Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: thom »

Tudtommal igen! De a panából van 42"-is.Ha esetleg van még kérdésed, akkor menjünk vissza a plazma topikba! Bocs

ok

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Smooth
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Smooth »

Utána nézten ennek a Samu 50-es P...-nek és elég meggyöző volt.....

Már csak az lenne a kérdésem, hogy a kép már tényleg kifogástalan HD forrásról de mi a helyzet a spec hangokkal pl DTSHD, TrueHD.?
Előre is THX

Lacek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lacek »

Tudtommal igen! De a panából van 42"-is.
Ha esetleg van még kérdésed, akkor menjünk vissza a plazma topikba! Bocs

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Na én szivesen ajánlom mindenkinek az új samu full hd plazmát, (amit ezúton is köszönök rea4-nek).Gyönyörű rajta a felskálázós dvd, az xbox360, a ps3, a blu-ray.
Na és nem sokkal rosszabb a upc tv adás, mint az előző 1024x768-as samu plazmámon, pedig itt sokkal jobban szét kell húzni a képet mint a másikon.
Viszont 42"-ról előre léptem 50"-ra, ami nem kis különbség!

az új samu plazmából csak 50-es van? nekem az túl nagy

Műszaki cucc:
TV: Samsung LE-40A656A1F, Samsung 50P96FD FullHD. Felvevő:3db Panasonic DMR-EH65EP, Kamera:Sony HDR-SR1E, Házimozi: Samsung HT-TXQ120R Konzol: PlayStation 3(blu-ray player)

Lacek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lacek »

Na én szivesen ajánlom mindenkinek az új samu full hd plazmát, (amit ezúton is köszönök rea4-nek).
Gyönyörű rajta a felskálázós dvd, az xbox360, a ps3, a blu-ray.
Na és nem sokkal rosszabb a upc tv adás, mint az előző 1024x768-as samu plazmámon, pedig itt sokkal jobban szét kell húzni a képet mint a másikon.
Viszont 42"-ról előre léptem 50"-ra, ami nem kis különbség!

ProTect
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: ProTect »

A nagy Kontraszt arány fontos!
Akkor hogy jöhet szóba az LCD? 1.500:1-nél nagyobb kontrasztot még nem láttam. Az is ritka. És akkor ezt turbózzák fel mindenféle biszbasz elektronikával meg marketingtollal 3.000:1-10.000:1-re.

Ne legyen fontos a kontraszt. Legyen fontos a nyugodt kép, a szinte 0 sugárzás, a pixelpontos hajthatóság, az alacsonyabb fogyasztás, a kisebb tömeg. És akkor jöhet az LCD.

És az alábbi szempontokat figyelembe véve ( kivéve a kontraszt ) milyen LCD Tv-t ajánlanál??

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A nagy Kontraszt arány fontos!
Akkor hogy jöhet szóba az LCD? 1.500:1-nél nagyobb kontrasztot még nem láttam. Az is ritka. És akkor ezt turbózzák fel mindenféle biszbasz elektronikával meg marketingtollal 3.000:1-10.000:1-re.

Ne legyen fontos a kontraszt. Legyen fontos a nyugodt kép, a szinte 0 sugárzás, a pixelpontos hajthatóság, az alacsonyabb fogyasztás, a kisebb tömeg. És akkor jöhet az LCD.

ProTect

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: ProTect »

Üdv Mindenkinek!!!

Hogyha én a Tv-t csak is kizárólag 50-50% film nézésre és játékra használom, akkor melyik lenne a jobb, LCD vagy Plazma??

Film nézés: csak is DVD, majd később Blu Ray és HD DVD. Asztali lejátszót használnék, HDMI csatival. Este is, nappal is - full világosban és full sötétben is!

Játék: PS3 és XBox360 Konzol, szintén HDMI csatival.

A tv adás minősége és nézési aránya egyáltalán nem érdekel, ez nem szempont!

A Tv legyen HD ready, min 1366x768p felbontású ( 720p ). A nagy Kontraszt arány fontos! Ha LCD Tv lesz számomra a jobb, akkor az már lehetőleg 100Hz-es legyen! Min. 40-42" Tv-t szeretnék, ha nem túl drága, akkor 50" is lehet. És az ára 400.000 Ft-nál nem lehet több, de jobb lenne egy 300.000 Ft-os kategória!

