Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
Azt sajnos még nem volt szerencsém.
próbáld ki, sztem a CA magic-et lezenéli!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Hivox Tuning
Lupus Junior-t nem próbáltad még?
Azt sajnos még nem volt szerencsém.
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).
Hivox Tuning
A hangzásminőséget illetően szerintem ízlések és pofonok. Nekem volt Lupus T-m, a napokban adtam el. Nem azért adtam el, mert nem voltam megelégedve, hanem azért mert ki akartam próbálni valami mást. De azt nem mondanám hogy nem éri el a Lupus minőségét. A Lupusnak kiegyensúlyozottabb hangja van, míg a CA-hoz képest szinte nincs sztereó hatás, mintha valami mono készüléket hallgatnék a CA-hoz viszonyítva, sokkal nagyobb a tere.
Lupus Junior-t nem próbáltad még?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Hivox Tuning
Többe kerül a leves, mint a hús! És a töltése nem olan egyszerű, mint a NiMH vagy a zselés Pb akkuké.
És még akkor sem éri el a jelenlegi Lupusok hangzásminőségét
A hangzásminőséget illetően szerintem ízlések és pofonok. Nekem volt Lupus T-m, a napokban adtam el. Nem azért adtam el, mert nem voltam megelégedve, hanem azért mert ki akartam próbálni valami mást. De azt nem mondanám hogy nem éri el a Lupus minőségét. A Lupusnak kiegyensúlyozottabb hangja van, míg a CA-hoz képest szinte nincs sztereó hatás, mintha valami mono készüléket hallgatnék a CA-hoz viszonyítva, sokkal nagyobb a tere.
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5160
Hivox Tuning
LiFePO4 akkuval!
Többe kerül a leves, mint a hús! És a töltése nem olan egyszerű, mint a NiMH vagy a zselés Pb akkuké.
És még akkor sem éri el a jelenlegi Lupusok hangzásminőségét
Hivox Tuning
Üdv minden fórumozónak! Van nekem egy CA DacMagic-em, aminek a külső tápegysége így szemre nem egy "High-End" darab. Valyon mivel lehetne helyettesíteni?
LiFePO4 akkuval!
Hivox Tuning
Üdv minden fórumozónak! Van nekem egy CA DacMagic-em, aminek a külső tápegysége így szemre nem egy "High-End" darab. Valyon mivel lehetne helyettesíteni?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Köszi a gyors választ !
Ezt örömmel hallom, meg is győztél ! Hamarosan viszem a falakat, pár héten belül. Még egy kérdés a műtét mennyibe fog fájni ?
Haza bölcse...
Hivox Tuning
Szerintem a te Yamahád jobb alapanyag, mint az a Mission. Látszik a kiszedett hangszórón, hogy dupla mágnes van rajta, ilyen Yamaha hangszóróval már volt dolgunk, és igen jó lett a doboz.
Köszi a gyors választ !
Ezt örömmel hallom, meg is győztél ! Hamarosan viszem a falakat, pár héten belül. Még egy kérdés a műtét mennyibe fog fájni ?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szerintem a te Yamahád jobb alapanyag, mint az a Mission. Látszik a kiszedett hangszórón, hogy dupla mágnes van rajta, ilyen Yamaha hangszóróval már volt dolgunk, és igen jó lett a doboz.
Hivox Tuning
A képek alapján azt mondom, hozd bátran, lényeges javulást lehet elérni ezekkel a dobozokkal.
Elérhetőségünk a Hivox weboldalon.
Szia !
Van esetleg ilyen vagy hasonló Yamahákkal kapcsolatban tapasztalatod, vélemény ???
Akkor azt mondod érdemes rákölteni, mert gondolkoztam azon is, hogy egy kategóriával feljebb kéne lépni esetleg. Most is van fent itt egy Mission M73 (Hivox tuningal) 45e ért és amennyiért az enyémet el tudnám adni + a tuning ugyan itt lennék árban. A tuningod után a Yamahával is el tudnék érni hasonló szintet mint a M73, érdemes tuningolni nem muszáj lecserélnem ? Remélem nem kérdezek sokat, de hát nekem nincs akkora tapasztalatom mint neked, te vagy a hangfal GURU .
