Már ennyire terelik a hallgatókat a streamre?! Durva!Aszpirin írta: ↑2024.04.21., vas. 12:04Ehhez csak annyit még, hogy ez nem az analóg vs. digitális téma (az egy hitvita, nem folyok bele, ha lehet), hanem, hogy az M33-mal az LP-zés is digitális, így digitális vs digitális lesz, annak meg mi értelme. Kb. ezt a kérdést feszegettem, amikor tettem egy megjegyzést, aminek az alapja az én puritán szemléletem az analógról: ami analóg, az analóg, és szerintem vannak megtévesztő "fake analog" dolgok (mind pl. a NAD M33 analóg bemenetei, köztük a phono bemenet), ez pedig tény. :) Nem volt itt semmi "analog supremacy" vagy "digital supremacy" állásfoglalás a részemről. Azt meghagyom a hívőknek.dixie-chicken írta: ↑2024.04.21., vas. 09:28étöm,és tiszteletben tartom..nem akarm tovább offolni a témát,ez az analóg vs digitális LP dolog ki lett más vesézve egy párszor a lemezjátszó topicban....mindenki úgy élvez ....
![]()
ez az M33 érdekes szerkezett mindenesetre![]()
![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
All-In-One eszközök
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1168
Re: All-In-One eszközök
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5954
Ehhez csak annyit még, hogy ez nem az analóg vs. digitális téma (az egy hitvita, nem folyok bele, ha lehet), hanem, hogy az M33-mal az LP-zés is digitális, így digitális vs digitális lesz, annak meg mi értelme. Kb. ezt a kérdést feszegettem, amikor tettem egy megjegyzést, aminek az alapja az én puritán szemléletem az analógról: ami analóg, az analóg, és szerintem vannak megtévesztő "fake analog" dolgok (mind pl. a NAD M33 analóg bemenetei, köztük a phono bemenet), ez pedig tény. :) Nem volt itt semmi "analog supremacy" vagy "digital supremacy" állásfoglalás a részemről. Azt meghagyom a hívőknek.dixie-chicken írta: ↑2024.04.21., vas. 09:28étöm,és tiszteletben tartom..nem akarm tovább offolni a témát,ez az analóg vs digitális LP dolog ki lett más vesézve egy párszor a lemezjátszó topicban....mindenki úgy élvez ....
![]()
ez az M33 érdekes szerkezett mindenesetre![]()
![]()
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Nem vagy(unk) ezzel egyedül. Gyakorlatilag 99%-ban streamet hallgatok, mióta megvan a cucc.Aszpirin írta: ↑2024.04.21., vas. 08:43számomra az a kérdés, hogy ha amúgy elérem streamelve az összes LP-met, és az LP-k lejátszása is lényegében digitálissá alakított forrásból lejátszást jelent, akkor miért bajlódjak az LP-zéssel, amikor az streamelés sokkal kényelmesebb? Erre én eddig csak szubjektív választ találtam,
Az is igaz, hogy az én analóg cuccom nem világbajnok, de igyekszem kihozni belőle amit lehet. Nem olyan régen felraktam egy LP-t, és meg kellett állapítanom, hogy nagyon nincs egy szinten a digitális vonallal. Vagy bele kéne még ölni némi pénzeket, és/vagy el kéne még játszadozni mindenféle beállításokkal. És akkor még ott van a macera a lemezekkel, tisztításokkal, egyebekkel, a választékom meg lemezekből értelemszerűen nem akkora, mint a streamen. Pedig én is LP-vel kezdtem a 80-as években, van is bennem sok nosztalgia. Eladni nem fogom emiatt, de mi értelme, ha nem hallgatom?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2622
