youtu.be/LmStFP3hVfc
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Budapest Audio Expo vol2
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 2962
Re: Budapest Audio Expo vol2
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Pontosan ez a hely lehetne az említett stúdió/süketszoba és baráti csevegő hely.Alex_Aston írta: ↑2025.10.13., hétf. 09:35Mert lebeszéltél![]()
Amire én gondoltam amúgy, hogy ösdzedobjuk az árát innentől fogva pedig nem kérdés, hogy kié lenne.
De ha lesz tényleg egy klub lehetőség a kedves es nagyszerű felajánlás alapjan, akkor így okafogyottá válik a dolog.
Mert egyébként én úgy gondolom, hogy szükség van a személyes kontaktra, ha szeretnénk, hogy egy jó közösség legyen, lehetőleg minél tovabb, és minél többen. Bár sajnos azt is látom, hogy tenni érte nem sokan akarnak, de remélem ez változni fog.
Tavaly teljesen jó volt az AVX fórumtalálkozó Angyalföldöln. Idén Vinkler újra elkezdte szervezni, csak valamiért elakadt.Alex_Aston írta: ↑2025.10.13., hétf. 09:35
Mert egyébként én úgy gondolom, hogy szükség van a személyes kontaktra, ha szeretnénk, hogy egy jó közösség legyen, lehetőleg minél tovabb, és minél többen. Bár sajnos azt is látom, hogy tenni érte nem sokan akarnak, de remélem ez változni fog.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
Amire én gondoltam amúgy, hogy ösdzedobjuk az árát innentől fogva pedig nem kérdés, hogy kié lenne.
De ha lesz tényleg egy klub lehetőség a kedves es nagyszerű felajánlás alapjan, akkor így okafogyottá válik a dolog.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3632
Mert lebeszéltél
Csak a Marantz! :-D
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 877
De hisz oda van irva, hogy ez csak monitor sugarzo ami allvanyon van nehogy eltorpuljon a hatalmas szobaban.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Tottyi!
Ha jól értem, 25 mm2- es szobánál is kisebb területen hallgatsz egy pár ATC SCM 150 ASL PRO monitort?
Azoknak 75 kg darabja, 15 collos mélynyomóval…
Most már értem, miért nem hallasz elég mélyhangot egy Focal Utopia fejhallgatóban!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
High End Show 2005ben volt utoljára. Jó a hifi show is, de abban sose láttam, érsztem a hes utódját. Az Expoban érzem és ezt sokan mások is megerősítették.
A két rendezvény valszeg még ellesz pár évig párhuzamosan,lehet évtizedekig... nem érdekes, de hes <> hifishow
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Már ki van plakátolva óriás plakátokon a Hifi Show, november közepén lesz. Nem szűnt meg úgy tűnik.
Ez a megoldás. Írtam alexnek, de nem válaszolt, így akkor csak vázolom, ha lenne is egy ilyen szoba, mi alapján lenne eldöntve, hogy az avx néhány tagja kapja, vagy esetleg a long blog olvasói? Vagy melyik hifis közösség legyen kedvezményezett? Attól, hogy azt gondoljátok, csak az a 15, max 20 avx-en aktív ember létezik az amatőr világban, szólok, nem. Mellesleg egy expo nem erről szól és unfer a befizetőkkel szemben. Akinek ilyen terve van, dobja össze a pénzt.kaef2 írta: ↑2025.10.12., vas. 20:17Nem rossz ötlet de talán nem lesz rá szükség.Alex_Aston írta: ↑2025.10.12., vas. 16:21Ha nem is emiatt, de én már filózok rajta, hogy jó lenne egy szobát kívenni kedvezményes áron (ha van ilyen), egy amolyan clubszoba gyanánt.
Ilyenre vajon van mód hogy látod a szervezőket?
Lehetne egy AVX társalgó, zenehallgatással, 2 napos fórumtalálkozó.
Semmi üzleti érdek, csakis csapatépítö jelleggel. Mindenki hozhatna akár saját cuccot is, ha úgy gondolja.
Én szivesen kiviszem a teljes láncomat, úgy sem foglal sok helyet, és ott lennék mind a két napon.
Elvakult hülye ötlet, vagy lenne benne ráció?
20-30e Ft-al bele is szállnék, persze nem tudom, mennyi egy 20nm körüli szoba ára, ilyen célra (majd írok nekik).
