Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Múltkor kinyírtam jóidőre ezt a topikot is a kérdésemmel, remélhetőleg most nem történik ilyesmi.

Erről mi a véleményetek?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0645122215

Burr-Brown PCM2707, PCM1793, OPA2134 chipek köré épített DAC, elvileg nagy baj nem lehet vele, az ára sem halálos.

sitQ
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: sitQ »

Köszi Tehát Akkor az árát maximálisan megszolgálná Azzal mennyivel lennék előrébb, ha a dac és az erősítő külön lenne? Mondjuk az erősítő egy 2021-es csippes, pl ez: http://viewitem.eim.ebay.hu/TOPPING_TP2 ... 28761/item

A dac, pedig pl. egy használt lupus, vagy carat, amiket itt is hirdetnek. Ez így milyen elképzelés? Jó úton járok? A jövőbeni fejlesztési lehetőségeket szem előtt tartva.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1055045

sitQ által kérdezett cucc semmivel sem rosszabb, és sokkal olcsóbb, mint a hirdetett holmi.
Ráadásul kicsit jobb Tripath csip van benne, mint a hirdetett készülékben, amely semmivel nem nagyobb teljesítményű, legfeljebb eszméletlen torzítás mellett.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Ennyiért megéri, a hangminősége pc-ről egész biztos jobb, mint egy jóval drágább kommersz hifiről, de:
A használható teljesítménye 8W 8 Ohmon és 14W 4Ohmon, ennél nagyobb teljesítményre csak rettenetes torzítás mellett képes. Ez akár elegendő is lehet, ha halkan hallgatunk/érzékeny hangdobozunk van/háttérzene szolgáltatásként funkcionál. A képek alapján tisztességesen van összerakva. csak mellesleg megjegyzem, a Tripath csipek gyártása befejeződött, ha egyszer meghibásodik, akkor ki lehet dobni a készüléket. De 10 évet ki kellene bírnia mindenképp...

sitQ
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Konkrétan ezt a tipust nem ismerem, de hallgattam itthon egy ehhez hasonlót, amit itt a fórumon is hirdetnek. Működik, egy alap cd hangját tudja , ha elég a teljesítménye, nem túl érzéketlen dobozt kötsz rá, jó lehet. Nálam dynóval a 20watt kevés volt, de nagyobb térben próbáltam. Ennyiért meg SZVSZ, mit kapnál?

Melyik hirdetésre gondolsz? Amit láttam egy lupus volt, meg egy ATC-s Carat.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Konkrétan ezt a tipust nem ismerem, de hallgattam itthon egy ehhez hasonlót, amit itt a fórumon is hirdetnek. Működik, egy alap cd hangját tudja , ha elég a teljesítménye, nem túl érzéketlen dobozt kötsz rá, jó lehet. Nálam dynóval a 20watt kevés volt, de nagyobb térben próbáltam. Ennyiért meg SZVSZ, mit kapnál?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

sitQ
Újonc fórumos
Újonc fórumos

DAC-olás

Köszöntök Mindenkit!

Első hozzászólásomként szeretném megkérdezni, hogy erről mi a véleményetek?
http://viewitem.eim.ebay.hu/NEW_TOPPING ... 65251/item

Találkozott már valaki ilyennel? Szeretnék összehozni egy low budget, de minőségi rendzert a szobámba amelynek ez, vagy valami hasonló lenne az alapja. A lejátszó a laptopom lenne. A tripath IC-kről pedig olvastam jókat is, meg nem olyan jókat is

A szoba nem nagy, egy 15 nm-es panel lakás szoba, körbe szomszédokkal

electro_static
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: electro_static »

Egy két fórumon ígérgettem, hogy teszek fel képet ha elkészült. Nos végre megszólalt egy pár hete a Buffalo II.
Ha valakinek van a Twisted Pear (vagy más) táppal és kimenő fokozattal épített, akkor szívesen meghallgatnám.

kisvizi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 3

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: kisvizi »

Letét ellenében van jelenleg lehetőség a Lupust meghallgatni saját rendszerben ?

Vélemény,hogy tetszett a dac

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"

Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Letét ellenében van jelenleg lehetőség a Lupust meghallgatni saját rendszerben ?

Természetesen.
Ma jön vissza a bemutatódarab.

Köszönöm, már a szervezés folyamatban.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áro

Természetesen.
Ma jön vissza a bemutatódarab.

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Kardig
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 39

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Kardig »

A Cambridge Dacmagic-et nem ismerem, soha nem hallgattam, Lupust viszont mind a régebbi (Lupus T), mind az újabb (Junior) verzióban meghallgattam. A kettő között érezhető a minőségi különbség, értelemszerűen a Junior javára. A Junior mindemellett számos igényt kielégít, de az én rendszeremben (PC/Notebook + HiFace v. Rotel RCD 970BX CD + Myryad Z140 + Dyno 2/8 + Hivox digitális összekötő + Excalibur féle hangfalkábel és IC) a Meridian 203-as egyértelműen jobban teljesített. Ahogy leírtam, minden téren nagyot alakít (hatalmas tér, dinamika, felbontás). Az ára még ma sem alacsony (ahogy láttam 60-70e forintért cserélt gazdát), de az említett "poros" hangzást én csak cáfolni tudom.