étöm,és tiszteletben tartomAszpirin írta: ↑2024.04.21., vas. 08:43Elismerem, lehet, hogy téves a megközelítés más nézőpontjából, de a kérdés számomra az (volt), hogy a kedvenc előadódat miért LP-n akarjam, ma megvan -cd-n, illetve streameren is? És én az egyetlen értelmét abban láttam a "modern LP-zésnek", ha tényleg analóg láncot hallgatok. A digitális anyagról készített LP-ket én "fake analog"-nak tartom. Ettől függetlenül, van belőlük is jópár...dixie-chicken írta: ↑2024.04.21., vas. 07:38én ezt egy totál téves megközelitésnek tartom...de szwsz,magánvélemény(em)...nem hagyok ki kedvenc előadom LPjét,csak azért mert vlmilyen digitális eszközt használtak a felvétel készitésénél
![]()
Ez a (téves megközelítésből eredő) "analóg-maximalitzmus" mellesleg elég költséges hobbivá teszi az LP-zést, mert azok a lemezek, amelyek teljesen analógok ("AAA" ha úgy tetszik) manapság többnyire igen drágán beszerezhetők, ha jó minőségűek, ezért ez a puritán megközelítés egyben a lehető legmegterhelőbb is anyagi szempontból.
A NAD M33 egyébként nagyon jól szól úgy alapból (érdekes mellesleg, hogy pärt és én teljesen más indokból és megközelítésből jutottunk el ugyanahhoz az all-in-one készülékhez, és mindketten élvezzük, ha jól értettem pärt írásait), megvan benne az "analógos" feeling (a D-osztályú erősítő ellenére! amit tudom nehéz elhinni, de ez van, sztereotípiák dőlnek meg), szóval számomra az a kérdés, hogy ha amúgy elérem streamelve az összes LP-met, és az LP-k lejátszása is lényegében digitálissá alakított forrásból lejátszást jelent, akkor miért bajlódjak az LP-zéssel, amikor az streamelés sokkal kényelmesebb? Erre én eddig csak szubjektív választ találtam, és nem tehetek róla, alapvetően eléggé pragmatikus a beállítottságom, és nekem nem voltak elegek az LP-zés mint művelet mellett szóló szubjektív érvek (nagyszerű érzés kézben tartani a borítót, ha "megdolgozom érte", jobban odafigyelek a zenére, stb.). Nálam a streamelés dominanciája korábban eldőlt már, mivel az analóg lánc csak úgy volt a digitális mellett, de a hallgatási szokásaim miatt (én is nagyon szeretek az ismeretlenben kalandozni, vadiúj (az elmúlt héten vagy akár épp ma megjelent albumokat meghallgatni), és erre a streaming milliószor alkalmasabb a rendelkezésedre álló, összehasonlíthatatlanul nagyobb legális hanganyag miatt), ezért az LP-zés egyre jobban hanyagolva volt. Nem mellékes szempont az sem, hogy az LP-zésben a legjobban az LP-k beszerzésének folyamatát utáltam, én valahogy meg lehetek átkozva, túlzott mennyiségű gyártási selejtbe futottam bele, amit vihettem/küldhettem vissza...
Most meg azért nem próbáltam ki még a NAD phono bemenetét, mert úgy érzem, teljesen megválok az analóg oldaltól, a lemezjátszó elpakolva a dobozába, a lemezek is hamarosan erre a sorsra jutnak, mert eladni valahogy mégsem visz rá a lélek...

