Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Közbe látom már miről van szó, de nemsok kép van a belsejéről.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Ha csinálnál egy képet az elektronikáról akkor némi esélyt adnék neki, hogy közösen megtaláljuk, több szem többet lát elven. Meg persze vannak itt szakemberek is..........

DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Ez a kondi hol is rejtőzik? Én nem találkoztam vele...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Már körüljártam a dolgot, a motor a "ludas", szorul. Kézzel forgatva is, és a két holtpont között "emelgetve" a forgórészt, akkor is. Próbálkoztam egy-egy csepp olajjal a tengely két végénél, de szinte semmi javulás.
A motor a futóműben, csak magában is súrlódó hangot ad, működes közben. Ha felrakom a tányért és a szíjjat, akkor ez a súrlódó hang tovább erősödik, és kb. már 1m távolságból is jól hallatszik, sajnos.
Mindemellett a tányér felfutása is nehézkes és lassú, lassabb, mint lennie kellene.
Ez a "tünet" úgy fél éve jelentkezik, és hallhatóan fokozódott.
Úgy gondolom ezen csak egy új motor segíthet, de sajnos ehhez nem is olyan egyszerű hozzájutni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pár hete engem is ez tréfált meg ..........persze a motor volt az első gondolat, de némi segítséggel és lehiggadva meg lett a bűnös.
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5014
Már biztosan ellenőrizted, hogy valóban beteg-e a motor. De azért rákérdezek: nézted az elektronikát? A fázistolást végző kondi (0.22mFd) gyakran elöregedett, hibás a régi darabokon.
- zoli73
- V.I.P.
Hát, nem sikerült velük kapcsolatba lépni, az ügyfélszolgálatuk kb. elérhetetlen.zoli73 írta: ↑2020.12.22., kedd 22:18A rendelési felületből, valahogy nekem is ez jött le, sőt az ászf. is erre utal.konzolcowboy írta: ↑2020.12.22., kedd 21:49Az rs-online csak céges ügyfeleket szolgál ki, magánszemélyeket nem.
Mivel van telefonos ügyfélszolgálatuk is, így holnap megeresztek egy hívást, mit veszíthetek. Hátha.
Ma délelőtt, és délután is próbálkoztam felhívni őket, de mindkétszer több mint fél órát hallgattam, hogy "kapcsolják az ügyintézőt", mindhiába.
Más nyomon kell eliduljak...
Az adószám az ellenőrzéshez kell, hogy cég vagy e, meg a számlázáshoz is kell nekik. Ha van egyéni vállalkozó barátod, akkor ő már betud regisztrálni. Én már az első rendelésnél átutalásos számlát kaptam, tehát hozta a futár az árút, meg egy számlát, amit 8 napon belül kell kifizetni egy magyar számlaszámra. Egy dolgot jó tudni. Ha tévesen rendelsz, akkor németbe vagy lengyelbe kell vissza küldened, ami nem olcsó.zoli73 írta: ↑2020.12.22., kedd 22:18A rendelési felületből, valahogy nekem is ez jött le, sőt az ászf. is erre utal.konzolcowboy írta: ↑2020.12.22., kedd 21:49Az rs-online csak céges ügyfeleket szolgál ki, magánszemélyeket nem.
Mivel van telefonos ügyfélszolgálatuk is, így holnap megeresztek egy hívást, mit veszíthetek. Hátha.
- zoli73
- V.I.P.
A rendelési felületből, valahogy nekem is ez jött le, sőt az ászf. is erre utal.konzolcowboy írta: ↑2020.12.22., kedd 21:49Az rs-online csak céges ügyfeleket szolgál ki, magánszemélyeket nem.
- konzolcowboy
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Az rs-online csak céges ügyfeleket szolgál ki, magánszemélyeket nem.
- zoli73
- V.I.P.
Igen, már megtaláltam. Meg is próbáltam megrendelni, de én innen nem tudok rendelni. Csak előre utalással lehet vásárolni, azt én nem tudom megoldani sajnos.
Rendeltem már rengeteg webáruházból, de, hogy utánvéttel ne lehessen vásárolni, az meglepő.
Meg asztán, egy webáruháznak mire kell, az én adószámom? Ami ráadásul lengyelországi, varsói székhelyű.
