Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kedvenc zenei felvételeim
Van közöttetek olyan elvetemült, aki szereti a jazz-zongorát?
Oscar Peterson....
Igen!! Keit Jarrett kölni koncert
Nekem is ez van meg
Oscar Peterson....
Igen!! Keit Jarrett kölni koncert
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
Oscar Peterson....
system
Pl:
Lynne Arriale
Keith Jarrett
Jessica Williams
Brad Mehldau
stb.
Ha van, akkor vegye fel velem a kapcsolatot (akár priviben) eszme- és lemezcsere céljából
..van neki egy robbie williams show dvd-je. Eszméleteln a faszi...
Ez igaz..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Nem tudom nekem mint mondtam az össezs cd-ről hiányzik a tűz, az őrültség. Pl van neki egy robbie williams show dvd-je. Eszméleteln a faszi hogy a számaiban átírják neki (gondolom hogy azért nem spontán jön belőle) a szöveget és ezzel poénkodik, meg szivatja a közönséget. Ja és 2 szám között is olyan szövegeket nyom hogy "kész"
Ha igazán őszinte akarok lenni én nem szeretem a studió albumait. 1-1-ig olyan semmilyen, de a koncert felvételei iszonyatosan nagyon jók! A nagy őrültsége (mert nem kicsit őrült) sokkal élvezetesebbé teszi a zenéit.
Megvan pl a swing albuma és meg van a dvd-n is az Albert Hall-i fellépése. A kettő ég és föld, az egyik olyan élettelen míg a dvd-s fellépése lenyűgöző.
Nekem ez a második RW albumom, nem vagyok egy nagy RW rajongó, de ez az album így rendben van nagyon és nekem bőven elég is..
A Sinatra-s album azért másról szól, minet egy RW koncer/show.. Szvsz az a maga nemében közel 100%-os..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Az utóbbi pár napban ezt hallgatom: Robbie Williams - Greatest Hits, nagyon jó kis válogatás album; tesztanyagnak is kiváló. 10/10
Ha igazán őszinte akarok lenni én nem szeretem a studió albumait. 1-1-ig olyan semmilyen, de a koncert felvételei iszonyatosan nagyon jók! A nagy őrültsége (mert nem kicsit őrült) sokkal élvezetesebbé teszi a zenéit.
Megvan pl a swing albuma és meg van a dvd-n is az Albert Hall-i fellépése. A kettő ég és föld, az egyik olyan élettelen míg a dvd-s fellépése lenyűgöző.
Az utóbbi pár napban ezt hallgatom: Robbie Williams - Greatest Hits, nagyon jó kis válogatás album; tesztanyagnak is kiváló. 10/10
Szerintem fájdalmasan nagy különbség van a cd és az sacd között. Nekem először megfájdult a fejem Celine Dion SACD - felvételének meghallgatásakor, olyan dolgokat is meg lehet hallani a felvételen,
És az szerinted jó?
;)Természetesen nem jó, de zenészként rádöbbentett arra, hogy ezekkel a formátumokkal mi minden visszaadható, amire egy hagyományos cd-lemez nem képes. (pl:egy cselló hangja nagyon érdekes, ahogy még a vonóhúzás esetleg egyenetlensége is hallatszik - valaki a Rear Left-ben ül, és játszik
Abban mindenképp nagy igazság van, hogy az adott rendszer teljesítménye mindig egyedi, van, akinek ez szól jobban, van, akinek az. Végül is DVD-A-t én is csak a havernál hallottam, akinek teljesen más rendszere van, én csak SACD-t tudok lejátszani. Nem is szerettem volna a DVD-A-t leszólni, hisz semmi jogosultságom nincs rá.
Mindenesetre, az SACD-k hallgatása közben az ember a renszere előnyeivel - hátrányaival is könnyedén szembesülhet.
TV: LGRE39NZ43RB; DVD:DVP-NS905V, Receiver:Kenwood KRFV-8060D, Front:HECO Xenon 400; Center: HECO Xenon 130; Rear L/R: Jamo X8; Surround Back: Sony; Sub: Pioneer. stb...
Szerintem nem lehet kijelenteni a SACD, DVD-Audio esetében, hogy melyik szól szebben. Egyik sem használ veszteséges tömörítést és mind a kettő nagyfelbontású. A SACD más alapokon nyugszik, mint a DVD-Audio, ezért a felbontásukat számok szerint nem lehet összevetni. A DVD-Audio-nak viszont nagyobb a dinamikatartománya, de a felvételek túlnyomó többségénél bőven elég a SACD dinamikatartománya is.