Ahogy ezt már több topikban itt is megirtam, dolgozom azon, többekkel együtt, hogy legyen egy stúdióval, süketszobával (igazi! nemcsak annak mondott) és többféle zenehallgató helységgel felszerelt komplexum, ahol akár rendszeresen lehetnének AVX klub események is és ami magánszemélyek számára is rendelkezésre állna akár tudományos igényességgel megszervezett (vak/A,B) tesztek lebonyolítására is. Sajnos némi csúszás van a szervezésben, de talán év végére megvalósulhat és hivatalosna be is jelenthetjük.
Egyébkén én céloztam ilyenre a szervezöknèl és mivel a standard szobaár volt a tarifa, innen bunkóság Öket kellemetlen helyzetbe hozni, alkudozni, főleg az, hogy utána a karakószörcsöki hifiklubb is kérhetne ilyen szolgáltatást és joggal.
Minden rendezvény maradjon a kaptafánál. De,ha valaki bizonyítani szeretne a házi motyójával, befizet, mint TJ.
Az Expo most végre képes lesz pótolni a High End Show bezárása okozta hiányt,ne akarjatok már egyböl cigánycirkuszt csinálni belöle. Kaptafa...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.10.12., vas. 21:28-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem rossz ötlet de talán nem lesz rá szükség.Alex_Aston írta: ↑2025.10.12., vas. 16:21Ha nem is emiatt, de én már filózok rajta, hogy jó lenne egy szobát kívenni kedvezményes áron (ha van ilyen), egy amolyan clubszoba gyanánt.
Semmi üzleti érdek, csakis csapatépítö jelleggel. Mindenki hozhatna akár saját cuccot is, ha úgy gondolja.
Én szivesen kiviszem a teljes láncomat, úgy sem foglal sok helyet, és ott lennék mind a két napon.
20-30e Ft-al bele is szállnék, persze nem tudom, mennyi egy 20nm körüli szoba ára, ilyen célra (majd írok nekik).
Ahogy ezt már több topikban itt is megirtam, dolgozom azon, többekkel együtt, hogy legyen egy stúdióval, süketszobával (igazi! nemcsak annak mondott) és többféle zenehallgató helységgel felszerelt komplexum, ahol akár rendszeresen lehetnének AVX klub események is és ami magánszemélyek számára is rendelkezésre állna akár tudományos igényességgel megszervezett (vak/A,B) tesztek lebonyolítására is. Sajnos némi csúszás van a szervezésben, de talán év végére megvalósulhat és hivatalosna be is jelenthetjük.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11073
- Kapcsolat:
Valóban félrecsúszhatott, mert nem szándékoztam kenegetni, de elismertem, hogy általában nem sikerül kifogástalan hangzást elérni. Meg kifejtettem, ha valaki kizárólag elfogadhatatlan hangokkal találkozik egy ilyen rendezvényen, ott nem csak a rendezvényt érdemes vizsgálni.
Az AC/DC-t óhajtó látogatónak pont annyi joga van ott lenni, mint pl. neked. Én még be is szoktam lelkesedni, ha valaki a fősodortól (tetszőleges jazz trio, Hans Zimmer, Yello, D. Krall, stb.) eltérő muzsikát kér, bár AC/DC-t magamtól is teszek a listára, mert szerintem igen tanulságos tesztanyag.
Abból az 1-1 "hangi ízlésből" mindenki visz magával egyet, így lesz belőle sok ezer, amiknek megfelelni megoldhatatlan feladat, bármennyire és bármihez is ért az önjelölt áldozat.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7733
Ez Tőled rendkívül hiteles.cables írta: ↑2025.10.12., vas. 19:39A Show és újabban az EXPO beszámoló topikok nagyon tanulságosak. Nem olyan szempontból, hogy hol, melyik szobában jó a hang, hanem azért, mert megmutatják mennyire eltérő a gondolkodásunk és a toleranciánk. Nekem elképesztő az, hogy mennyire nem érzik egyesek azt, hogy másnak joga van az övéktől eltérő véleményt megfogalmazni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
A Show és újabban az EXPO beszámoló topikok nagyon tanulságosak. Nem olyan szempontból, hogy hol, melyik szobában jó a hang, hanem azért, mert megmutatják mennyire eltérő a gondolkodásunk és a toleranciánk. Nekem elképesztő az, hogy mennyire nem érzik egyesek azt, hogy másnak joga van az övéktől eltérő véleményt megfogalmazni.
