Kedvenceim a már nem működő, nem frissített webáruházak, nem létező termékeivel példálózó vevők (nem csak ezen a fórumon, úgy általában).
Node szerintem eléggé lerágtuk már ezt a csontot. Igazán továbbléphetnénk.

Legközelebb ártollkodás előtt nézz körbe.

Rendben van elfogadom. Gondoltam, hogy nem ingyen csinálja. "Pont ezt írtam, hogy kocsiba be ablakot le"tonee73 írta: ↑2023.01.13., pén. 22:57A fórum nem azért van, hogy az ott dolgozó emberke elsősegítse az ottani MM forgalomnövekedését.A saját jutalékáról már nem is beszélek (mert ugye te sem feltételezed, hogy csupa szívjóságból hirdette a cuccokat) ?
Ha valakinek annyira kell az ottani áron akkor kerekedjen fel, menjen és vegye meg ott.
Az előzmények fényében nagyon magas az ár, még ha irányár is.
Gyári szám megegyezik a képek alapján.

A fórum nem azért van, hogy az ott dolgozó emberke elsősegítse az ottani MM forgalomnövekedését.A saját jutalékáról már nem is beszélek (mert ugye te sem feltételezed, hogy csupa szívjóságból hirdette a cuccokat) ?Gulka. írta: ↑2023.01.13., pén. 22:49Sajnos eltűntek az osztrák media markt Focal, Canton és Elac hírdetések az apróból. Nagyon jók a kinti árak!
Ilyenkor elkondolkozom, hogy még nekik is van rajta haszon jócskán. Furcsa hely Magyarország.....![]()
Legalább itt maradjon meg, ha valaki ott szeretne vásárolni. Én biztos, hogy autóba ülnék, ha most keresnék, mert nem a világ vége.

Az a baj, hogy megint a "hifishark" az alap az ár kialakításánál. Ami fent van jelenleg az 1350euró --> akciósan 850 euró, ehhez viszonyította az árátTulku1 írta: ↑2023.01.12., csüt. 16:24Én soha életemben nem szóltam bele árképzésbe...és lehet hogy most sem teszem jól...
De itt:
https://www.hificollective.co.uk/catalo ... -1468.html
57 font méter....ha ezt beszorozzuk még 30% vámáfával aztána szállítási költséggel és 6 métert rendelünk belőle akkor is 220 ezer alatt maradunk...

Igen, az orvosok is azzal bíztatnak, hogy túl vagyok a nehezén, és a körülményekhez képest jól vagyok, jól teljesítek.pali923 írta: ↑2023.01.12., csüt. 13:34Ez nem ügyefogyottság, ne így tekints magadra. (Még a kórházi ágyban sem. Örülök, hogy láthatóan/olvashatóan túl vagy a nehezén, jobbulást!) Meg lehet érteni, ha valaki kevésbé szereti a kockázatot, legyen az bármilyen is. Mindenkinek mások a határai, főleg, ha vannak már negatív élmények.
Az viszont elvárható mindenkitől szerintem, amit csinálsz te is, hogy utánanéz a piaci helyzetnek. Ez az internet legnagyobb előnye talán, hogy nem kell sokat erőlködni ehhez. A hifiben meg nagyon kevés olcsó gépely akad.
Ez nem ügyefogyottság, ne így tekints magadra. (Még a kórházi ágyban sem. Örülök, hogy láthatóan/olvashatóan túl vagy a nehezén, jobbulást!) Meg lehet érteni, ha valaki kevésbé szereti a kockázatot, legyen az bármilyen is. Mindenkinek mások a határai, főleg, ha vannak már negatív élmények.

Az első mondataidban körülírt, ügyefogyott emberek egyike én vagyok, vállalom. De nem érzem, hogy bármiben is hiányt szenvednék, vagy a rendszerem, a pénztárcám sínylené meg, csak mert nem akarok élni a modern kor lehetőségevel.pali923 írta: ↑2023.01.12., csüt. 12:20Számomra meglepően sokszor futok bele ilyesmibe más fórumokon is. Sok embernek nincs is bankkártyája, vagy nem meri/tudja regisztrálni mondjuk a paypal-nál. Sőt, van aki csak utánvéttel tud vásárolni Magyarországról is. Nem beszélve a nyelvtudás hiányáról, ami mindjárt félelemmel is párosul, pedig elég jól működik ilyesmire akár a translate is.
Az ilyen embereknek nem marad más választásuk, mint az ilyen magyar eladók. Legfeljebb sokan nem fogják fel, hogy ezzel nem csak többet fizetnek valamiért, a vásárlási kockázat sem lesz kisebb, mint pl. egy ebay-ügyletnél.
Annyit viszont megtehetnének nyelvtudás nélkül is, hogy legalább a külföldi oldalakon (vagy itt, a hifipiacon stb.) szétnézzenek. A hifishark oldalán vannak keleti oldalakról is linkek (én már 2 cuccost is vettem egy román weboldalról, amiket ott találtam), de az ebay-t lehetne használni információgyűjtésre is. A márkanevekre, típusokra meg minden nyelven ugyanúgy kell keresni.
Számomra meglepően sokszor futok bele ilyesmibe más fórumokon is. Sok embernek nincs is bankkártyája, vagy nem meri/tudja regisztrálni mondjuk a paypal-nál. Sőt, van aki csak utánvéttel tud vásárolni Magyarországról is. Nem beszélve a nyelvtudás hiányáról, ami mindjárt félelemmel is párosul, pedig elég jól működik ilyesmire akár a translate is.