Természetesen ez szubjektív, de ha bárki is dönteni akar e kettő (vagy esetleg akárhány egyéb dac között) javaslom, hogy döntés előtt feltétlenül hallgassa meg a saját rendszerében őket.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

erről valami vélemény? -> ESI Dr. DAC prime br. 70k

No erre én is kíváncsi lennék. USB-n 24/96-ot visz. Ha jó a füles része, nyerő vétel lehet. Nagyon szép, képes lennék hallatlanban megvenni. O_o

nagyon szemezek vele
max kihasználom a 8napon belüli visszaküldést

esetleg ami "negatív" lehet hogy nincs hozzá asio, ill. a második linknél ahol szét van kapva a cucc ott a srác ír valami puffanásról /talán mikor ki-be kapcsolja/
meg az usb-s chip ilyen mintavételeket ismer 8/16/32/44.1/48/96 KHz (nincs 88.2 )

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áro

"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6554

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Miért volna baj?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Hangra valszeg fordított a sorrend 1.Meridian 2.Hivox-Cambridge (szerintem nagyjából partiban a kettő) bár ez is mint minden ízlés és rendszerfüggő.A felsorolt összes bemenet pedig csak a Dacmagic-en van meg egyszerre.

Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áron.

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No erre én is kíváncsi lennék. USB-n 24/96-ot visz. Ha jó a füles része, nyerő vétel lehet. Nagyon szép, képes lennék hallatlanban megvenni. O_o

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6554

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ezek közül mi lenne a sorrend?
Mi szól mellettük és mi egymáshoz képest hangilag?
(megoldásra vár, hogy az optikai kimenetű médialejátszót, a digit kimenetes beltéri egységet és a leendő CD játszómat, mint futóművet is rá tudjam kötni)
Cambridge Audio DacMagic
Hivox
Meridian DAC203

Hangra valszeg fordított a sorrend 1.Meridian 2.Hivox-Cambridge (szerintem nagyjából partiban a kettő) bár ez is mint minden ízlés és rendszerfüggő.A felsorolt összes bemenet pedig csak a Dacmagic-en van meg egyszerre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Szerintem is erősítő! Azt a pörgetőt tényleg nehéz lenne olcsóbb konverterekkel javítani, bár itt a hangsugárzó nem biztos, hogy megmutatná a CD-játszó képességeit.
Igen, "csak" erősítőm van. A Tannoy M2 nem tudja megmutatni vagy a Swans-ra gondoltál? Vagy egyik se mutatná meg?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Milyen DAC-ot ajánlanátok (használtat), aminek van optikai és digit bemenete? max.50eFt-ig
Ha hirdet valaki, szívesen venném az ajánlatot. Ha neten láttatok eladót, azt is.Köszi.

Szia!
Jól látok?Az aláírásodban egy Arcam Alpha9 szerepel mint lemezpörgető(hacsak nem néztem be valamit)-és ha jól tudom ez már a "híres" dCS által is alkalmazott ring dac-al van szerelve.Ez pedig magasra fogja tenni a lécet ha ezt akarod überelni külső dac-al.Persze biztos lesz és van a piacon ami javíthat a hangon ,de szvsz. nem lesz olcsó mulatság.Talán megér egy Próbát a Digitaru Ohdio által hirdetett Theta Pro Prime,de ez messze túl van árban általad megadott kereten.Sok sikert!PS.-ha az Arcam 9 az erősítő akkor természetesen a hozzászólásomat kéretik tárgytalannak tekinteni.

Szerintem is erősítő! Azt a pörgetőt tényleg nehéz lenne olcsóbb konverterekkel javítani, bár itt a hangsugárzó nem biztos, hogy megmutatná a CD-játszó képességeit.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Ezek közül mi lenne a sorrend?
Mi szól mellettük és mi egymáshoz képest hangilag?
(megoldásra vár, hogy az optikai kimenetű médialejátszót, a digit kimenetes beltéri egységet és a leendő CD játszómat, mint futóművet is rá tudjam kötni)
Cambridge Audio DacMagic
Hivox
Meridian DAC203

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

itt ki is van belezve: -> klikk

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Kardig
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 39

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Kardig »

Ha valaki jó hangú dac-ot keres próbálja ki a Meridian Digital Converter 203-ast. Nem mai darab, de nagyon ajánlom

Hosszúak a lecsengések, nagyon jó a felbontás és elképesztően nagy térrel muzsikál... vagyis konvertál

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”