Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

kargidje írta:
2023.01.24., kedd 16:29
Azon sem lepődnék meg, ha a kettő ugyan az lenne. Valahogy nem szimpi a 80e-es felár 4 hónap alatt. :smile51:
A kettő láthatóan nem ugyan az. A cucc bolti ára pedig jóval magasabb ...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Épp nézegettem ezt a hirdetést, tévé mellé jó lenne, kicsi, elfér, szép:
viewtopic.php?f=33&t=183537
"Sárvár mellett átvehető."

Aztán rákerestem milyen áron is mentek itt nemrég:
https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=180419
"A hangfalak Sárváron megtekinthetőek."

Azon sem lepődnék meg, ha a kettő ugyan az lenne. Valahogy nem szimpi a 80e-es felár 4 hónap alatt. :smile51:
Azt hiszem kihagyom. sad.gif

zoltanvarga
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: zoltanvarga »

6.8.6. Az eladási ár meghatározása kizárólag a Téma nyitójának a hatásköre. Az ár kritizálása szigorúan tilos.
6.8.7. Amennyiben valaki mégis ellenállhatatlan kényszert érez az ár megkifogásolására, véleményezésére, akkor azt ne a Témában tegye meg, hanem küldjön egy Privát üzenetet a Téma nyitójának. Erről tilos a Témában szót ejteni.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6290

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ja..noo írta:
2023.01.15., vas. 08:39
Megértettem, és nem is kívánom tovább fokozni, nézőpont kérdése.
Ám zárójelben két kép még.
Én sem fokoznám, csak két adalék a vonatkozó hirdetésből:

"Viablue rezgéscsillapítókkal az alján."
"Ára 200ezer ft.
( Minimálisan alkudható, de csak addig, amíg a kiszemelt utód elérhető!)"
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9108

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Nem létező terméket, akár ingyen is el lehet adni! :fekverohog:
Kedvenceim a már nem működő, nem frissített webáruházak, nem létező termékeivel példálózó vevők (nem csak ezen a fórumon, úgy általában).

Node szerintem eléggé lerágtuk már ezt a csontot. Igazán továbbléphetnénk.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Ja..noo »

Megértettem, és nem is kívánom tovább fokozni, nézőpont kérdése.
Ám zárójelben két kép még.
Csatolmányok
58A4C6DE-B072-4089-96D5-5ED32B302980.png
58A4C6DE-B072-4089-96D5-5ED32B302980.png (151.58 KiB) Megtekintve 2575 alkalommal
6B07A575-3671-4348-8999-8DEAA68393D4.png
6B07A575-3671-4348-8999-8DEAA68393D4.png (348.79 KiB) Megtekintve 2575 alkalommal

p.zoli 73
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: p.zoli 73 »

Ja..noo írta:
2023.01.14., szomb. 16:40
:smile32:
Kedves Ja..noo !

tonee73 arra akart rávilágítani , hogy a 139.995.- Ft-os új ár EGY darabra értendő és jelenleg nincs is belőle ... gondolkodik.gif

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

:smile32:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Re: Dali Oberon 3 Black

Legközelebb ártollkodás előtt nézz körbe.
Képernyőfelvétel (165).jpg
Képernyőfelvétel (165).jpg (208.17 KiB) Megtekintve 2806 alkalommal
Képernyőfelvétel (166).jpg
Képernyőfelvétel (166).jpg (228.18 KiB) Megtekintve 2806 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Ja..noo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Dali Oberon 3 Black

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 404

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

tonee73 írta:
2023.01.13., pén. 22:57
A fórum nem azért van, hogy az ott dolgozó emberke elsősegítse az ottani MM forgalomnövekedését.A saját jutalékáról már nem is beszélek (mert ugye te sem feltételezed, hogy csupa szívjóságból hirdette a cuccokat) ?
Ha valakinek annyira kell az ottani áron akkor kerekedjen fel, menjen és vegye meg ott.
Rendben van elfogadom. Gondoltam, hogy nem ingyen csinálja. "Pont ezt írtam, hogy kocsiba be ablakot le"
Szerintem jó tudni, hogy kint EZ is olcsóbb! :smile29:
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Drop Hifiman HE-X4
Zu Audio Birth + Zu Audio Libtec + HiDiamond D2/D3 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Pro-Ject Dac Box E + TCL 65C728