Van olyan felvétel, ami kijött mind a két formátumban (pl Sting Sacred Love) de nagy kérdés, hogy ugyanazon mesterröl és azonos minőségű átalakításon ment-e át. Aztán lehetetlen találni olyan rendszert, ami mind a SACD-t, mind a DVD-Audio-t azonos minőségben adja vissza.
Pl a saját univerzális lejátszom DVD-Audio hangja messze elmarad emlékeim szerint a Pana S75-ös hangjától, pedig mind a kettő az olcsóbb DVD lejátszók kategóriája. Ha a Pio 575 képességei szerint kellene dönteni, akkor azt mondanám, hogy a SACD szebben szól, de lehet, hogy egy szintén univerzáis Denon esetében, meg fordítva lenne.
gordon314.fw.hu
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Szerintem fájdalmasan nagy különbség van a cd és az sacd között. Nekem először megfájdult a fejem Celine Dion SACD - felvételének meghallgatásakor, olyan dolgokat is meg lehet hallani a felvételen,
És az szerinted jó?
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Nem értek eggyet azzal, hogy a DVD-Audió jobban szól, hiszen az SACD egy sokkal nagyobb felbontású, nem tömörített formátum. Ebből következően (bár ez még nem is érdekelne annyira) jobb megszólalást tesz lehetővé. Szerintem fájdalmasan nagy különbség van a cd és az sacd között. Nekem először megfájdult a fejem Celine Dion SACD - felvételének meghallgatásakor, olyan dolgokat is meg lehet hallani a felvételen, ami a síma cd-n nem jön ki (vonósok, kórus, stb). Természetesen megfelelő hangsugárzókkal is kell rendelkezni.
Nem kihagyható a szempont az sem, hogy a hallgatni kívánt előadók, illetve a lemezcég melyik formátum mellett tette le a voksot (hiszen nem nagyon tudok olyan előadót, akinek mindkét - egymással konkurens - formátumban megjelentek albumai). Szóval van, ami sajnos nem jön ki SACD-n... illetve hallottam olyan SACD-t is, aminek nem igazán tetszett a hangja (igaz az egy régebbi felvétel "utó-SACD-sítése" volt.
Szóval, én SACD - párti vagyok, a komolyabb megszólalás miatt, amin az "ottlevés" érzetét értem: nem cd-t hallgatok, hanem leültetem a zenekart a nappaliban, és játszanak nekem. (Emelett tiszteletben tartom azok véleményét is, akik a másik formátumot tartják jobbnak :-)
TV: LGRE39NZ43RB; DVD:DVP-NS905V, Receiver:Kenwood KRFV-8060D, Front:HECO Xenon 400; Center: HECO Xenon 130; Rear L/R: Jamo X8; Surround Back: Sony; Sub: Pioneer. stb...
Tényleg, mi újság az SACD-vel ? Mert ha nincs hallható különbség SACD és CD verzió között, akkor maradok a sima CD-nél.
Van különbség, de akkor inkább már DVD-Audio, az sokkal szebben szól; vagy maradj meg egy jó minőségű CD-nél..
egy DVD-Audio verziót a Deutsche Grammophon kiadásában. Hmmm... na most sajnálom csak, hogy DVD-Audiot nem tudok lejátszani.
Ne sajnáld. Egy nem túl extra CD lejátszóval és egy jó minőségű lemezzel jobb hangot kapsz, mint egy olcsóbb kategóriás <=100e DVD-A -t is tudó DVD lejtászóból.
Egyébként meg ha bármilyen CD lemezt kresel, 21st.. megszerzi neked.
Akkor már nem is sajnálom annyira. Egyszerűen csak kiváncsi vagyok mit tudhat egy ilyen DTS CD / SACD / DVD-Audio egyszóval nem sztereó CD. 21st.. -nél már érdeklődtem egy Cantate Domino (Proprius) SACD verzió után, legfeljebb bővítem a listát. Tényleg, mi újság az SACD-vel ? Mert ha nincs hallható különbség SACD és CD verzió között, akkor maradok a sima CD-nél.
TV:Sony KV32-FQ86 DVD:Sony NS585P Kábel: AN C és AN B
CD:CA D-500SE Erősitő:CA A-500 Hangfal:Audio Note K/D
egy DVD-Audio verziót a Deutsche Grammophon kiadásában. Hmmm... na most sajnálom csak, hogy DVD-Audiot nem tudok lejátszani.
