Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem.
Adott a rendszer, ami áll egy Teac nt503-ból, mint dac és előerősítő ez után van egy T+A 1520-as végfok, ami két dynaudio contour 2 mk2-t hajt meg.
Régóta küzködtem vele különböző módokon, mert nem akart rendes basszus kijönni a rendszerből. Próbáltam külön előerősítővel, többféle RCA kábellel, de nem hozott eredményt.
Egy újabb próbához vettem egy xlr kábelt.
Mióta ezzel kötöttem össze a Teacot a T+A-val van basszus és minden ok.
Az normális dolog, hogy ekkora különbség legyen a végfok két jelútja között?
Köszi előre is.
Illetve egy kiegészítő kérdés. Régóta gondolkozom egy előfok vásárlásán. Ami valamelyik korban passzoló T+A lenne jó eséllyel. A p1220, p1230, p1200 közül melyiket érdemes venni?
Lenne egy láma kérdésem.
Adott a rendszer, ami áll egy Teac nt503-ból, mint dac és előerősítő ez után van egy T+A 1520-as végfok, ami két dynaudio contour 2 mk2-t hajt meg.
Régóta küzködtem vele különböző módokon, mert nem akart rendes basszus kijönni a rendszerből. Próbáltam külön előerősítővel, többféle RCA kábellel, de nem hozott eredményt.
Egy újabb próbához vettem egy xlr kábelt.
Mióta ezzel kötöttem össze a Teacot a T+A-val van basszus és minden ok.
Az normális dolog, hogy ekkora különbség legyen a végfok két jelútja között?
Köszi előre is.
Illetve egy kiegészítő kérdés. Régóta gondolkozom egy előfok vásárlásán. Ami valamelyik korban passzoló T+A lenne jó eséllyel. A p1220, p1230, p1200 közül melyiket érdemes venni?
Régen minden könnyebb volt. ( Én is )
-
cécó
- Fórumlakó

- Értékelés: 133
Köszönöm Uraim!
Előbbi megerősített az Ant nagyszerűségében, utóbbi pedig egy másik szimpatikus lehetőség!
Egyenlőre ez a két irány maradt.
Szép napot mindenkinek!
Előbbi megerősített az Ant nagyszerűségében, utóbbi pedig egy másik szimpatikus lehetőség!
Egyenlőre ez a két irány maradt.
Szép napot mindenkinek!
HydraSound tápellátás - Oyaide MTS 6e - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/SR Pink/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1058
Csak egy ötlet:cécó írta: ↑2020.04.24., pén. 11:20Sziasztok!
Kis segítség.
Adott egy Rega apollo-Primare A20-Quad 21 L2.
Nagyon szeretem,de egyre inkább száraznak hallom.Mivel barátoknál alkalmanként hallgatunk csövest eldönttem az A20-nak mennie kell.
Kérdés, 150-170ből mire tudnám?
Használt csöves valamelyik vagy TMP Ant újonnan?
Ha lenne tippetek,kérlek segítsetek!
Köszönöm...
Kérj tesztre egy RIF Audio csöves DAC-ot és kösd a Rega Apollo CD digit kimenetére.
Lehet ez a változás is tetszetős lehet. Talán így a forrás hangja is javulhat és egy kicsi melegség is megjöhet vele.
A csövet lehet cserélni benne könnyedén és ezzel is kicsit játszadozni.
http://www.rifaudio.hu/contact.html
A weboldalon szerintem nem a legfrissebb modell van felrakva, vannak azóta kisebb-nagyobb fejlesztések.
Használtan is fel szokott bukkanni igen kedvező áron.
Ennyiért nem kapsz normális csöves erősítőt, legalábbis gyárit, építettet talán. A TMP nagyon jó készülék, viszont hibrid és nem az a tipikus csöves hang, de nem is száraz, nem steril. Nagyon jó, árban nem találsz ellenfelét. Ráadásul megvan az az előnye, hogy bele tudsz szólni a kivitelezésbe, az alkatrészek minőségét Te választhatod meg, pl. egy komolyabb kicsatolókondenzátor hatalmas előrelépés hangban. A gyártó (Tamás) nagyon segítőkész...cécó írta: ↑2020.04.24., pén. 11:20Sziasztok!
Kis segítség.
Nagyon szeretem,de egyre inkább száraznak hallom.Mivel barátoknál alkalmanként hallgatunk csövest eldönttem az A20-nak mennie kell.
Köszönöm...
-
cécó
- Fórumlakó

