Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Cryptlor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Cryptlor »

Hát, a laptop talán a leg-nem-optimálisabb hardver zenelejátszáshoz, de egy Daphile-t kipróbálhatsz rajta pendrive-ról futtatva.
Letoltottem, bootol is pendrive rol, kivalasztom hogy angol, aztán csatlakozni akar vmi web re kiír valami ip cimet is, aztan sötét kép. Mit kéne csinálni hogy bejojjon a linux felülete?

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Sziasztok!

Kérdésem: a Daphile ezek közül mit játszik le: APE, ALAC, SACD ISO, DVDA ISO, WAVPACK?

SACD ISO-t biztos nem.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

chopper
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 68

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: chopper »

Sziasztok!

Kérdésem: a Daphile ezek közül mit játszik le: APE, ALAC, SACD ISO, DVDA ISO, WAVPACK?

Cryptlor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Hát, a laptop talán a leg-nem-optimálisabb hardver zenelejátszáshoz, de egy Daphile-t kipróbálhatsz rajta pendrive-ról futtatva.
oké, kipróbálom

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Patice »

találtam ezt is, de nem találom hol lehet letölteni a próba verziot ,pedig írja hogy van

Cryptlor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Van esetleg olyan oprendszer amire fel lehet építeni egy audiophile lejátszási minőséget? kizárólag zenehallgatásra beálldoznám az egyik laptopom, ha megéri. a dac-om mindennel kompatibilis elvileg.
találtam ezt is, de nem találom hol lehet letölteni a próba verziot ,pedig írja hogy van

Cryptlor
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Van esetleg olyan oprendszer amire fel lehet építeni egy audiophile lejátszási minőséget? kizárólag zenehallgatásra beálldoznám az egyik laptopom, ha megéri. a dac-om mindennel kompatibilis elvileg.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4232

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Persze, itt a Danten van a hangsúly. Számos multiroom rendszert terveztem, építettem az elmúlt kb 15 évben, Airplay, UPnP/DLNA, Musicast, stb protokollokkal, de a hangra a Dante nagy rendszerekre és valós idejűségre optimalizált mivolta nagy segítség és nagyon elegáns, megbízható megoldás. 

Ezt eddig is meg lehetett már csinálni pl. Chromecast Audio-val. Vagy Raspberry Pi3-akra rakott DAC kártyákkal is elérhető ugyanez. Csak ugye nem Dantéval.

Az összes multiroom képes eszközről nem is beszélve...

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ügyes! Ezzel a megoldással az egész lakást be lehet teríteni hsz-kal. Ha nincs a lakás bekábelezve hálózati kábellel, akkor lehet használni a Tplink Powerline rendszerét, ami a villamos hálózaton továbbítja a hálózati jelet.Ezt eddig is meg lehetett már csinálni pl. Chromecast Audio-val. Vagy Raspberry Pi3-akra rakott DAC kártyákkal is elérhető ugyanez. Csak ugye nem Dantéval. 
Az összes multiroom képes eszközről nem is beszélve...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Igen, nagyon praktikus multiroom rendszert lehet belőle csinálni. A setup és az install kicsit trükkös, de aztán 24/7-ben elmegy nagyobb nyűgök nélkül.

Ügyes! Ezzel a megoldással az egész lakást be lehet teríteni hsz-kal. Ha nincs a lakás bekábelezve hálózati kábellel, akkor lehet használni a Tplink Powerline rendszerét, ami a villamos hálózaton továbbítja a hálózati jelet.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Érdekelne a véleményed.
ok, habár még jó pár hét lehet mire ebből polcról idehaza is levehető termék lesz. 

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Az analóg csatlakozósból mindenképpen veszek, ki fogom próbálni, nagyon praktikusnak tűnik sokféle helyzetre és elvárásra. 
A Dante egy nagyon megbizható, jó protokoll. Rossz hangú eszközt még nem hallottam vele, remélem ezek is árarányos minőséget fognak produkálni.

