Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Sziasztok!
Bp, kihez lehet vinnni erősitőt javitásra, aki normális, és nem ül rajta hónapokig. Sajnos vacakol a hangerő potim, és muszáj javittatnom. Nagy köszi ha vki segit.
Bp, kihez lehet vinnni erősitőt javitásra, aki normális, és nem ül rajta hónapokig. Sajnos vacakol a hangerő potim, és muszáj javittatnom. Nagy köszi ha vki segit.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.
Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6467
Az egyik kollégám sztereó elő-végfok kombót vadászgat a meglévő Tannoy XT6F Rev dobozaihoz.Eddig egy H/K hm vassal meg Bluray lejátszóval hajtotta őket, de rá kellett jönnie, hogy sztereóra jobb a sztereó...Első sorban Rotel cuccokkal szemez,(A Cd jelölt egy RCD1070 vagy 1072 lenne a tervek szerint, de az elő végfok kombóban nem biztos, és engem kérdezett róluk, viszont nekem abszolúte semmi tapasztalatom a Rotelekkel
.Szóval ki mit javasolna a Rotelek közül? Természetesen használt készülékekben gondolkozik, és nem az aktuális széria a célcsoport.
Köszi minden segítő javaslatot, tanácsot.
Köszi minden segítő javaslatot, tanácsot.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Azonos tisztaságú (tőzsde) arany-ezüst árfolyama között 80-90-es a szorzó. Az a kevés színarany kábel próbálkozás kudarc volt, az ár difi végképp értelmetlenné tette a törekvést. Az arany az ezüst mellett mint "szennyező" van jelen, jól kezelve javítja az ezüst hangját.manman12 írta: ↑2019.11.19., kedd 17:06Régóta motoszkál a fejembe két gondolat .Az egyik hogy arany alapú erősítő megépítése ,persze nem vagyok milliárdos csak egy gondolat hogy menyivel lenne jobb a hatás foka a zenében mer ugye mindenki tudja hogy minden réz alapú ,majdnem minden, de az arany a legjobb félvezető,ha jól tudom
A másik hogy kettős áramkör ami alul az felül is fut , vagyis tükör kép, galvanizált forszekemell persze ez réz alapú.![]()
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 27
És mi legyen a kettős áram körrel?
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Aha értem közbe utána néztemzoli73 írta: ↑2019.11.19., kedd 17:35Szerintem nem jól tudod, az arany nem félvezető.manman12 írta: ↑2019.11.19., kedd 17:06Régóta motoszkál a fejembe két gondolat .Az egyik hogy arany alapú erősítő megépítése ,persze nem vagyok milliárdos csak egy gondolat hogy menyivel lenne jobb a hatás foka a zenében mer ugye mindenki tudja hogy minden réz alapú ,majdnem minden, de az arany a legjobb félvezető,ha jól tudom
A másik hogy kettős áramkör ami alul az felül is fut , vagyis tükör kép, galvanizált forszekemell persze ez réz alapú.![]()
Olyanról olvastam, hogy próbálkoztak kábelgyártók színaranyból kábelt készíteni, de hangminőség szempontjából nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért elvetetették az ötletet.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A fizikában az elektromos vezető olyan anyag, ami képes elektromos áramot vezetni.
Az elektromos vezetésre képes anyagok fő példái a kristályos szerkezetű fémek. A kristályban az atomok nagyon közel vannak egymáshoz (a rácsállandó kicsi), ezért a szomszédos atomok közösen használják a vegyértékelektronjaikat. A sávszerkezetben ez azt jelenti, hogy a közös elektron egyaránt tartozik a vezetési és a vegyérték sávhoz, vagyis a két sáv részben fedi egymást. A kristályban sok szabad elektron van, ennek következtében az anyag jól vezet, fajlagos vezetőképessége nagy.
Jó elektromos vezetők a fémek (ezüst, réz, alumínium, vas, stb.), az elektrolitok és a grafit. aakkor mard a kettős áramkör.Ja közbe utána néztem hogy az ezüst e legjobb.