As'szem ennyi, de ha valami info kell még kérdezzetek!

Köszönöm előre is!!!

thom
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha a lámpa ára nem számítana, a Sony 50"-os 3 LCD TV-jét venném 300K-s áron, mert azt láttam élőben, és hát hogy is mondjam: mindent vert képminőségben 
Nézd meg azt az LCD-s projis tévét sötétben,sötét jelenetekkel....Nem lesz nagy élmény.
Ki mondta,hogy Blu ray-en rosszabb a plazma?
Lehet,hogy 42"-os méretben papíron nagyobb egy LCD felbontása,de ez sajna nem minden.
Amikor este beizzítasz egy filmet,nem áruházban,neonok alatt,mindjárt meglátod,miről beszélek.
Nem vagyok az LCD ellensége,amint láthatod,van is itthon nem egy,de filmet nézni rajta....Nem bántanék meg senkit,csak szigorúan személyes vélemény,de inkább ne.
Mi csak tévézünk rajta (asszony főleg),meg játék,mert arra jobb.Filmre semmiképp.
Ez az analóg/digitális adás vs. plazma/LCD,simán marhaság.
Digitális adáson,mint most akár az UPC direct-en,csak azt fogod látni,hogy blokkosodik a kép,mindegy,min nézed..Ennyit a fényes itthoni jövőről.
HD ready plazma meg már most van nem sokkal 200 felett.

Én is vennék egy tv-t.De akkor most milyet? Jelenleg van egy Samsung LE-40m87-em.szép a képe de te írtad hogy a plazmán szebb. természetesen fullHD-t akarok venni.az új tv-t filmre és műsorra(upc direct,és kábel)használnám.
Plazma<--->LCD??
melyik a jobb? mondjuk a jelenlegi LCD-n feketének látom a feketét.
miben jobb az LCD és miben a Plazma?

Műszaki cucc:

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Ez az analóg/digitális adás vs. plazma/LCD,simán marhaság.Digitális adáson,mint most akár az UPC direct-en,csak azt fogod látni,hogy blokkosodik a kép,mindegy,min nézed..Ennyit a fényes itthoni jövőről.

Ebben biztos vagy? Javíts ki ha tévednék, de én úgy tudom a földi digitális csatornáknál, a multiplexek csatornaszámát is szabályozzák, nem úgy, mint egy műholdas privát vállalkozásnál. Ráadásul nem mpeg2-ben fognak várhatóan sugározni.

Nálunk nincs UPC direkt, így nem tudom az milyen minőségű, de műhold van. Ha a dgitális adások minősége meg fogja közelíteni a műholdról fogható átlagot, akkor azért érdemben fog javulni a képminőség.

Nálam van UPC kábel,meg Direct is,az utóbbi egyértelműen rosszabb,még élő stúdióadásnál is simán blokkosodik.Hogy később mi lesz,nem tudom,de jelenleg ez van.Tudtommal a "jobb" (fontosabb?) adókon alig 3,5Mbps az átvitel,a többinél a 3-at sem éri el.MPEG2-nél ezzel nem lehet nagyot alakítani.
Persze ez csak a Directre vonatkozik.

Én nap mint nap látom 42-es plazmán a T-Home Tv digitális műsorát a munkahelyemen, és ez is rendesen blokkosodik.. ez van. Egyenlőre nekem is éppen ezért analóg Upc van, és inkább legyen egy kicsit zajos mert még így is jobb.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

Hegez
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Hegez »

Klepto, Én adtam rea4 véleményére és nem bántam meg, mikor az elöző 40-es Samsung S71 lcd-met eldöntöttem, hogy lecserélem. Először szintén lcd-ben a 40-es M87-es Samsungban gondolkodtam, de megnéztem rea-nál a Samu 50-es plazmát és nem volt kérdés melyiket veszem. Azóta is napról-napra egyre jobban szeretem, arról nem beszélve, hogy a plusz 27cm azért nem semmi .
Nálam a tv adásban is lényegesen jobban teljesít a plazma annak ellenére, hogy nagyobb a kép mint az előző lcd-m volt.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S  Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Ez az analóg/digitális adás vs. plazma/LCD,simán marhaság.Digitális adáson,mint most akár az UPC direct-en,csak azt fogod látni,hogy blokkosodik a kép,mindegy,min nézed..Ennyit a fényes itthoni jövőről.