Ügyes! Ezzel a megoldással az egész lakást be lehet teríteni hsz-kal. Ha nincs a lakás bekábelezve hálózati kábellel, akkor lehet használni a Tplink Powerline rendszerét, ami a villamos hálózaton továbbítja a hálózati jelet.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9771

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Az analóg csatlakozósból mindenképpen veszek, ki fogom próbálni, nagyon praktikusnak tűnik sokféle helyzetre és elvárásra. 
A Dante egy nagyon megbizható, jó protokoll. Rossz hangú eszközt még nem hallottam vele, remélem ezek is árarányos minőséget fognak produkálni.

Érdekelne a véleményed.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Tetszenek ezek a kütyük.
Úgy látszik profi(bb) szinten legalább megoldották azt, hogy legyen használatra kész végponti kütyü és ne magának kelljen gyártani az embernek ilyeneket, mondjuk egy Roon rendszerhez.
Bár ez az árakon is látszik.
A hangjukra azért kíváncsi lennék.

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Tetszenek ezek a kütyük.
Úgy látszik profi(bb) szinten legalább megoldották azt, hogy legyen használatra kész végponti kütyü és ne magának kelljen gyártani az embernek ilyeneket, mondjuk egy Roon rendszerhez.
Bár ez az árakon is látszik.
A hangjukra azért kíváncsi lennék.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

https://audinate.com/products/devices/d ... i=60119637

Analog Outputs   Dante AVIO Analog Outputs let you drive analog line-level products you already own from any Dante-connected system. Bring your amplifiers, powered speakers and more to the world of audio networking with Dante AVIO. Available in 1- and 2-channel versions.   Send audio to analog power amplifiers and powered speakers over a Dante audio network Patch DSPs, analog compressors and equalizers into a Dante system using a combination of Dante AVIO Input and Output adapters Create easy drop-points for connecting overflow areas to a Dante network    
AES3   The Dante AVIO AES3/EBU Adapter lets you use your favorite digital audio gear on a Dante audio network. Don’t abandon great AES3-connected amplifiers, DSPs and mic preamps - adapt them to the world of audio networking with Dante AVIO.   Send audio to analog power amplifiers and powered speakers over a Dante audio network Patch DSPs, analog compressors and equalizers into a Dante system using a combination of Dante AVIO Input and Output adapters Create easy drop-points for connecting cry rooms and overflow areas to a Dante network    
USB   The Dante AVIO USB Adapter lets you connect any computer to a Dante audio network with zero software installation, and can be used with any audio application for playout or recording. Ideal for conference rooms and presentation events.   Easy audio drop-point for laptops in conference settings, no need to reconfigure your Dante network for different computers Record or playout 2-channel audio from any PC or Mac with no additional software at all Connect mobile devices to a Dante network (with USB adapters)        
129 dollártól indulnak az árak. 

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Szoftver Part 1:

Mint korábban írtam, az épített gépemre - egy Synology DS213 NAS után - OMV-t raktam, miután kipróbáltam a virtualizált XPenology-t ESXI alatt és azért döntöttem emellett, mert nagyon nem tetszett az XPeno esetében a frissítés körüli macera, pendrive gyártás, stb. Az OMV-t kipróbálva nagyon megtetszett az, hogy a Synology DSM-je után faék egyszerűségű nekem. Nem mondom, hogy gyerekjáték, de aki el tudta sajátítani a DSM logikáját, annak nem lesz nehéz ezt sem.
Már az elején tetszett az a lehetőség is, hogy nem a saját telepítőjét muszáj használnom, hanem mehet egy alap Debian-ra is, amit csak leszed az ember netről, pendrive-ról telepíti, majd a bekapcsolt Debianra belépünk SSH-n és kiad ennyi parancsot root-ként (forrás):

echo "deb http://packages.openmediavault.org/publicerasmus main" > /etc/apt/sources.list.d/openmediavault.list apt-get update apt-get install openmediavault-keyring postfix apt-get update apt-get install openmediavault omv-initsystem

A többit ezután már az OMV webes felületén kell intézni. Természetesen nem ár, ha a routerünkben adunk a NAS-nak egy fenntartott IP címet, hogy könnyebb legyen mindig megtalálnunk.
Hogy különböző pluginekkel bővíthessük az OMV tudását, ezért az OMV-Extras csomagot is fel kell raknunk szintén root-ként SSH-n belépve (forrás):

wget http://omv-extras.org/openmediavault-om ... t_all3.deb
dpkg -i openmediavault-omvextrasorg_latest_all3.deb
apt-get update

Ezután az épített NAS már tökéletes fájlszerver, DLNA alapú médiaszerver, Samba szerver, letöltő gép Transmission-nel, stb.

