőle - persze ez is változik.
Akkor nem "tény", hanem "látszólag".
Pc alapú audio lejátszás
Na rendeltem egy ilyet,bár nem konkrétan audio lejátszó inkább egy kiváló mindenes.
Nas,Média center,netradio,wifi,2 winyós tartály all in one!
Remélem jó lesz.Majd véleményezek.
Xtremer pro
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Egyetlen prekoncepcióm van: mindenki él(vez)hessen úgy, ahogy jó neki, amennyiben ezzel nincs mások kárára.
Én magam is leginkább ezzel a felfogással tudok azonosulni.
A Hi-Fi pont olyan hobbi, mint bármi más, és ahogy pl. futballban vannak megszállott szurkolói egyes csapatoknak, függetlenül attól, hogy éppen hogy szerepel a bajnokságban, ugyanúgy vannak pl. márkafanatikusok a Hi-Fi-ben, illetve vannak, akik csak bizonyos műszaki megoldásokat preferálnak, ad absurdum, csak olyat tudnak elképzelni a saját rendszerükben.
Meg kell-e, meg érdemes-e, egyáltalán meg lehet-e győzni, pl. egy csöves rajongót, vagy esetleg az egyutas széles sávú hangsugárzó fanatikust, hogy van annál jobb? Szerintem nem, és fölösleges is. Ha meg, feltételezve, hogy nem meggyőzhető, akkor minek elrontani a játékát?
Ugyanezt gondolom, a hálózati audio lejátszókról is. Szerintem, jó dolog, de miért kellene bizonygatnom egy vinyl fanatikusnak, vagy a CD-hez ragaszkodóknak, hogy ez legalább olyan jó, vagy jobb, vagy nem jobb, de praktikusabb, vagy bármi egyebet?
Inkább örüljünk, hogy egyre többféle játék lelhető fel a mi kis Hi-Fi-s játszóterünkön, és ne gondoljuk, hogy ha mi a hajóhintát szeretjük, akkor az feltétlenül jobb, mint a mászóka.
Pc alapú audio lejátszás
Te valamiért folyamatosan hülyének akarsz néhányakat beállítani
Jók ezek a fórumok, az ember folyton új dolgokat tanul. Aki nem néz bele a távcsőbe, az mind hülye..?? Ezt se én mondtam:D A hififalvi színvonal már megvan, további jó szórakozást (mással, ha kérhetném).
Pc alapú audio lejátszás
Általánosságban kényelmesebb velük/rajtuk zenét hallgatni, mint külön bekapcsolni a DAC-ot, laptopot, elindítani a Foobart, közben meg az erősítőn is állítgatni a hangerőt.
A hozzá való kábelrengetegről nem is beszélve. Az asszony mindig hasra esik bennük már többször életveszélyesen megfenyegetett miatta
Amúgy igazán ráfeküdhetnének már a hifi gyártók erre a témára, nekem még kicsit szűkösnek tűnik a kínálat.
Tény, hogy még több új CD játszó jön ki a piacra, de azért lehet válogatni.
Logitech
Naim
Sonos
Philips
Marantz
Linn
Olive
Micromega
Ezeknek mind van megoldásuk hálózati zenelejátszásra!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
És ha gyári CD-vel lenne etetve a Pio?
Sőt, megkockáztatom: ha -természetesen eredeti CD használata mellett!- módszeresen kipakolná "zeneszobájából" a számítógépét, annak minden egyes tartozékát, perifériáját, talán végre kiderülne, hogy mire képes az a Pio... s vele talán az is, hogy tulajdonképpen mennyire nem visz sehová ez a mostani tesztelgetés.
Nekem úgy tűnik, ez a füstszűrős és füstszűrő nélküli nyuszika esete részedről, akin ráadásul sapka sincs.
Nekem meg úgy, hogy szintén prekoncepciód van távcsőben látható dolgokról. Nem vagy vele egyedül, rengeteg műszakilag képzett hifista kerget még sötétben fekete macskát;)
Egyetlen prekoncepcióm van: mindenki él(vez)hessen úgy, ahogy jó neki, amennyiben ezzel nincs mások kárára. Te valamiért folyamatosan hülyének akarsz néhányakat beállítani csak azért, mert másként tesznek dolgokat, ezzel pedig elveszed az örömüket, amihez szerintem nincs jogod.
Pc alapú audio lejátszás
Általánosságban kényelmesebb velük/rajtuk zenét hallgatni, mint külön bekapcsolni a DAC-ot, laptopot, elindítani a Foobart, közben meg az erősítőn is állítgatni a hangerőt.
A hozzá való kábelrengetegről nem is beszélve. Az asszony mindig hasra esik bennük már többször életveszélyesen megfenyegetett miatta
Amúgy igazán ráfeküdhetnének már a hifi gyártók erre a témára, nekem még kicsit szűkösnek tűnik a kínálat.
Pc alapú audio lejátszás
És ha gyári CD-vel lenne etetve a Pio?
Sőt, megkockáztatom: ha -természetesen eredeti CD használata mellett!- módszeresen kipakolná "zeneszobájából" a számítógépét, annak minden egyes tartozékát, perifériáját, talán végre kiderülne, hogy mire képes az a Pio... s vele talán az is, hogy tulajdonképpen mennyire nem visz sehová ez a mostani tesztelgetés.
Nekem úgy tűnik, ez a füstszűrős és füstszűrő nélküli nyuszika esete részedről, akin ráadásul sapka sincs.
Nekem meg úgy, hogy szintén prekoncepciód van távcsőben látható dolgokról. Nem vagy vele egyedül, rengeteg műszakilag képzett hifista kerget még sötétben fekete macskát;)
Pc alapú audio lejátszás
Én egy nagyon laikus kérdést tennék fel Nektek.Mi az előnye egy ilyen hálózati média játszónak pl. egy laptoppal-l szemben?
Főleg ha az ár pl. azonos.
(Tudván én CSAK hangot hallgatnék.)
Háááát...
Feltételezem a laptop és erölködő közé azért beiktatsz egy külső hangkártyát vagy DAC-ot!
A hálózati zenelejátszóknak az az egyszerű elönyük, hogy zenehallgatásra lettek kitalálva. Természetesen van köztük minőségbeli (és nyilván árcédulában is megmutatkozó) különbség. Általánosságban kényelmesebb velük/rajtuk zenét hallgatni, mint külön bekapcsolni a DAC-ot, laptopot, elindítani a Foobart, közben meg az erősítőn is állítgatni a hangerőt.
Szóval szubjektív ez is, mint a legtöbb minden a zenehallgatással kapcsolatban: mik a szokásiad, a plusz szolgáltatásokért áldozol-e esetleg több pénzmagot és stb.
Próbálj ki egyet, vagy hallgasd meg valakinél - szerintem könnyen megoldható.
Pc alapú audio lejátszás
Én egy nagyon laikus kérdést tennék fel Nektek.Mi az előnye egy ilyen hálózati média játszónak pl. egy laptoppal-l szemben?
Főleg ha az ár pl. azonos.
(Tudván én CSAK hangot hallgatnék.)
Kényelem, használhatóság, szolgáltatások, fogyasztás, kinézet, minőség, ár.
Hátránya, hogy magában csak netes rádiózásra jó, kell hozzá külön adatforrás valahol a lakásban. A notiban meg minden benne.