Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Re: Mélysugárzók
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy jamo j110 subom. Elkezdett torz hangot kiadni, olyan, mint ha berezonálna a hangszóró.
Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm. Laci
Segítséget szeretnék kérni. Van egy jamo j110 subom. Elkezdett torz hangot kiadni, olyan, mint ha berezonálna a hangszóró.
Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm. Laci
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
SVS SB2000pro nem fogad hangfal kimenetet, csak alacsony szintű IC-t. Azt viszont R és L-t is. tehát sztereo mindkét csatornáját. Ha kell tovább vinni erősítőre, arra is alkalmas. A HM erősítő szub kimenetét a fehérrel jelölt helyre praktikus csatlakozni.Klang2 írta: ↑2024.02.10., szomb. 08:16Sziasztok, nem volt még mélysugárzóm, emiatt kérdezném tőletek, hogy annak bekötését tekintve milyen lehetőségek vannak? Az integrált erősítőn van előfok kimenet, erre pl. rá lehet kötni a mélysugárzót a hangsugárzó csatlakozással párhuzamosan? Vagy milyen csatlakozási lehetőséget tartotok jónak? Köszönöm!
Sziasztok, nem volt még mélysugárzóm, emiatt kérdezném tőletek, hogy annak bekötését tekintve milyen lehetőségek vannak? Az integrált erősítőn van előfok kimenet, erre pl. rá lehet kötni a mélysugárzót a hangsugárzó csatlakozással párhuzamosan? Vagy milyen csatlakozási lehetőséget tartotok jónak? Köszönöm!
Egy korábbi cikk fordításom a mélyládák és a szobakausztika kapcsolatáról, talán hasznos lesz valakinek:
https://www.bartimexaudio.hu/blog/17-tu ... koszobaban

https://www.bartimexaudio.hu/blog/17-tu ... koszobaban

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sziasztok!
Proson Rumble r10-ről valakinek tapasztalata?
Sztereo zenéhez lenne
Excite x12 dyno mellé szeretném,szoba 24m2
Köszi
Proson Rumble r10-ről valakinek tapasztalata?
Sztereo zenéhez lenne
Excite x12 dyno mellé szeretném,szoba 24m2
Köszi
-
Plebi
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok,
Tudtok a kérdésben segíteni?
Tudtok a kérdésben segíteni?
Plebi írta: ↑2023.12.30., szomb. 00:14Sziasztok.
Mourdaunt Short MS909-nek most mi lehet a valós értéke? Mennyit adnátok ti érte? Lenne egy eladó, szombaton veszek 5.0 rendszert, ahhoz lenne, de arat meg nem tudok, az nem volt hirdetve. Neten 60-tól 300 ig minden van. Még 2006-os új árat találtam, akkor 200 körül volt.
Érdemes lehet 2023-ban Dalí OBERON 7 szettet ezzel megtámogatni?
Köszi.
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
- Kapcsolat:
így már jobban értelmezhető, NEKED nem kell:)
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/
Tisztában vagyok vele,hogy miért ajánlják sokan a sub-ot a zenéhez,de az én lakásom és szoba akusztikám (semmi diffúzor,semmi basszuscsapda,csak szőnyeg és függöny) zenénél pont jó basszust tól az RP160-ból.
Max dnb-nél szoktam benyomni a subot,de ott se mindig.
Max dnb-nél szoktam benyomni a subot,de ott se mindig.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Persze mert nem azért kell, hogy több legyen, hanem azért, hogy jobb legyen az a basszus.edzoba írta: ↑2024.01.01., hétf. 21:36nemnem:)neuroflex írta: ↑2023.12.25., hétf. 16:51Zenéhez nem kell a sub. Film meg sub nélkül,csak 7.0-ban nem túl jó.rTom írta: ↑2023.12.25., hétf. 11:23
Szerintem a szomszédok jobban tolerálják a szubot ha zenét is hallják hozzá, egy még elfogadható hangerőn. (Néha azért megjáratom.)
A házimozi morgását, zörejeit, puffanást, robbanás meg nem. Én pl. filmet ezért szub nélkül nézek, cserébe még sosem volt gondom ha zenélek.![]()
REL_Hoerraum_1.jpeg
https://stereo-magazine.com/review/rel- ... ray-review
Egyszerűen a szub tartományt máshol kell gerjeszteni egy szobában mint ahol a monitornak jó.
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 185
- Kapcsolat:
nemnem:) https://stereo-magazine.com/review/rel- ... ray-reviewneuroflex írta: ↑2023.12.25., hétf. 16:51Zenéhez nem kell a sub. Film meg sub nélkül,csak 7.0-ban nem túl jó.rTom írta: ↑2023.12.25., hétf. 11:23
Szerintem a szomszédok jobban tolerálják a szubot ha zenét is hallják hozzá, egy még elfogadható hangerőn. (Néha azért megjáratom.)
