Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: ThorSteinar »

wwwolfman írta:
2018.10.05., pén. 11:19
Miért ajánlott vétel egy itthon is kapható 8-15 ezres fémházas jószághoz képest?
A Cisco Catalyst 2960-8TC egy felső kategóriás switch, jobb táppal (házon belül van) és kiváló adatátvitellel.
Szintén fémházas, ha ez számít egyáltalán valamit, azon felül hogy növeli a bizalmat iránta.
Az említett 8-15 ezres switchek-hez képest (ott általában egy külső adapterrel van a tápolás megoldva) ennek az új ára anno valahol 124.000 HUF volt újonnan, így minőségibb alkatrészeket tudtak bele "pakolni". Senkit sem akarok rábeszélni, de aki már tartott a kezében egy ilyet, az ugyanennyiért inkább talán ezt a Cisco-t választaná használtan, mint egy hasonlóan árazott új switchet. Nem próbálgattam végig több switchet és nem is fogok, mindössze a UPC routerrel hasonlítottam össze és nekem attól (az én rendszeremben) egyértelműen jobb volt.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Hozzászólás Szerző: SSS »

ThorSteinar írta:
2018.10.05., pén. 09:46

Ami nekem van (SOtM) az még az általad említett árnál is jóval több volt sajnos...
Vakteszten is akkora a különbség (mintha csak simán USB-n keresztül lenne a DAC-ba kötve a számítógép), hogy már nincs visszaút és sajnos lehet nyitni a pénztárcát egy újabb kütyüért...

:smile29:
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SSS írta:
2018.10.05., pén. 10:48
ThorSteinar írta:

Az eszköz RAAT-ként (Roon Advanced Audio Transport) történő használatra van elsősorban kitalálva. Akkor csak bekapcsolod és elfelejted, hogy létezik. A Roon felületét használod tabletről, telefonról vagy laptopról és tökéletesen/zökkenőmentesen fog rajta futni.

Ez úgy elég borsos árat képvisel SOTM 500 Eur körül volt, aksis táp plusz pár százas, erre jön a Roon olyan 500Eur. Nyilván ez így együtt qvajó - lehet. Én csak körbejártam ezt a lehetőséget, és végül nem mentem el ebbe az irányba. Csak Tidalt, és Spotifyt hallgatok, nincsenek zenéim ezen kívül csak LP-n azt meg a Roon még nem kezeli ha jól tudom:o))
Az RPI+voluminot is tudom telefonról, tabletről, és laptopról irányítani (ez utóbbiról csak a spotifyt (még). És minőségben sotom vs rpi én nem érzékelek drámai különbséget, őszintén szólva laptop direktben dac-ra kötve is mehet ebbe az összehasonlításba. Sorrend hang szempontjából SOTOM, RPI, Laptop, de egy vaktesztben nem tudnám ezeket megkülönböztetni.

Ami nekem van (SOtM) az még az általad említett árnál is jóval több volt sajnos...
Vakteszten is akkora a különbség (mintha csak simán USB-n keresztül lenne a DAC-ba kötve a számítógép), hogy már nincs visszaút és sajnos lehet nyitni a pénztárcát egy újabb kütyüért...
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,Etherregen,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas, LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Miért ajánlott vétel egy itthon is kapható 8-15 ezres fémházas jószághoz képest?

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

wwwolfman írta:
2018.10.05., pén. 11:02
ThorSteinar írta:
2018.10.05., pén. 08:59
robi20064 írta:
2018.10.04., csüt. 12:05

Esetleg ezt olvasd at, ez egy relativ olcso megoldas (Netgear switch) ha ki akarod probalni a szeparaciot.

https://www.computeraudiophile.com/foru ... g/?page=11

Vagy esetleg egy ilyet, használtan és olcsón az ebay-ről: Cisco Catalyst 2960-8TC
Uhh. Azért ez az utóbbi elég durva ár, ahhoz képest, hogy nem zenére van kitalálva. Ennyiből zenére tuningolt jószág is kijön...

