Igen, a Dynaudio megvan úgy 15 éve, és még mindig nem gondolkodom cserén. Amúgy a ProAc és sok más meghallgatása után vettem azt, amit.kaef2 írta: ↑2024.07.06., szomb. 08:48
Tizensok éve jelentős hangzásbeli különbség volt a ProAc és a Dyno között. Nem csoda, hogy akinek a Dyno jött be, annak nem tetszett a ProAc. Az ugye biztos, hogy a Dyno nem volt a Pennában meghallgatva, így nehéz kitalálni, mi lett volna, ha a Pennában a Dyno is meghallgatásra kerül, lehet hogy úgy mégis a ProAc lett volna - számít a hangsugárzókat kiszolgáló rendszer és környezet is.
Azért azt a ProAc Response 4 hangsugárzót, amit a Penna bemutató termében használtunk sok évig, most is bármikor elfogadnám és jó eséllyel sokan mások is, nem véletlenül gondolnak rá egyfajta kultikus termékként. Anno az utolsó 20 (yew fás) párat a Penna vette meg, lassan 25 éve, talán egyet leszámítva még mindig használják, akik abban a szerencsés helyzetben voltak, hogy megengedhették maguknak.![]()
A Dyno megvan még?
A Shakti dolgokat, beleértve a Hallographot is, kb harminc éve kezdte el árulni a Penna, nekem még mindig megvannak, amiket akkor vettem és használom is, a CD filcezést sokan próbálták, nem ördogtől való, sőt olyan 2007 táján vettünk egy ipari CD másoló/író gépet, módosított firmware-rel az egyszeres sebességű másoláshoz, elkezdtük importálni az akko rmég japán MAM 24 karátos arany CD-it és arra másolgattuk a cégben hivatalosan megvett pár ezer cd-t. Minden akkor forgalmazott CD játszón, beleértve a Naim CDS3/XPS555-t is, számottevően jobban hallgatható volt az arany CD-s másolat, mint az eredeti. Csak hogy újabb ezotériát is említsek. De mi kezdtük forgalmazni az Acoustic Revive un Schumann generátorát is, az első un virtuális földet, az első Ethernet zajszűrőt, az első optikai összeköttetést használó USB kábelt, és még sok minden ezoterikusnak mondtható, leginkább Japánból származó terméket szintén a 2010-es évek táján (mint a FoQ például, amiket akkor vettem azokat is használom még mindig).
A Pennától nem volt idegen az ezotéria, mondhatni, a héten volt pont 10 éve, hogy már nem dolgozom ott (és hogy nem foglalkozom hifi kiskerrel).![]()
Amúgy mutass olyan kereskedést akár ma is, ahol minden van és összehallgatható. Mert nem ismerek ilyet.
Úgy meg bármiről véleményt alkotni, hogy itt ilyen bemutatóhelyiségben meghallgatom X dobozt, aztán elzarándokolok egy másik céghez ugyanazt a dobozt plusz egy újabb alternatívát meghallgatni tök más méretű és akusztikájú helyiségben, nos, az minimum nehéz. Szóval marad a rizikó, aztán jó esetben sikeres a vétel (pontosabban: otthon nem érzem azt, hogy lyukra futottam volna).
A múltkoriban (kb. egy hónapja) futottam egy ilyen kört a kisszobai (igencsak retró) rendszerhez. :-) Érzések, sejtések, reménykedés. Szerencsére nagyjából bejött. Nagyjából. De ott az érzést hozza, mit szerettem volna, az pedig oda elég.

vagy továbbgörget.