A házimozi morgását, zörejeit, puffanást, robbanás meg nem. Én pl. filmet ezért szub nélkül nézek, cserébe még sosem volt gondom ha zenélek.![]()
"...I would say save your money, sit back, put some music on and enjoy." /BrimarBob/
-
Plebi

Sziasztok.
Mourdaunt Short MS909-nek most mi lehet a valós értéke? Mennyit adnátok ti érte? Lenne egy eladó, szombaton veszek 5.0 rendszert, ahhoz lenne, de arat meg nem tudok, az nem volt hirdetve. Neten 60-tól 300 ig minden van. Még 2006-os új árat találtam, akkor 200 körül volt.
Köszi.
Köszi.
Értem.
Bár nem most lesz az egészből valami majd,mert a karácsonyi ajándékom egy nem várt meglepi volt a kocsitól,de nagyon köszönöm a segítséget!
Bár nem most lesz az egészből valami majd,mert a karácsonyi ajándékom egy nem várt meglepi volt a kocsitól,de nagyon köszönöm a segítséget!
Jól érted.neuroflex írta: ↑2023.12.25., hétf. 16:49Tehát kb mindegy,ez a lényege. Jól értem?denesdr írta: ↑2023.12.25., hétf. 10:47Szvsz nem a hangszóró, dobozon való elhelyezkedésén fog múlni a dolog, mivel a tipikus mélyhangszóró pont az, ami nem sugározza (azaz valamelyik irányba nagyobb, másfelé meg kisebb hangnyomást keltve) a mélyhangokat, hanem inkább szórja, minden irányba szinte egyformán.
Zenéhez nem kell a sub. Film meg sub nélkül,csak 7.0-ban nem túl jó.rTom írta: ↑2023.12.25., hétf. 11:23
A házimozi morgását, zörejeit, puffanást, robbanás meg nem. Én pl. filmet ezért szub nélkül nézek, cserébe még sosem volt gondom ha zenélek.
Szvsz nem a hangszóró, dobozon való elhelyezkedésén fog múlni a dolog, mivel a tipikus mélyhangszóró pont az, ami nem sugározza (azaz valamelyik irányba nagyobb, másfelé meg kisebb hangnyomást keltve) a mélyhangokat, hanem inkább szórja, minden irányba szinte egyformán.
[/quote]
Tehát kb mindegy,ez a lényege. Jól értem?
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
Szerintem a szomszédok jobban tolerálják a szubot ha zenét is hallják hozzá, egy még elfogadható hangerőn. (Néha azért megjáratom.)neuroflex írta: ↑2023.12.25., hétf. 08:06Sziasztok
Biztos volt itt már kérdés nem 1x a topikban,de nem olvastam annyit vissza.
Lefele vagy előre sugárzós az,ami szarabb a szomszéd szempontjából?
Helyszín :
Bp,régi (60 év) környéki társasház,teglafallal,de a belső falak nem túl combosak és hát hangszigetelés,akkoriban nem volt divat.
A léghangok áthallatszódnak (hangosabb beszéd vagy nevetés),a test hangok,ha a gyerek nem bír magával vagy a felső szomszéd nem ismeri a "meg is lehet emelni a széket az arrébb rakáshoz" fogalmat.
Szóval egy lefele mennyire lenne gond az alattam lakónak vajon?
Évekig előre nézőm volt (1x hallottak belőle bámit is,de akkor mondjuk fel is tekertem),de az élet úgy hozta,hogy azok mentek. Most kellene másik,de lett két macsek és ebből kifolyólag merült fel a lefele (bár nem bántanak semmit),meg azért,mert tetszik,hogy ilyen bútor jellege van.
A házimozi morgását, zörejeit, puffanást, robbanás meg nem. Én pl. filmet ezért szub nélkül nézek, cserébe még sosem volt gondom ha zenélek.
Szvsz nem a hangszóró, dobozon való elhelyezkedésén fog múlni a dolog, mivel a tipikus mélyhangszóró pont az, ami nem sugározza (azaz valamelyik irányba nagyobb, másfelé meg kisebb hangnyomást keltve) a mélyhangokat, hanem inkább szórja, minden irányba szinte egyformán.
Sziasztok
Helyszín :
Bp,régi (60 év) környéki társasház,teglafallal,de a belső falak nem túl combosak és hát hangszigetelés,akkoriban nem volt divat.
A léghangok áthallatszódnak (hangosabb beszéd vagy nevetés),a test hangok,ha a gyerek nem bír magával vagy a felső szomszéd nem ismeri a "meg is lehet emelni a széket az arrébb rakáshoz" fogalmat.