Azt említettem, hogy használtat kell venni ebay-ről. Az olyan 50 EUR körül van, ami azért annyira nem drága.
Az új ára valóban nagyon magas.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

ThorSteinar írta:
2018.10.05., pén. 08:59
robi20064 írta:
wwwolfman írta:
2018.10.03., szer. 13:21
Sziasztok. Gyors kérdés hálózati lejátszás témakörében.

A jelenlegi felállás szerint közvetlenül routerbe van kötve NAS, illetve egy Popcron/Pioneer hálózati lejátszó. A kérdés az, hogy ez a felállás a jobb (mert kevesebb elemet tartalmaz), vagy az, ha a hálózati lejátszó funkciók (tehát nas, és két lejátszó) egy switchbe vannak kötve, és az az egész hóbelevanc van bekötve a routerbe?

A router egy TpLink Archer C7.
Esetleg ezt olvasd at, ez egy relativ olcso megoldas (Netgear switch) ha ki akarod probalni a szeparaciot.

Vagy esetleg egy ilyet, használtan és olcsón az ebay-ről: Cisco Catalyst 2960-8TC
Uhh. Azért ez az utóbbi elég durva ár, ahhoz képest, hogy nem zenére van kitalálva. Ennyiből zenére tuningolt jószág is kijön...

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

ThorSteinar írta:

Az eszköz RAAT-ként (Roon Advanced Audio Transport) történő használatra van elsősorban kitalálva. Akkor csak bekapcsolod és elfelejted, hogy létezik. A Roon felületét használod tabletről, telefonról vagy laptopról és tökéletesen/zökkenőmentesen fog rajta futni.

Ez úgy elég borsos árat képvisel SOTM 500 Eur körül volt, aksis táp plusz pár százas, erre jön a Roon olyan 500Eur. Nyilván ez így együtt qvajó - lehet. Én csak körbejártam ezt a lehetőséget, és végül nem mentem el ebbe az irányba. Csak Tidalt, és Spotifyt hallgatok, nincsenek zenéim ezen kívül csak LP-n azt meg a Roon még nem kezeli ha jól tudom:o))
Az RPI+voluminot is tudom telefonról, tabletről, és laptopról irányítani (ez utóbbiról csak a spotifyt (még). És minőségben sotom vs rpi én nem érzékelek drámai különbséget, őszintén szólva laptop direktben dac-ra kötve is mehet ebbe az összehasonlításba. Sorrend hang szempontjából SOTOM, RPI, Laptop, de egy vaktesztben nem tudnám ezeket megkülönböztetni.
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SSS írta:
2018.10.03., szer. 18:09
Én egy SMS-100 nyúztam jó pár hónapig. A véleményem röviden nem.

Hosszabban:
Kezelés: Önmagában semmit nem tud az eszköz, még kell mellé egy dedikált média server, aztán telefonról lehet irányítani elég közepes minőségű appokkal. (Lehet máshogy is, de az nekem megint csak túl macerás volt.) Ez a rész kifejezetten idegesített ezért adtam el.

Hang: ez a rész rendben volt kicsit száraz a hangja de tényleg jobb mint a laptopra direktbe rákötve az dac. Bár őszintén szólva én nem éreztem a különbséget eget rengetőnek. DE én táp nélkül használtam, az sokak szerint csodát tesz....(??)

Most egy RPI3 a hálózati lejátszóm volumino-val. Szeg egyszerű, tők olcsó. Hang...hm kb a laptop szintje, gyengébb, mint a SOTM de nincs vele macera, és a különbség az én fülemnek nem drámai.
pepi írta:
2018.09.30., vas. 11:54
Sziasztok.
Aki ismeri, vagy használja a SOtM-audio hálózati lejátszó termékeit,szivesen venném ha irna pár sort.
Jókat lehet olvasni ezekről a lejátszókról, személyes tapasztalatra lennék inkább kiváncsi. Vajon megéri borsos árukat, mert ránézésre elég puritán küllemét vajon hangban felülmúlja-e?
Köszönöm.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

robi20064 írta:
wwwolfman írta:
2018.10.03., szer. 13:21

A jelenlegi felállás szerint közvetlenül routerbe van kötve NAS, illetve egy Popcron/Pioneer hálózati lejátszó. A kérdés az, hogy ez a felállás a jobb (mert kevesebb elemet tartalmaz), vagy az, ha a hálózati lejátszó funkciók (tehát nas, és két lejátszó) egy switchbe vannak kötve, és az az egész hóbelevanc van bekötve a routerbe?