Ne sajnáld. Egy nem túl extra CD lejátszóval és egy jó minőségű lemezzel jobb hangot kapsz, mint egy olcsóbb kategóriás <=100e DVD-A -t is tudó DVD lejtászóból.
Egyébként meg ha bármilyen CD lemezt kresel, 21st.. megszerzi neked.
Nekem egyik kedvenc zeném Vivaldi négy évszakja. Ezt szeretném megszerezni, de ha ebből nincs 100 féle verzió akkor egy sem. Én pedig nem szeretnék megvenni csak egyet, de akkor az legyen a legjobb. Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy melyiket vegyem meg?
Pont a Négy évszakot teszteltük Cosmoval, a CA 640-es CD-lejátszójával! :kiraly:
Nekem van egy (kb. 2000 Ft-os árú) Point Classics sorozatban kiadott változat, (ami korábban mindig tetszett), Cosmonak meg egy Deutsche Gramophone által kiadott (kb. 8000 Ft-os) verziója. Egy tételt hallgattunk meg előbb az enyémből, majd u.azt a másikból. Előre megjósolható volt a különbség, mégis kiült az arcomra a döbbenet:
Tanulság:
1. a Deutsche Gramophone-t tudom Neked ajánlani!
2. a minőségi CD általában nem olcsó, de megéri a többlet-ráfordítást!
Annyit pontisítanék, hogy nem Deutsche Grammophone volt a lemez, henem CBS Records (CBS - MDK 44644)!
Hát igen, azt mindig sejtettem, hogy a minőséget meg kell fizetni. És mivel most az egyik kedvencemről van szó, azt hiszem nem is sajnálom tőle akár ezt az összeget sem. Már csak az a kérdés, hogy hol lehet ezt megvenni ? A CD-Bárban néztem, ott nincs a katalógusban, viszont találtam egy DVD-Audio verziót a Deutsche Grammophon kiadásában. Hmmm... na most sajnálom csak, hogy DVD-Audiot nem tudok lejátszani.
Annyit pontisítanék, hogy nem Deutsche Grammophone volt a lemez, henem CBS Records (CBS - MDK 44644)! :kiraly:
Akkor ezek szerint összekevertem valamivel... Nem is voltam benne biztos, amikor írtam, hogy D.G.! Na, mindegy, akkor a CBS Records-t ajánlom!
Deutsche Grammophon a J. S. Bach: Toccata & Fuga (427 668-2 GH) lemeze volt . Ezt az AVBT-n is hallgattuk. Hozzáteszem egy nagyon jó felvétel.
- Torzonborz
- Fórumlakó
Annyit pontisítanék, hogy nem Deutsche Grammophone volt a lemez, henem CBS Records (CBS - MDK 44644)!
Akkor ezek szerint összekevertem valamivel... Nem is voltam benne biztos, amikor írtam, hogy D.G.! Na, mindegy, akkor a CBS Records-t ajánlom!
- Nincs visszaút
Ezt a xilophonhoz hasonló (talán metalophon-nak hívják?) fémes hangú hangszer magasai és mélyei esetén is hallani véltem.
Jól hallottad.
Amúgy az a hangszer a vibrafon.
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Nekem egyik kedvenc zeném Vivaldi négy évszakja. Ezt szeretném megszerezni, de ha ebből nincs 100 féle verzió akkor egy sem. Én pedig nem szeretnék megvenni csak egyet, de akkor az legyen a legjobb. Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy melyiket vegyem meg?
Pont a Négy évszakot teszteltük Cosmoval, a CA 640-es CD-lejátszójával!
Nekem van egy (kb. 2000 Ft-os árú) Point Classics sorozatban kiadott változat, (ami korábban mindig tetszett), Cosmonak meg egy Deutsche Gramophone által kiadott (kb. 8000 Ft-os) verziója. Egy tételt hallgattunk meg előbb az enyémből, majd u.azt a másikból. Előre megjósolható volt a különbség, mégis kiült az arcomra a döbbenet:
Tanulság:
Annyit pontisítanék, hogy nem Deutsche Grammophone volt a lemez, henem CBS Records (CBS - MDK 44644)! :kiraly:
- Torzonborz
- Fórumlakó
Pont a Négy évszakot teszteltük Cosmoval, a CA 640-es CD-lejátszójával!
