Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Flashman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Flashman »

Szerintem az is sokat számít,hogy milyen a berendezés a szobában. Nálam egy 100W-os megy elég kis helyen de amíg nem raktam ki mindent addíg szinte nem is hallottam. Az biztos ,hogy ha nagyobb a teljesítmény az sosem baj.Csak jól legyen beállítva mert ha a bass túlságosan rátelepszik a hangra akkor elnyomhat egy csomó mást,megszünik az életszerűség.Szerintem ezért az is nagyon fontos,hogy illeszkedjen a rendszerbe és szép hangja legyen.
Erősítő: Yamaha RX-V640RDS, DVD: Pioneer DV- 656Ad, VHS: Panasonic NV-HD642, TV: 82cm16:9 Philips 32PW 6517, Hangfalak: Wharfedale 8.3 front,8c center,8.1 háttér,WH-2 hátsó center, PC-10 sub, Hangfalak bikábelezve Neotech KS-1034 M és KS-2125 M vezetékekkel. CD játékos tervben!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Én is nézegetm a 909-est A mostani 907-et úgyis le akarják nyúlni rólam, úgyhogy szívesen vennék egy nagyobbat.Hallani még nem hallottam, de nagyon jó teszeteket olvastam róla

sajti

Sajti,Te mekkora helyen használod (használnád) ?

25m2-en használom a 907-est.

sajti

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Én is nézegetm a 909-est A mostani 907-et úgyis le akarják nyúlni rólam, úgyhogy szívesen vennék egy nagyobbat.Hallani még nem hallottam, de nagyon jó teszeteket olvastam róla

sajti

Sajti,Te mekkora helyen használod (használnád) ?

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hali, 
Erre pályázok: Mordaunt Short 909W Aktív Mélysugárzó, 140 pénz.

300 Wattos beépített erősítő | 300 mm-es hosszú löketű, alumínium CPC mélysugárzó | Frekvencia-átvitel: 30 Hz - 200 Hz | Folyamatos keresztváltó frekvencia-szint szabályozás: 50-200 Hz | Automatikus be- és kikapcsolás | Mágnesesen árnyékolt kivitel | Méretek: 420 x 420 x 420 mm | Tömeg: 28 kg

Szerintetek 20 m2-re nem sok ?

Vagy a kistesót vegyem a 907W-t ? Esetleg kettőt ? :kiraly:

Egy nagyon ütős subot szeretnék.

Várom a véleményeteket!

Üdv: Norbi

Én is nézegetm a 909-est A mostani 907-et úgyis le akarják nyúlni rólam, úgyhogy szívesen vennék egy nagyobbat.
Hallani még nem hallottam, de nagyon jó teszeteket olvastam róla

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali, 

Ez egy nagyon jó sub szerintem én már hallgattam!
Bitang erős és nagyon mélyre megy!
Elég necces a szobaméret!

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Hali,

300 Wattos beépített erősítő | 300 mm-es hosszú löketű, alumínium CPC mélysugárzó | Frekvencia-átvitel: 30 Hz - 200 Hz | Folyamatos keresztváltó frekvencia-szint szabályozás: 50-200 Hz | Automatikus be- és kikapcsolás | Mágnesesen árnyékolt kivitel | Méretek: 420 x 420 x 420 mm | Tömeg: 28 kg

Szerintetek 20 m2-re nem sok ?

Vagy a kistesót vegyem a 907W-t ? Esetleg kettőt ? :kiraly:

Egy nagyon ütős subot szeretnék.

Várom a véleményeteket!

Üdv: Norbi

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

Mélysugárzók

Írgyá Titi a hangjáról is
Te szemét!
Még bejáratos nem sokat tudok írni!
Elég mélyre megy, erő van benne bőven!

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nos gyerekek megoldottam a dolgot.Otthon szétkaptam és sok vizsgálódás (méricsgélés) után meganáltam egy bemenetett ami nem volt földelve.
Tettem oda egy szép 10Mohmos ellenállás és brummogást megszünt.

Megjegyzem, egyszer vettem én is egy wharfedale subot, pont ez volt a baja.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Milyen jól néz ki...
Irigylem a tulajdonosát
Írgyá Titi a hangjáról is
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: blaki »

Gyönyörű darab az már biztos!
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Vendég

Mélysugárzók

Kb. 35 kg erősítő nélkül!
A felfényezés még hátra van...
Méretbeli különbség:

Vendég

Mélysugárzók

Remélem Skipper nem orrol meg rám:

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

Nos gyerekek megoldottam a dolgot.Otthon szétkaptam és sok vizsgálódás (méricsgélés) után meganáltam egy bemenetett ami nem volt földelve.

- hogy mitcsinaltal? a 10MHom-ossal?? azmar kozel szakadasnak felel meg
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Nos gyerekek megoldottam a dolgot.
Otthon szétkaptam és sok vizsgálódás (méricsgélés) után meganáltam egy bemenetett ami nem volt földelve.

Vendég

Mélysugárzók

RACPOWER !

