Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Pc alapú audio lejátszás
Nem az enyém az a panel, de jól látod, kölcsönben van próbára.
Nálam KBPC 5008 volt
KBPC 3508 és 3510 van ezeken.
http://www.retelektronika.hu/Page.aspx?pageid=3
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Jól látom, hogy a stab. IC-t lefektetted? Akkor egy nagy hűtőfelületre szerelted az egészet. Tök jó ötlet.
Milyen diódahidat építettél bele? Én már sehol sem találok C5006-ot... esetleg jó oda a 35A-es is?
Nem az enyém az a panel, de jól látod (400x400x10 mm-es alulapon van), kölcsönben van próbára.
Nálam KBPC 5008 volt
KBPC 3508 és 3510 van ezeken.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Pc alapú audio lejátszás
Elindult a deezer "hi-fi" elnevezésű (CD-minőségű) szolgáltatása, gondoltam, kipróbálom. Sajnos a Daphile app egyelőre csak az mp3-as streamet támogatja, ezért egy Server 2016-ra került fel a Deezer saját asztali alkalmazása, és egy Asio Bridge nevű programmal sikerült rávenni a JPlay 6.2-vel történő együttműködésre. Azt hiszem, egyelőre ez marad: egyrészt több mindent találok a Tidalhoz képest, átláthatóbb a kereső és a felület, másrészt MQA ide vagy oda, a deezernek így, ebben a felállásban sokkal természetesebbnek tűnik a hangja - a Tidal asztali alkalmazásához képest mindenképp, aminek az együttműködése nálam ráadásul mostanában döcög a Bubble DS Nexttel, de a Tidal a Daphile alatt is valahogy "etetősebb". Nem tudom, minek köszönhető a különbség, de annyit vettem csak észre, hogy míg a Tidal elvileg 1.5 Mb/sec sávszélességet kér (nem tudom, MQA esetén ez mennyire megy fel, de ha jól értem, a tömörítés lényege, hogy ne menjen feljebb), a deezernél viszont mintha 5Mbit/sec-es sávszélességet láttam volna valahol. És persze az MQA a hírek szerint jön a deezerre is.
Ha lesz Daphile-hoz rendes deezer-app, akkor azt is biztosan kipróbálom majd.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Pc alapú audio lejátszás
Tudod beteg vagyok!
Jól látom, hogy a stab. IC-t lefektetted? Akkor egy nagy hűtőfelületre szerelted az egészet. Tök jó ötlet.
Milyen diódahidat építettél bele? Én már sehol sem találok C5006-ot... esetleg jó oda a 35A-es is?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
aztakurv@!
Téged se szeretnek otthon!
Tudod beteg vagyok!
Pc alapú audio lejátszás
"Gyengécske" próbálkozás Dual-PC tápolásra.
Tenyleg gyengecske, tiszta por lesz itt minden :-D
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
Pc alapú audio lejátszás
aztakurv@!
Téged se szeretnek otthon!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Big
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5306
Pc alapú audio lejátszás
Az Aplinux-ot telepíteni kell. Megéri a letöltésért némi hozzájárulást fizetni. Egy kis linuxismeret nem árt, de a weboldalon szinte minden segítség fellelhető.
Nálam Dell Inspiron 1525-ön fut, mellette Nuprime a DAC, így van dsd lejátszás is. Egy jobbfajta usb-kábel nem árt.
Szerintem a legjobb audiorendszer pc-re.
Szerintem is.
- simplex
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Pc alapú audio lejátszás
Muszáj telepíteni ? Vagy pendrive rol is fut?
Az Aplinux-ot telepíteni kell. Megéri a letöltésért némi hozzájárulást fizetni. Egy kis linuxismeret nem árt, de a weboldalon szinte minden segítség fellelhető.
Nálam Dell Inspiron 1525-ön fut, mellette Nuprime a DAC, így van dsd lejátszás is. Egy jobbfajta usb-kábel nem árt.
Szerintem a legjobb audiorendszer pc-re.
Pc alapú audio lejátszás
Ma megpróbálom az audioophile linuxot.
Muszáj telepíteni ? Vagy pendrive rol is fut?
Pc alapú audio lejátszás
Ez egy Windows10 vagy Server optimalizáló script PC-re. Fizetős, és érteni kell hozzá, hogyan turkálj a motorháztető alatt. Ráadásul további fizetős programokat is igényelhet. Laptopra ingyenes szoftver való, mint a daphile, vagy ez. Vagy Windows és matatás. Készen csak akkor kapsz meg valamit, ha fizetsz érte.
Ma megpróbálom az audioophile linuxot.
Pc alapú audio lejátszás
ja én azt hittem egy rendes linux alapu sw lesz, ahol winyomról is tudok lejátszani. stream az nem kell--
https://www.highend-audiopc.com/ ez kellene nekem,,csak fizetős ugy néz ki
Esetleg egy Volumio 2-őt is felrakhatsz, az talán egyszerűbb lesz.