Lehet velem van a baj, de az ilyen helyekben nem bízok, inkább megpróbálok valami más forrast találni.
Azért köszönöm!
A " főcímben" valóban 230V-osnak írja, de lent az adatoknál és a hozzá csatolt adatlapon egyértelmű, hogy 110V-os.
- zoli73
- V.I.P.
köszönöm!theta írta: ↑2020.12.22., kedd 17:18Próbáld meg itt:
https://hu.rs-online.com/web/p/valtakoz ... k/4410423/
Kicsit elbizonytalanító, amit látok. A képen, a kódszám alapján olyan motor látható, amilyet én keresek, viszont a leírásban 230V-os-nak írja.

Átnézem az oldalt tüzetesebben...
- zoli73
- V.I.P.
zoli73 írta: ↑2020.12.22., kedd 15:56Szép napot mindenkinek!
Segítsézet szeretnék kérni.
Lemezjátszó motorra lenne szükségem, az álltalánosan elterjedt Philips(Premotec) típus, 110V, 50Hz, 250rpm.
Kapható-e idehaza ez a motor, ha igen hol?
A kódszáma alapjan keresgéltem, de csak külföldi oldalakon találok.
Elsősorban újat szeretnék, ha még kapható újonnan.
Köszönöm!
Konkrétan erről volna szó:
- Csatolmányok
-
- 20200529_125411.jpg (2.05 MiB) Megtekintve 1917 alkalommal
- zoli73
- V.I.P.
Szép napot mindenkinek!
Lemezjátszó motorra lenne szükségem, az álltalánosan elterjedt Philips(Premotec) típus, 110V, 50Hz, 250rpm.
Köszönöm!
Köszönöm!
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2682
kilépő barázdáknak a kezelésére/netán belógó vinyeta,arra is van megoldás,pl ilyen ketyere:hukkle írta: ↑2020.12.18., pén. 22:10Nekem furcsa módon az analóg pont nem a szöszmötölés.
Vagy az is lehet persze, hogy ki mivel szeret szöszmötölni. Kinek a kábel, kinek a szoftver, kinek ... folytathatnám. A fesztelen zenehallgatás viszont csak analóggal megy ... felétve ha a kilépő barázda a lemezen normális![]()
https://www.ebay.de/itm/Douk-Audio-Tone ... Sw~xBfloQ2
az ára kb ennyi,legyen az AT,Thorens Q-Up stb..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Nekem furcsa módon az analóg pont nem a szöszmötölés.
Vagy az is lehet persze, hogy ki mivel szeret szöszmötölni. Kinek a kábel, kinek a szoftver, kinek ... folytathatnám. A fesztelen zenehallgatás viszont csak analóggal megy ... felétve ha a kilépő barázda a lemezen normális
Vagy az is lehet persze, hogy ki mivel szeret szöszmötölni. Kinek a kábel, kinek a szoftver, kinek ... folytathatnám. A fesztelen zenehallgatás viszont csak analóggal megy ... felétve ha a kilépő barázda a lemezen normális

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Rossz a technikád!Mathias írta: ↑2020.12.17., csüt. 21:04Portörlés közben egy rossz mozdulattal tettem már tönkre hangszedőtűt, igen. :(SoundMania írta: ↑2020.12.17., csüt. 20:57Jártál már így? :)Mathias írta: ↑2020.12.17., csüt. 20:41
Azért más a kettő. Egy szoftveres konfigurációnál, ha nem jön össze, mert hibázol, akkor jó eséllyel még sok próbálkozásod lehet mindenféle végleges károsítás nélkül. Egy lemezjátszónál, főleg a hangszedő környékén egy kicsit idegesebb, remegősebb kéz, egy minimális nem odafigyelés is visszafordíthatatlan károkat tud okozni.
Persze a lehetőség benne van.
Mindenesetre annyira betör az életbe már a kütyüzés, hogy még örülök is neki, hogy végre egy stabil dolog, Lemezjátszó!