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Sztereó erősítők Primare A32.
Az előzmények fényében nagyon magas az ár, még ha irányár is.
Gyári szám megegyezik a képek alapján.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Gulka. írta:
2023.01.13., pén. 22:49
Sajnos eltűntek az osztrák media markt Focal, Canton és Elac hírdetések az apróból. Nagyon jók a kinti árak!
Ilyenkor elkondolkozom, hogy még nekik is van rajta haszon jócskán. Furcsa hely Magyarország..... censored.gif
Legalább itt maradjon meg, ha valaki ott szeretne vásárolni. Én biztos, hogy autóba ülnék, ha most keresnék, mert nem a világ vége.
A fórum nem azért van, hogy az ott dolgozó emberke elsősegítse az ottani MM forgalomnövekedését.A saját jutalékáról már nem is beszélek (mert ugye te sem feltételezed, hogy csupa szívjóságból hirdette a cuccokat) ?
Ha valakinek annyira kell az ottani áron akkor kerekedjen fel, menjen és vegye meg ott.

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 404

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Sajnos eltűntek az osztrák media markt Focal, Canton és Elac hírdetések az apróból. Nagyon jók a kinti árak!
Ilyenkor elkondolkozom, hogy még nekik is van rajta haszon jócskán. Furcsa hely Magyarország..... censored.gif
Legalább itt maradjon meg, ha valaki ott szeretne vásárolni. Én biztos, hogy autóba ülnék, ha most keresnék, mert nem a világ vége.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Drop Hifiman HE-X4
Zu Audio Birth + Zu Audio Libtec + HiDiamond D2/D3 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Pro-Ject Dac Box E + TCL 65C728

pallamate
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Re: Audio Note Lexus 96 hangfal kábel

Hozzászólás Szerző: pallamate »

Tulku1 írta:
2023.01.12., csüt. 16:24
Én soha életemben nem szóltam bele árképzésbe...és lehet hogy most sem teszem jól...

De itt:
https://www.hificollective.co.uk/catalo ... -1468.html

57 font méter....ha ezt beszorozzuk még 30% vámáfával aztána szállítási költséggel és 6 métert rendelünk belőle akkor is 220 ezer alatt maradunk...
Az a baj, hogy megint a "hifishark" az alap az ár kialakításánál. Ami fent van jelenleg az 1350euró --> akciósan 850 euró, ehhez viszonyította az árát :D + hozzáadod gammát,bétát, inflációt, beégetést..

Ugyanakkor elég ritka kábel, szóval lehet ennyi a reális ára, de ezt majd a piac eldönti.

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 154

Re: Audio Note Lexus 96 hangfal kábel

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Én soha életemben nem szóltam bele árképzésbe...és lehet hogy most sem teszem jól...

De itt:
https://www.hificollective.co.uk/catalo ... -1468.html

57 font méter....ha ezt beszorozzuk még 30% vámáfával aztána szállítási költséggel és 6 métert rendelünk belőle akkor is 220 ezer alatt maradunk...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 13:34
zoli73 írta:
2023.01.12., csüt. 13:14
Az első mondataidban körülírt, ügyefogyott emberek egyike én vagyok, vállalom.
Ez nem ügyefogyottság, ne így tekints magadra. (Még a kórházi ágyban sem. Örülök, hogy láthatóan/olvashatóan túl vagy a nehezén, jobbulást!) Meg lehet érteni, ha valaki kevésbé szereti a kockázatot, legyen az bármilyen is. Mindenkinek mások a határai, főleg, ha vannak már negatív élmények.
Az viszont elvárható mindenkitől szerintem, amit csinálsz te is, hogy utánanéz a piaci helyzetnek. Ez az internet legnagyobb előnye talán, hogy nem kell sokat erőlködni ehhez. A hifiben meg nagyon kevés olcsó gépely akad.
Igen, az orvosok is azzal bíztatnak, hogy túl vagyok a nehezén, és a körülményekhez képest jól vagyok, jól teljesítek.
Valóban jól látod, nálam a kockázat vállalással mindig is baj volt, nehezen lépek kívül a konfortzónámon. Az új dolgokat nehezen fogadom el, és sokkal nehezebben teszem a magamévá, mint az emberek többsége. Ezért folyamatos lemaradásban is érzem magam.
Azt mondom én is, hogy tájékozódni kell, és nem csak akkor, amikor venni, hanem ha eladni szeretnénk valamit, akkor is. Legalábbis én eladás előtt is körűl szoktam nézni, hogy az adott eszköznek mi a reális ára jelenleg, túl se árazzam, nehogy itt kipellengérezzenek, de ne is kótyavetyéljem el.
Ma már ez a helyzet is sok változós, nyitott szemmel kell lenni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zoli73 írta:
2023.01.12., csüt. 13:14
Az első mondataidban körülírt, ügyefogyott emberek egyike én vagyok, vállalom.
Ez nem ügyefogyottság, ne így tekints magadra. (Még a kórházi ágyban sem. Örülök, hogy láthatóan/olvashatóan túl vagy a nehezén, jobbulást!) Meg lehet érteni, ha valaki kevésbé szereti a kockázatot, legyen az bármilyen is. Mindenkinek mások a határai, főleg, ha vannak már negatív élmények.
Az viszont elvárható mindenkitől szerintem, amit csinálsz te is, hogy utánanéz a piaci helyzetnek. Ez az internet legnagyobb előnye talán, hogy nem kell sokat erőlködni ehhez. A hifiben meg nagyon kevés olcsó gépely akad.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