- Értékelés: 133
Sziasztok!
Kis segítség.
Köszönöm...
Kis segítség.
Köszönöm...
HydraSound tápellátás - Oyaide MTS 6e - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/SR Pink/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.
-
Tibor77beat
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 24
Nem, mert az eszközből optikai vagy koax kábel vezet a DAC-hoz, onnan pedig analóg (RCA vagy XLR) összekötő kábel az erősítőbe - vagyis az már az analóg jelet kapja, így az erősítő DAC-ja nem beszél bele.halfej1980 írta: ↑2020.04.15., szer. 08:59Sziasztok. Ugymond kezdo vagyok ebben a temaban, es lehet volt is rola szo mar, ha igen akkor elnezest kerek. Ugye sokszor mondjak, hogy nagyon jot tesz a hangzasnak, ha az erosito DAC-rol kapja a jelet. Evvel nincs is problemam es ertem sot tapasztaltam is. Viszont amit nem ertek, ha van egy olyan erosito, amiben eleve van DAC. Esetemben egy Cambridge Audio CXA 80. Lattam mar, hogy ehhez az erositohoz is hasznalnak kulso DAC ezkozt. Tehat itt jon a kerdes, hogy ok, kulso DAC, de ha csatlakoztatom az erositohoz, akkor a beepitett DAC nem szol bele? Szoval ha vesz az ember egy jo kulso forrast, akkor a beepitett DAC nem "rontja" le a maga szintjere?:) Auto hi-fi korszakombol visszaemlekezve, olyan forrast kellett valasztani ami minel tisztabb jelet kuldott a DSP reszere, amit feldolgozott. Akkor DAP lejatszo lett veve, es optikaval, kesobb koax-al lett csatlakoztatva a DSP-hez. Bocsanat ha lama kerdes, de szeretnem tisztazni magamban ezt a kerdest.
Koszonom!
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 24
Sziasztok. Ugymond kezdo vagyok ebben a temaban, es lehet volt is rola szo mar, ha igen akkor elnezest kerek. Ugye sokszor mondjak, hogy nagyon jot tesz a hangzasnak, ha az erosito DAC-rol kapja a jelet. Evvel nincs is problemam es ertem sot tapasztaltam is. Viszont amit nem ertek, ha van egy olyan erosito, amiben eleve van DAC. Esetemben egy Cambridge Audio CXA 80. Lattam mar, hogy ehhez az erositohoz is hasznalnak kulso DAC ezkozt. Tehat itt jon a kerdes, hogy ok, kulso DAC, de ha csatlakoztatom az erositohoz, akkor a beepitett DAC nem szol bele? Szoval ha vesz az ember egy jo kulso forrast, akkor a beepitett DAC nem "rontja" le a maga szintjere?:) Auto hi-fi korszakombol visszaemlekezve, olyan forrast kellett valasztani ami minel tisztabb jelet kuldott a DSP reszere, amit feldolgozott. Akkor DAP lejatszo lett veve, es optikaval, kesobb koax-al lett csatlakoztatva a DSP-hez. Bocsanat ha lama kerdes, de szeretnem tisztazni magamban ezt a kerdest.
Koszonom!
Koszonom!
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Szisztok!
A DIY erősítő topikba beraktam egy képet szöveggel, szeretnék tanácsot kérni és kapni.
Köszönöm!
A DIY erősítő topikba beraktam egy képet szöveggel, szeretnék tanácsot kérni és kapni.
Köszönöm!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6563
Próbáld itt:rokamester írta: ↑2020.04.06., hétf. 18:49Sziasztok!
Audiolab 8200A típusú erősítője van valakinek esetleg kipróbálásra? Valahol Budapest és mondjuk 100km-es vonzáskörzetében? Elmegyek érte, ott hagyom az árát, aztán vissza is viszem pár nap próba után. Természetesen bármilyen karc, és egyéb kár esetén levonandó az otthagyott összegből. (átvétel csak maszkban természetesen)
Beleültették a fülembe hogy jó féle tulajdonságokkal bír :)
Köszi![]()
viewtopic.php?f=32&t=142218
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ezt max olyannal tudod megcsinálni aki árulja, szóval az aprót kéne figyelnedrokamester írta: ↑2020.04.06., hétf. 18:49Sziasztok!
Audiolab 8200A típusú erősítője van valakinek esetleg kipróbálásra? Valahol Budapest és mondjuk 100km-es vonzáskörzetében? Elmegyek érte, ott hagyom az árát, aztán vissza is viszem pár nap próba után. Természetesen bármilyen karc, és egyéb kár esetén levonandó az otthagyott összegből. (átvétel csak maszkban természetesen)
Köszi![]()
- rokamester
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
Sziasztok!
Köszi
Köszi
- gabika1969
- Nincs visszaút

