Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi, Leva. Nekem is soknak tűnik, ha egy subot zenénél 60Hz fölé engedünk... Majd otthon próbálkozok még. Majd egy nagyobb szobába kerülhet a rendszerem. Gondolkodóba estem álló hangfal vásárlás ügyében. Ezt persze nem adom el, hátra kerülne... Még nem tudom.
Khm...én nem állót vennék, inkább másik állványosat!

Tudom, h "szereted" a B&W-t, talán ezért az elfogultság!? :kiraly:
Nem tudom még van-e olyan polc, ami mélyebbre lemegy (biztos van), mint ez... Meg hát, ezt nem adnám el, hátra menne, oda nagyon pöpec (pöröj ) lenne. És ez még mindig olcsóbb, mint egy drága polc és ahhoz háttér, mint most egy álló és a mostani polc hátra.

Vendég

Mélysugárzók

Köszi, Leva. Nekem is soknak tűnik, ha egy subot zenénél 60Hz fölé engedünk... Majd otthon próbálkozok még. Majd egy nagyobb szobába kerülhet a rendszerem. Gondolkodóba estem álló hangfal vásárlás ügyében. Ezt persze nem adom el, hátra kerülne... Még nem tudom. :kiraly:
Khm...én nem állót vennék, inkább másik állványosat!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Az enyémmel állok a rendelkezésedre, Skipper nevében meg nem nyilatkozom! (ha jönne egy targoncát kéne szerezni :kiraly: )
Az enyémhez is kellene valami emelő szerkezet Csak a mélynyomó 17kg benne...

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Köszi, Leva. Nekem is soknak tűnik, ha egy subot zenénél 60Hz fölé engedünk... Majd otthon próbálkozok még. Majd egy nagyobb szobába kerülhet a rendszerem. Gondolkodóba estem álló hangfal vásárlás ügyében. Ezt persze nem adom el, hátra kerülne... Még nem tudom. :kiraly:

Vendég

Mélysugárzók

Az enyémmel állok a rendelkezésedre, Skipper nevében meg nem nyilatkozom! (ha jönne egy targoncát kéne szerezni )

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Kell majd rendeznünk egy szubtesztet valamikor Lassan készen lesz a saját építésű szubom és kíváncsi leszek a véleményekre...

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Szia Léva 
Szép lett... Ez is duplafalú? Úgy értem két 19-es vagy két 22-es lap van összefogva?
Mekkora a láda külső mérete? A famunkálatokról mesélj valamit, hogy készítette a "haverunk" :kiraly:
Milyen a hangja egyébként? Kíváncsi vagyok

Üdv!

Szeasz Peti!

19 mm-es lapokból van duplán, az előlap triplán, és süllyesztve van a hsz! Erre jött rá a furnér és a pác.
Belül merevítőzve van és gyapjúval tömtem meg! A legnehezebb mélyláda amit eddig fogtam/emeltem.

Még nem nagyon volt tesztelve (időhiány), csak amit hallottam belőle.
Nagyon mélyre megy (48 Hz a -3 dB-es pontja), nem búg, nem lassú és elég öblös hangja van. Az egyetlen negatívum, hogy nagyobb erősítőt érdemelne.

Vendég

Mélysugárzók

De mivan azokkal, akiknek van egy testes polcsugárzójuk és kicsit laposnak érzik a mélytartományt?
Ha van egy testes polcsugárzód elég szomorú ha kevés a mély!

Tudnátok tanácsokat, tippeket, zenéket mutatni, h sikerrel járjak és had élvezzem a zenét? Leva-nak volt "sub/sat" rendszere, talán ő JÓL ért hozzá és meg tud bombázni hasznos tanácsokkal. Persze a többiek se csöggedjenek. :kiraly:
Megnéztem a 602-esed adatlapját. Ha igaz lenne a frekimenete sosem akarnád bekapcsolni a subot! Az, hogy nekem volt/van sub/sat rendszerem, az nem egészen így van! Az egy teljesértékű álló doboz lenne, de szeparálva vannak egymástól a hsz-k.
Itt a megfelelő hangnyomáson és a vágási frekin van a hangsúly. (pont amivel nem boldogulsz ) A legnagyobb baj, hogy más anyagból van a mélyközeped és a mélysugárzód, ezért eltérő a hangjuk! Én a helyedben megpróbálnám a subon a 40 Hz-es vágási frekit, és játszanék a hangerőszabályzóval. (persze attól is függ mekkora meredekséggel vág az erősítő!)