- bitrograde
- Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás
ja én azt hittem egy rendes linux alapu sw lesz, ahol winyomról is tudok lejátszani. stream az nem kell--
Ez egy Windows10 vagy Server optimalizáló script PC-re. Fizetős, és érteni kell hozzá, hogyan turkálj a motorháztető alatt. Ráadásul további fizetős programokat is igényelhet. Laptopra ingyenes szoftver való, mint a daphile, vagy ez. Vagy Windows és matatás. Készen csak akkor kapsz meg valamit, ha fizetsz érte.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
Pc alapú audio lejátszás
Headless, vagyis be kell írni az ip-címet egy másik, ugyanazon a hálózaton lévő eszközbe. Előtte regisztrálni kellene a mysqueezebox.com-on. Aztán beállítani a lejátszási paramétereket, kiválasztani a DAC-ot/hangkártyát, beállítani az attenuation értékét, megadni, honnan játszhat zenét, telepíteni a TIDAL vagy egyéb alkalmazást, stb. Olvasd el a dokumentációt a daphile oldalán.
- bitrograde
- Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás
Letoltottem, bootol is pendrive rol, kivalasztom hogy angol, aztán csatlakozni akar vmi web re kiír valami ip cimet is, aztan sötét kép. Mit kéne csinálni hogy bejojjon a linux felülete?
Headless, vagyis be kell írni az ip-címet egy másik, ugyanazon a hálózaton lévő eszközbe. Előtte regisztrálni kellene a mysqueezebox.com-on. Aztán beállítani a lejátszási paramétereket, kiválasztani a DAC-ot/hangkártyát, beállítani az attenuation értékét, megadni, honnan játszhat zenét, telepíteni a TIDAL vagy egyéb alkalmazást, stb. Olvasd el a dokumentációt a daphile oldalán.
Letoltottem, bootol is pendrive rol, kivalasztom hogy angol, aztán csatlakozni akar vmi web re kiír valami ip cimet is, aztan sötét kép. Mit kéne csinálni hogy bejojjon a linux felülete?
Egy másik gép vagy telefon böngészőjébe beírni az IP címet, amit kiír.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7916
Pc alapú audio lejátszás
Egy másik gép vagy telefon böngészőjébe beírni az IP címet, amit kiír.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Pc alapú audio lejátszás
Hát, a laptop talán a leg-nem-optimálisabb hardver zenelejátszáshoz, de egy Daphile-t kipróbálhatsz rajta pendrive-ról futtatva.
- bitrograde
- Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kérdésem: a Daphile ezek közül mit játszik le: APE, ALAC, SACD ISO, DVDA ISO, WAVPACK?
SACD ISO-t biztos nem.
Sziasztok!
Kérdésem: a Daphile ezek közül mit játszik le: APE, ALAC, SACD ISO, DVDA ISO, WAVPACK?
- chopper
- Fórumlakó

- Értékelés: 67
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Pc alapú audio lejátszás
Hát, a laptop talán a leg-nem-optimálisabb hardver zenelejátszáshoz, de egy Daphile-t kipróbálhatsz rajta pendrive-ról futtatva.
oké, kipróbálom
Pc alapú audio lejátszás
találtam ezt is, de nem találom hol lehet letölteni a próba verziot ,pedig írja hogy van
Pc alapú audio lejátszás
Van esetleg olyan oprendszer amire fel lehet építeni egy audiophile lejátszási minőséget? kizárólag zenehallgatásra beálldoznám az egyik laptopom, ha megéri. a dac-om mindennel kompatibilis elvileg.
találtam ezt is, de nem találom hol lehet letölteni a próba verziot ,pedig írja hogy van
Pc alapú audio lejátszás
Van esetleg olyan oprendszer amire fel lehet építeni egy audiophile lejátszási minőséget? kizárólag zenehallgatásra beálldoznám az egyik laptopom, ha megéri. a dac-om mindennel kompatibilis elvileg.
Persze, itt a Danten van a hangsúly. Számos multiroom rendszert terveztem, építettem az elmúlt kb 15 évben, Airplay, UPnP/DLNA, Musicast, stb protokollokkal, de a hangra a Dante nagy rendszerekre és valós idejűségre optimalizált mivolta nagy segítség és nagyon elegáns, megbízható megoldás.
Ezt eddig is meg lehetett már csinálni pl. Chromecast Audio-val. Vagy Raspberry Pi3-akra rakott DAC kártyákkal is elérhető ugyanez. Csak ugye nem Dantéval.
Az összes multiroom képes eszközről nem is beszélve...
Pc alapú audio lejátszás
Persze, itt a Danten van a hangsúly. Számos multiroom rendszert terveztem, építettem az elmúlt kb 15 évben, Airplay, UPnP/DLNA, Musicast, stb protokollokkal, de a hangra a Dante nagy rendszerekre és valós idejűségre optimalizált mivolta nagy segítség és nagyon elegáns, megbízható megoldás.
Ezt eddig is meg lehetett már csinálni pl. Chromecast Audio-val. Vagy Raspberry Pi3-akra rakott DAC kártyákkal is elérhető ugyanez. Csak ugye nem Dantéval.
Az összes multiroom képes eszközről nem is beszélve...