- Értékelés: 29
A 30 Watt elég lehet ha Venerékhez, ha nem bulizni akarsz velük. Másrészről nálam a Venerék nem igazán kedvelték a csöves hajtást, ellenben egy Luxman M-200-al közeli barátságban voltak...
[/quote]
Bulit otthon nem rendeznek soha...allandoan a Venereket neznem nehogy valaki felboritsa Oket vagy rajuk tegyen egy poharat...a csajokat addig meg elvinne mas
De komolyan, soha nem hallgatok zenet hangosan... Az is kerdes, hogy az a 30W tenylegesen mennyi lesz es valojaban ettol felek inkabb...nem lepne meg ha 20W koruli teljesitmeny jelentkezne...ettol fuggetlenul izgalmas lesz.... A Luxmanokra meg sajnos sporolnom kell....
[/quote]
Bulit otthon nem rendeznek soha...allandoan a Venereket neznem nehogy valaki felboritsa Oket vagy rajuk tegyen egy poharat...a csajokat addig meg elvinne mas
De komolyan, soha nem hallgatok zenet hangosan... Az is kerdes, hogy az a 30W tenylegesen mennyi lesz es valojaban ettol felek inkabb...nem lepne meg ha 20W koruli teljesitmeny jelentkezne...ettol fuggetlenul izgalmas lesz.... A Luxmanokra meg sajnos sporolnom kell....
A 30 Watt elég lehet ha Venerékhez, ha nem bulizni akarsz velük. Másrészről nálam a Venerék nem igazán kedvelték a csöves hajtást, ellenben egy Luxman M-200-al közeli barátságban voltak...gabika1969 írta: ↑2020.04.03., pén. 10:03Koszonom szepen Alto! Gondltam...tulajdonkeppen ez is keresre keszult annak idejen, de a tulajt meg nem sikerult elernem....a keszulek most beszamitasbol jonne hozzam.... Kivancsi vagyok a Venerekkel hogy boldogul... Ahogy tudom 6P3SZ (6L6G orosz csovekkel szerelt meg egyeb Tungs stb csovek vannak hozza...
Szombaton talan mar nalam lesz...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- gabika1969
- Nincs visszaút

Koszonom szepen Alto! Gondltam...tulajdonkeppen ez is keresre keszult annak idejen, de a tulajt meg nem sikerult elernem....a keszulek most beszamitasbol jonne hozzam.... Kivancsi vagyok a Venerekkel hogy boldogul... Ahogy tudom 6P3SZ (6L6G orosz csovekkel szerelt meg egyeb Tungs stb csovek vannak hozza...
DP-nek nincs két egyforma erősítője, olyanra építi őket, amit a megrendelő szeretne/megengedhet magának. Tényleg meg kell hallgatni...gabika1969 írta: ↑2020.04.02., csüt. 20:06Sziasztok!
Nem tudom jó helyen érdeklődöm-e? Van valakinek infója Dénes Péter "Allegro" (2x30W) erősítőjéről? Hallotta már valaki ezt a típust? Sonus Faber Venere 2.5 falakhoz venném meg... Természetesen kaptam előtte egy itthoni meghallgatási lehetőséget is, de azért érdekelne más, nálam nagyobb tapasztalattal rendelkező kollega véleménye is....
Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
- gabika1969
- Nincs visszaút

