Úgy gondolom itt egy kis helyesbítésre szorul a történet (ami egyébként nemcsak az egybekészülékekre vonatkozik). Szóval nem minden D osztályú erősítő digitális, sőt, inkább azt lehete mondani, hogy a többség nem az (a Devialet mondjuk tényleg digitális). Az M33-ban rejlő Purifi modulok is teljesen analóg D osztályú erősítők, az analóg bemenetek digitálizálására ebben az esetben más okból van szükség, ez pedig a DSP, mert ugye itt a hangerőszabályzás, Dirac és egyéb funkciók mind a digitális tartományban működnek (ezek megkerülhetetlenek), aztán ha ezek elláták a feladatukat, akkor jön a készülék beépített DAC-ja és az erősítőrész már analóg jelet fog kapni, innen meg már ugye csak a hangsugárzók vannak.pärt írta: ↑2024.04.21., vas. 12:53Tulajdonképp igazad van ezzel a kamu analóg témával kapcsolatban, de végül is ez nem egy negatív jelenség, itt semmiféle megvezetésről nincs szó, ez egy tudatos konstruktőri választás. Az összes bemenetről érkező jelet azonnal konvertálja, aztán végig digitális tartományban kezeli, gondolom, sok értelme nem is lenne a phono jelét egy ideig analógként dédelgetni, míg aztán úgyis a digitális erősítőbe jut. Műszaki részéhez nem konyítok, de pl. a Devialet is ugyanígy kezeli a phono bemenet jelét, és eléggé hangsúlyozzák, hogy a lehető legalacsonyabb torzítás elérése miatt teszik (ami persze nyilván nem az egyedüli, hangminőséget befolyásoló paraméter).Aszpirin írta: ↑2024.04.21., vas. 12:04Ehhez csak annyit még, hogy ez nem az analóg vs. digitális téma (az egy hitvita, nem folyok bele, ha lehet), hanem, hogy az M33-mal az LP-zés is digitális, így digitális vs digitális lesz, annak meg mi értelme. Kb. ezt a kérdést feszegettem, amikor tettem egy megjegyzést, aminek az alapja az én puritán szemléletem az analógról: ami analóg, az analóg, és szerintem vannak megtévesztő "fake analog" dolgok (mind pl. a NAD M33 analóg bemenetei, köztük a phono bemenet), ez pedig tény. :) Nem volt itt semmi "analog supremacy" vagy "digital supremacy" állásfoglalás a részemről. Azt meghagyom a hívőknek.
Egyébként szerintem jó látni az egybekészülékek fejlődését és térnyerését, főleg az ilyen gazdag funkcionalitást kínálókét, mint (többek között) az M33 is.