Tanulság:
Nekem egyik kedvenc zeném Vivaldi négy évszakja. Ezt szeretném megszerezni, de ha ebből nincs 100 féle verzió akkor egy sem. Én pedig nem szeretnék megvenni csak egyet, de akkor az legyen a legjobb. Van valakinek valamilyen tapasztalata, hogy melyiket vegyem meg ? Esetleg egy hely ahol meg lehet hallgatni a CD-t ? Láttam pár helyen SACD és DVD-Audió verzióban, ne erre aztám még inkább kiváncsi lennék, hogy mennyire szól másként mint egy sztereó rendszer.
köszi,
Firglisz
Jazz at the Pawnshop
Itt a forumon többször emlegettük ezért megpróbáltam hozzájutni. Végülis egy két lemezes írott változat jutott el hozzám, ami ha jól tudom nem teljes.
Valóban nagyon szépen, "életszerűen" szól. A hangszereknek hangszerhangja van, a tapsnak tenyér összeütés és nem egy a digitális felvételekre jellemző folyamatos "sistergés".
A háttér valóban élő felvételről tanuskodik. Hallani pénztárgépet, pohárcsörgés, beszélgetést, sőt egyszer én egy telefont (hagyományost nem mobilt ) is megcsörreni véltem.
Ami viszont picit csalódást okozot, az a felvétel tere. Kicsit természetellenesnek tűnt. A dobszettből a cinn és a magasabb dobok jobbról, míg a lábdob balról hallatszott. Ez még nem lenne baj, hiszen ez még lehetne természetes, ha pont a dobossal szembe ülve hallgatjuk, de itt nagyobbnak hallani a távolságot a valóságostól. Ezt a xilophonhoz hasonló (talán metalophon-nak hívják?) fémes hangú hangszer magasai és mélyei esetén is hallani véltem.
Gondolom a jobb felvétel kedvéért ezeknél a hangszereknél több mikrofont használtak és a keverés során kicsit eltávolodtak egymástól.
A zene maga többnyira nagyon jó, ha valaki szereti a könnyedebb instrumentális jazz-t. A felvétel életszerűségéhez az is hozzájárul, hogy bizony az elvontabb, több, hosszabb rögtönzéseket tartalmazó részeknél bizony a pohárcsörgéses szólók is inkább előfordulnak, nem is említve a vendégek beszélgetéséből összeadódó lágy morajlást. Ezzel szemben a pergősebb, "latinosabb" számok esetében érezni, hogy a közönség is csak a zenére figyel. No meg persze a tapsnál sem kell hangnyomásmérő a népszerűbb számok kiértékeléséhez!
Szóval mindenkinek ajánlom mert nem csak a felvétel minősége miatt érdemes meghallgatni!
gordon314.fw.hu
- Nincs visszaút
Sokcsatornás zenét hallagatni persze attól baromi nehéz, mert ugye zenére kihegyezett nagyon precízhangú tuti cucc kell hozzá. különben persze hogy kaki. !!!!!!
A gond csak az, hogy a házimozi erősítők nem zenére vannak kihegyezve, mint ahogy a nevük is mutatja. DVD lejátszó meg pláne. Szóval innentől sántít a dolog. Persze itt is vannak különbségek, csak sajnos a már hi-fi-nek mondható házimozi rendszerek baromi drágák.
A What Hi-Fi?, a legnagyobb példányszámú brit újság az aktuális trendnek megfelelően egyre inkább a házimozi komponensek irányába mozdul el, ma már kb. 50-50% az aránya a sztereó és a multi-chanel teszteknek. Pár hónappal ezelőtti számban bemutatták a Primare integrált házimozi erősítőjét, ára 2.000,- Ł ( kb. 750 eFt ). Arról már azt írták, hogy egész jó zenei teljesítményt nyújt, de elmondásuk szerint a 650,- Ł-os ( kb. 240 eFt ) Roksan Kandy integrált erősítő fél kézzel alázza. Holott az csak egy közép kategóriás sztereó erősítő. Ugyan ez volt a helyzet az egyik DVD lejátszó összehasonlító teszt esetében, ahol szintén egy kb. 300 eFt-os Primare lett a legmuzikálisabb, de azért itt is megjegyezték, hogy egy NAD 521-es ( kb. 80 eFt ) zenehallgatás szempontjából egyértelműen jobb.