Évekig előre nézőm volt (1x hallottak belőle bámit is,de akkor mondjuk fel is tekertem),de az élet úgy hozta,hogy azok mentek. Most kellene másik,de lett két macsek és ebből kifolyólag merült fel a lefele (bár nem bántanak semmit),meg azért,mert tetszik,hogy ilyen bútor jellege van.
Helyszín :
Üdv!
Szerintek a Dynavoice Thunder T12 subhoz M8 menetszáras tüske kell?
Ma vettem elvileg M6-ot, de az vékony bele. De az Extremeaudio-ban sem tudták, hogy M6-ost adtak-e, csak annak tippelték (bontott, használt tüskék). Tolómérő nekem sincs és a boltban sem volt.
Szerintek a Dynavoice Thunder T12 subhoz M8 menetszáras tüske kell?
Ma vettem elvileg M6-ot, de az vékony bele. De az Extremeaudio-ban sem tudták, hogy M6-ost adtak-e, csak annak tippelték (bontott, használt tüskék). Tolómérő nekem sincs és a boltban sem volt.
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
Sziasztok!
Bár a Rel nem javasolja az elcsatolást, azért kiváncsi lennék rá valaki használ-e esetleg valamilyen hangfaltüskét/alátétet?
Köszönöm!
Bár a Rel nem javasolja az elcsatolást, azért kiváncsi lennék rá valaki használ-e esetleg valamilyen hangfaltüskét/alátétet?
Köszönöm!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
Re: Magnat Cinema Ultra Sub 300-THX mélynyomó
Szia!
Igen, sajnos a neve miatt nagyon gyorsan tovább lapoz mindenki. Aki nem, azt meg az ára riasztja el. Nagyon sokat tett azért a Magnat, hogy így tekintsenek rá. Évekkel, évtizedekkel ezelőtt elmentek a low budget kategóriába. Így elég nehéz eladni egy THX szabványos subwoofert, közel félmillió forintért, 1000-1500 euróért. Ezzel nem a terméket akarom minősíteni, mert biztosan jó, benne van a mérnöki munka, az anyag, de, ahogy írták már neked, ez csak egy Magnat.
Igen, sajnos a neve miatt nagyon gyorsan tovább lapoz mindenki. Aki nem, azt meg az ára riasztja el. Nagyon sokat tett azért a Magnat, hogy így tekintsenek rá. Évekkel, évtizedekkel ezelőtt elmentek a low budget kategóriába. Így elég nehéz eladni egy THX szabványos subwoofert, közel félmillió forintért, 1000-1500 euróért. Ezzel nem a terméket akarom minősíteni, mert biztosan jó, benne van a mérnöki munka, az anyag, de, ahogy írták már neked, ez csak egy Magnat.
Az igazán mély hangok reprodukálásának nem szokványos megoldása, melynek határfrekvenciája 0 Hz, az 1 Hz-et pedig 120 dB hangerővel képes megszólaltatni.
https://longkft.hu/audioblog/eminent-technology-trw-17/
https://longkft.hu/audioblog/eminent-technology-trw-17/
- Csatolmányok
-
- eminent technology TRW-17_2.jpg (100.02 KiB) Megtekintve 4027 alkalommal
longkft.hu/audioblog/
-
Jodamester7

Természetesen megnéztük, kimértük, kapcsol!
William írta: ↑2023.02.18., szomb. 16:51Meg kellene nézni a kontakt spraytől függetlenül, hogy az auto sense mód kapcsolója valóban kapcsol-e.
Jodamester7 írta: ↑2023.02.16., csüt. 09:19Auto sense módban nem kapcsol ki
Input nélkül sem, kábel nélkül sem, az amp felől kikötött kábellel sem. (Egyelőre mezei stereo rca kábel van hozzá, de elvileg készül a stereo vastagabb kábel.) Stereo kábellel szeretném bekötni, nem az LFE-vel, mivel az outputokat is használni akarom, ezért vásároltam ezt.) Elvileg új, audiszalon bemutato darab volt.
A kondik jók, a kapcsolók jók. Kontaktsprayvel befujtva.
Hogy lehetne megoldani a problémát? Esetleg hol és ki tudná megjavítani?
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
Nagyjából kell tudnod, hogy mit szeretnél. Az ár már behatárolja a lehetőségeket.
Olvass minél több tesztet és menj el szaküzletekbe ahol vannak demo darabok.
A zárt szubokkal nem nyúlsz mellé és a legtöbb helyre elég egy 30 cm-es hangszóróval ellátott doboz is.
200e-400e között már van választék használtan is.
Olvass minél több tesztet és menj el szaküzletekbe ahol vannak demo darabok.
A zárt szubokkal nem nyúlsz mellé és a legtöbb helyre elég egy 30 cm-es hangszóróval ellátott doboz is.
200e-400e között már van választék használtan is.
NAD T778