pali923 írta:
2023.01.12., csüt. 12:20
-KP- írta:
2023.01.12., csüt. 11:25
és visszajött a válasz, hogy "nem beszélek angolul", "nem merek kintről várásolni" stb. Úgyhogy inkább elengedtem a témát.
Számomra meglepően sokszor futok bele ilyesmibe más fórumokon is. Sok embernek nincs is bankkártyája, vagy nem meri/tudja regisztrálni mondjuk a paypal-nál. Sőt, van aki csak utánvéttel tud vásárolni Magyarországról is. Nem beszélve a nyelvtudás hiányáról, ami mindjárt félelemmel is párosul, pedig elég jól működik ilyesmire akár a translate is.
Az ilyen embereknek nem marad más választásuk, mint az ilyen magyar eladók. Legfeljebb sokan nem fogják fel, hogy ezzel nem csak többet fizetnek valamiért, a vásárlási kockázat sem lesz kisebb, mint pl. egy ebay-ügyletnél.

Annyit viszont megtehetnének nyelvtudás nélkül is, hogy legalább a külföldi oldalakon (vagy itt, a hifipiacon stb.) szétnézzenek. A hifishark oldalán vannak keleti oldalakról is linkek (én már 2 cuccost is vettem egy román weboldalról, amiket ott találtam), de az ebay-t lehetne használni információgyűjtésre is. A márkanevekre, típusokra meg minden nyelven ugyanúgy kell keresni.
Az első mondataidban körülírt, ügyefogyott emberek egyike én vagyok, vállalom. De nem érzem, hogy bármiben is hiányt szenvednék, vagy a rendszerem, a pénztárcám sínylené meg, csak mert nem akarok élni a modern kor lehetőségevel.
Én inkább az az ember vagyok, aki ha bármit(használt holmi) venni készül, szeretem látni, kézbe venni kipróbálmi a kiszemelt dolgot.
Ha valami nagyon messze van, és nem éri meg érte személyesen elmenni, akkor inkább elengedem.
Tájékozódni azért szoktam, utánanézek mennyi az annyi, de nem esem kétségbe, csak azért mert nem tudok valamit megrendelni teszem azt az Usából. Sőt, a nepperek áldozatának sem érzem magam.
Egyszer vásároltam meg valamit itt a fórumon a hírdetésben megosztott fotók alapján, külső segítség bevonásával előre fizettem, és a portéka sajnos nem teljesen fedte a hírdetésben feltűntetetteket, ill. a fotókon látható állapotot. Na akkor viszont becsapva éreztem magam, első és utolsó eset volt, hogy nem személyesen vettem valamit.
Webárúházakból rendszeresen szoktam rendelni, és igen utánvéttel. Semmi hátrányát nem érzem.
Wiszont amennyi negatív tapasztalatot hallok, olvasok, külfőldi oldalakról, vagy magánszemélyektől történt vásárlásokkal kapcsolatban, ez méginkább elrettent, mintsem bátorítana.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

-KP- írta:
2023.01.12., csüt. 11:25
és visszajött a válasz, hogy "nem beszélek angolul", "nem merek kintről várásolni" stb. Úgyhogy inkább elengedtem a témát.
Számomra meglepően sokszor futok bele ilyesmibe más fórumokon is. Sok embernek nincs is bankkártyája, vagy nem meri/tudja regisztrálni mondjuk a paypal-nál. Sőt, van aki csak utánvéttel tud vásárolni Magyarországról is. Nem beszélve a nyelvtudás hiányáról, ami mindjárt félelemmel is párosul, pedig elég jól működik ilyesmire akár a translate is.
Az ilyen embereknek nem marad más választásuk, mint az ilyen magyar eladók. Legfeljebb sokan nem fogják fel, hogy ezzel nem csak többet fizetnek valamiért, a vásárlási kockázat sem lesz kisebb, mint pl. egy ebay-ügyletnél.