Van egy ilyen brummogós - földhurkos topic valahol, ne haragudj, de nem keresem meg, mert fáradott vagyok...
Abban nagyon részletesen leírogattunk mindenfélét, azért röviden:

Dugj be mindent, ahogy brummog, aztán kezdd el egyenként kihuzogatni, és aztán ahol megszűnik a brumm, ottan a baj.
Persze az is kérdés, hogy a sub önmagában is brummog-e, azaz a bemenetére van- e dugva valami.
A többi okosság ezután jönne...ugyhogy próbálkozz

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Ki tud segíteni!?

Van nekem egy Xwave PSW 12 subom ami hajszálra megegyezik a Wharfedale PC 12-vel de ha földelt csatlakozóban dugom és jelet nem adok rá a kkor gerjed a membrán majd ki ugrik.
Ha földeletlen csatlakozóba dugom akkor nem gerjed de brumm van nem erőteljes de most már 1,5 év után kezdem unni.
2 év gari van rá.
Szervízbe vittem földelt csatlakozóba dugtuk, jel semmi a bemenetre és láss csodát semmi gerjedés vagy halk búgás potmétertől függetlenül.
Nos a szervizes is kiakadt mert azt mondta elhiszi nekem hogy gerjed otthon földelt csatlakozóba de akkor legalább lenne jel ráadva és akkor lehetne hurokproblémára gyanakodni de így...
Szóval azt mondta menjek végig az összes dugaljon otthon és megtettem de mindenhol gerjed.
Most arra gondolok hogy a szervízben van Fi-Relé és a föld meg a nulla teljesen külön van és ez a jó egy ideális földelt berendezésű rendszernek de otthon nullázásos a rendszer vagyis föld nulla egy potenciálon van.
Nos szerintetek mi a megoldás vagy a hálózatot hogyan tudom szűrni?
pl.: 1 mH-es 250V 6A tekercsel lehet ???
Szívesen várom az ötleteket.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Antennákat kihúztam, ugyanúgy búg. Illetve ha mindkettőt kihúzom akkor valamivel halkabban, inkább sistereg mint búg. 
A ménysugárzón kívül csak a projektor földelt, azt kihúztam, de semmi nem változott.

Azt hiszem inkább ki/be kapcsolgatom a subot mikor használom. Ez a baluntrafó nekem kínai, azt sem tudom hova kellene dugni.

Ha az antenna kihúzása után kevésbé búg, akkor jó úton haladsz A balunt antennaboltban lehet kapni. Van rajta két csatlakozó és a TV és az antenna kábel közé kell beiktatni. Elrontani sem lehet.
A sistergést (és a búgást) szabályozza a szub hangerőgombja? Mert ha igen, akkor sajna az erősítőd zajos, azt pedig nehéz lesz megoldani

sajti

Találtam végre olyan balunt ami úgy néz ahogy mondod. Eddig csak olyan furi kinézetűeket találtam.

A megmaradt sistergés valóban hangerőfüggő, de már 1 méterről nem hallom szóval az maradhat.

Köszi.

A megmaradt sistergést úgy tudod tovább csökkenteni, hogy a szubon lejjebb tekered a hangerőt, az erősítőn a szubcsatornát pedig feljebb állítod.

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Mennyit kóstál egy Balu-trafó?
Kérdetd meg Balukapitányt...

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Mennyit kóstál egy Balu-trafó?

Vendég

Mélysugárzók

Antennákat kihúztam, ugyanúgy búg. Illetve ha mindkettőt kihúzom akkor valamivel halkabban, inkább sistereg mint búg. 
A ménysugárzón kívül csak a projektor földelt, azt kihúztam, de semmi nem változott.

Azt hiszem inkább ki/be kapcsolgatom a subot mikor használom. Ez a baluntrafó nekem kínai, azt sem tudom hova kellene dugni.

Ha az antenna kihúzása után kevésbé búg, akkor jó úton haladsz A balunt antennaboltban lehet kapni. Van rajta két csatlakozó és a TV és az antenna kábel közé kell beiktatni. Elrontani sem lehet.
A sistergést (és a búgást) szabályozza a szub hangerőgombja? Mert ha igen, akkor sajna az erősítőd zajos, azt pedig nehéz lesz megoldani

sajti

Találtam végre olyan balunt ami úgy néz ahogy mondod. Eddig csak olyan furi kinézetűeket találtam.

A megmaradt sistergés valóban hangerőfüggő, de már 1 méterről nem hallom szóval az maradhat.

Köszi.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Bár tudja fene. Elmagyarázza nekem valaki hova dugjam azt a szart?

Vendég

Mélysugárzók

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Azt hiszem volt már róla szó korábban, de nem találtam meg. Mit csináljak a bugó subbal? Kikapcsolt erősítő mellett is búg. Csak akkor búg ha rá van kötve az erősítőre. Kiszedtem az interkonnekt földjét akkor még hangosabban búgott. A mélyláda földelve van az erősítő nincs.
Húzd ki az antennát minden olyan kütyüből, ami össze van kötve az erősítőddel! Ha akkor nem búg, akkor baluntrafó kell az antennához. Ha akkor is búg, akkor húzz ki minden földelt berendezést, ami az erősítőhöz van kötve.

Ha akkor is búg, akkor szervíz...

sajti

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”