Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Kici, occó! ;peace;

De kb milyen szintet képvisel (mondjuk hanglejátszás terén)?
Pl hol lehet egy Logitech SB Classic-hoz vagy egy Dune D1, Prime 3-hoz képest?
Na és a másik hogy milyen dac-okkal lehet használni?

Sajnos hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz... :(
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: Vasti »

Sziasztok!

Még nem említette a kereső szerint senki ezt a kis kütyüt, gondoltam megteszem :-)
Ha valaki konyhába, garázsba stb. keres egy kicsi és olcsó "számítógépet", próbálja ki az Orange Pi Zero-t! Én régóta használok ilyet (néha kettőt is) , teljesen OK.

Kit-ben, dobozzal: https://www.aliexpress.com/store/produc ... 29852.html

Kell rá egy Armbian, aztán mpd vagy squeezelite, stb. Nekem Squeezbox-ként működnek most éppen itthon, de az egyik a melóhelyen mpd-vel szólt még nemrég.

Lehet rá dugni igény szerint valami olcsó vacak USB-s DAC-ot, nekem az egyiken ilyen van: https://www.aliexpress.com/item/Q1-HiFi ... 87670.html

26€-ból okos kis lejátszó :-) OK, egy mobiltöltő meg egy memóriakártya kell még hozzá, de olyan azért szokott lenni a fiók mélyén...

Üdv: Vasti

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

Quetz írta:
2018.06.26., kedd 21:55
R_Andras írta:
2018.06.24., vas. 19:58
Ezután még a rendszerben lévő hálózati kábeleket is lecseréltem a közel 20 éves CAT5-ös kábelekről korrekt minőségű CAT7-es kábelre (Audioquest Pearl).

Az eredmény egészen megdöbbentő!
A hálózati kábeles javuláshoz szorosan hozzátartozó videó, főleg a vége fele érdekes, amikor zenehallgatás közben cseréli a pc-ben a kábeleket. Ennél nagyobb jitter nehezen lehetne generálni, mégsem hatja meg a lejátszót.

https://www.youtube.com/watch?v=anZeheEiff8
Én a Bodor Audio Pc-m és a switch (sima műanyagházas Tp-link) között próbáltam egy Gold Note 2m-es ethernet kábelt. Meg kell mondjam, digital spdif kábeleket kaptam tesztelésre ez csak véletlen került a csomagba. Nagy baromságnak tartottam az ethernet kábelek hangot befolyásoló hatását (korábban a digit spdif kábelekről is ezt gondoltam). A Gold Note-al tisztább, részletesebb lett a hang, bár óriási különbséget nem okozott (a hifizésben mondjuk nem is várhatunk bizonyos szint fölött hatalmas valtozásokat). Szóval szvsz igen is van a digit kábeleknek hangot befolyásoló hatása, a digit spdif kábeleknél ez jelentősebb, mint az ethernet kábeleknél.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

R_Andras írta:
2018.06.24., vas. 19:58
Ezután még a rendszerben lévő hálózati kábeleket is lecseréltem a közel 20 éves CAT5-ös kábelekről korrekt minőségű CAT7-es kábelre (Audioquest Pearl).

A hálózati kábeles javuláshoz szorosan hozzátartozó videó, főleg a vége fele érdekes, amikor zenehallgatás közben cseréli a pc-ben a kábeleket. Ennél nagyobb jitter nehezen lehetne generálni, mégsem hatja meg a lejátszót.

https://www.youtube.com/watch?v=anZeheEiff8
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: SSS »

SSS írta:
2018.06.20., szer. 17:54
használ valaki raspberryt hálózati lejátszónak? Ezzel kapcsolatos tapasztalat érdekelne, van külső USB dac, így DAC modul nem kellene, csak egyszerűen  TIDAL-t akarok streamelni rajta keresztül. FEl lehet pl. a Win 10 IoTCore alá tenni a Tidal Desktop appot? Ha nem Chrome alól próbálta már valaki? 
T

Na hát először is nagyon köszönöm a sok ötletet, segítséget. Még bevallom nem volt mindet időm végig próbálni, de az eredmény eddig rendkívül pozitív amit gondoltam megosztok.

Egyenlőre egy Volumino fut az RPI3-n. Egyenlőre androidos telefonról vezérlem mconect appal. Tidal szól ugye. Tökéletesen működik, hangja - bár közvetlen összehasonlításra nem volt módom - emlékeimre alapozva picit melegebb mint a SOTM, az nekem elég száraz volt.
Lényeg, hogy nem bántam meg a cserét, még jön pár kísérlet különböző szoftverekkel, de már így is remekül működik szóval csak ajánlani tudommindenkinek. Mivel egyébként a Volumnio egy RPI zeron is elfut igy szerintem ennél olcsóbb megoldás nincs, és ugyan még mindíg nem olyan egyszerű a használata, beüzemelése mint a chromecast, de hangban magassan jobb.
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

R_Andras
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: R_Andras »

On 2018. 06. 22. at 9:22 PM, redbulova said:

Van valakinek tapasztalata az audiophile switchekkel? Paul Pang forgalmazza, cc 200 EUR. Megéri hálózati lejátszásnál figyelembe venni vagy elég jó táppal ellátni egy forgalomban kapható switchet, és az is jó eredményt ad?

Hálózati lejátszóval hallgatok zenét a NAS - switch keresztül LAN kábel összeköttetéssel.

Nagyon jó a kérdés

Nos éppen erről írtam  nemrég a blogomon. 

Én egy 8700 Ft-ért megvehető, fémházas TP-Link gigabites switch-et vettem és megdöbbentem mennyivel jobban szól, mint a korábban használt, elég régi 100Mb-es switch.

Majdnem annyival jobban szólt a rendszerem, mint amikor egy sok százezres DAC volt nálam kipróbálásra és tesztelésre!

A hálózati lejátszóm egy Bluesound Node 2, amely a fejlesztések hatására olyan magasságokba emelkedett, hogy ezt a 150 ezres lejátszót most már érdemes lenne összehasonlítani egy sok százezres lejátszóval!

Szerintem nem érdemes sok pénzt költeni ún. audiofil switch-re és kábelekre, mert ezek a korrekt árú eszközök is óriási minőségjavulást okoznak.

Blogom

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

2 hours ago, petriko said:

Nálam is van mögötte DAC. Ha laptopról szeretnéd vezérelni, elég rá egy mediarenderer, és akkor akár foobarról is etetheted.

Most látom, hogy a Volumio TIDAL pluginje egészen friss. Lehet, én is kipróbálom 

Én még nagyon új vagyok ebben  témában, az RPI-t már megvettem, de telepítgetni beállítani, csak jövő hét közepén lesz időm, ha te előbb megvagy kérlek oszd működ, és ha igen jól vagy sem.

Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: petriko »

Nálam is van mögötte DAC. Ha laptopról szeretnéd vezérelni, elég rá egy mediarenderer, és akkor akár foobarról is etetheted.

Most látom, hogy a Volumio TIDAL pluginje egészen friss. Lehet, én is kipróbálom 

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

1 hour ago, petriko said:

Én évek óta RPI-t használok hálózati lejátszóként, többnyire TIDAL-lal. Nekem dietPi van rajta, mert annak választhatóak a komponensei. Mostanában a squeezelite-ot futtatom, és telefonról BubbleUPnP alkalmazással vezérlem, amibe integrálva van a TIDAL is, de bármilyen elérhető médiaszervert választhatsz forrásnak.

Köszi, szépen!  Felírom ezt is a listára. Elsőként a Volumino-t szeretném kipróbálni, mert  a leírások alapján az áll legközelebb ahhoz amire nekem szükségem van.

Nekem ugye az RPI streamerként érdekes van külön USB dac, és az lenne a legkényelmesebb ha laptopról tudnám vezérelni. Nekem valahogy ez a mobilról vezérlés annyira nem áll kézre, vagy legalább jobban preferálom a laptopot.

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: petriko »

On 2018. 06. 21. at 9:27 PM, SSS said:

Köszönöm ,   minden ötlet jól jön. Ez egy baromi jó megoldás, gyakorlatilag egy squezebox touch-t rak össze a fickó berry alapra. Baromi jóó!

Én évek óta RPI-t használok hálózati lejátszóként, többnyire TIDAL-lal. Nekem dietPi van rajta, mert annak választhatóak a komponensei. Mostanában a squeezelite-ot futtatom, és telefonról BubbleUPnP alkalmazással vezérlem, amibe integrálva van a TIDAL is, de bármilyen elérhető médiaszervert választhatsz forrásnak.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

Nincs értelme, azon felül, hogy az eladónak adsz egy kis extra zsebpénzt. Ha ki is cserélte a tápot, a maradék rész ugyanolyan kínai elektronikát tartalmaz, mint a 20$-os mezei switch.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Van valakinek tapasztalata az audiophile switchekkel? Paul Pang forgalmazza, cc 200 EUR. Megéri hálózati lejátszásnál figyelembe venni vagy elég jó táppal ellátni egy forgalomban kapható switchet, és az is jó eredményt ad?

Hálózati lejátszóval hallgatok zenét a NAS - switch keresztül LAN kábel összeköttetéssel.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

3 hours ago, Quetz said:

Nem tudom, ez segít-e: HOWTO: Building and Installing the Raspberry Pi 3 "Touch" Audio Streamer.

Köszönöm ,   minden ötlet jól jön. Ez egy baromi jó megoldás, gyakorlatilag egy squezebox touch-t rak össze a fickó berry alapra. Baromi jóó!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Hálózati audio lejátszók

20 hours ago, SSS said:

Köszi, megnézem mindenképpen!

Nem tudom, ez segít-e: HOWTO: Building and Installing the Raspberry Pi 3 "Touch" Audio Streamer.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

Köszi, megnézem mindenképpen!

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Patice »

1 hour ago, SSS said:

használ valaki raspberryt hálózati lejátszónak? Ezzel kapcsolatos tapasztalat érdekelne, van külső USB dac, így DAC modul nem kellene, csak egyszerűen  TIDAL-t akarok streamelni rajta keresztül. FEl lehet pl. a Win 10 IoTCore alá tenni a Tidal Desktop appot? Ha nem Chrome alól próbálta már valaki? 

Moode Audio-t használtam Raspberry Pi Zero W-n, viszont Tidal-t nem. De a leírásában ott van. Egy próbát esetleg megér.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: tomrider »

3 órája, wittao írta:

mielőtt azt mondanám, hogy TEAC, előtte azért fontos lenne tisztázni melyik Pio... mert van N50, N50A és N50AE (így időrendi sorrendben).

Köszönöm, ezt sem tudtam...

A TEAC vezet.

Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Valaki?

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

WXC50 tulajdonosoktól érdeklődöm, hogy fut-e normálisan a Spotify a masinájukon? Nálam tegnap óta szakadozik, megszakad... Úgy látom, hogy a MusicCast kapott valami frissítést és azzal lehet valami bibi.

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

13 perce, s4tch írta:

nem teljesen a kérdésre válaszolva: ha a fejhallgató erősítő rész fontos, akkor a teac vélhetően lemossa a marantzot. az nt503-at nem hallottam, az ud503-at igen, az egy nagyon jó fejes erősítő, hozzá képest a marantz mosott, lapos hang - ismétlem, fejhallgatón keresztül. ha csak hálózati lejátszóként szeretnéd őket használni, ahhoz nem tudok hozzászólni, hangfalas rendszerben egyiket sem hallottam.

Köszönöm a válaszod, egyre inkább a TEAC felé húzok. Fejhallgatót egyáltalán nem használok, ez nem szempont, de fontos info.

Még a Pioneer N50 volt a kalapban, de sokkal régebbi modell, és nem is találok infót róla...Csak egy jó árra várok a TEAC-nál, és azt hiszem ennyi.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: s4tch »

2018. 04. 30. at 17:31, Tomrider írta:

Sziasztok!

Nem tudom volt-e már téma, de én nem találtam.

Kérdésem lenne, melyik hálózati lejátszót érdemes megvenni : TEAC NT503 vagy MARANTZ NA8005 ? Árban hasonló, tudásban hasonló, de egyiket sem használtam, hallottam még. Mindkettő 700 eur alatt megvehető az ebay-ről, hivatalos, német kereskedőtől.

Teljesen kezdő vagyok hálózati lejátszó témában, nincs semmi tapasztalatom...

Köszönöm a segítséget !

nem teljesen a kérdésre válaszolva: ha a fejhallgató erősítő rész fontos, akkor a teac vélhetően lemossa a marantzot. az nt503-at nem hallottam, az ud503-at igen, az egy nagyon jó fejes erősítő, hozzá képest a marantz mosott, lapos hang - ismétlem, fejhallgatón keresztül. ha csak hálózati lejátszóként szeretnéd őket használni, ahhoz nem tudok hozzászólni, hangfalas rendszerben egyiket sem hallottam.

még egy apró input: a marantz gyári androidos appja nagyon tré: lassú, nem ismer minden funkciót, logikátlan, szerintem pocsék. egydobozos marantz hálózati lejátszóm van otthon (mcr610), és inkább bubbleupnp-vel vezérlem, pedig az sem biztosít teljes körű hozzáférést a funkciókhoz.

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

4 hours ago, tonya said:

Szia !

A Pioneer NA50A-t is számításba venném használtan.

Köszönöm, áttanulmányozom, mit is tud.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: tonya »

1 órája, Tomrider írta:

Hasonló árban és tudásban, (használtan akár olcsóbban is) köszönettel elfogadok ajánlást, más modellekre is...

Szia !

A Pioneer NA50A-t is számításba venném használtan.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hálózati audio lejátszók

41 minutes ago, wittao said:

TEAC-ot már próbáltam, MArantzot még nem. Nekem +1 szavazat a Teac mellett (másikat látatlanban, hallás nélkül)

+ úgy gondolom a felépítésüket ha megnézzük, akkor a TEAC-nál elég komoly technikai arzenál van felvonultatva

Hasonló árban és tudásban, (használtan akár olcsóbban is) köszönettel elfogadok ajánlást, más modellekre is...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”