Mi a közönség vagyunk. Jegyet megvettük, beültünk, hallgattunk. Nem állítunk ki, nincs üzlet, nincs szórólap, nincs szisztéma, amit kitaláltunk, nincs exhibicionizmus. Van egy db. fajta hangi ízlés a tarsolyban, és egy db. fajta zenei ízlés. Csak 1-1. A többi csak mérsékelten érdekel, ez nyilvánvaló, nem? Amúgy, panaszkodjunk, hogy hány 100km, vezetés, meg a dugó, az M0, parkolás, műanyagpohár a büfében, stb.?
Miért is kellene érteni nekünk egy idegen szoba behangosításához? Általában más a szakmánk, ehhez nem értünk, nekem pl. biztosan nem menne. Az otthoni is sok év csiszolása után kezdett el valahogy szólni. Ja, és a koncert-élvező sem tud pl. hegedülni. De attól még tudja, hogy mi zajlik a színpadon.
Nálam, ha valaki bejönne abba a bizonyos szobába, és AC/DC-t kér, kiküldeném még az épületből is...
Szóval, ez legyen inkább a ti szakmátok, a ti dolgotok. Nem az első alkalom, ugye?
Ha értetek hozzá, szerintem értetek hozzá, akkor a problémák meg lesznek / lettek oldva, és akkor kár a körülményekre kenni bármit is.
Valami félrecsúszott.Luxor Audio írta: ↑2025.10.12., vas. 18:21..
Érdekes felvetés és tanulságosnak ígérkező esetekkel kecsegtet, hogy kapjanak lehetőséget az önbizalomtól duzzadó amatőr (tessék jól érteni a jelzőt!) hobbitársak és mutassák meg, hogyan kell egy szobát tökéletesen behangosítani, a lejátszó rendszert megfontoltan összeállítani, eredményesen telepíteni és érdekesen bemutatni. Talán arra is jó példákat láthatnánk, miként lehet az egymásnak ellentétes, néha egészen furcsa elvárásoknak megfelelni és a méltatlan kritikákat méltósággal viselni, hogy legalább annyi (élet)kedve maradjon az embernek, hogy a következő rendezvényen is kiállítson.
Mi a közönség vagyunk. Jegyet megvettük, beültünk, hallgattunk. Nem állítunk ki, nincs üzlet, nincs szórólap, nincs szisztéma, amit kitaláltunk, nincs exhibicionizmus. Van egy db. fajta hangi ízlés a tarsolyban, és egy db. fajta zenei ízlés. Csak 1-1. A többi csak mérsékelten érdekel, ez nyilvánvaló, nem? Amúgy, panaszkodjunk, hogy hány 100km, vezetés, meg a dugó, az M0, parkolás, műanyagpohár a büfében, stb.?
Miért is kellene érteni nekünk egy idegen szoba behangosításához? Általában más a szakmánk, ehhez nem értünk, nekem pl. biztosan nem menne. Az otthoni is sok év csiszolása után kezdett el valahogy szólni. Ja, és a koncert-élvező sem tud pl. hegedülni. De attól még tudja, hogy mi zajlik a színpadon.
Nálam, ha valaki bejönne abba a bizonyos szobába, és AC/DC-t kér, kiküldeném még az épületből is...
Szóval, ez legyen inkább a ti szakmátok, a ti dolgotok. Nem az első alkalom, ugye?
Ha értetek hozzá, szerintem értetek hozzá, akkor a problémák meg lesznek / lettek oldva, és akkor kár a körülményekre kenni bármit is.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11073
- Kapcsolat:
Nagyjából másfélezer zenehallgatásra és filmnézésre használt szobában jártam eddig és bár láttam cifra dolgokat, nem találkoztam egyetlen olyan helyzettel sem, ahol valaki egy szinte teljesen bútorozatlan, nagyjából kocka formájú szobában próbál élvezni számára ismeretlen és érdektelen muzsikákat kényelmetlen széken és hangerőn, miközben a zajos folyosóra nyíló ajtón át 10 másodpercenként cserélődnek az emberek, pittyegnek a telefonok, többen diskurálnak a hátsó sorban, a papírvékony falak túloldalán a szomszédos szobákban pedig rockkoncert és technobuli zajlik párhuzamosan.