A Roon a rendszer melletti döntés előtt természetesen utánaolvastam, hogy működhet-e a dolog és az első találat után eljutottam az első poszthoz, ami teljes sikerről számolt be. Felkészültem hát a hardvert illetően is a várható terhelésre. A 3 TB-os WD RED-ek lecserélése és az adatok több napos migrálása után az új 8 TB-os RED-ekre megkapta a szerver a Core i5 Haswell procit és a 2x4 GB RAM-ot. A Roon oldalán található leírás alapján nekem is sikerült a függőségek feltelepítése után a Roon Core installt végigcsinálni sikerrel.
Ezután a Roon-t az asztali gépemre is felraktam, ahonnan a kezdeti beállításokat elvégezhettem. Az ismerkedés fennakadásmentes volt. Tetszett, hogy jó a dokumentációja a neten és a programot használva is sok útmutató jelenik meg, sok az angol magyarázó szöveg, ami egyértelműen leírja, hogy a Roon mit tud és legalább tud az ember értelmesen választani, próbálgatni közben.

Ez így nagyon tömör summázása annak a pár évnyi folyamatos próbálgatásnak, kísérletezésnek szoftveres téren is, ami mellett a hardvert is folyamatosan változtattam, alakítgattam ezért elnézést, ha nagyon velős lett.
Kérdezni természetesen lehet!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Remélem, a következő részben az is benne lesz, hogy milyen napon fejeződött be az üzembehelyezés és ezért hogy hívják a rendszert :-))).

nem bírtad ki. Mi? 
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Nagyon jól adod!

Azt szeretném kérdezni, de majd elég lesz a végén válaszolnod rá az általános Q&A-ben, hogy ez az Allo Bridge jobb, mint a PP-kártyák?

Remélem, a következő részben az is benne lesz, hogy milyen napon fejeződött be az üzembehelyezés és ezért hogy hívják a rendszert :-))).

Előszőr is köszönöm a dícsérő szavakat!

Másodszor: csak PP V2 kártya volt a tulajdonomban, így csak azzal van összehasonlítási alapom. Más gyártóéval, vagy magasabb kategóriás PP kártyával nem hasonlítottam össze.

Azt kell mondjam, hogy a PP V2 kártya szintjét ki lehet hozni az Allo USBridge-ből szerintem, sőt, ha külön táplálja az ember a Sparky-t az Allo táppal és iFi iPowerrel az USB kártyát, akkor kicsit le is lehet hagyni a simán PC-be rakott Paul Pangot. Ez persze megint változik, ha a PC-ben is külön tápot kap a PP. Így már kb. egál a hangminőség max. picit más karakter a szoftver miatt.

Viszont ha azt nézzük, hogy melyikből lehet könnyebben kihozni a jobb hangot, akkor nyer az USBridge.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hardver Part 3

Már nem maradt sok minden, de gondoltam a hálózati streamerek megérnek még egy hsz.-t. Naszóval, megrendeltem az Allo USBridge-t és kb. 1 hét alatt a kezemben volt a csomag. Teljes lejátszót rendeltem, ami összeszerelve érkezett a csomagban, az akril fedőlapokon volt barna csomagolópapír színű borítás, amit el kellett távolítani, mint egy matricát. A szoftver hozzá eMMC-n érkezett, amivel előtte még nem volt dolgom, de szerencsére adtak hozzá egy olyan átalakítót amivel microSD-re lehet csatlakoztatni. Nekem meg a többi kütyü miatt már volt egy kínából beszerzett USB3.0-ás microSD kártya olvasóm így nem volt nehéz a szoftverrel bánni, cserélgetni, lementeni, stb. Ezt a következő részekben fejtem ki részletesen.