ez az M33 érdekes szerkezett mindenesetre

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ez a (téves megközelítésből eredő) "analóg-maximalitzmus" mellesleg elég költséges hobbivá teszi az LP-zést, mert azok a lemezek, amelyek teljesen analógok ("AAA" ha úgy tetszik) manapság többnyire igen drágán beszerezhetők, ha jó minőségűek, ezért ez a puritán megközelítés egyben a lehető legmegterhelőbb is anyagi szempontból.
A NAD M33 egyébként nagyon jól szól úgy alapból (érdekes mellesleg, hogy pärt és én teljesen más indokból és megközelítésből jutottunk el ugyanahhoz az all-in-one készülékhez, és mindketten élvezzük, ha jól értettem pärt írásait), megvan benne az "analógos" feeling (a D-osztályú erősítő ellenére! amit tudom nehéz elhinni, de ez van, sztereotípiák dőlnek meg), szóval számomra az a kérdés, hogy ha amúgy elérem streamelve az összes LP-met, és az LP-k lejátszása is lényegében digitálissá alakított forrásból lejátszást jelent, akkor miért bajlódjak az LP-zéssel, amikor az streamelés sokkal kényelmesebb? Erre én eddig csak szubjektív választ találtam, és nem tehetek róla, alapvetően eléggé pragmatikus a beállítottságom, és nekem nem voltak elegek az LP-zés mint művelet mellett szóló szubjektív érvek (nagyszerű érzés kézben tartani a borítót, ha "megdolgozom érte", jobban odafigyelek a zenére, stb.). Nálam a streamelés dominanciája korábban eldőlt már, mivel az analóg lánc csak úgy volt a digitális mellett, de a hallgatási szokásaim miatt (én is nagyon szeretek az ismeretlenben kalandozni, vadiúj (az elmúlt héten vagy akár épp ma megjelent albumokat meghallgatni), és erre a streaming milliószor alkalmasabb a rendelkezésedre álló, összehasonlíthatatlanul nagyobb legális hanganyag miatt), ezért az LP-zés egyre jobban hanyagolva volt. Nem mellékes szempont az sem, hogy az LP-zésben a legjobban az LP-k beszerzésének folyamatát utáltam, én valahogy meg lehetek átkozva, túlzott mennyiségű gyártási selejtbe futottam bele, amit vihettem/küldhettem vissza...
Most meg azért nem próbáltam ki még a NAD phono bemenetét, mert úgy érzem, teljesen megválok az analóg oldaltól, a lemezjátszó elpakolva a dobozába, a lemezek is hamarosan erre a sorsra jutnak, mert eladni valahogy mégsem visz rá a lélek...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Elismerem, lehet, hogy téves a megközelítés más nézőpontjából, de a kérdés számomra az (volt), hogy a kedvenc előadódat miért LP-n akarjam, ma megvan -cd-n, illetve streameren is? És én az egyetlen értelmét abban láttam a "modern LP-zésnek", ha tényleg analóg láncot hallgatok. A digitális anyagról készített LP-ket én "fake analog"-nak tartom. Ettől függetlenül, van belőlük is jópár...dixie-chicken írta: ↑2024.04.21., vas. 07:38én ezt egy totál téves megközelitésnek tartom...de szwsz,magánvélemény(em)...nem hagyok ki kedvenc előadom LPjét,csak azért mert vlmilyen digitális eszközt használtak a felvétel készitésénél
![]()
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- dixie-chicken
- V.I.P.
köszi,ez igéretespärt írta: ↑2024.04.20., szomb. 20:12Ez jó kérdés, de a phono-ra még nem sok időt tudtam szánni. Mikor megvettem, szétborítottam az állványt (hat szintes, úgyhogy menni fogdixie-chicken írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:27phono fokozatával hogy vagy megelégedve (MM/MC) ? ( .. és mihez viszonyitva ?)
![]()
![]()
), aztán az új felálláshoz már rövidnek bizonyult a lemezjátszó tápegységének kábele. Pár napja egy ideiglenes kendácsolt megoldással csak összekötöttem, és egy album lement gond nélkül. Elsőre rendben van, majd még véglegesítem, és jöhetnek újabb lemezek, de egyelőre a stream érdekel, mert az nekem új. Egy Quad Elite Pre phono-ja volt az előd, korábban Exposure VII, azelőtt egy Clearaudio. Szóval bíztató jel, hogy elsőre semmi kesergésre okot adó élmény nem volt.

Aszpirin írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:48Amit érdemes tudni: a NAD M33 minden analóg bemenetén digitalizálja a jelet egy AKM analóg-digitális átalakítóval (ADC).dixie-chicken írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:27phono fokozatával hogy vagy megelégedve (MM/MC) ? ( .. és mihez viszonyitva ?)
![]()
![]()
Ez a phono bemenetre is igaz. A mintavételezési frekvenciát bemenetenként lehet változtatni, és 48 , 96 vagy 192 kHz lehet, alapból 48kHz-re van állítva.
Én még nem próbáltam a phono-bemenetet (elcsomagoltam a lemezjátszómat is, a csöves phonómat pedig már el is adtam), de szerény véleményem szerint ez a készülék nem a puritán analóg lejátszási láncok híveinek készült. Ez még nem jelenti azt, hogy ne szólhatna jól a phono fokozat, egyszer majd kipróbálom. De úgy sejtem, nem ez lesz az erőssége. (Nekem az a véleményem, hogy ez a cucc nem is LP-zésre való: az ugyanis az elvem, hogy ha már LP-t hallgatunk, akkor a láncban legyen minden elem analóg - én magam ezzel a végletekig elmentem: nemcsak minden analóg volt, hanem még tranzisztor sem volt a jelútban, ráadásul olyan főleg hanglemezeket próbáltam beszerezni, amelyek analóg stúdiómunkából származó analóg mesteranyagokról, teljesen analóg eljárással készültek - én csak így láttam értelmét a 21. században az LP-zésnek. Ez a NAD M33-nál természetesen bukik…)
én ezt egy totál téves megközelitésnek tartom...de szwsz,magánvélemény(em)