Ezen a konkrét rendezvényen sem kiállítóként, sem közönségként nem voltam jelen, de számos ilyen program megszenvedése után állítom, mindent megpróbálnak a kiállítók, hogy legalább vállalhatóan szólaljon meg a portéka. Ennek ellenére jellemzően nem szokott sikerülni, aminek okait már sokan sokszor felsorolták, pl. hogy a rendszertelepítéshez nem feltétlenül ért egy kereskedő, de a gyártó sem, tehát nem a készülékek hibája, mégis ezeket szokás leszólni.
Aki egy ilyen kiállításon a JÓ HANG-ot keresi, arra nagyjából úgy tekintek, mint a pankráció meccsek rajongóira: egy másik planéta lakói. Ha valaki mégis annyira elvetemült és mindenképpen véleményezni szándékozik a több tucatnyi, gyorsan egymás után következő, pár perces impulzust anélkül, hogy nem az előző szobához, vagy az éveken át megszokott otthoni cuccához viszonyít, aztán leírja, hogy ez JÓ, ez meg NEM JÓ, az maximum neki lesz lényeges információ.
Ha lesz is valahol Luxor Audio szoba (amire van esély), ott biztosan nem ezt a pár perces véleménynyilvánítást fogom szorgalmazni. Soha nem elégedtem meg a JÓ/ROSSZ bélyeggel és csak azok véleményét veszem komolyan, akik néhány mondatban meg is tudják indokolni azt, mert az onnan kezdve már nem ítélkezés, hanem számomra is hasznos vélemény. Némelyik kiállított termék mögött eszeveszett mennyiségű munka van (legalábbis gyártói oldalon), a rendezvényen színvonalas módon megjelenni alsó hangon is milliós költség, pláne ha nem elégszünk meg a legkisebb szobával és ha ezek után egy betérő hobbitárs (?) néhány - számára ismeretlen - zenei taktus meghallgatása után csak legyintve kifordul, ez minimum unfair viselkedés. Ha pedig hősünk sok-sok rendszer rapid meghallgatása után úgy érzi, csupa vállalhatatlan produkcióval találkozott, ott én nem a kiállított készülékekben, hanem az elvárások között keresném a megfejtést.
Fotókiállítások jutnak eszembe, amiken mostanában gyakrabban fordulok elő, mint bármilyen HiFi rendezvényen és ahol bár szintén emberek vesznek részt, valami furcsa okból fakadóan soha semmilyen leszólást nem lehet hallani. A legdurvább kritika, amit kiállítóként kaphatsz, ha a képed előtt csendben elsétálnak, de még ilyenkor is kaphatsz legalább egy bátorító mosolyt.
Érdekes felvetés és tanulságosnak ígérkező esetekkel kecsegtet, hogy kapjanak lehetőséget az önbizalomtól duzzadó amatőr (tessék jól érteni a jelzőt!) hobbitársak és mutassák meg, hogyan kell egy szobát tökéletesen behangosítani, a lejátszó rendszert megfontoltan összeállítani, eredményesen telepíteni és érdekesen bemutatni. Talán arra is jó példákat láthatnánk, miként lehet az egymásnak ellentétes, néha egészen furcsa elvárásoknak megfelelni és a méltatlan kritikákat méltósággal viselni, hogy legalább annyi (élet)kedve maradjon az embernek, hogy a következő rendezvényen is kiállítson.
[/quote]
És nem is szól jobban szerintem otthon se sokunknál.
[/quote]
Talán csak chordnál és Rudi bácsinál....
[/quote]
Talán csak chordnál és Rudi bácsinál....
"Lehetne egy AVX társalgó"
Idén nem volt AVX pult?
Idén nem volt AVX pult?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3632
Ha nem is emiatt, de én már filózok rajta, hogy jó lenne egy szobát kívenni kedvezményes áron (ha van ilyen), egy amolyan clubszoba gyanánt.
Csak a Marantz! :-D
-
hericstamas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 49
Átalakított Opera minik. A magas volt bennünk valami komolyabb darab, a mély-közép eredeti volt.
Wiim ultra vagy Nad 5120 > Plinius Inspire 880 > Scansonic HD M20
Dedikált ösvény végén a Plinius tisztán,
Einstein tápszűrő és optikai mediakonverteres utp a Wiimben
Dedikált ösvény végén a Plinius tisztán,
Einstein tápszűrő és optikai mediakonverteres utp a Wiimben
- tunerman
- V.I.P.

A 2023-as Hifi Kiállítás előtt próbáltam Rezsőt meggyőzni, hogy valamelyik közepes méretű szobát nyissa meg hazai DIY termékek ingyenes bemutatása előtt. Valószínűleg megérte volna, mivel jó eséllyel többen jöttek volna el csak emiatt is, de nem sikerült rávenni sajnos.
A 2012-es HiFi Show-n volt DIY szoba, négyen voltunk benne kiállítók - félóránként volt váltás.
TJ.
- Csatolmányok
-
- P1090903.JPG (93.74 KiB) Megtekintve 1271 alkalommal
-
- P1090914.JPG (106.92 KiB) Megtekintve 1271 alkalommal
- tottyi
- Hazajáró lélek

Itthon nekem kevesebb negyzetmeter van es szerintem eleg jol szol a cucc. Nagyon nehez elhinni, hogy annyira rosszul szolnanak azok a rendszerek amiket felraktak kepeket. Jovore megprobalok eljutni a rendezvenyre. Van par magyarorszagi DIY amiket szivesen meghallgatnek.kaef2 írta: ↑2025.10.12., vas. 15:23A tavaly Audio Expo -s szobánk nettó területe kb 25-26 négyzetméter lehetett, hivatalosan 30 felett volt, de ennek egy része előtér volt.tottyi írta: ↑2025.10.12., vas. 15:06Ez jo, azert fizetnel egy szobat, hogy az illeto azt hallja, hogy "ez a rendszer meg, hogy szolt?!".kaef2 írta: ↑2025.10.12., vas. 14:30
Neked válaszolok, de nem személy szerint Neked, hanem általában azoknak, akik elégedetlenek.
Mivel idén nem állítottam ki (csak Kishonti István könyvét voltam kint promotálni egy kicsit) nem akartam hozzászólni a topikhoz, De végül is csak nem tudtam megállni, mivel:
az otthoni körülmények általában sokkal jobbak.
Mivel nem ül egyszerre egy-két tucat ember bent, akik között általában mindig akad egy-kettő, akinek beszélgetni támad a mellette ülővel kedve, vagy nem hallatszik át a szomszéd zenélgetése, nem hangos a klíma és még legalább egy tucatnyi okot tudnék sorolni kb 30-40 kiállítással a hátam mögött kiállítóként, hogy miért is nehéz műfaj a kiállítás, ahol jó, ha van pár perce a kiállítónak, hogy megpróbáljon valami emlékezeteset mutatni pár ezer betévedőnek.
A legfontosabb talán az, hogy otthon nem hajt a tatár, van idő mindennek megtalálni a helyét, optimális hangerejét, elhelyezését és kombinációját és persze csakis kedvemre való zenéket kell játszani.
Tavaly az Audio Expon felajánlottam valakinek, aki a kiállítás megnyitását követő harmadik órában már elég bátor volt ahhoz, hogy az összes kiállító összes rendszerét leszarozza, hogy vasárnap megkapja a zárás előtti utolsó 3-4 óráját a szobánkban, hozza be a saját cuccát és mutassa meg, hogy hogyan kell ezt jól csinálni.
Nem élt a felajánlással.
Lehet jövőre befizetek egy szobára, csak azért, hogy azok, akik szinte soha nem hallanak jó hangot egy kiállításon, lehetőséget kapjanak arra, hogy megmutassák, miképpen kell jól csinálni.
Szívesen tanulok bárkitől.Egyebkent mennyi negyzetmeteresek ezek a szobak?
A 2023-as Hifi Kiállítás előtt próbáltam Rezsőt meggyőzni, hogy valamelyik közepes méretű szobát nyissa meg hazai DIY termékek ingyenes bemutatása előtt. Valószínűleg megérte volna, mivel jó eséllyel többen jöttek volna el csak emiatt is, de nem sikerült rávenni sajnos.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
A tavaly Audio Expo -s szobánk nettó területe kb 25-26 négyzetméter lehetett, hivatalosan 30 felett volt, de ennek egy része előtér volt.tottyi írta: ↑2025.10.12., vas. 15:06Ez jo, azert fizetnel egy szobat, hogy az illeto azt hallja, hogy "ez a rendszer meg, hogy szolt?!".kaef2 írta: ↑2025.10.12., vas. 14:30Neked válaszolok, de nem személy szerint Neked, hanem általában azoknak, akik elégedetlenek.merida írta: ↑2025.10.12., vas. 13:57Nem gondolom, hogy sértő lehet bármelyik kiállító számára, ha a kiállított eszközeinek hangja nem tetszik, ott adott időben és helyen!
Én se vittem volna haza, egyik hallott összeállítást sem, anyagi okokból. Az előttem szólók sem így gondolták, hogy ingyen sem kéne.
Az, meg hogy azért tiszteljem, isten ne adja, szeressem, amit hallok (ártól függetlenül) mert időt és energiát, sok pénzt nem kímélve kiállít egy általa jónak tartott rendszert? Ugyan már!
És, senki ne jöjjön azzal, hogy de a körülmények nem voltak megfelelőek, "kicsi volt a szoba , vagy nagy, sokan voltak benn, kevesen.
Otthoni körülményeink sem sokkal jobbak, sokunknál.
Mivel idén nem állítottam ki (csak Kishonti István könyvét voltam kint promotálni egy kicsit) nem akartam hozzászólni a topikhoz, De végül is csak nem tudtam megállni, mivel:
Mivel nem ül egyszerre egy-két tucat ember bent, akik között általában mindig akad egy-kettő, akinek beszélgetni támad a mellette ülővel kedve, vagy nem hallatszik át a szomszéd zenélgetése, nem hangos a klíma és még legalább egy tucatnyi okot tudnék sorolni kb 30-40 kiállítással a hátam mögött kiállítóként, hogy miért is nehéz műfaj a kiállítás, ahol jó, ha van pár perce a kiállítónak, hogy megpróbáljon valami emlékezeteset mutatni pár ezer betévedőnek.
A legfontosabb talán az, hogy otthon nem hajt a tatár, van idő mindennek megtalálni a helyét, optimális hangerejét, elhelyezését és kombinációját és persze csakis kedvemre való zenéket kell játszani.
Tavaly az Audio Expon felajánlottam valakinek, aki a kiállítás megnyitását követő harmadik órában már elég bátor volt ahhoz, hogy az összes kiállító összes rendszerét leszarozza, hogy vasárnap megkapja a zárás előtti utolsó 3-4 óráját a szobánkban, hozza be a saját cuccát és mutassa meg, hogy hogyan kell ezt jól csinálni.
Nem élt a felajánlással.
Lehet jövőre befizetek egy szobára, csak azért, hogy azok, akik szinte soha nem hallanak jó hangot egy kiállításon, lehetőséget kapjanak arra, hogy megmutassák, miképpen kell jól csinálni.
Szívesen tanulok bárkitől.Egyebkent mennyi negyzetmeteresek ezek a szobak?
- tottyi
- Hazajáró lélek

Ez jo, azert fizetnel egy szobat, hogy az illeto azt hallja, hogy "ez a rendszer meg, hogy szolt?!".kaef2 írta: ↑2025.10.12., vas. 14:30Neked válaszolok, de nem személy szerint Neked, hanem általában azoknak, akik elégedetlenek.merida írta: ↑2025.10.12., vas. 13:57Nem gondolom, hogy sértő lehet bármelyik kiállító számára, ha a kiállított eszközeinek hangja nem tetszik, ott adott időben és helyen!
Én se vittem volna haza, egyik hallott összeállítást sem, anyagi okokból. Az előttem szólók sem így gondolták, hogy ingyen sem kéne.
Az, meg hogy azért tiszteljem, isten ne adja, szeressem, amit hallok (ártól függetlenül) mert időt és energiát, sok pénzt nem kímélve kiállít egy általa jónak tartott rendszert? Ugyan már!
És, senki ne jöjjön azzal, hogy de a körülmények nem voltak megfelelőek, "kicsi volt a szoba , vagy nagy, sokan voltak benn, kevesen.
Otthoni körülményeink sem sokkal jobbak, sokunknál.
Nem élt a felajánlással.
Szívesen tanulok bárkitől.