Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5318
Kábelezzünk
Azért Mr. VdH-t sem igazán a kábelei miatt szeretjük (én legalább is).
Szerintem a tisztán ezüst szerelő kábelein kívül és az ezüst karkábelein kívül hírnevét csak rombolják a kábelei.
Minden tiszteletem az övé, de kábel forgalmazásba (bocsánat, gyártásba) nem kellett volna neki fognia. Nem ez az ő igazi területe. A legtöbb hibrid és szénkábele csupán arra jó, hogy az amúgy hallgathatatlan elektronikák hangjából eltüntesse a bántó és nem oda való hangokat a részletekkel, felbontással, dinamikával együtt.
Na, most mivel ezekből az elektronikákból több van, mint gondolnánk, ezért aztán jó népszerű is a kábel családja - azok körében, akik nem akarnak, vagy tudnak egy normális láncot összeállítani maguknak, amikbe aztán olyan kábeleket rakhatnak, amik át is engedik magukon az információ legalább 60%-át.
Gábor,
nem szoktál te ennyire rosszindulatú lenni,
erősen túlzol, az már biztos,
Mivel igenis érdekelt vagy kábelek tekintetében, nagyon nem szép dolog olyan jelenleg is gyártott audio termékeket szapulni nyílt fórumon, amelyeknek van magyarországi képviselete.
Vagy rosszul gondolom?? :kiraly:
Kábelezzünk
Pedig sajnos tenyleg igy van, az osszes altalam eddig hallott ill. hasznalt vdH kabelnek nagyon jellegzetes sajat hangkaraktere van, rogton kiszurhato.
Hát akkor VdH úrnak magának kell lennie istennek, hogy ennyire változatos anyag, technika, topológia használat után is ugyanolyan hangkarakterű kábeleket tud gyártani.:kiraly:
Vagy esetleg máshol van a megoldás...
Hat szerintem meg ugy van, hogy egy tisztesseges gyarto minden produktuma ugyanabba az iranyba kell, hogy mutasson, ugyanazt a hangkaraktert kell, hogy hozza. Ahol ez nem stimmel, szerintem ott valami nincs rendben. Az mar mas kerdes, hogy ez a gyarto altal preferalt vonal, nem biztos, hogy mindenkinek megfelel.
Termeszetesen, ha azt mondod te mar kiprobaltal es egyutt is eltel tobb vdH kabellel es ellenkezo a tapasztalatod, elfogadom. De ha az ellenveteseid kizarolag elmeletiek, akkor parttalannak gondolom ezt a vitat.
Kábelezzünk
Pedig sajnos tenyleg igy van, az osszes altalam eddig hallott ill. hasznalt vdH kabelnek nagyon jellegzetes sajat hangkaraktere van, rogton kiszurhato.
Hát akkor VdH úrnak magának kell lennie istennek, hogy ennyire változatos anyag, technika, topológia használat után is ugyanolyan hangkarakterű kábeleket tud gyártani.:kiraly:
Vagy esetleg máshol van a megoldás...
Kábelezzünk
Szerintem a tisztán ezüst szerelő kábelein kívül és az ezüst karkábelein kívül hírnevét csak rombolják a kábelei.
Mindegyik? IC, hangfal, hálózati? A réz, ezüstözött réz, ezüst, szén és hibrid kábelei is? A sodrott, tömör vezetőjűek is? Az egy köpeny alatt futó hangfalkábelei, az egymástól távol lévő vezetőjű hangfalkábelei, a pólusonként teljesen külön futó hangfalkábelei?
A kérdések költőiek. Csak meglep, hogy ennyire változatos anyag és elrendezés után minden kábele hasonló.
Pedig sajnos tenyleg igy van, az osszes altalam eddig hallott ill. hasznalt vdH kabelnek nagyon jellegzetes sajat hangkaraktere van, rogton kiszurhato. Ugyanakkor karkabel es belsokabel fronton nagyon rendben van, sot. (Nyilvan lehetnek kivetelek a vdH palettan is es hozza kell tennem a legujabb modelleket nem hallottam.)
Kábelezzünk
Mindegyik? IC, hangfal, hálózati? A réz, ezüstözött réz, ezüst, szén és hibrid kábelei is? A sodrott, tömör vezetőjűek is? Az egy köpeny alatt futó hangfalkábelei, az egymástól távol lévő vezetőjű hangfalkábelei, a pólusonként teljesen külön futó hangfalkábelei?
A kérdések költőiek. Csak meglep, hogy ennyire változatos anyag és elrendezés után minden kábele hasonló.
Kábelezzünk
Minden tiszteletem az övé, de kábel forgalmazásba (bocsánat, gyártásba) nem kellett volna neki fognia. Nem ez az ő igazi területe. A legtöbb hibrid és szénkábele csupán arra jó, hogy az amúgy hallgathatatlan elektronikák hangjából eltüntesse a bántó és nem oda való hangokat a részletekkel, felbontással, dinamikával együtt.