Sziasztok!
Nem tudom jó helyen érdeklődöm-e? Van valakinek infója Dénes Péter "Allegro" (2x30W) erősítőjéről? Hallotta már valaki ezt a típust? Sonus Faber Venere 2.5 falakhoz venném meg... Természetesen kaptam előtte egy itthoni meghallgatási lehetőséget is, de azért érdekelne más, nálam nagyobb tapasztalattal rendelkező kollega véleménye is....
Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1299
Az erősítőről ezt állítják: "a felvezetős végfok pedig elegendő erőt és dinamikát biztosítson számára a különféle igényekhez és a különféle hangsugárzók gond nélküli meghajtásához. "kasumi írta: ↑2020.03.26., csüt. 16:44Dynaudio Contour S 1.4 LEBLX írta: ↑2020.03.25., szer. 14:48Milyen erősítőről és milyen dobozokról lenne szó?kasumi írta: ↑2020.03.25., szer. 14:08Üdv.!
...
Hogyan kell ezeket értelmezni annak vonatkozásában, hogy ez az erősítő hogyan birkózik meg egy "nehezen hajtható" hangsugárzóval?
Emlékeimben felvillant valami azzal kapcsolatban, hogy bizonyos impedancia alatt van egy leszabályozás, ami meggátolja, hogy egy erősítő kárt szenvedjen. Úgy értelmezem, ez itt is megvan, csak azt nem tudom, a gyakorlatban mit jelent az a 14A.
Tud valaki segíteni a "fordításban"?!
Köszönöm!
Ha van többi info, valaki biztosan tud többet segíteni.
Unison Research Unico DUE
A megadott teljesítményadatok is azt sugallják meghajt bármit, 2 ohmon 2x290W!
Ettől még persze szólhat rosszul.
Nem tudom mennyire hasonlítható a hangja a régi Simple Two csövesükhöz, de az pl nagyon szerényen szólt! És nem a teljesítménye volt kevés.
- BLX
- Törzsvendég

Gondolom az erősítő már megvan és a dobozokat tervezed beszerezni?kasumi írta: ↑2020.03.26., csüt. 16:44Dynaudio Contour S 1.4 LEBLX írta: ↑2020.03.25., szer. 14:48Milyen erősítőről és milyen dobozokról lenne szó?kasumi írta: ↑2020.03.25., szer. 14:08Üdv.!
...
Hogyan kell ezeket értelmezni annak vonatkozásában, hogy ez az erősítő hogyan birkózik meg egy "nehezen hajtható" hangsugárzóval?
Emlékeimben felvillant valami azzal kapcsolatban, hogy bizonyos impedancia alatt van egy leszabályozás, ami meggátolja, hogy egy erősítő kárt szenvedjen. Úgy értelmezem, ez itt is megvan, csak azt nem tudom, a gyakorlatban mit jelent az a 14A.
Köszönöm!
Szemre meg papírforma alapján az tippelem megtudja hajtani, de ezt gondolom inkább hallani kellene, kinek mit jelent...
kasumi írta: ↑2020.03.25., szer. 14:08Üdv.!
Az alábbi adatokkal találkoztam egy erősítő tesztjében:
"...2x125W/8ohm and 2x205W/4ohm with a dynamic output of 153W, 280W, 331W and 200W into 8, 4, 2 and 1ohm (limited to 14A)..."
Köszönöm!
Az szerintem 14 Amperes korlátozást jelenthet.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Dynaudio Contour S 1.4 LEBLX írta: ↑2020.03.25., szer. 14:48Milyen erősítőről és milyen dobozokról lenne szó?kasumi írta: ↑2020.03.25., szer. 14:08Üdv.!
...
Köszönöm!
Újratervezés
- BLX
- Törzsvendég

Szerintem ezeket az adatokat úgy kell értelmezni, hogy 4 és 8 Ohm-ra megvan adva mit tud hosszútávon kipréselni magából és milyen rövid idejű teljesítmény csúcsokat bír ki egészem 1 Ohm-ig.kasumi írta: ↑2020.03.25., szer. 14:08Üdv.!
"...2x125W/8ohm and 2x205W/4ohm with a dynamic output of 153W, 280W, 331W and 200W into 8, 4, 2 and 1ohm (limited to 14A)..."
Köszönöm!
Az, hogy hogyan hajtaná meg a "nehezen hajtható" dobozokat, azt ezek alapján nem lehet megmondani.
Milyen erősítőről és milyen dobozokról lenne szó?
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 463
Üdv.!
Köszönöm!
Köszönöm!
Újratervezés
Vélemény érekelne a harman kardon hk 6150 6250 6550 - nel kapcsolatban . Milyen miőséget képvisel . Kifinomultabb , vagy inkább könnyebb műfajhoz alkalmas.
- Az-X
- Fórumlakó

- Értékelés: 61
Létezik 10k 50k és 100k bemeneti impedanciájú változat.
Kérdés, hogy célszerű e kihagyni a sorból az OPA-t.
Kérdés, hogy célszerű e kihagyni a sorból az OPA-t.