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 4947
Nálam az új vas beszerzésének kiváltó oka a stream iránti igény volt, az egyszerűsítés, redukálás csak a lehetőségek átgondolása, mérlegelése után jött. Lassan más, új szempontok, igények jönnek be az életembe. Korábban azt hittem, egy bizonyos életkor után fokozatosan szűkülni fog az érdeklődésem, kevésbé igénylem az új impulzusokat, a kis kényelmes, bejáratott zenei világom otthonosságára fogok vágyni. Ehhez képest egyre többször kaptam magam azon, hogy húzom az ujjam az albumok fölött, és nem érzem a vágyat egyikre sem. Nem arról van szó, hogy meguntam őket - bár talán jó pár esetében ez az igazság - hanem arról, hogy szeretnék újabbakat megismerni, mert agyonnyom a lezártság, bezártság tudata. Kezdek viszolyogni a végtelenszer ugyanazt nyújtó előadásoktól. Akármilyen zseniálisak, ha mindig egyformán szólalnak meg, egy ponton túl természetellenes érzést keltenek.
Még viszonylag kevés időt töltöttem a stream-mel, de abban biztos vagyok, hogy most erre van szükségem. Ismert zenéimet más-más előadásban meghallgatni. Adott előadótól új zenéket megismerni. Számomra kevésbé fontos zenéket felfedezni, amiket amúgy lp-n, cd-n nem feltétlen szereznék be, de mindenképp megérdemelnek egy meghallgatást. Olyan zsánerekbe is belekóstolni, amik amúgy kulturálisan távol állnak tőlem, de valamennyire csak érdekelnek. Egyszóval egy rakat olyan dolog amivel semmit nem lehet kezdeni az audiofília viszonyrendszerében.
Még viszonylag kevés időt töltöttem a stream-mel, de abban biztos vagyok, hogy most erre van szükségem. Ismert zenéimet más-más előadásban meghallgatni. Adott előadótól új zenéket megismerni. Számomra kevésbé fontos zenéket felfedezni, amiket amúgy lp-n, cd-n nem feltétlen szereznék be, de mindenképp megérdemelnek egy meghallgatást. Olyan zsánerekbe is belekóstolni, amik amúgy kulturálisan távol állnak tőlem, de valamennyire csak érdekelnek. Egyszóval egy rakat olyan dolog amivel semmit nem lehet kezdeni az audiofília viszonyrendszerében.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6151
Nincs ezzel baj, meg azzal sem ha úgy maradtál. Aszpirin nagyon specifikusan ment rá a témára- ő meg így szereti.A lényeg, hogy szóljon a zene - szerintem így sem fogsz harakirit elkövetni a minőség miatt.pärt írta: ↑2024.04.20., szomb. 20:38Ám én az ilyen audiofil biokertészetre alkalmatlan vagyok. Mivel a lemezek beszerzése kölyökkoromtól tart, nem az analóg technológia sajátosságai iránti kíváncsiság vezérelt a választásnál - más médium nem is volt - hanem hogy egyáltalán meglegyen az adott album. Aztán úgy maradtam.
Én így vagyok a cd lemezekkel, sokan csak a japán kiadásokat meg UHQ meg BluSpec meg mittomén' milyen kiadású cd-ket veszik, nekem ezekből talán összesen 30 ha van a 750 darabos gyűjteményben - mégis ugyanúgy élvezem a "mezei" kiadásokat is, és simán elvagyok stream nélkül így is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
. Mivel a lemezek beszerzése kölyökkoromtól tart, nem az analóg technológia sajátosságai iránti kíváncsiság vezérelt a választásnál - más médium nem is volt - hanem hogy egyáltalán meglegyen az adott album. Aztán úgy maradtam.
- pärt
- Hazajáró lélek
Ez nemes és logikus közelítés. Ám én az ilyen audiofil biokertészetre alkalmatlan vagyokAszpirin írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:48...Nekem az a véleményem, hogy ez a cucc nem is LP-zésre való: az ugyanis az elvem, hogy ha már LP-t hallgatunk, akkor a láncban legyen minden elem analóg - én magam ezzel a végletekig elmentem: nemcsak minden analóg volt, hanem még tranzisztor sem volt a jelútban, ráadásul olyan főleg hanglemezeket próbáltam beszerezni, amelyek analóg stúdiómunkából származó analóg mesteranyagokról, teljesen analóg eljárással készültek - én csak így láttam értelmét a 21. században az LP-zésnek. Ez a NAD M33-nál természetesen bukik…