Olyanról olvastam, hogy próbálkoztak kábelgyártók színaranyból kábelt készíteni, de hangminőség szempontjából nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért elvetetették az ötletet.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3258
Szerintem nem jól tudod, az arany nem félvezető.manman12 írta: ↑2019.11.19., kedd 17:06Régóta motoszkál a fejembe két gondolat .Az egyik hogy arany alapú erősítő megépítése ,persze nem vagyok milliárdos csak egy gondolat hogy menyivel lenne jobb a hatás foka a zenében mer ugye mindenki tudja hogy minden réz alapú ,majdnem minden, de az arany a legjobb félvezető,ha jól tudom
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
manman12
- Kezdő Fórumlakó

Régóta motoszkál a fejembe két gondolat .Az egyik hogy arany alapú erősítő megépítése ,persze nem vagyok milliárdos csak egy gondolat hogy menyivel lenne jobb a hatás foka a zenében mer ugye mindenki tudja hogy minden réz alapú ,majdnem minden, de az arany a legjobb félvezető,ha jól tudom
A másik hogy kettős áramkör ami alul az felül is fut , vagyis tükör kép, galvanizált forszekemell persze ez réz alapú.
A másik hogy kettős áramkör ami alul az felül is fut , vagyis tükör kép, galvanizált forszekemell persze ez réz alapú.
http://www.audio-consulting.ch/?Product ... ery_set_up
Tessék
Ezt hallottam.
Ölég jó.
Aránylag nem drága
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Egyáltalán nem egyértelmű, hogy bármiféle hangminőségi előnye lenne az akkumulátoros táplálásnak. Az alkalmazott kapcsolástechnika a legfontosabb egy erősítőben, aztán a jelvezetés, földelés kialakítása, és csak a legvégén az alkatrészek minősége. A zavarvédelem ugyan elméletileg jobb akkus táplálás esetén, mint hálózatról, de igazán csak akkor, ha az összes elektronika akkuról üzemel. Ezenkívül az áramköröknek a különféle zavarokra való érzékenysége megint kapcsolástechnika és megépítettség függő.
Mindenesetre 100W/8Ohm erősítőt akkumulátorral táplálni nem egyszerű és főleg nem olcsó. nem véletlen, hogy inkább kisebb teljesítménynél alkalmazzák, és az is elég ritka. A Human Audio erősítőiben van akkus táp, hallgass meg egy ilyet, szerintem nagyon szépen szólnak, de hogy elég-e az a kimeneti teljesítmény, amit tudnak, azt meg kell hallgatni saját hangsugárzóval.
Mindenesetre 100W/8Ohm erősítőt akkumulátorral táplálni nem egyszerű és főleg nem olcsó. nem véletlen, hogy inkább kisebb teljesítménynél alkalmazzák, és az is elég ritka. A Human Audio erősítőiben van akkus táp, hallgass meg egy ilyet, szerintem nagyon szépen szólnak, de hogy elég-e az a kimeneti teljesítmény, amit tudnak, azt meg kell hallgatni saját hangsugárzóval.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2794
Tud valaki ajánlani akkumulátoros (nem hálózati) táplálású végfokot esetleg integrált erősítőt? Nem kell nagy teljesítményű.
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata, hogy ezek (mennyivel) jobbak mint a hálózatis társaik?
Előre is köszönöm.
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata, hogy ezek (mennyivel) jobbak mint a hálózatis társaik?
Előre is köszönöm.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Helló gyors kérdés Technics sa-ma10 vagy Denon pma 2000IVR? melyiket választanátok?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Köszönöm kaef2.
Igazán még érdeklődöm, információt gyüjtök. A szívem vágya egy Almarro (6c33c) lenne. De az Audion Sterling - ekről is jókat olvastam. Jelenleg egy Linn Sneaky ds van, meg egy diy digitális erősítő, mely 24v akkuról üzemel.
Igazán még érdeklődöm, információt gyüjtök. A szívem vágya egy Almarro (6c33c) lenne. De az Audion Sterling - ekről is jókat olvastam. Jelenleg egy Linn Sneaky ds van, meg egy diy digitális erősítő, mely 24v akkuról üzemel.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Igen nekem van.