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: tomrider »

magicscreen írta:
2018.10.03., szer. 17:25
Tomrider írta:
2018.09.25., kedd 20:54
Az előlapi USB csatlakozóra van csatlakoztatva egy 120Gb Kingston SSD, ráadásul USB3 a külső tok meghajtása. Kicsit tartottam is ettől, mert USB2 csatlakozón nem kommunikál, de simán megy.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Még azt nem tudom hogy egy ilyen asztali network player mint például az Onkyo NS-6130, a Tidalt hogy tudja elérni és használni?
Elég a készülék, a rajta levő kijelző és a távirányitó hozzá?
Vagy ahhoz már okostelefon is kell a vezérléshez? App letöltés és egyéb vacakolás? :)
Én telefonon keresztül használom, TIDAL, Spotify gond nélkül megy. A gyári távirányítót még nem használtam, a pici kijelző miatt szerintem nem is fogom. Lehet, hogy gyári távval is megy, ha nagyon fontos, akkor megpróbálom. App letöltés kell hozzá, van gyári app. Van benne chromecast, windows-os laptopról is lehet zenét küldeni rá, wifin keresztül. Laptopról is megy a Spotify, TIDAL-t nem próbáltam.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Én egy SMS-100 nyúztam jó pár hónapig. A véleményem röviden nem.

Hosszabban:
Kezelés: Önmagában semmit nem tud az eszköz, még kell mellé egy dedikált média server, aztán telefonról lehet irányítani elég közepes minőségű appokkal. (Lehet máshogy is, de az nekem megint csak túl macerás volt.) Ez a rész kifejezetten idegesített ezért adtam el.

Hang: ez a rész rendben volt kicsit száraz a hangja de tényleg jobb mint a laptopra direktbe rákötve az dac. Bár őszintén szólva én nem éreztem a különbséget eget rengetőnek. DE én táp nélkül használtam, az sokak szerint csodát tesz....(??)

Most egy RPI3 a hálózati lejátszóm volumino-val. Szeg egyszerű, tők olcsó. Hang...hm kb a laptop szintje, gyengébb, mint a SOTM de nincs vele macera, és a különbség az én fülemnek nem drámai.
pepi írta:
Sziasztok.
Aki ismeri, vagy használja a SOtM-audio hálózati lejátszó termékeit,szivesen venném ha irna pár sort.
Jókat lehet olvasni ezekről a lejátszókról, személyes tapasztalatra lennék inkább kiváncsi. Vajon megéri borsos árukat, mert ránézésre elég puritán küllemét vajon hangban felülmúlja-e?
Köszönöm.

magicscreen
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: magicscreen »

Tomrider írta:
2018.09.25., kedd 20:54
Az előlapi USB csatlakozóra van csatlakoztatva egy 120Gb Kingston SSD, ráadásul USB3 a külső tok meghajtása. Kicsit tartottam is ettől, mert USB2 csatlakozón nem kommunikál, de simán megy.
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Még azt nem tudom hogy egy ilyen asztali network player mint például az Onkyo NS-6130, a Tidalt hogy tudja elérni és használni?
Elég a készülék, a rajta levő kijelző és a távirányitó hozzá?
Vagy ahhoz már okostelefon is kell a vezérléshez? App letöltés és egyéb vacakolás? :)
Marantz PM7005, Sony CDP-597, Orion HS511

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

sbfan írta:
2018.08.04., szomb. 18:58
A tippjeiteket szeretném kérni:

Gondolkodom egy hálózati lejátszón/DACon/bármin (lásd lent) ami kiváltaná a jelenlegi hálózati lejátszómat (Logitech Transporter) egy Heed Obelisk Pre+2*PX erősítő trió előtt.