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: topeti »

Kb. 35 kg erősítő nélkül!A felfényezés még hátra van...
Méretbeli különbség:

Szia Léva

Szép lett... Ez is duplafalú? Úgy értem két 19-es vagy két 22-es lap van összefogva?
Mekkora a láda külső mérete? A famunkálatokról mesélj valamit, hogy készítette a "haverunk" :kiraly:
Milyen a hangja egyébként? Kíváncsi vagyok

Üdv!
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Vendég

Mélysugárzók

Hogy lövitek be a sub-ot sztereó zenéhez (frontokhoz)? Jó, tudom... akkor már nem lesz sztereó. De mivan azokkal, akiknek van egy testes polcsugárzójuk és kicsit laposnak érzik a mélytartományt?

Próbálgattam... próbálgattam, tegnap egész délután és ma is már reggel óta, de valahogy nem sikerül dűlőre jutnom. Ha egy zenével fogjuk rá sikerül össze, össze lőni, beteszek egy másik lemezt és azzal már nem az igazi...?! :kiraly:

Úgy állítgattam a sub-ot és a front frekijét (ezt még csak késöbb -találgatva, kevés sikerrel-). H a sub le/fel kapcsolásával (magán a ládán) próbáltam annak hangerejét a frontokéhoz igazítani. Ha túl hangos volt a sub lehalkítottam kicsit (lekapcsolt állapotban, látatlanban 1-2 hangerőfröccsökkel), majd mikor lejjebb vettem a hangját, felkapcsoltam. Na már majdnem... Na és akkor ezt újra, míg jó nem lett. El kell, h mondjam eddig a 40-ből 17-20as hangerőn moziztam. De a zene olyan 10-12n volt helyes, h a sub nem kerekedett felül a frontokon (nem is tudom eddig h hallgattam zenét). Zene: madonna-american life (dögös basszus), diana krall-all or nothing at all (bőgősebb zenéi)

De a frekivel nem tudom mit kezdjek. Rájöttem már h teszek az adatlapokra (a WH2-knek 80Hz van leírva, hát most min. 100 vagy 120Hz-re kellett feltekerni, a kívánt, hiánytalan torzítmentes, főleg mozihang érdekében).
A 602-hez a 40hz-et túl kevésnek vélem... szól a lenti sáv, de mintha valahogy hiányozna még vmi. 60hz már alakul, nem is tudom eldönteni, de a 80hz pedig kicsit sok(?), szóval bizonytalan vagyok (minden ilyen beállításban). UI:LFE van bekötve tehát az AVR-en tudom csak állítani 40,60,80,100 (Hz).... lépésekkel (a ládán a frekivágó inaktív!)

Tudnátok tanácsokat, tippeket, zenéket mutatni, h sikerrel járjak és had élvezzem a zenét? Leva-nak volt "sub/sat" rendszere, talán ő JÓL ért hozzá és meg tud bombázni hasznos tanácsokkal. Persze a többiek se csöggedjenek.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

nem kell eldugni a sarokba...

Ez igaz. :kiraly:

De még mindíg tanácstalan vagyok.

Ha megveszed, elmúlik a tanácstalanságod

sajti

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Nem ezzel van a baj !Ott másképp szól, mint itthon. Vagy nem?
Félek nem futná ki magát.

Amit Skippernek építettünk sem futja ki magát, mégsem búg meg hasonlók!
A hifibarlangban sem nagyon 25 m2-nél a bemutatóhelyiség!

értem.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Mélysugárzók

Nem ezzel van a baj !Ott másképp szól, mint itthon. Vagy nem?

Amit Skippernek építettünk sem futja ki magát, mégsem búg meg hasonlók!
A hifibarlangban sem nagyon 25 m2-nél a bemutatóhelyiség!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Miért nem mész el meghallgatni? :kiraly:

Nem ezzel van a baj !
Ott másképp szól, mint itthon. Vagy nem?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Vendég

Mélysugárzók

Miért nem mész el meghallgatni? :kiraly:

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

nem kell eldugni a sarokba...