Jók. Adtunk el jó párat anno Pennában belőle, akkor még kicsit alul voltak méretezve a trafói és a tá általában de jó pár éve új tulajdonosuk van amióta ez már nem annyira jellemző ahogy hallom.
Ha legalább olyan jót akarsz, mint ezek csak nem csöveset, akkor vess egy pillantást a Sugden új, ANV-50 erősítőjére. Félvezetős, kapcsoló üzemű tápos, A - osztályú és az egykori Audio Note P4/M3 DAC3 Signature és E hangfal, full Kondo kábelezésű rendszerem hangját idézi csak több energiával.
itt van egy az íróasztalaomon éppen a desktop rendszerem részeként, kipróbálásra. :)
Egyszerűen hihetetlenül jó.
A Hang-tér Galériában meg lehet hallgatni, ott van Audion is, ők az importőrei.
Kedves Fórumtársak.
Még egy kérdés. Van-e valakinek tapasztalata Audion Sterling erősítőkkel? Kérem ossza meg velem. Köszönöm.
Még egy kérdés. Van-e valakinek tapasztalata Audion Sterling erősítőkkel? Kérem ossza meg velem. Köszönöm.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Kedves Fórumtársak.
Tudja-e valaki, hogy idehaza hol, vagy hogyan lehet Almarro erősítőt venni? Köszönöm.
Tudja-e valaki, hogy idehaza hol, vagy hogyan lehet Almarro erősítőt venni? Köszönöm.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
- Lancer-2015
- Fórumlakó

- Értékelés: 114
Üdv! Csatlakoznék az előttem szólókhoz , én is a helyedben egy jó CD lejátszót próbálnék ki otthon , majd elvinnem az egész motyót máshova ahol jónak hallottad. Már így is tudsz viszonyítani majd. Talán még érdemes lenne egy jobb fajta tapkabelt is kipróbálni mert azok nem szednek össze annyi zajt ami károsan befolyásolná a hangzást . Nálam segített egy kicsit mert alumínium vezeték van a falban. Érdemes még kipróbálni más hangfalkábelt ha van mód rá , mikor ezüstözött kábelt használtam bántó volt a magas amikor viszont áttértem a rézre érezhető volt a különbség .Ádámh írta: ↑2019.10.04., pén. 19:41Kíváncsi vagyok a tanácsaitokra:
a problémám, hogy sok a magashang a rendszeremben. Több hangfalat, erősítőt, DAC-ot, kábelt próbáltam, kombináltam, mindenhogy sok (dyno a50, epos es14, sansui au317, marantz pm8000, a többit nem is sorolom).
forrás: kommersz PC minőségi kapcsolóü táppal, musiland digitaltimes coax kimenettel)
Vajon az akusztika, vagy a PC a probléma?
Bár, amit itt többen emlegetnek, az az alumínium vezeték sem éppen megnyugtató.
- zoli73
- V.I.P.

Próbálj meg kölcsön kérni valakitől egy cd-játszót, de akár egy rádió tuner is megfelel a célnak.
Bár, amit itt többen emlegetnek, az az alumínium vezeték sem éppen megnyugtató.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nálam egy háromszintes ház tetőterében van a hifiszoba. Tavaly nyáron a kapcsolószekrénytől a lépcsőházig tartó kb. 4m aludrót kicserélése után néztem nagyot. A gerincvezeték előtte is réz volt azt nem bántottam. Kicserélni mindenképpen érdemes, ultracinkesek mára már az aludrótok. Furi dolgokat tudnak produlkálni. A múltkor egy ismerősömnél vasalás közben begyulladt a tapéta, nálam a hibásan érintkező alu nullvezeték egyszerre nyírta ki a kazánt és a mosogatógépet...SoundMania írta: ↑2019.10.06., vas. 12:15Alumínium kábelekkel a falban, még "lehet élni" ! Biztos, hogy nem az a gyenge láncszem nálad.Ádámh írta: ↑2019.10.05., szomb. 16:02Nem hinném, hogy ezek olyan rossz cuccok. És mindegyik? Nem.trane írta: ↑2019.10.05., szomb. 09:26mivel - elvileg - minden sz@rul szól nálad, így az alábbiak lehetnek>
1., minden, amit hazavittél, egy f@s![]()
2., eszméletlen zavarok vannak a hálózati (i.e. 'betáp' oldalon)![]()
3., az akusztikád tökretesz mindent (pl. egyáltalán nem csillapított falak + franciaablak + üvegezett galéria + dupla üvegajtó a teraszra)![]()
hm![]()
A szobaakusztika inkább kaki. És a hálózat... Legalább ötven éves aluminiumkábelek.