Portörlés közben egy rossz mozdulattal tettem már tönkre hangszedőtűt, igen. :(SoundMania írta: ↑2020.12.17., csüt. 20:57Jártál már így? :)Mathias írta: ↑2020.12.17., csüt. 20:41Azért más a kettő. Egy szoftveres konfigurációnál, ha nem jön össze, mert hibázol, akkor jó eséllyel még sok próbálkozásod lehet mindenféle végleges károsítás nélkül. Egy lemezjátszónál, főleg a hangszedő környékén egy kicsit idegesebb, remegősebb kéz, egy minimális nem odafigyelés is visszafordíthatatlan károkat tud okozni.hukkle írta: ↑2020.12.17., csüt. 19:19Crosstopic megjegyzés.
Egyre több olyan eset hallok/ olvasok, hogy kezdem azt gondolni: a hálózati lejátszó beállítása, konfigulása, rekonfigurálása, NAS elérhetővé tétele, offline üzemmódba kerülés elkerülése, stb.. simán lehet több macera, mint egy lemezpörgető beüzemelése lenne az adott embernek.
Mindenesetre annyira betör az életbe már a kütyüzés, hogy még örülök is neki, hogy végre egy stabil dolog, Lemezjátszó!
- SoundMania
- V.I.P.
Jártál már így? :)Mathias írta: ↑2020.12.17., csüt. 20:41Azért más a kettő. Egy szoftveres konfigurációnál, ha nem jön össze, mert hibázol, akkor jó eséllyel még sok próbálkozásod lehet mindenféle végleges károsítás nélkül. Egy lemezjátszónál, főleg a hangszedő környékén egy kicsit idegesebb, remegősebb kéz, egy minimális nem odafigyelés is visszafordíthatatlan károkat tud okozni.hukkle írta: ↑2020.12.17., csüt. 19:19Crosstopic megjegyzés.
Egyre több olyan eset hallok/ olvasok, hogy kezdem azt gondolni: a hálózati lejátszó beállítása, konfigulása, rekonfigurálása, NAS elérhetővé tétele, offline üzemmódba kerülés elkerülése, stb.. simán lehet több macera, mint egy lemezpörgető beüzemelése lenne az adott embernek.
Azért más a kettő. Egy szoftveres konfigurációnál, ha nem jön össze, mert hibázol, akkor jó eséllyel még sok próbálkozásod lehet mindenféle végleges károsítás nélkül. Egy lemezjátszónál, főleg a hangszedő környékén egy kicsit idegesebb, remegősebb kéz, egy minimális nem odafigyelés is visszafordíthatatlan károkat tud okozni.hukkle írta: ↑2020.12.17., csüt. 19:19Crosstopic megjegyzés.
Crosstopic megjegyzés.
- SoundMania
- V.I.P.
Speciális csapágyház anyagokhoz járhat speciálisan hozzávalóbb kenőanyag, de a kérdezőnél arról nem volt szó, csak a szubtányércseréről.mcfly78 írta: ↑2020.12.15., kedd 16:56"Ehhez egyébként nem javasolnám a motorolajokat ! "
Valaki pedig igen pl:
TangoSpinner products lubrication we reccomend semisynthetic SAE15W50 or simmilar oils.
Persze mindenki másra esküszik ahány fórum annyi ajánlás:Van den Hul csapágy olajak, fegyver olaj, Castrol EPX80w/90,Shell Spirax EP90,SEA15W50 stb stb. A gyártók ezért ajánlanak legtöbbször a saját termékükhöz megfelelő olajat.
Tudom van aki meghallja az olajok közötti különbséget de én nem![]()
- Vacsatti
- Újonc fórumos
- Értékelés: 3
Ez egy Edwards Audio fém tárcsa lenne.mcfly78 írta: ↑2020.12.15., kedd 16:56"Ehhez egyébként nem javasolnám a motorolajokat ! "
Valaki pedig igen pl:
TangoSpinner products lubrication we reccomend semisynthetic SAE15W50 or simmilar oils.
Persze mindenki másra esküszik ahány fórum annyi ajánlás:Van den Hul csapágy olajak, fegyver olaj, Castrol EPX80w/90,Shell Spirax EP90,SEA15W50 stb stb. A gyártók ezért ajánlanak legtöbbször a saját termékükhöz megfelelő olajat.
Tudom van aki meghallja az olajok közötti különbséget de én nem![]()
Rega Planar 6, AT-OC9/III, Rega Phono MC, NAD 5325 CD, Aiwa AD-F850, PrimaLuna ProLogue Premium, Monitor Audio Silver 300, AudioQuest Golden Gate IC, VdH d-352