Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Múltkor kinyírtam jóidőre ezt a topikot is a kérdésemmel, remélhetőleg most nem történik ilyesmi.
Erről mi a véleményetek?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0645122215
Burr-Brown PCM2707, PCM1793, OPA2134 chipek köré épített DAC, elvileg nagy baj nem lehet vele, az ára sem halálos.
DAC-olás
Köszi Tehát Akkor az árát maximálisan megszolgálná Azzal mennyivel lennék előrébb, ha a dac és az erősítő külön lenne? Mondjuk az erősítő egy 2021-es csippes, pl ez: http://viewitem.eim.ebay.hu/TOPPING_TP2 ... 28761/item
A dac, pedig pl. egy használt lupus, vagy carat, amiket itt is hirdetnek. Ez így milyen elképzelés? Jó úton járok? A jövőbeni fejlesztési lehetőségeket szem előtt tartva.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
DAC-olás
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... try1055045
sitQ által kérdezett cucc semmivel sem rosszabb, és sokkal olcsóbb, mint a hirdetett holmi.
Ráadásul kicsit jobb Tripath csip van benne, mint a hirdetett készülékben, amely semmivel nem nagyobb teljesítményű, legfeljebb eszméletlen torzítás mellett.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
DAC-olás
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Ennyiért megéri, a hangminősége pc-ről egész biztos jobb, mint egy jóval drágább kommersz hifiről, de:
A használható teljesítménye 8W 8 Ohmon és 14W 4Ohmon, ennél nagyobb teljesítményre csak rettenetes torzítás mellett képes. Ez akár elegendő is lehet, ha halkan hallgatunk/érzékeny hangdobozunk van/háttérzene szolgáltatásként funkcionál. A képek alapján tisztességesen van összerakva. csak mellesleg megjegyzem, a Tripath csipek gyártása befejeződött, ha egyszer meghibásodik, akkor ki lehet dobni a készüléket. De 10 évet ki kellene bírnia mindenképp...
DAC-olás
Konkrétan ezt a tipust nem ismerem, de hallgattam itthon egy ehhez hasonlót, amit itt a fórumon is hirdetnek. Működik, egy alap cd hangját tudja , ha elég a teljesítménye, nem túl érzéketlen dobozt kötsz rá, jó lehet. Nálam dynóval a 20watt kevés volt, de nagyobb térben próbáltam. Ennyiért meg SZVSZ, mit kapnál?
Melyik hirdetésre gondolsz? Amit láttam egy lupus volt, meg egy ATC-s Carat.
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
DAC-olás
Konkrétan ezt a tipust nem ismerem, de hallgattam itthon egy ehhez hasonlót, amit itt a fórumon is hirdetnek. Működik, egy alap cd hangját tudja , ha elég a teljesítménye, nem túl érzéketlen dobozt kötsz rá, jó lehet. Nálam dynóval a 20watt kevés volt, de nagyobb térben próbáltam. Ennyiért meg SZVSZ, mit kapnál?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
DAC-olás
Köszöntök Mindenkit!
Első hozzászólásomként szeretném megkérdezni, hogy erről mi a véleményetek?
http://viewitem.eim.ebay.hu/NEW_TOPPING ... 65251/item
Találkozott már valaki ilyennel? Szeretnék összehozni egy low budget, de minőségi rendzert a szobámba amelynek ez, vagy valami hasonló lenne az alapja. A lejátszó a laptopom lenne. A tripath IC-kről pedig olvastam jókat is, meg nem olyan jókat is
A szoba nem nagy, egy 15 nm-es panel lakás szoba, körbe szomszédokkal
- electro_static
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
DAC-olás
Egy két fórumon ígérgettem, hogy teszek fel képet ha elkészült. Nos végre megszólalt egy pár hete a Buffalo II.
Ha valakinek van a Twisted Pear (vagy más) táppal és kimenő fokozattal épített, akkor szívesen meghallgatnám.
DAC-olás
Letét ellenében van jelenleg lehetőség a Lupust meghallgatni saját rendszerben ?
Vélemény,hogy tetszett a dac
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
- d.janos
- Fórumlakó

- Értékelés: 202
DAC-olás
Letét ellenében van jelenleg lehetőség a Lupust meghallgatni saját rendszerben ?
Természetesen.
Ma jön vissza a bemutatódarab.
Köszönöm, már a szervezés folyamatban.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.

- Értékelés: 211
DAC-olás
Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áro
Természetesen.
Ma jön vissza a bemutatódarab.
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
DAC-olás
A Cambridge Dacmagic-et nem ismerem, soha nem hallgattam, Lupust viszont mind a régebbi (Lupus T), mind az újabb (Junior) verzióban meghallgattam. A kettő között érezhető a minőségi különbség, értelemszerűen a Junior javára. A Junior mindemellett számos igényt kielégít, de az én rendszeremben (PC/Notebook + HiFace v. Rotel RCD 970BX CD + Myryad Z140 + Dyno 2/8 + Hivox digitális összekötő + Excalibur féle hangfalkábel és IC) a Meridian 203-as egyértelműen jobban teljesített. Ahogy leírtam, minden téren nagyot alakít (hatalmas tér, dinamika, felbontás). Az ára még ma sem alacsony (ahogy láttam 60-70e forintért cserélt gazdát), de az említett "poros" hangzást én csak cáfolni tudom.
Természetesen ez szubjektív, de ha bárki is dönteni akar e kettő (vagy esetleg akárhány egyéb dac között) javaslom, hogy döntés előtt feltétlenül hallgassa meg a saját rendszerében őket.
DAC-olás
erről valami vélemény? -> ESI Dr. DAC prime br. 70k
No erre én is kíváncsi lennék. USB-n 24/96-ot visz. Ha jó a füles része, nyerő vétel lehet. Nagyon szép, képes lennék hallatlanban megvenni. O_o
nagyon szemezek vele
max kihasználom a 8napon belüli visszaküldést
esetleg ami "negatív" lehet hogy nincs hozzá asio, ill. a második linknél ahol szét van kapva a cucc ott a srác ír valami puffanásról /talán mikor ki-be kapcsolja/
meg az usb-s chip ilyen mintavételeket ismer 8/16/32/44.1/48/96 KHz (nincs 88.2 )
- d.janos
- Fórumlakó