Úgy értettem, hogy az upvote mellé lehet írni megjegyzést, nem hozzászólást a topicba.

Van pár nyilvánvaló nepper a fórumon. Már párszor gondolkodtam rajta, hogy jelentek egyet-egyet. De mindig meggondolom magam. Elméletem szerint áron alul árult termékeket adnak, a piaci ár környékén. Például egy időben havonta volt nála Anthem 710-es avr eladó. Gondolom Nyugat-Európából vagy Angliából vette őket, és itt adta el a magyar piaci átlagáron. Ami jóval magasabb volt. Pl. rendszeres volt, még Brexit előtt, hogy az angol av fórumon láttam 710-es anthemet eladót, 100 ezerrel kevesebbért kb. Persze lehet véletlen egybeesés is, hogy utána pár nappal tűntek fel itt. De csomószor volt olyan, hogy valaki keresett valamit, belinkeltem neki egy külföldi fórumot,vagy ebay-en árult árut, és visszajött a válasz, hogy "nem beszélek angolul", "nem merek kintről várásolni" stb. Úgyhogy inkább elengedtem a témát.mishow írta: ↑2023.01.11., szer. 11:34
4. Folyamatos üzletelés ("nepperkedés"): ez ugye már bújtatott kereskedelem, azt itt lécci tényleg NE! Nem azért, mintha nem lenne munka, meg nem a saját pénzét tenné bele az illető, de egyrészt a fórum nem erre van (lásd fenti 3. pont), másrészt akkor tessék magunkat dedikáltan kereskedőnek nevezni, és tessék utána adózni!
Ezek a dolgok mind olyanok, amik felfelé hajthatják az árakat. Persze hogy milyen mértékben, az már más kérdés, de ez az, amit a piac el szokott dönteni: ha valaki túlságosan "éhes", úgysem megy el az áruja annyiért.

Csakhogy a hirdetések alatti kommentelést meg szintén nem engedi a fórum. Egyből törlik vagy átmozgatják valamelyik általános topikba.ZolaBA írta: ↑2023.01.12., csüt. 06:58Sajnos a negatív diszkrimináció nem működik -bármennyire is lenne rá igény- mert mindenkinek jogai meg haverjai vannak.
Ezért szeretném javasolni a hirdetések pozitív megkülönböztetését.... ha látsz egy jó terméket, jó áron jó, pláne jó eladótól akkor nyomjál rá upvote-ot, netán kommenteld is, hogy miért nyomtad![]()
A lényege, a jófgás irreálisan magas árai 1-2 hónap alatt ide is begyűrűznek és nem csak az itteni nepperek hirdetéseiben.

Gyengébbek kedvéért nem a nepperkedésre írtam, hanem az árakra.robi20064 írta: ↑2023.01.11., szer. 20:29Nem, es nem is fog mert abszolult hidegen hagynak. Ha valami erdekel akkor annak meg tudom nezni az itthoni uj arat, kinti uj arat (tobb helyen is, EU/US, felteve hogy meg forgalmazzak), itthoni hasznalt arat, kinti hasznalt arat. Ezek ismereteben mar nem "atomsebeszet" megitelni hogy ki es milyen indittatasbol arulja. Abba mar bele sem megyek hogy ugyan ugy kb tiz perc es kiderul az illetorol a forumos bejegyzesei alapjan hogy mennyire nepper valaki. Utana meg mindig eldonthetem hogy ez engem az adott esetben zavar e vagy sem. Szerintem engedd el, nincs ebben tobb.kargidje írta: ↑2023.01.11., szer. 20:071-2hónap és itt is ez lesz szokás szerint! Amúgy avx-en is emelik az ősrégi sz@rok árát, lehet neked nem tűnt fel.robi20064 írta: ↑2023.01.11., szer. 17:35
Es beraksz negybol harom lofogasos linket. Eddig sem volt egy kifejezetten elmenydus tema ez, de most mar csak hatarozottan fingfureszeles megy egy ideje. Sem az inflacio, nemzetkozi trendek, beszerzesi problemak sem a nepperek nem fognak valtozni egyhamar. Persze lehet rola naponta hangosan merengeni csak pont semmi ertelme.![]()
1-2hónap és itt is ez lesz szokás szerint! Amúgy avx-en is emelik az ősrégi sz@rok árát, lehet neked nem tűnt fel.robi20064 írta: ↑2023.01.11., szer. 17:35Es beraksz negybol harom lofogasos linket. Eddig sem volt egy kifejezetten elmenydus tema ez, de most mar csak hatarozottan fingfureszeles megy egy ideje. Sem az inflacio, nemzetkozi trendek, beszerzesi problemak sem a nepperek nem fognak valtozni egyhamar. Persze lehet rola naponta hangosan merengeni csak pont semmi ertelme.