Szóval így a nappalival megvoltam, jöhetett a konyha, mint a második fő zenehallgató hely nálunk. Itt korábban a Cubox-i zenélt Volumio 1-gyel és az optikai kimenetét használtam egy szintén kínából berendelt optikai kábellel, aminek elég keskeny volt a csatlakozója ahhoz, hogy a Cubox-i-vel használni tudjam. A madzag másik végén még a hifis pályafutásom elejéről lapult a fiókban egy FiiO D3 DAC, ami még UK dugós tápegységű volt. Ennél ráébredtem, hogy az azóta megszaporodott telelfonok, töltőkábeleik, tápegységeik között van pont megfelelő és ráadásul alacsonyabb zajú változat is, így itt is sikerült hangban nem nagyon visszalépnem egy korábban használt, de eladott Chromecast Audio után. Sőt, miután összejáródott a telefontöltő a rég nem használt DAC és Kácsa Basic Line összekötő egész jó hangot kaptam a tuning Genius aktív dobozaimból.

No, kíváncsi voltam, hogy az Allo Mini Boss player, amit nem teljes egészében az Allo-tól vettem, hogyan fog itt nekem teljesíteni. Az Allo ugyanis csak egy félmegoldással csinál a Raspberry Pi Zero-ba GPIO tüskesort, viszont én meg találtam hazai embertől gyárilag forrasztott tüskesorral. Hát, így lett a konyhába is az aktív dobozok mellé WiFis streamer. Szoftver a következő hsz.-ekben.

Nagyon jól adod!

Azt szeretném kérdezni, de majd elég lesz a végén válaszolnod rá az általános Q&A-ben, hogy ez az Allo Bridge jobb, mint a PP-kártyák?

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hardver Part 3

Már nem maradt sok minden, de gondoltam a hálózati streamerek megérnek még egy hsz.-t. Naszóval, megrendeltem az Allo USBridge-t és kb. 1 hét alatt a kezemben volt a csomag. Teljes lejátszót rendeltem, ami összeszerelve érkezett a csomagban, az akril fedőlapokon volt barna csomagolópapír színű borítás, amit el kellett távolítani, mint egy matricát. A szoftver hozzá eMMC-n érkezett, amivel előtte még nem volt dolgom, de szerencsére adtak hozzá egy olyan átalakítót amivel microSD-re lehet csatlakoztatni. Nekem meg a többi kütyü miatt már volt egy kínából beszerzett USB3.0-ás microSD kártya olvasóm így nem volt nehéz a szoftverrel bánni, cserélgetni, lementeni, stb. Ezt a következő részekben fejtem ki részletesen.

Szóval így a nappalival megvoltam, jöhetett a konyha, mint a második fő zenehallgató hely nálunk. Itt korábban a Cubox-i zenélt Volumio 1-gyel és az optikai kimenetét használtam egy szintén kínából berendelt optikai kábellel, aminek elég keskeny volt a csatlakozója ahhoz, hogy a Cubox-i-vel használni tudjam. A madzag másik végén még a hifis pályafutásom elejéről lapult a fiókban egy FiiO D3 DAC, ami még UK dugós tápegységű volt. Ennél ráébredtem, hogy az azóta megszaporodott telelfonok, töltőkábeleik, tápegységeik között van pont megfelelő és ráadásul alacsonyabb zajú változat is, így itt is sikerült hangban nem nagyon visszalépnem egy korábban használt, de eladott Chromecast Audio után. Sőt, miután összejáródott a telefontöltő a rég nem használt DAC és Kácsa Basic Line összekötő egész jó hangot kaptam a tuning Genius aktív dobozaimból.