(Hang)minőségben a Heedeket érdemben kiszolgáló készüléket szeretnék. A keretem -nem korlátlan természetesen, de ha bárki bármilyen igazán jó készüléket tud, az ára ne tartsa vissza a javaslatát. :)

Nem szeretnék saját NASon tárolt zenéket lejátszani alapvetően, a cél egy olyan készülék lenne, amivel a mobiltelefonomról tudok Tidal / Spotify zenét küldeni az erősítőkre, ezen túl még jó lenne, ha internetes rádió streameket is tudna fogadni vagy alternativaként, ha a telefon külső bluetooth eszközként látná, hogy bármi, amit telefonon lejátszok, azt ki tudjam küldeni a mobilról a hifire.

Mivel nem használnék más forrást, a hagyományos kábeles csatlakozási lehetőségek egyáltalán nem szükségesek .

Az elmúlt pár évet hifi szempontból "átaludtam" szóval picit elveszettem a fonalat, hogy hol tart ez a hálózati, mobilos zenelejátszás. Tudtok esetleg segíteni konkrét készülék javaslatokkal?

Köszi előre is! :)

leborulok.gif
Szia :)
Nekem is Obelisk alapú rendszerem van, ezért ehhez vettem 2016-ban egy Bluesound Node 2-t, amely mára már csodásan szól (hálózati eszközök feljavítását követően). A Bluesound nagyon jól illeszkedik hangban az Obliskekhez.
A héten jelentették be a Bluesound Node 2i továbbfejlesztett készüléket az eredeti árával megegyező összegért (550 euró).
Állítólag még jobban szól, mint a korábbi, és beépítettek AC-s WIFI-t és Aptx HD-s Bluetooth-t, ami az eredetivel ellentétben kétirányú, tehát vesz is és ad is. Az eredeti készülékről mindent megtudsz a blogomon.
Amúgy ha van a készülék közelében egy router-ed, akkor kösd össze azt a leendő készülékkel egy Cat6-os, vagy Cat7-es kábellel. Mindenkit lebeszélek a WIFI-s hálózati zenehallgatásról, a kábeles klasszissal jobban szól.
A Bluetooth érdekes kérdés, ha van Android Oreo-s telefonod, akkor már érdemes megpróbálnod a Node2i-re Aptx HD codec-kel átküldeni a zenét, lehet, hogy jól fog szólni.
Ha ennyit nem akarsz kiadni egy lejátszóra, akkor fontold meg, hogy veszel egy Fiio BTR3-at (hamarosan tesztelni fogom), az egy bluetooth vevő / DAC / fejhallgató erősítő öngyújtó méretben. Igen tudom ez röhejesen hangzik, hogy hogyan hasonlíthatom ezt össze egy asztali lejátszóval, de állítólag nagyon jól szól, egy jack - RCA kábellel rá tudod dugni az Obeliskre, és a létező legegyszerűbb hálózati lejátszóként funkcionál. Persze nem erre találták ki, hanem sportra, autóba, utazáshoz. Ki fogom próbálni a HEED rendszeremmel is és beszámolok a tapasztalatokról (amint megkapom a német Fiio képviselettől). Szerintem itthoni forgalmazása hetek kérdése...
Blogom

Noci75
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Noci75 »