Köszönettel Gergő !
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Tisztelt Fülelek !
Nekem van egy pár Yamaha NS-50 hangfalam. Érdekelne a véleményed tuning szempontjából. Gondolom szinte minden részével (merevség,csillapítás,váltó,kábelek) tudnál mit kezdeni, de érdemes e tudsz e varázsolni . Az erősítőm ha lényeges Yamaha AV Receiver RX-V550. Én szeretem így is a rendszert, de a hangfalakon biztosan sokat tudnál javítani. Hátha úgy érzed az alap nem olyan rossz csak igényli a kezelésedet.
Csináltam pár képet az alsó mély kiszerelésének segítségével, hogy tudd mire számíthatsz.
http://kepfeltoltes.hu/view/100929/DSC0 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/100929/5122 ... es.hu_.jpg
Válaszodat előre is köszönöm !
Gergő
A képek alapján azt mondom, hozd bátran, lényeges javulást lehet elérni ezekkel a dobozokkal.
Elérhetőségünk a Hivox weboldalon.
Hivox Tuning
Tisztelt Fülelek !
Nekem van egy pár Yamaha NS-50 hangfalam. Érdekelne a véleményed tuning szempontjából. Gondolom szinte minden részével (merevség,csillapítás,váltó,kábelek) tudnál mit kezdeni, de érdemes e tudsz e varázsolni . Az erősítőm ha lényeges Yamaha AV Receiver RX-V550. Én szeretem így is a rendszert, de a hangfalakon biztosan sokat tudnál javítani. Hátha úgy érzed az alap nem olyan rossz csak igényli a kezelésedet.
Csináltam pár képet az alsó mély kiszerelésének segítségével, hogy tudd mire számíthatsz.
http://kepfeltoltes.hu/view/100929/5122 ... es.hu_.jpg
Válaszodat előre is köszönöm !
Gergő
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Egy érdekes oldalra hívom fel a nagyérdemű figyelmét: http://www.mh-audio.nl/index.asp
sok érdekes kalkulátor, miegyebek van rajta, és a linkek között rengeteg tuningötletet felvonultató oldal is. Azért mindent nem kell elhinni, mert akad marhaság is bőven, de mindenképp érdemes szemezgetni.
Hivox Tuning
Nem tudok másként fogalmazni, ennyi pénzért ilyen csöves erősítő jár.
Járhatna kicsit jobb is, ha a gyártója az alaméniom helyett valami másra koncentrálna:D
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Sziasztok,elsősórban a zolit kérdezném hogy mi a vélaménye a NIVS V3 csöves erősítőről,van nekem egy ilyen és kicsit soknak és fárasztónak tartom középtartományban.
üdv:levi
Nem tudok másként fogalmazni, ennyi pénzért ilyen csöves erősítő jár.
Volt nálunk ilyen tuning céljából, de nem vállaljuk, mert túl sokba kerülne a készülék értékéhez képest.
Mivel elég nagy a kimeneti impedanciája, ha a rákötött hangsugárzó impedanciája középfrekvenciákon emelkedik, akkor az erősítő frekvenciaátvitele nem lesz egyenletes, és ezt bizony nem nehéz meghallani.
Hivox Tuning
Sziasztok,elsősórban a zolit kérdezném hogy mi a vélaménye a NIVS V3 csöves erősítőről,van nekem egy ilyen és kicsit soknak és fárasztónak tartom középtartományban.
üdv:levi
Hivox Tuning
Nagyon köszönöm fülelek a CA-340A és CAV DP880A tuningját, gyönyörűen szól a rendszer! Egy ideig nem is cserélem le őket az biztos.
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem."
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Ha megfelel a Linnek, Jeff Rolandnak, 47labnak...
...Dunaudionak...