Annyit viszont megtehetnének nyelvtudás nélkül is, hogy legalább a külföldi oldalakon (vagy itt, a hifipiacon stb.) szétnézzenek. A hifishark oldalán vannak keleti oldalakról is linkek (én már 2 cuccost is vettem egy román weboldalról, amiket ott találtam), de az ebay-t lehetne használni információgyűjtésre is. A márkanevekre, típusokra meg minden nyelven ugyanúgy kell keresni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2023.01.12., csüt. 11:06
Csakhogy a hirdetések alatti kommentelést meg szintén nem engedi a fórum. Egyből törlik vagy átmozgatják valamelyik általános topikba.
Úgy értettem, hogy az upvote mellé lehet írni megjegyzést, nem hozzászólást a topicba.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

mishow írta:
2023.01.11., szer. 11:34

4. Folyamatos üzletelés ("nepperkedés"): ez ugye már bújtatott kereskedelem, azt itt lécci tényleg NE! Nem azért, mintha nem lenne munka, meg nem a saját pénzét tenné bele az illető, de egyrészt a fórum nem erre van (lásd fenti 3. pont), másrészt akkor tessék magunkat dedikáltan kereskedőnek nevezni, és tessék utána adózni!

Ezek a dolgok mind olyanok, amik felfelé hajthatják az árakat. Persze hogy milyen mértékben, az már más kérdés, de ez az, amit a piac el szokott dönteni: ha valaki túlságosan "éhes", úgysem megy el az áruja annyiért.
Van pár nyilvánvaló nepper a fórumon. Már párszor gondolkodtam rajta, hogy jelentek egyet-egyet. De mindig meggondolom magam. Elméletem szerint áron alul árult termékeket adnak, a piaci ár környékén. Például egy időben havonta volt nála Anthem 710-es avr eladó. Gondolom Nyugat-Európából vagy Angliából vette őket, és itt adta el a magyar piaci átlagáron. Ami jóval magasabb volt. Pl. rendszeres volt, még Brexit előtt, hogy az angol av fórumon láttam 710-es anthemet eladót, 100 ezerrel kevesebbért kb. Persze lehet véletlen egybeesés is, hogy utána pár nappal tűntek fel itt. De csomószor volt olyan, hogy valaki keresett valamit, belinkeltem neki egy külföldi fórumot,vagy ebay-en árult árut, és visszajött a válasz, hogy "nem beszélek angolul", "nem merek kintről várásolni" stb. Úgyhogy inkább elengedtem a témát.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ZolaBA írta:
2023.01.12., csüt. 06:58
Sajnos a negatív diszkrimináció nem működik -bármennyire is lenne rá igény- mert mindenkinek jogai meg haverjai vannak.

Ezért szeretném javasolni a hirdetések pozitív megkülönböztetését.... ha látsz egy jó terméket, jó áron jó, pláne jó eladótól akkor nyomjál rá upvote-ot, netán kommenteld is, hogy miért nyomtad ;)
Csakhogy a hirdetések alatti kommentelést meg szintén nem engedi a fórum. Egyből törlik vagy átmozgatják valamelyik általános topikba.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 434

Hozzászólás Szerző: kargidje »

robi20064 írta:
2023.01.11., szer. 22:36

Ertem. Most mar csak azokkal van problemad akik valamit dragabban arulnak mint szerinted kellene. Ja, nem is veluk hanem az araikkal. Azt hiszem egy hosszu es szomoru idoszak ele nezel.
A lényege, a jófgás irreálisan magas árai 1-2 hónap alatt ide is begyűrűznek és nem csak az itteni nepperek hirdetéseiben.
2-3 éve jófgás árai voltak itt is nem egyszer megemlítve, mint elrettentő példa, aztán valahogy utolértük az árait. :smile30:

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Sajnos a negatív diszkrimináció nem működik -bármennyire is lenne rá igény- mert mindenkinek jogai meg haverjai vannak.

Ezért szeretném javasolni a hirdetések pozitív megkülönböztetését.... ha látsz egy jó terméket, jó áron jó, pláne jó eladótól akkor nyomjál rá upvote-ot, netán kommenteld is, hogy miért nyomtad ;)

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”