PgSpa írta:
2018.09.30., vas. 13:06
Noci75 írta:
2018.09.29., szomb. 13:41
Helló!
Érdekelne a véleményetek arról hogy szeretnék egy hálózati lejátszót illetve még egyet.
Már van egy Yamaha NP-S303-om. Nagyon meg vagyok vele elégedve.Viszont most kellene egy másik is a másik rendszerembe.
Kizárólag Tidal ,Dezzer és internet rádió hallgatására.Mindenképp Yamaha musiccast lejátszót fogok venni,mert nagyon megszerettem a rendszert.
Az a kérdés hogy vegyek inkább Wxc-50-est ,vagy még egy NP-S303-mat ? A wxc-50 a kompakt mérete miatt jobb lenne,de nem tudom milyen a hangja.Egy előfok végfok párost fog hajtani(egy itteni fórumtárs által gyártott nagyon jó kis készülékek).Rosszabbat mint a másik nem akarok.Ha valaki tud tanácsot adni azt megköszönném.
Nekem WXC 50 van, amikor vettem, akkor még nem jelent meg az NP-S303. Az előbbiben - (én is később tudtam meg), két DAC chip dolgozik, a két analóg kimenetnek kicsit más a hangzása. Hely hiányában a kicsi készülékeket szeretem, és a hangja is nagyon bejött nekem. Mivel nem hallgattam együtt őket, csak felételezem az olvasható tesztek alapján, hogy a WXC 50 jobb hangú, a ki- és bemenetek vonalán többet tud, MusicCast téren meg ugyanazt tudja.
Köszönöm a hozzászólást.
Megrendeltem a WXC50-est.
Biztosan beválik majd.

pepi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hozzászólás Szerző: pepi »

ThorSteinar írta:
2018.09.30., vas. 19:04
Szia!

A SOtM sMS-200ultra készülékre tekints úgy, mint egy mini számítógépre (nem túl nagy teljesítményű hardverrel), amin Linux alapú operációs rendszer fut, zenére optimalizálva. Tudok rajta zenét hallgatni csak úgy önmagában, én egy 2 Tb vinyót kötöttem rá, de a nem túl acélos hardvere miatt igencsak lassan töltötte be a viszonylag nagy könyvtárat LMS (Logitech Media Server) alatt. Valójában nem is erre lett kitalálva, mivel ez elsősorban egy Roon Endpoint. Tehát futtatsz külön számítógépen egy Roon Core-t (saját fájlokkal és/vagy Tidal), szükség szerint ezen konvertálsz (akár DSD-be vagy magasabb sample-re, például az én esetemben 384 kHz PCM-re), majd ezt ráküldöd ethernet hálózaton keresztül az sMS-200ultra készülékre, amiben egy high-end minőségű clock van és csodát művel a digitális jellel. Mivel csak USB kimenete van, így USB (megfelelő minőségű) bemenettel rendelkező DAC szükséges, hacsak nem szeretnél még egy külön "digital to digital" konvertert alkalmazni, habár ez manapság nagyon népszerű. Szinte kötelező a hozzá tartozó táp (sPS-500), mivel így teljesedik ki a benne rejlő potenciál. Eléggé addiktív a dolog, én már nem tudok nélküle zenét hallgatni. Amikor kiiktattam a láncból és a számítógépet közvetlenül kötöttem a DAC-ra (USB-n keresztül), akkor a produkció annyit romlott, hogy nem is szívesen gondolok rá vissza.
Sokféle út vezet a jó hanghoz, ez csak egy a sok lehetőség közül. Sajnos, mint mindegyik jó hanghoz vezető út, ez sem olcsó...
Hogy megéri-e az árát, erre nem tudok konkrét választ adni, mivel szubjektív a dolog. Egy bizonyos árszint felett (és ez már az) szerintem semmi sem éri meg az árát, de a mi hobbink már csak ilyen, hogy képesek vagyunk a jobb hangért sokat áldozni...

Nagyon köszönöm. leborulok.gif

pepi írta:
Sziasztok.
Köszönöm.

ThorSteinar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Szia!