Ez igaz. :kiraly:

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Szerintem az is sokat számít,hogy milyen a berendezés a szobában.
Kimondottan moziszoba lesz.
5.5 x 3.6 m (belmagasság 2.9 m), hosszában berendezve.

Berendezés: TV- és Hifiállvány, 3-as és 2-es kanapé, dohányzó asztal, a hangfalak ( 6.1 ) és ideinlegesen a számítógép.

Szerintem nem lesz sok. Pláne, ha kimondottan házimozi szoba, mert akkor jól el tudod helyezni, és nem kell eldugni a sarokba...

sajti

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Szerintem az is sokat számít,hogy milyen a berendezés a szobában.
Kimondottan moziszoba lesz.
5.5 x 3.6 m (belmagasság 2.9 m), hosszában berendezve.

Berendezés: TV- és Hifiállvány, 3-as és 2-es kanapé, dohányzó asztal, a hangfalak ( 6.1 ) és ideinlegesen a számítógép.

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Flashman »

Szerintem az is sokat számít,hogy milyen a berendezés a szobában. Nálam egy 100W-os megy elég kis helyen de amíg nem raktam ki mindent addíg szinte nem is hallottam. Az biztos ,hogy ha nagyobb a teljesítmény az sosem baj.Csak jól legyen beállítva mert ha a bass túlságosan rátelepszik a hangra akkor elnyomhat egy csomó mást,megszünik az életszerűség.Szerintem ezért az is nagyon fontos,hogy illeszkedjen a rendszerbe és szép hangja legyen.
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Én is nézegetm a 909-est A mostani 907-et úgyis le akarják nyúlni rólam, úgyhogy szívesen vennék egy nagyobbat.Hallani még nem hallottam, de nagyon jó teszeteket olvastam róla

sajti

Sajti,Te mekkora helyen használod (használnád) ?

25m2-en használom a 907-est.

sajti

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Én is nézegetm a 909-est A mostani 907-et úgyis le akarják nyúlni rólam, úgyhogy szívesen vennék egy nagyobbat.Hallani még nem hallottam, de nagyon jó teszeteket olvastam róla

sajti

Sajti,Te mekkora helyen használod (használnád) ?

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hali, 
Erre pályázok: Mordaunt Short 909W Aktív Mélysugárzó, 140 pénz.

300 Wattos beépített erősítő | 300 mm-es hosszú löketű, alumínium CPC mélysugárzó | Frekvencia-átvitel: 30 Hz - 200 Hz | Folyamatos keresztváltó frekvencia-szint szabályozás: 50-200 Hz | Automatikus be- és kikapcsolás | Mágnesesen árnyékolt kivitel | Méretek: 420 x 420 x 420 mm | Tömeg: 28 kg

Szerintetek 20 m2-re nem sok ?

Vagy a kistesót vegyem a 907W-t ? Esetleg kettőt ? :kiraly:

Egy nagyon ütős subot szeretnék.

Várom a véleményeteket!

Üdv: Norbi

Én is nézegetm a 909-est A mostani 907-et úgyis le akarják nyúlni rólam, úgyhogy szívesen vennék egy nagyobbat.
Hallani még nem hallottam, de nagyon jó teszeteket olvastam róla

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Hali, 

Ez egy nagyon jó sub szerintem én már hallgattam!
Bitang erős és nagyon mélyre megy!
Elég necces a szobaméret!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Hali,

300 Wattos beépített erősítő | 300 mm-es hosszú löketű, alumínium CPC mélysugárzó | Frekvencia-átvitel: 30 Hz - 200 Hz | Folyamatos keresztváltó frekvencia-szint szabályozás: 50-200 Hz | Automatikus be- és kikapcsolás | Mágnesesen árnyékolt kivitel | Méretek: 420 x 420 x 420 mm | Tömeg: 28 kg

Szerintetek 20 m2-re nem sok ?

Vagy a kistesót vegyem a 907W-t ? Esetleg kettőt ? :kiraly:

Egy nagyon ütős subot szeretnék.

Várom a véleményeteket!

Üdv: Norbi

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”