A Dunaudio nem használt magában semmilyen monolit power ic-t. Sokan azt hitték, hogy az egyik erősítőnkben anno STK ic lapult, mert pont úgy nézett ki a tokja. Ezzel szemben ez a tok mindössze 6db válogatott darlington tranzisztort tartalmazott (STK0050 és STK0080), az erősítő áramköre nem volt benne. Néhány nagyokos egyből híresztelni kezdte, hogy vacak STK icével építettünk drága erősítőt.
Ez már majdnem stk, a technológia azonos, csak annyi a különbség, hogy az STK-ban a teljes félvezetőkészlet nagyjából azonos hőmérsékleten van, itt meg 4-5 tranzisztor kívülre kerül. pl. a JVC is használt ilyeneket.
shalaxxx, fogalmad sincs az abban az erősítőben alkalmazott kapcsolástechnikáról, aminek egyáltalán nincs köze semmilyen stk-hoz. Szerintem hanyagold inkább ezt a témát, mert csak mellé tudsz nyúlni...
Hivox Tuning
Ha megfelel a Linnek, Jeff Rolandnak, 47labnak...
...Dunaudionak...
A Dunaudio nem használt magában semmilyen monolit power ic-t. Sokan azt hitték, hogy az egyik erősítőnkben anno STK ic lapult, mert pont úgy nézett ki a tokja. Ezzel szemben ez a tok mindössze 6db válogatott darlington tranzisztort tartalmazott (STK0050 és STK0080), az erősítő áramköre nem volt benne. Néhány nagyokos egyből híresztelni kezdte, hogy vacak STK icével építettünk drága erősítőt.
Ez már majdnem stk, a technológia azonos, csak annyi a különbség, hogy az STK-ban a teljes félvezetőkészlet nagyjából azonos hőmérsékleten van, itt meg 4-5 tranzisztor kívülre kerül. pl. a JVC is használt ilyeneket.
Hivox Tuning
OFF
Asszem ezt rossz helyre kezdtem el, és a diyazzunk!-ba kellene átmozgatni.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
Kábelt, dugót és hátat is fordítok, ha kell.
Hivox Tuning
Szerencsére a megfogalmazás pontossága a szakemberek dolga, és nem a laikusoké. De azt hiszem, bta-nak nem ez a problémája a módszerrel.
Számomra DIY szempontból sokkal izgalmasabb kérdés, hogyan lehet a rönköt szálirányra merőlegesen és tökéletes simaságúra vágni, ha szükség van rá, és mondjuk ne kelljen elvinni minden kis darabot a gatteroshoz, mert az is pénzt kér érte. Ugyanis az utólagos csiszolás a szinte lehetetlen kategória.
Már egyéb felhasználási mód is kipróbálás alatt. Csak annyit, hogy az állványt is rönkdarabbal hosszabbítottam meg a room progi által kiszámolt magasságra, tetszetősebb minden szempontból, bár tény, hogy macerásabb, mint könyveket alá pakolni.
Stereo: Alces szűrők, Dell laptop USB-n, Lupus B DAC (fadobozos), Scrofa M végfokpár, Sound Art W2 (Hivox-tuning), Forever Main, Forever CLB, Cat7, Libra, 2 db Hivox-diffúzor
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Farönk felhasználási módok a rezgéscsillapításban
Nem vitatom, hogy lehet belőle jó állványt csinálni, csak ne nevezzük már rezgéscsillapításnak, ami nem az! Hiszen ahány fafajta, annyiféle hang...
A rezgéscsillapítás helyett beszéljünk rezgés elvezetésről, ebből a szempontból bütü irányban kiváló a farönk...
Hivox Tuning
Nem vitatom, hogy lehet belőle jó állványt csinálni, csak ne nevezzük már rezgéscsillapításnak, ami nem az! Hiszen ahány fafajta, annyiféle hang...
Ez egy számomra meglepő álláspont. Egyrészt hallottam már többféle fából készült hangszertestből szép zenét szólni, másrészt akkor az ide vonatkozó elektronikák megszólalását se nevezzük zenereprodukciónak, mert ahányféle erősítő, annyiféle hang, és már benn is vagyunk a sűrű erdőben.
Hivox Tuning
Farönk felhasználási módok a rezgéscsillapításban