A SOtM sMS-200ultra készülékre tekints úgy, mint egy mini számítógépre (nem túl nagy teljesítményű hardverrel), amin Linux alapú operációs rendszer fut, zenére optimalizálva. Tudok rajta zenét hallgatni csak úgy önmagában, én egy 2 Tb vinyót kötöttem rá, de a nem túl acélos hardvere miatt igencsak lassan töltötte be a viszonylag nagy könyvtárat LMS (Logitech Media Server) alatt. Valójában nem is erre lett kitalálva, mivel ez elsősorban egy Roon Endpoint. Tehát futtatsz külön számítógépen egy Roon Core-t (saját fájlokkal és/vagy Tidal), szükség szerint ezen konvertálsz (akár DSD-be vagy magasabb sample-re, például az én esetemben 384 kHz PCM-re), majd ezt ráküldöd ethernet hálózaton keresztül az sMS-200ultra készülékre, amiben egy high-end minőségű clock van és csodát művel a digitális jellel. Mivel csak USB kimenete van, így USB (megfelelő minőségű) bemenettel rendelkező DAC szükséges, hacsak nem szeretnél még egy külön "digital to digital" konvertert alkalmazni, habár ez manapság nagyon népszerű. Szinte kötelező a hozzá tartozó táp (sPS-500), mivel így teljesedik ki a benne rejlő potenciál. Eléggé addiktív a dolog, én már nem tudok nélküle zenét hallgatni. Amikor kiiktattam a láncból és a számítógépet közvetlenül kötöttem a DAC-ra (USB-n keresztül), akkor a produkció annyit romlott, hogy nem is szívesen gondolok rá vissza.
Sokféle út vezet a jó hanghoz, ez csak egy a sok lehetőség közül. Sajnos, mint mindegyik jó hanghoz vezető út, ez sem olcsó...
Hogy megéri-e az árát, erre nem tudok konkrét választ adni, mivel szubjektív a dolog. Egy bizonyos árszint felett (és ez már az) szerintem semmi sem éri meg az árát, de a mi hobbink már csak ilyen, hogy képesek vagyunk a jobb hangért sokat áldozni...

pepi írta:
Sziasztok.
Köszönöm.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Noci75 írta:
Helló!
Érdekelne a véleményetek arról hogy szeretnék egy hálózati lejátszót illetve még egyet.
Már van egy Yamaha NP-S303-om. Nagyon meg vagyok vele elégedve.Viszont most kellene egy másik is a másik rendszerembe.
Kizárólag Tidal ,Dezzer és internet rádió hallgatására.Mindenképp Yamaha musiccast lejátszót fogok venni,mert nagyon megszerettem a rendszert.
Az a kérdés hogy vegyek inkább Wxc-50-est ,vagy még egy NP-S303-mat ? A wxc-50 a kompakt mérete miatt jobb lenne,de nem tudom milyen a hangja.Egy előfok végfok párost fog hajtani(egy itteni fórumtárs által gyártott nagyon jó kis készülékek).Rosszabbat mint a másik nem akarok.Ha valaki tud tanácsot adni azt megköszönném.
Nekem WXC 50 van, amikor vettem, akkor még nem jelent meg az NP-S303. Az előbbiben - (én is később tudtam meg), két DAC chip dolgozik, a két analóg kimenetnek kicsit más a hangzása. Hely hiányában a kicsi készülékeket szeretem, és a hangja is nagyon bejött nekem. Mivel nem hallgattam együtt őket, csak felételezem az olvasható tesztek alapján, hogy a WXC 50 jobb hangú, a ki- és bemenetek vonalán többet tud, MusicCast téren meg ugyanazt tudja.

pepi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Hozzászólás Szerző: pepi »

Sziasztok.
Köszönöm.

Kabóca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kabóca »

Noci75 írta:
Helló!
Ha nincs lehetőséged kipróbálni WXC-50-est és a NP-S303-al elégedett vagy, járt utat járatlanért el ne hagyj.

Noci75
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Noci75 »

Helló!

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Hozzászólás Szerző: Peger »