No, kíváncsi voltam, hogy az Allo Mini Boss player, amit nem teljes egészében az Allo-tól vettem, hogyan fog itt nekem teljesíteni. Az Allo ugyanis csak egy félmegoldással csinál a Raspberry Pi Zero-ba GPIO tüskesort, viszont én meg találtam hazai embertől gyárilag forrasztott tüskesorral. Hát, így lett a konyhába is az aktív dobozok mellé WiFis streamer. Szoftver a következő hsz.-ekben.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hardver Part 2:
A hálózatom többi része nem nagy valami, egy Asus RT-AC68U, a kábelezést magam csináltam a hosszabb részeken CAT5e LAN kábelből. A nappaliban egy fém házas, 8 portos, gigás Cisco switch dolgozik az íróasztalom alatt. Innen táplálkozik az asztali PC-m (Giga B85N Phoenix alaplap, Intel Core i5 4790T, 4 GB DDR3 1600MHz RAM, 60 GB mSATA SSD, Win10), ahol fejhallgatóval (Shure SHR240a) szoktam zenét hallgatni egy FiiO E10 fejeserősítővel.
Szintén a nappaliban lakik a fő rendszerem (Focal Electra 906, HTA30 erősítő, CAT7 hangfalkábelek, Valhalla CuAgSS IC, Bladelius USB DAC). A bladit iFi iUSB3.0-val táplálom, és korábban ezt hajtottam egy Cubox-i-vel, szintén iFi iPower 5V tápegységgel.

Korábban azt akartam meglépni, hogy a HTPC-ben lévő PP V2 kártyát kintről, az 5V-os iFi-vel fogom táplálni, de ekkor jött képbe az Allo USBridge. Ez nem kevesebbet ígért, mint hasonlóan jó USB forrást, mint dedikált USB kártyák esetén, mert - állításuk szerint - most fejlődtek annyit az órák, hogy kisebb méretben is legalább olyan pontosságot tudnak hozni, mint korábban.

A PP V2 kártya Linux támogatottsága nem győzött meg, így ebből a szempontból is rizikós volt az Allo USBridge, de bevállaltam.

Patice, le a kalap, köszönöm, már eddig is óriási, pont olyan, mint amikor Robinson Crusoe naplóját olvasnám, hogy hogyan építette meg a lakatlan szigeten a PC-t!!! .-)))

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hardver Part 2:
A hálózatom többi része nem nagy valami, egy Asus RT-AC68U, a kábelezést magam csináltam a hosszabb részeken CAT5e LAN kábelből. A nappaliban egy fém házas, 8 portos, gigás Cisco switch dolgozik az íróasztalom alatt. Innen táplálkozik az asztali PC-m (Giga B85N Phoenix alaplap, Intel Core i5 4790T, 4 GB DDR3 1600MHz RAM, 60 GB mSATA SSD, Win10), ahol fejhallgatóval (Shure SHR240a) szoktam zenét hallgatni egy FiiO E10 fejeserősítővel.
Szintén a nappaliban lakik a fő rendszerem (Focal Electra 906, HTA30 erősítő, CAT7 hangfalkábelek, Valhalla CuAgSS IC, Bladelius USB DAC). A bladit iFi iUSB3.0-val táplálom, és korábban ezt hajtottam egy Cubox-i-vel, szintén iFi iPower 5V tápegységgel.

Korábban azt akartam meglépni, hogy a HTPC-ben lévő PP V2 kártyát kintről, az 5V-os iFi-vel fogom táplálni, de ekkor jött képbe az Allo USBridge. Ez nem kevesebbet ígért, mint hasonlóan jó USB forrást, mint dedikált USB kártyák esetén, mert - állításuk szerint - most fejlődtek annyit az órák, hogy kisebb méretben is legalább olyan pontosságot tudnak hozni, mint korábban.

A PP V2 kártya Linux támogatottsága nem győzött meg, így ebből a szempontból is rizikós volt az Allo USBridge, de bevállaltam.

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Hardver - szoftver - settings
Hardver Part 1:
Kezdjük a központnál, az épített szerverem: link.
Jelenleg annyi a változás, hogy 2x8TB WD RED pörög folyamatosan benne, + 1 8 TB WD RED a backup.
A RAM újra 2x4 GB 1600 MHz Kingston DDR3 és a proci egy i5 4460T.
A rendszert ennyire terhelte meg a majdnem 150.000 track analizálása:

Szóval csak az elején nagyobb terhelés, utána inkább azért kell a kraft (+ a gyors belső háló), hogy pörgős legyen a felület a kanapén ülve.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Mivel kezdjük?

Hardver - szoftver - settings
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”