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Tényleg köszönöm a tanácsokat, próbálok valahonnan szerezni egy más forrást tesztelésre.
[/quote]
Próbálj ki egy álló dobozt és megjönnek a fránya mély hangok, a monitor dobozokatal nehezebb mély szekciót hallhatóvá tenni.
[/quote]
Nem a mély a kevés, hanem a magas a sok. Számomra a kettő más-más probléma.
Próbálj ki egy álló dobozt és megjönnek a fránya mély hangok, a monitor dobozokatal nehezebb mély szekciót hallhatóvá tenni.
[/quote]
Nem a mély a kevés, hanem a magas a sok. Számomra a kettő más-más probléma.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Próbálj ki egy álló dobozt és megjönnek a fránya mély hangok, a monitor dobozokatal nehezebb mély szekciót hallhatóvá tenni.Ádámh írta: ↑2019.10.05., szomb. 16:02Nem hinném, hogy ezek olyan rossz cuccok. És mindegyik? Nem.trane írta: ↑2019.10.05., szomb. 09:26mivel - elvileg - minden sz@rul szól nálad, így az alábbiak lehetnek>
3., az akusztikád tökretesz mindent (pl. egyáltalán nem csillapított falak + franciaablak + üvegezett galéria + dupla üvegajtó a teraszra)![]()
hm![]()
A szobaakusztika inkább kaki. És a hálózat... Legalább ötven éves aluminiumkábelek.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1291
Alumínium kábelekkel a falban, még "lehet élni" ! Biztos, hogy nem az a gyenge láncszem nálad.Ádámh írta: ↑2019.10.05., szomb. 16:02Nem hinném, hogy ezek olyan rossz cuccok. És mindegyik? Nem.trane írta: ↑2019.10.05., szomb. 09:26mivel - elvileg - minden sz@rul szól nálad, így az alábbiak lehetnek>
hm![]()
Amúgy én is az akusztikára gyanakszom, egy mérés sok kérdésre választ adna.
- zoli73
- V.I.P.

Valamilyen más forráskészülékkel nem tudod kiváltani a pc-t, csak egy próba erejéig, hogy szűkitsd a lehetséges hibák körét?Ádámh írta: ↑2019.10.04., pén. 19:41Kíváncsi vagyok a tanácsaitokra:
a problémám, hogy sok a magashang a rendszeremben. Több hangfalat, erősítőt, DAC-ot, kábelt próbáltam, kombináltam, mindenhogy sok (dyno a50, epos es14, sansui au317, marantz pm8000, a többit nem is sorolom).
forrás: kommersz PC minőségi kapcsolóü táppal, musiland digitaltimes coax kimenettel)
Vajon az akusztika, vagy a PC a probléma?
Amúgy én is az akusztikára gyanakszom, egy mérés sok kérdésre választ adna.
Nem hinném, hogy ezek olyan rossz cuccok. És mindegyik? Nem.trane írta: ↑2019.10.05., szomb. 09:26mivel - elvileg - minden sz@rul szól nálad, így az alábbiak lehetnek>
hm![]()
A legjobakkal is megesik, de ekkora hibát nem követek el. Azonnal meghallom, a fordított polaritást, a mélysugik sem rosszak.
Köszönöm az elhelyezési tanácsokat!
[/quote]
1. Ellenőrizni kell a hangfal kábel polaritását.
lehet hogy az egyik mélysugárzó megdöglött.
[/quote]
Köszönöm az elhelyezési tanácsokat!
[/quote]
1. Ellenőrizni kell a hangfal kábel polaritását.
lehet hogy az egyik mélysugárzó megdöglött.
[/quote]