shany írta:
2018.09.18., kedd 08:36
Quetz írta:
2018.09.17., hétf. 19:27
ThorSteinar írta:
2018.09.17., hétf. 11:59
A szokásos kapcsolóüzemű táp a belépő és középszintű switchekben biztosan nem tesz jót a hangzásnak.
Igen, ezt én is tapasztaltam, mert a kínai switchek nem kerekítik le olyan szépen a nullákat, és az egyesek sem állnak olyan délcegen.
Amennyiben felismerjük, hogy az a switch a számítógépes hálózaton kívül egy másik hálózatra is csatlakozik, akkor már jobban értelmezhető lehet egy kapcsolóüzemű tápegység hatása is. Ui. ezeknek visszahatása van elektromos hálózatra is, a működésükből eredő zavarjelek - és ennek a mennyisége, spektruma függ az adott készülék konstrukciójától - rákerül a lakás elektromos vezeték-hálózatára. Jelen van a lakás konnektoraiban (különböző mértékben), valamint a falakban futó elektromos vezetékek is antennaként sugározzák.
A hangátviteli lánc - tipikusan analóg - egységeibe, mint pl. lemezjátszó, dac analóg kimeneti fokozatai, előerősítők, végerősítők alapvetően háromféle módon juthat be ilyen zavarjel.
- A konnektoron-hálózati csatlakozójukon keresztül
- kisugárzott zavarjelet a készülék belső áramköri vezetékek, vezetékhurkok "veszik" antennaként ( ez elvileg nem jellemző az EMC szabványok, és az alkalmazott fémburkolatok miatt )
- a készülékek összekötése során használt kábelek-, valamint az összekötésekkel a létrejövő földhurkokban feszültségként a készülékek bemenetén értelmezhető zavarfeszültség keletkezhet.

Nem állítom, hogy egy háztartásban működő tucatnyi elektromos, elektromágneses zavarforrás közül pont egy switch tápegysége lenne a meghatározó, de esetleg a zavarjelek összetételében okozhat észrevehető változást. Az is valószínűsíthető, hogy pl. a hangsugárzót meghajtó elektromos jelben nem tudnánk jelentősnek nevezhető - zavarjel okozta modulációt, torzítást kimutatni - viszont eleve kihagyni ezt a működést, durva egyszerűsítése a valóságnak.
Az, hogy milyen környezeti hatások összessége/egyéb tényezők alakítják bennünk kialakuló érzeteket pl. a zenehallgatás közben, még mindig nem tökéletes ismert.
Legyen :), ki fogom próbálni a switchemen az analóg (?) tápellátás aztán majd beszámolok az élményekről. Hol lehet ehhez valamilyen olcsó de jó megoldást találni? Sokat azért nem költenék rá :)
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

Kabóca
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kabóca »

[/quote]

A hátsó USB porton működik a samba megosztás, egy 2,5 külső HD elegendő áramot kap róla.

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: tomrider »

magicscreen írta:
2018.09.25., kedd 19:07
Tomrider írta:
2018.09.25., kedd 14:51
Valahol olvastam hogy valakinek a 192kHz már nem nagyon ment.
Én is gondolkodom egy ilyen belépőszintű lejátszón, mivel leginkább csak egy usb pendriveron levő flac fájlok transzportjához használnám külső dac-hoz, reménykedem hogy ez is elég lesz minőség szempontjából, mert a következő kategória már 200-250 ezer, Bluesound node 2, ns-6170, marantz na8005 stb

Nekem eddig soha nem akadt. Csak külső SSD-ről használom, meg Spotify.
Köszönöm szépen a választ!
A külső SSD az USB portba van csatlakoztatva, vagy hálózaton keresztül éri el a 6130 egy PC/NAS-ban levő SSD-t?
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

magicscreen
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: magicscreen »

Tomrider írta:
2018.09.25., kedd 14:51
Valahol olvastam hogy valakinek a 192kHz már nem nagyon ment.
Én is gondolkodom egy ilyen belépőszintű lejátszón, mivel leginkább csak egy usb pendriveron levő flac fájlok transzportjához használnám külső dac-hoz, reménykedem hogy ez is elég lesz minőség szempontjából, mert a következő kategória már 200-250 ezer, Bluesound node 2, ns-6170, marantz na8005 stb

Nekem eddig soha nem akadt. Csak külső SSD-ről használom, meg Spotify.
Köszönöm szépen a választ!
A külső SSD az USB portba van csatlakoztatva, vagy hálózaton keresztül éri el a 6130 egy PC/NAS-ban levő SSD-t?
Marantz PM7005, Sony CDP-597, Orion HS511

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”