Ebben biztos vagy? Javíts ki ha tévednék, de én úgy tudom a földi digitális csatornáknál, a multiplexek csatornaszámát is szabályozzák, nem úgy, mint egy műholdas privát vállalkozásnál. Ráadásul nem mpeg2-ben fognak várhatóan sugározni.

Nálunk nincs UPC direkt, így nem tudom az milyen minőségű, de műhold van. Ha a dgitális adások minősége meg fogja közelíteni a műholdról fogható átlagot, akkor azért érdemben fog javulni a képminőség.

Nálam van UPC kábel,meg Direct is,az utóbbi egyértelműen rosszabb,még élő stúdióadásnál is simán blokkosodik.Hogy később mi lesz,nem tudom,de jelenleg ez van.Tudtommal a "jobb" (fontosabb?) adókon alig 3,5Mbps az átvitel,a többinél a 3-at sem éri el.MPEG2-nél ezzel nem lehet nagyot alakítani.
Persze ez csak a Directre vonatkozik.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

zsééééé
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: zsééééé »

Tényleg jó lenne egy teljesen besötétített teremben, azonos forrásról összehasonlítani a két rendszert, de erre nem igen látok esélyt 
Rea4-el értek egyet, a plazma sztem is egyértelműen jobb szinte minden paraméterét figyelembe véve, (kivétel talán a fényerő). Én is csináltam már jónéhány összehasonlítást közel optimális körülmények között többféle forrásról, többféle típussal, és a plazma mindíg sokkal jobban teljesít.
A fekete-fekete az egyik legfontosabb dolog, a sötét tónusok megjelenítésénél, ami minden filmben akad bőven, igen látványos a különbség, ami a technológiából adódik.
A gyártók ugyan igyekeznek elhitetni, hogy az LCD a jövő, de azt nem teszik mellé, hogy a gyártása jóval olcsóbb, ebben az értelemben a gyártók álítása gyakorlatilag lényegtelen.
A plazmagyártók közül csak a Pio és a Pana maradt versenyben, akik kategóriájukban bevállalták a magasabb áron, de jobb minőségű megjelenítők gyártását.
Normál TV adásoknál sztem is jobb az LCD, de ez is csak úgy igaz, ha leginkább arra akarjuk használni.
sztem

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Nehéz a döntés az LCD vs. plazma mellett. A kettôbôl kéne csinálni egyet. A plazmák képe vizuálisan közelebb áll a crt-hez, ami tv adásnál jobb képet produkál, a feketék élesebbek, sokkal teltebbek a színek, de én ennek ellenére LCD-t nézek. Nálunk türhetô a kábeltv, ua. a hibák kijönnek crt-n is, a feketével nekem nincs próblémám, mert egész türhetô sötétben is. Valamikor a közeljövôben venni fogok még egy tv-t és lehet, hogy plazma lesz, de attól függ, hogy milyen ársávban fogok gondolkodni (max méret 37" lesz).

OFFTOPIC:

Egyébként a fukarnál most 250e a 42" pv60-as plazma. 
Nézd meg, hogy neked melyik technológia képi világa tetszik és azt vedd meg, szerintem a hibák mindehol hibák lesznek, legyen az plazma v. lcd. A plazmánál a beégés már nem téma, ezt nagyjából kiküszöbölték, szóval emiatt ne távolódj a plazmától.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Nos közben gondolkoztam még valamin: teljes sötétségben nagyon ritkán nézek tv-t, vagy filmet. Panel lakás, a tv az ablak előtt, esténként pedig szinte mindíg ég egy lámpa, és megy a gép is. Valóban ritkán van arra példa, hogy lekapcsolt lámpánál nézek filmet, viszont sokat tvzek nappal is.
Ebben az esetben is jobb a plazma?

Ebben is.Egyébként meg tudod nézni,ha erre jársz.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: klepto »

Nos közben gondolkoztam még valamin: teljes sötétségben nagyon ritkán nézek tv-t, vagy filmet.
Panel lakás, a tv az ablak előtt, esténként pedig szinte mindíg ég egy lámpa, és megy a gép is. Valóban ritkán van arra példa, hogy lekapcsolt lámpánál nézek filmet, viszont sokat tvzek nappal is.
Ebben az esetben is jobb a plazma?

