sbfan írta: ↑2018.08.04., szomb. 18:58
A tippjeiteket szeretném kérni:
Gondolkodom egy hálózati lejátszón/DACon/bármin (lásd lent) ami kiváltaná a jelenlegi hálózati lejátszómat (Logitech Transporter) egy Heed Obelisk Pre+2*PX erősítő trió előtt.
(Hang)minőségben a Heedeket érdemben kiszolgáló készüléket szeretnék. A keretem -nem korlátlan természetesen, de ha bárki bármilyen igazán jó készüléket tud, az ára ne tartsa vissza a javaslatát. :)
Nem szeretnék saját NASon tárolt zenéket lejátszani alapvetően, a cél egy olyan készülék lenne, amivel a mobiltelefonomról tudok Tidal / Spotify zenét küldeni az erősítőkre, ezen túl még jó lenne, ha internetes rádió streameket is tudna fogadni vagy alternativaként, ha a telefon külső bluetooth eszközként látná, hogy bármi, amit telefonon lejátszok, azt ki tudjam küldeni a mobilról a hifire.
Mivel nem használnék más forrást, a hagyományos kábeles csatlakozási lehetőségek egyáltalán nem szükségesek .
Az elmúlt pár évet hifi szempontból "átaludtam" szóval picit elveszettem a fonalat, hogy hol tart ez a hálózati, mobilos zenelejátszás. Tudtok esetleg segíteni konkrét készülék javaslatokkal?
Köszi előre is! :)
Szia :)
Nekem is Obelisk alapú rendszerem van, ezért ehhez vettem 2016-ban egy Bluesound Node 2-t, amely mára már csodásan szól (hálózati eszközök feljavítását követően). A Bluesound nagyon jól illeszkedik hangban az Obliskekhez.
A héten jelentették be a Bluesound Node 2i továbbfejlesztett készüléket az eredeti árával megegyező összegért (550 euró).
Állítólag még jobban szól, mint a korábbi, és beépítettek AC-s WIFI-t és Aptx HD-s Bluetooth-t, ami az eredetivel ellentétben kétirányú, tehát vesz is és ad is. Az eredeti készülékről mindent megtudsz a blogomon.
Amúgy ha van a készülék közelében egy router-ed, akkor kösd össze azt a leendő készülékkel egy Cat6-os, vagy Cat7-es kábellel. Mindenkit lebeszélek a WIFI-s hálózati zenehallgatásról, a kábeles klasszissal jobban szól.
A Bluetooth érdekes kérdés, ha van Android Oreo-s telefonod, akkor már érdemes megpróbálnod a Node2i-re Aptx HD codec-kel átküldeni a zenét, lehet, hogy jól fog szólni.
Ha ennyit nem akarsz kiadni egy lejátszóra, akkor fontold meg, hogy veszel egy Fiio BTR3-at (hamarosan tesztelni fogom), az egy bluetooth vevő / DAC / fejhallgató erősítő öngyújtó méretben. Igen tudom ez röhejesen hangzik, hogy hogyan hasonlíthatom ezt össze egy asztali lejátszóval, de állítólag nagyon jól szól, egy jack - RCA kábellel rá tudod dugni az Obeliskre, és a létező legegyszerűbb hálózati lejátszóként funkcionál. Persze nem erre találták ki, hanem sportra, autóba, utazáshoz. Ki fogom próbálni a HEED rendszeremmel is és beszámolok a tapasztalatokról (amint megkapom a német Fiio képviselettől). Szerintem itthoni forgalmazása hetek kérdése...