Ez bizony így van,de az MCS 1000 legalább bejött. :kiraly:
Én pedig úgy fogalmazok, hogy Csak a van den Hul MC-150S belső ezüst vezetékkel (hangkarhoz) volt dolgom, és azt a legnagyobb megelégedéssel használtam!
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Kábelezzünk
Ez bizony így van,de az MCS 1000 legalább bejött. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
"Másrészt, vannak olyan méréstechnológiák, amivel jelentős különbségeket lehet mérni a különféle kábelek között. Ezeket a technológiákat és az ahhoz kapcsolódó szubjektív meghallgatási korrelációkat nem kötik senki orrára, ne is várja el senki. Ez egy kőkemény piac, aminek egyre több gyártó részvevője van, a fogyasztók száma meg csak kicsit emelkedik, vagy épp stagnál."
EGY méréstechnológia is érdekes lehet! Nekem nem kéne több, egy is elég. Nem gondolnám, hogy a minőség ellenőrzésére alkalmas objektív mérési eljárás közlése ne lenne érdeke a kábelgyáraknak, ellenkezőleg! ELEMI ÉRDEKÜK LENNE ILYEN MÉRÉST EREDMÉNNYEL PUBLIKÁLNI, akár tudományos folyóiratban is, HI-FI folyóiratokban főleg. Akkor mondhatnák, hogy "aki nem is hallja (mer botfülű ), nyugodjon meg, a mi kábelünkkel ki lehet mérni így meg így, látszik a különbség, mérhetően mi vagyunk a jobbak!" El is várható attól a gyártól, aki 30 ezer HUF/méter áron árulja. Megnézem a linket, hátha okafogyottá teszi ezt a hozzászólásomat.
Aki megveszi, annak szíve joga, a legtávolabban álljon tőlem ebbe beleszólni!
Aki gyártja az más...
Én nem állítom, hogy nem jelent különbséget a kábel!
most Fernando mellé kell hogy álljak:
engem is érdekelne akár csak 1db efféle méréstechnológia
egyetlen mérés??
:kiraly:
bár korábban már említettem a jensen AES és IEEE publikációit, amelyek kellő objektivitással és alapossággal magyarázzák a kábelproblémát SE és szimmetrikus rendszerek szintjén, és nem tudom, hogy a tisztelt kérdezők megnézték e az iratokat…de haladjunk tovább, egy figyelemre méltó analitikus méréssor felé a hangsugárzó kábelekkel kapcsoltban, ahol itt van Mr. Nelson Pass közismert dolgozata a 70’-es évek végéről;
…
megj., Fernando, hogy nehogy (ismét) azonnali hibákat kövess el, megnyugtatlak, Mr. Pass a megfelelő ember, a megfelelő helyen! hosszú évek innovációja, stabil technológiák (threshold corp., pass labs, general amplifier/firstwatt, stb.), magas színvonal, és magas eladási statisztika. a hi-fi világának egyik meghatározó alakja az SS erősítő technikák tervezői között, de LP vágófej elektronikától autó erősítőig, 1kW/csatornás X1000.5 végfoktól 10W/csatornás firstwatt szériáig, open-baffle hangsugárzótól óriási ’pipe’ hangsugárzóig, Mr. Pass sok mindent tervezett…sikeresen. igen alapos ember, minimális tévedési aránnyal. nos ezeket csak azért közlöm, hogy már a start pozícióból kezeld helyén a dolgokat, ne fussunk (ismét) felesleges köröket. röviden, az „emberünk” Nem téved!
…
http://www.passlabs.com/
http://www.passlabs.com/pdfs/articles/spkrcabl.pdf
(emlékeztetőül ismét, a kulcsszó a RENDSZER!)
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
-
Vendég
Kábelezzünk
A VdH nem a humbug kábelgyártó cégek közé tartozik. (kapásból fel tudok sorolni tíz nem kis kábeles céget, akik viszont igen)
Na, most mivel ezekből az elektronikákból több van, mint gondolnánk, ezért aztán jó népszerű is a kábel családja - azok körében, akik nem akarnak, vagy tudnak egy normális láncot összeállítani maguknak, amikbe aztán olyan kábeleket rakhatnak, amik át is engedik magukon az információ legalább 60%-át.
Ott a pont!
-
Vendég
Kábelezzünk
A VdH nem a humbug kábelgyártó cégek közé tartozik. (kapásból fel tudok sorolni tíz nem kis kábeles céget, akik viszont igen)
"Másrészt, vannak olyan méréstechnológiák, amivel jelentős különbségeket lehet mérni a különféle kábelek között. Ezeket a technológiákat és az ahhoz kapcsolódó szubjektív meghallgatási korrelációkat nem kötik senki orrára, ne is várja el senki. Ez egy kőkemény piac, aminek egyre több gyártó részvevője van, a fogyasztók száma meg csak kicsit emelkedik, vagy épp stagnál."