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Lex »

A CRT-nél ha jól állítod be, akkor nem szürke a fekete. Ha szürke, nem jól van beállítva.
Üdvözlettel: Lex

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Ha a lámpa ára nem számítana, a Sony 50"-os 3 LCD TV-jét venném 300K-s áron, mert azt láttam élőben, és hát hogy is mondjam: mindent vert képminőségben 
Nézd meg azt az LCD-s projis tévét sötétben,sötét jelenetekkel....Nem lesz nagy élmény.
Lehet,hogy 42"-os méretben papíron nagyobb egy LCD felbontása,de ez sajna nem minden.
Amikor este beizzítasz egy filmet,nem áruházban,neonok alatt,mindjárt meglátod,miről beszélek.
Nem vagyok az LCD ellensége,amint láthatod,van is itthon nem egy,de filmet nézni rajta....Nem bántanék meg senkit,csak szigorúan személyes vélemény,de inkább ne.
Mi csak tévézünk rajta (asszony főleg),meg játék,mert arra jobb.Filmre semmiképp.
Digitális adáson,mint most akár az UPC direct-en,csak azt fogod látni,hogy blokkosodik a kép,mindegy,min nézed..Ennyit a fényes itthoni jövőről.

Akkor, ha jól értem, te a plazma mellett vagy?
Épp az imént töprengtem el azon, hogy van-e fekete-fekete a moziban , és rájöttem, hogy nincs!
A film (nem cd, dvd, db, stb, hanem a film) sem képes fekete-feketét produkálni, hisz a vetítőgép lámpája úgyis átvilágítja az igazi fekete kockákat is. Nekem is van itthon 8mm-es vetítőgépem filmekkel, és ott sincs igazi fekete. Direkt a sok kritika miatt elkezdtem most nézni egy filmet a monitoromon (19" AOC TFT LCD), és bizony az alsó-felső bevilágítás a fekete sávokba inkább mozi hatású, mint zavaró. De ha jobban belegondolok, még a CRT sem képes igazi fekete színt produkálni, ott is kissé szürkés a fekete (legalább is azokon a tvken, amiket eddig láttam).
Egyre jobban kezdek az LCD felé hajlani, de még mindig zavar az a 6cm, amivel azonos árnál az LCD kisebb a Plazmánál
Tényleg jó lenne egy teljesen besötétített teremben, azonos forrásról összehasonlítani a két rendszert, de erre nem igen látok esélyt

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Érdekes, mert pont az árak miatt vettem projit. 2m átmérőt nem kapok 200 eFt-ért máshogy (tavaly) . És 18 nm-en mozizok, ráadásul keresztbe.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Akkor mégis csak a plazma lenne a jobb?

Egy jó projektor, és egy CRT TV. Verhetetlen...

Nem jó, mert sok filmet nézek tv-ben, és keveset dvd-n. A lámpa ára a másik, ami nekem túl drága. A harmadik pedig a hely hiánya (20nm panel szoba).

Lex
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Azért nem vagyok olyan nagy szakértő. Csak amit láttam. Egyre jobbak az LCD-k is meg a plazmák is. Én megvárom, míg jó olcsó lesz a full HD, és lesz hozzá adás is. Ha nem sürgős várj őszig, akkorra sokan mondanak sokmindent.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy jó projektor, és egy CRT TV. Verhetetlen...

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Röviden: az LCD képe élesebb, de sajnos a hibák is élesebben látszanak. A digitális adással eltűnik az analóg zaj és hiba, lesz helyette tömörítési hiba (kockásodás, ...). Főleg a magyar adóknál lesz "természetesen". Ez vagy látszik, vagy úgy elkeni, hogy a bőrtónusok eltűnnek. Szóval nem egyszerű az LCD gyártók helyzete. Meg a Tied se.
Mi a véleményed az esetleges árcsökkenésről? Igaz lehet a füles?
Blu-Ray-nél lényegesen roszabb a HD Ready plazma képe, mint egy HD Ready LCD?

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”