DAC-olás
Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áro
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6555
DAC-olás
Miért volna baj?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- fülelek
- V.I.P.

DAC-olás
Hangra valszeg fordított a sorrend 1.Meridian 2.Hivox-Cambridge (szerintem nagyjából partiban a kettő) bár ez is mint minden ízlés és rendszerfüggő.A felsorolt összes bemenet pedig csak a Dacmagic-en van meg egyszerre.
Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áron.
-
Vendég
DAC-olás
No erre én is kíváncsi lennék. USB-n 24/96-ot visz. Ha jó a füles része, nyerő vétel lehet. Nagyon szép, képes lennék hallatlanban megvenni. O_o
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6555
DAC-olás
Ezek közül mi lenne a sorrend?
Mi szól mellettük és mi egymáshoz képest hangilag?
(megoldásra vár, hogy az optikai kimenetű médialejátszót, a digit kimenetes beltéri egységet és a leendő CD játszómat, mint futóművet is rá tudjam kötni)
Cambridge Audio DacMagic
Hivox
Meridian DAC203
Hangra valszeg fordított a sorrend 1.Meridian 2.Hivox-Cambridge (szerintem nagyjából partiban a kettő) bár ez is mint minden ízlés és rendszerfüggő.A felsorolt összes bemenet pedig csak a Dacmagic-en van meg egyszerre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- d.janos
- Fórumlakó

DAC-olás
Szerintem is erősítő! Azt a pörgetőt tényleg nehéz lenne olcsóbb konverterekkel javítani, bár itt a hangsugárzó nem biztos, hogy megmutatná a CD-játszó képességeit.
Igen, "csak" erősítőm van. A Tannoy M2 nem tudja megmutatni vagy a Swans-ra gondoltál? Vagy egyik se mutatná meg?
Milyen DAC-ot ajánlanátok (használtat), aminek van optikai és digit bemenete? max.50eFt-ig
Ha hirdet valaki, szívesen venném az ajánlatot. Ha neten láttatok eladót, azt is.Köszi.
Szia!
Jól látok?Az aláírásodban egy Arcam Alpha9 szerepel mint lemezpörgető(hacsak nem néztem be valamit)-és ha jól tudom ez már a "híres" dCS által is alkalmazott ring dac-al van szerelve.Ez pedig magasra fogja tenni a lécet ha ezt akarod überelni külső dac-al.Persze biztos lesz és van a piacon ami javíthat a hangon ,de szvsz. nem lesz olcsó mulatság.Talán megér egy Próbát a Digitaru Ohdio által hirdetett Theta Pro Prime,de ez messze túl van árban általad megadott kereten.Sok sikert!PS.-ha az Arcam 9 az erősítő akkor természetesen a hozzászólásomat kéretik tárgytalannak tekinteni.
Szerintem is erősítő! Azt a pörgetőt tényleg nehéz lenne olcsóbb konverterekkel javítani, bár itt a hangsugárzó nem biztos, hogy megmutatná a CD-játszó képességeit.
DAC-olás
Milyen DAC-ot ajánlanátok (használtat), aminek van optikai és digit bemenete? max.50eFt-ig
Ha hirdet valaki, szívesen venném az ajánlatot. Ha neten láttatok eladót, azt is.Köszi.
Szia!
Jól látok?Az aláírásodban egy Arcam Alpha9 szerepel mint lemezpörgető(hacsak nem néztem be valamit)-és ha jól tudom ez már a "híres" dCS által is alkalmazott ring dac-al van szerelve.Ez pedig magasra fogja tenni a lécet ha ezt akarod überelni külső dac-al.Persze biztos lesz és van a piacon ami javíthat a hangon ,de szvsz. nem lesz olcsó mulatság.Talán megér egy Próbát a Digitaru Ohdio által hirdetett Theta Pro Prime,de ez messze túl van árban általad megadott kereten.Sok sikert!PS.-ha az Arcam 9 az erősítő akkor természetesen a hozzászólásomat kéretik tárgytalannak tekinteni.
- d.janos
- Fórumlakó

DAC-olás
Ezek közül mi lenne a sorrend?
Mi szól mellettük és mi egymáshoz képest hangilag?
(megoldásra vár, hogy az optikai kimenetű médialejátszót, a digit kimenetes beltéri egységet és a leendő CD játszómat, mint futóművet is rá tudjam kötni)
Cambridge Audio DacMagic
Hivox
Meridian DAC203
DAC-olás
itt ki is van belezve: -> klikk
DAC-olás
DAC-olás
Ha valaki jó hangú dac-ot keres próbálja ki a Meridian Digital Converter 203-ast. Nem mai darab, de nagyon ajánlom
Hosszúak a lecsengések, nagyon jó a felbontás és elképesztően nagy térrel muzsikál... vagyis konvertál