EGY méréstechnológia is érdekes lehet! Nekem nem kéne több, egy is elég. Nem gondolnám, hogy a minőség ellenőrzésére alkalmas objektív mérési eljárás közlése ne lenne érdeke a kábelgyáraknak, ellenkezőleg! ELEMI ÉRDEKÜK LENNE ILYEN MÉRÉST EREDMÉNNYEL PUBLIKÁLNI, akár tudományos folyóiratban is, HI-FI folyóiratokban főleg. Akkor mondhatnák, hogy "aki nem is hallja (mer botfülű ), nyugodjon meg, a mi kábelünkkel ki lehet mérni így meg így, látszik a különbség, mérhetően mi vagyunk a jobbak!" El is várható attól a gyártól, aki 30 ezer HUF/méter áron árulja. Megnézem a linket, hátha okafogyottá teszi ezt a hozzászólásomat.
Aki gyártja az más...
engem is érdekelne akár csak 1db efféle méréstechnológia :kiraly:
Kábelezzünk
Aki gyártja az más...
engem is érdekelne akár csak 1db efféle méréstechnológia :kiraly:
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
-
Vendég
Kábelezzünk
Nem épp. Pár éve ebből államvizsgáztam.
Hol lehet teleportálásból lehet államvizsgázni? :kiraly:
Egyetemen...
Kábelezzünk
pl.: BME. Van pár kvantum fizikán alapuló tárgy. Pl Kvantuminformatika. Azt fel lehet venni és ha elvégzi az ember akkor lehet államvizsgatárgynak választani és ha szerencséje van akkor pont a kvantumteleportáció tételt húzza.
-
Vendég
Kábelezzünk
Kábelezzünk
kísérletileg tudtak már fénysugarat teleportálni
Nyilván az index szenzációhajhász ökörségeire gondolsz. Erről itt olvashatod a frankót:>
http://www.termeszetvilaga.hu/fizika_ev ... asko1.html
Nem épp. Pár éve ebből államvizsgáztam.:kiraly: Olvastam már azt amit linkeltél még régebben. Ezért is próbáltam meg viszonylag egyértelműen fogalmazni mit értettem teleportáció alatt.
-
Vendég
Kábelezzünk
kísérletileg tudtak már fénysugarat teleportálni
Nyilván az index szenzációhajhász ökörségeire gondolsz. Erről itt olvashatod a frankót:>
http://www.termeszetvilaga.hu/fizika_ev ... asko1.html
-
Vendég
Kábelezzünk
"Kérdés az mennyire etikátlan, hogy a nem említett cégek kamu termékeket adnak el, vagy megtévesztik a vásárlókat, becsapják őket, pénzt húznak ki a zsebükből..."
Nem gondolnám, hogy ilyenek előfordulnak.
Nem? Hát tele a világ ilyesmivel.
De dúúúrva
Kábelezzünk
"Kérdés az mennyire etikátlan, hogy a nem említett cégek kamu termékeket adnak el, vagy megtévesztik a vásárlókat, becsapják őket, pénzt húznak ki a zsebükből..."
Nem? Hát tele a világ ilyesmivel.
-
Vendég
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Össze is dőlne az univerzum.
Ezt biztosan tudod, vagy csak feltételezés? :kiraly:
Én csak etikátlannak gondolom...
Gondolom, hogy ez történne, mert mindenki annyira fél, hogy valami info-t osszon meg:)
Kérdés az mennyire etikátlan, hogy a nem említett cégek kamu termékeket adnak el, vagy megtévesztik a vásárlókat, becsapják őket, pénzt húznak ki a zsebükből...
Én a magam részéről ez ellen inkább fellépnék...
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Kábelezzünk
Ezt biztosan tudod, vagy csak feltételezés? :kiraly:
Én csak etikátlannak gondolom...
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Kábelezzünk
De akkor soroljuk is fel ezeket. Legalább ennyi információ segítse a felhasználókat. A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk.
Gyártó és/vagy kereskedő sztem a legnagyobb jó szándék ellenére sem tehet ilyet. :kiraly:
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Kábelezzünk
Help !
Igaz nem teljesen idevágó dolog, de hátha tud valaki segíteni. Olyan átalakítót keresek, ami villa és banándugót lehet beledugni. Ha kettőt akkor az még jobb ! :kiraly:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
Kábelezzünk
De akkor soroljuk is fel ezeket. Legalább ennyi információ segítse a felhasználókat. A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk.
Gyártó és/vagy kereskedő sztem a legnagyobb jó szándék ellenére sem tehet ilyet. :kiraly:
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Kábelezzünk
De akkor soroljuk is fel ezeket.:kiraly: Legalább ennyi információ segítse a felhasználókat. A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk.