Neked válaszolok, de nem személy szerint Neked, hanem általában azoknak, akik elégedetlenek.merida írta: ↑2025.10.12., vas. 13:57Nem gondolom, hogy sértő lehet bármelyik kiállító számára, ha a kiállított eszközeinek hangja nem tetszik, ott adott időben és helyen!
Én se vittem volna haza, egyik hallott összeállítást sem, anyagi okokból. Az előttem szólók sem így gondolták, hogy ingyen sem kéne.
Az, meg hogy azért tiszteljem, isten ne adja, szeressem, amit hallok (ártól függetlenül) mert időt és energiát, sok pénzt nem kímélve kiállít egy általa jónak tartott rendszert? Ugyan már!
És, senki ne jöjjön azzal, hogy de a körülmények nem voltak megfelelőek, "kicsi volt a szoba , vagy nagy, sokan voltak benn, kevesen.
Otthoni körülményeink sem sokkal jobbak, sokunknál.
Mivel idén nem állítottam ki (csak Kishonti István könyvét voltam kint promotálni egy kicsit) nem akartam hozzászólni a topikhoz, De végül is csak nem tudtam megállni, mivel:
az otthoni körülmények általában sokkal jobbak.
Mivel nem ül egyszerre egy-két tucat ember bent, akik között általában mindig akad egy-kettő, akinek beszélgetni támad a mellette ülővel kedve, vagy nem hallatszik át a szomszéd zenélgetése, nem hangos a klíma és még legalább egy tucatnyi okot tudnék sorolni kb 30-40 kiállítással a hátam mögött kiállítóként, hogy miért is nehéz műfaj a kiállítás, ahol jó, ha van pár perce a kiállítónak, hogy megpróbáljon valami emlékezeteset mutatni pár ezer betévedőnek.
A legfontosabb talán az, hogy otthon nem hajt a tatár, van idő mindennek megtalálni a helyét, optimális hangerejét, elhelyezését és kombinációját és persze csakis kedvemre való zenéket kell játszani.
Tavaly az Audio Expon felajánlottam valakinek, aki a kiállítás megnyitását követő harmadik órában már elég bátor volt ahhoz, hogy az összes kiállító összes rendszerét leszarozza, hogy vasárnap megkapja a zárás előtti utolsó 3-4 óráját a szobánkban, hozza be a saját cuccát és mutassa meg, hogy hogyan kell ezt jól csinálni.
Nem élt a felajánlással.
Lehet jövőre befizetek egy szobára, csak azért, hogy azok, akik szinte soha nem hallanak jó hangot egy kiállításon, lehetőséget kapjanak arra, hogy megmutassák, miképpen kell jól csinálni.
Szívesen tanulok bárkitől.