), aztán az új felálláshoz már rövidnek bizonyult a lemezjátszó tápegységének kábele. Pár napja egy ideiglenes kendácsolt megoldással csak összekötöttem, és egy album lement gond nélkül. Elsőre rendben van, majd még véglegesítem, és jöhetnek újabb lemezek, de egyelőre a stream érdekel, mert az nekem új. Egy Quad Elite Pre phono-ja volt az előd, korábban Exposure VII, azelőtt egy Clearaudio. Szóval bíztató jel, hogy elsőre semmi kesergésre okot adó élmény nem volt.
- pärt
- Hazajáró lélek
Ez jó kérdés, de a phono-ra még nem sok időt tudtam szánni. Mikor megvettem, szétborítottam az állványt (hat szintes, úgyhogy menni fogdixie-chicken írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:27phono fokozatával hogy vagy megelégedve (MM/MC) ? ( .. és mihez viszonyitva ?)
![]()
![]()

Ez a phono bemenetre is igaz. A mintavételezési frekvenciát bemenetenként lehet változtatni, és 48 , 96 vagy 192 kHz lehet, alapból 48kHz-re van állítva.
Én még nem próbáltam a phono-bemenetet (elcsomagoltam a lemezjátszómat is, a csöves phonómat pedig már el is adtam), de szerény véleményem szerint ez a készülék nem a puritán analóg lejátszási láncok híveinek készült. Ez még nem jelenti azt, hogy ne szólhatna jól a phono fokozat, egyszer majd kipróbálom. De úgy sejtem, nem ez lesz az erőssége. (Nekem az a véleményem, hogy ez a cucc nem is LP-zésre való: az ugyanis az elvem, hogy ha már LP-t hallgatunk, akkor a láncban legyen minden elem analóg - én magam ezzel a végletekig elmentem: nemcsak minden analóg volt, hanem még tranzisztor sem volt a jelútban, ráadásul olyan főleg hanglemezeket próbáltam beszerezni, amelyek analóg stúdiómunkából származó analóg mesteranyagokról, teljesen analóg eljárással készültek - én csak így láttam értelmét a 21. században az LP-zésnek. Ez a NAD M33-nál természetesen bukik…)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Amit érdemes tudni: a NAD M33 minden analóg bemenetén digitalizálja a jelet egy AKM analóg-digitális átalakítóval (ADC).dixie-chicken írta: ↑2024.04.20., szomb. 19:27phono fokozatával hogy vagy megelégedve (MM/MC) ? ( .. és mihez viszonyitva ?)
![]()
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
phono fokozatával hogy vagy megelégedve (MM/MC) ? ( .. és mihez viszonyitva ?)

Azért cd, lemezjátszó marad, idő majd eldönti, használom-e őket.
Idáig sem voltam egy nagy drótozó, alátétező, ezomizéző típus, ezzel meg le is szűkültek a lehetőségek. Abszolút nekem való, ráadásul még jól is szól.
- pärt
- Hazajáró lélek
Én is beengedtem óvatlanul egy ilyen egybe izét a szobámba, most meg átfúj a szél az állványomon, meg majd fáraszthatom magamat a sok vas hirdetésével.

Azért cd, lemezjátszó marad, idő majd eldönti, használom-e őket.
Idáig sem voltam egy nagy drótozó, alátétező, ezomizéző típus, ezzel meg le is szűkültek a lehetőségek. Abszolút nekem való, ráadásul még jól is szól.
Ja, a tegnap az Erpland c. albumukat hallgattam meg, az eredeti CD-anyagot, nem a 2020-as remixet (utóbbival kezdtem, de nem ttszett a hangzása, és mivel megvan az eredeti is Qobuzon, elindítottam azt. És láss csodát: eszméletlen jól szól nálam, mellbevágó basszussal, óriási "hangszínpaddal", magával ragadó dinamikával.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
A tény, hogy a progarchives-on fent van, azt mondja, hogy ők egyfajta instrumentális prog rock-nak tartják. Amiben van valami, azért elég fura ritmikája van és itt-ott komoly virtuóz gitárszólókkal is megtűzdelve. A pszichedelikus dolgot sokfelé említik, de szerintem inkább ne skatulyázzuk őket :)
Ja, a tegnap az Erpland c. albumukat hallgattam meg, az eredeti CD-anyagot, nem a 2020-as remixet (utóbbival kezdtem, de nem ttszett a hangzása, és mivel megvan az eredeti is Qobuzon, elindítottam azt. És láss csodát: eszméletlen jól szól nálam, mellbevágó basszussal, óriási "hangszínpaddal", magával ragadó dinamikával.
Ozric?Aszpirin írta: ↑2024.04.18., csüt. 18:08Nem túl pörgős ez a topik, úgy tűnik, az AVX törzsközönsége zöme még távoltartja magát az egybecuccoktól.
Érdekes viszont, hogy amióta megtörtént nálam az egyszerűsítés (holnap minden valószínűség szerint a régi erősítőm is új gazdára talál, és már csak a lemezjátszó meg a lemezek nem "mentek el" - igaz, azokat még meg sem hirdettem), azóta az egyéni zenehallgatási rekordjaimat döntögetem, és napról napra fedezem fel újra a régi zenéimet (amik megvannak CD-n is, de streamelve egyszerűbb őket hallgatni). Pl. soha nem voltam igazi rajongója az Ozric Tentacles nevű kategorizálhatatlan zenestílusú bandának, pedig megvan néhány albumuk eredeti CD-n, erre a tegnap elkezdtem hallgatni, és belemerültem, olyan jó.... Mi lett velem?
(már csak ezt a viszketést a zsebemben kellene valahogy elmulasztani)
Van vagy 8 albumon vinilem.
Sajnos elég gatyán szólnak.
Mind valami újra nyomás.
Szerintem pszichedelikus trance.
A Shpongle belőlük merített.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Nem tudom jó helyen teszem-e, de kérdeznék azoktól, akinek van tapasztalata a coctail audio n25-ről.
Hangképe, erősségei, gyengeségei...
Hangképe, erősségei, gyengeségei...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nem túl pörgős ez a topik, úgy tűnik, az AVX törzsközönsége zöme még távoltartja magát az egybecuccoktól.
Érdekes viszont, hogy amióta megtörtént nálam az egyszerűsítés (holnap minden valószínűség szerint a régi erősítőm is új gazdára talál, és már csak a lemezjátszó meg a lemezek nem "mentek el" - igaz, azokat még meg sem hirdettem), azóta az egyéni zenehallgatási rekordjaimat döntögetem, és napról napra fedezem fel újra a régi zenéimet (amik megvannak CD-n is, de streamelve egyszerűbb őket hallgatni
). Pl. soha nem voltam igazi rajongója az Ozric Tentacles nevű kategorizálhatatlan zenestílusú bandának, pedig megvan néhány albumuk eredeti CD-n, erre a tegnap elkezdtem hallgatni, és belemerültem, olyan jó.... Mi lett velem? 
(már csak ezt a viszketést a zsebemben kellene valahogy elmulasztani
)
Érdekes viszont, hogy amióta megtörtént nálam az egyszerűsítés (holnap minden valószínűség szerint a régi erősítőm is új gazdára talál, és már csak a lemezjátszó meg a lemezek nem "mentek el" - igaz, azokat még meg sem hirdettem), azóta az egyéni zenehallgatási rekordjaimat döntögetem, és napról napra fedezem fel újra a régi zenéimet (amik megvannak CD-n is, de streamelve egyszerűbb őket hallgatni

(már csak ezt a viszketést a zsebemben kellene valahogy elmulasztani

Érdekes párosítás....hagyományos táppal etetett D-osztályú végfok...bár nem egyedi. Azért kíváncsi lennék én is egy ilyen "nagyvasra". Pláne a D-osztályú megoldás miatt.... vajon tud-e igazán "jól" szólni...persze az én fülmnek.

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
Egyébként magam is az All In One vonalat erősítem. Lassan 5 éve élünk együtt egy Linn Sneaky Music DS-el.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Az a Mola Mola Makua a beépített dac modullal közel 20e€. Ugyanaz a dac modul van benne mint a Tumbaqai-ban. Sokaknak végállomás lehet(ne). Igen elismerően nyilatkoznak róla.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Amúgy zseniális cucc.
Telefonról az előfok meg a phono végtelen módon paraméterezhető.
Meg a design is levett a lábamról.
Csak ahogy említetted a muzikalitás valahogy nem sikerült.
Párom a kertből kérdezte meg,hogy
mi ez a száraz érdektelen hang?
Na mindegy.
Szóval résen kell lenni és mindent meg kell hallgatni
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor