Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni.
Adott egy yamaha rx-a2080 erosito, klipsch rp rendszerrel. Alapvetoen szep dolog a musiccast, de sem tidal mqa sem pedig amazon music ultra hd nem megy rajta.
Hasznal valaki AVR-re kotve bluesound node 2-t? Ha igen akkor analogon vagy coaxon? Alapvetoen szeretem az erosito ess dacjat, nem tudom a bluesound mennyiben lenne jobb. Megeri egyatalan ebbe a rendszerbe?
Koszi elore is
Segitseget szeretnek kerni.
Adott egy yamaha rx-a2080 erosito, klipsch rp rendszerrel. Alapvetoen szep dolog a musiccast, de sem tidal mqa sem pedig amazon music ultra hd nem megy rajta.
Hasznal valaki AVR-re kotve bluesound node 2-t? Ha igen akkor analogon vagy coaxon? Alapvetoen szeretem az erosito ess dacjat, nem tudom a bluesound mennyiben lenne jobb. Megeri egyatalan ebbe a rendszerbe?
Koszi elore is
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 171
Spanning Tree STP/RSTP/MSTP funkcióra: https://en.wikipedia.org/wiki/Spanning_Tree_Protocol
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1648
Engem az is nagyon érdekel, hogy wifin miért rosszabb a hang mint a legolcsóbb ethernet kábelen?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Opcionalisan barmi pci-e alapu megoldas beleteheto. Az alapkiepitesben drotos ethernet bemenet van tudtommal.robi20064 írta: ↑2020.12.26., szomb. 21:24Az audio vilaga mar csak ilyenbazzs írta: ↑2020.12.26., szomb. 21:17Igy volt.robi20064 írta: ↑2020.12.26., szomb. 21:00
Ez a vonal valahol a whatsbest-en es az AS-en indult el par honappal ezelott amikor kiderult hogy az uj Melco switch gyakorlatilag egy ujradobozolt Buffalo egy jobb tappal. Akkor kezdtek el emberek Buffalo switcheket begyujteni (ugyan azt a tipust ami a Melco alapja nem konnyu mar megtalalni) es modolni a tapot meg amit meg eppen megalmodtak. Utana meg valaki elkezdte sorba kotni oket es azt allitotta hogy sokkal jobb hangot kapott. Sok esetben meg az sem derult ki hogy sima muanyag csatis UTP vagy STP vagy valami fem csatis audiofil kabelekkel hasznaltak oket. Igy persze az sem tiszta hogy melyik switch melyik tapja hogyan zavar be es milyen modon hat a galvanikus levalasztas hianya ebben a picit kaotikus felallasban.
A 8 portos Netgear mod az mar joval regebbi ennel.
Azota az akkori velemenyvezerek tobben forrast csereltek (taiko extreme-re), es maradt az egy darab piszkalt switch a 2-4-8 darab helyett...
A Taiko-ba nem valami Startech sfp-s kartya kerult vegul?
Finesse !
- Indy
- V.I.P.

A jellemzően néhány otthoni méteren mit kell kondícionálni? Nem PoE ez...
Igy volt.robi20064 írta: ↑2020.12.26., szomb. 21:00Ez a vonal valahol a whatsbest-en es az AS-en indult el par honappal ezelott amikor kiderult hogy az uj Melco switch gyakorlatilag egy ujradobozolt Buffalo egy jobb tappal. Akkor kezdtek el emberek Buffalo switcheket begyujteni (ugyan azt a tipust ami a Melco alapja nem konnyu mar megtalalni) es modolni a tapot meg amit meg eppen megalmodtak. Utana meg valaki elkezdte sorba kotni oket es azt allitotta hogy sokkal jobb hangot kapott. Sok esetben meg az sem derult ki hogy sima muanyag csatis UTP vagy STP vagy valami fem csatis audiofil kabelekkel hasznaltak oket. Igy persze az sem tiszta hogy melyik switch melyik tapja hogyan zavar be es milyen modon hat a galvanikus levalasztas hianya ebben a picit kaotikus felallasban.asebestyen írta: ↑2020.12.26., szomb. 20:44Valaki segítsen legyen szíves, hogy a switchek egymásba fűzögetése mögött mi az elmélet? Köszönöm előre is!
A 8 portos Netgear mod az mar joval regebbi ennel.
Azota az akkori velemenyvezerek tobben forrast csereltek (taiko extreme-re), es maradt az egy darab piszkalt switch a 2-4-8 darab helyett...
Finesse !
- Indy
- V.I.P.

Gondolom a Cisco külön helységben üzemel, távolabb a zeneszobától. Lenne lehetőségem ezt meglépni, de nem tudnám hová tenni a switchet. :(Jolida írta: ↑2020.12.26., szomb. 21:07
Én már régóta csak ipari (Cisco 2960) switcheket használok, mind gigabites, mind 100 megabites átvitelre (Roon szerver és SoTM 200 streamer közé). Ez utóbbi átvitel nála optikai, a Cisco switchekbe dugott 1GB-es modulokkal.
A Cisco+optikai modul párosítás sokkal megnyugatatóbb hangzást eredményezett, mint az azelőtt alkalmazott TPLink UTP-optikai átalakítók.
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

Elméletileg a cél a hálózati jelkondicionálás. A gyakorlat azért kicsit más :)asebestyen írta: ↑2020.12.26., szomb. 20:44Valaki segítsen legyen szíves, hogy a switchek egymásba fűzögetése mögött mi az elmélet? Köszönöm előre is!
Próbáljatok ki egy vezérelhető switch-et (pl. egy TP-LINK JetStream 24 portos gigabites L2 vezérelhető switchet https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=T2600G-28TS, vagy 8 portos kistestvére TP-Link Switch Vezérelhető - T2500G-10TS JetStream™ https://www.cedrus.hu/termekek/68308/TP ... IPv6_.html ), beállítva az IP összekapcsolásokat, ne csak otthoni célra szánt verziókat. Érdekes tapasztalat lesz, annyit megígérhetek előre
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára robi-k 2020.12.26., szomb. 21:16-kor.
Minden switch újragenerálja a levett (és irányításra stack-be pakolt) TCP/IP packetet.
Ha a switch ütemezését végző clock nem éppen top (nagyobb fáziszaj), az "belehallatszik" az audio stream átvitelbe.
Maga az adatátvitel hibamentes lesz (köszönhetően a protokollba épített hibajelzésnek/ismétlésnek), de az időbeli lefolyás egyes esetekben "zajosodik".
Ha több útválasztó van a láncban, a gyengébbek hatása csökken.
A stabilitást lehet növelni zajtalanabb működéssel (analóg táp kapcsolóüzemű helyett), vagy az időzítések pontosításával. Ez utóbbira előszeretettel alkalmaznak jobb clock-okat.
Ugyanakkor magának a switch hardver és szoftver kialakításának is van ráhatása erre a dologra.
Én már régóta csak ipari (Cisco 2960) switcheket használok, mind gigabites, mind 100 megabites átvitelre (Roon szerver és SoTM 200 streamer közé). Ez utóbbi átvitel nála optikai, a Cisco switchekbe dugott 1GB-es modulokkal.
A Cisco+optikai modul párosítás sokkal megnyugatatóbb hangzást eredményezett, mint az azelőtt alkalmazott TPLink UTP-optikai átalakítók.
Ha a switch ütemezését végző clock nem éppen top (nagyobb fáziszaj), az "belehallatszik" az audio stream átvitelbe.
Maga az adatátvitel hibamentes lesz (köszönhetően a protokollba épített hibajelzésnek/ismétlésnek), de az időbeli lefolyás egyes esetekben "zajosodik".
Ha több útválasztó van a láncban, a gyengébbek hatása csökken.
A stabilitást lehet növelni zajtalanabb működéssel (analóg táp kapcsolóüzemű helyett), vagy az időzítések pontosításával. Ez utóbbira előszeretettel alkalmaznak jobb clock-okat.
Ugyanakkor magának a switch hardver és szoftver kialakításának is van ráhatása erre a dologra.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3
(ha valaki akkor én elég szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, aztán most meg így hallgatom a cuccot és nézem a tv-t), ki kell próbálni, szerintem nem egy hatalmas beruházás.
Lehet, de mégis jobb lett tőle a rendszer.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Indy
- V.I.P.

Erre lennék én is kíváncsi. :)asebestyen írta: ↑2020.12.26., szomb. 20:44Valaki segítsen legyen szíves, hogy a switchek egymásba fűzögetése mögött mi az elmélet? Köszönöm előre is!
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
Valaki segítsen legyen szíves, hogy a switchek egymásba fűzögetése mögött mi az elmélet? Köszönöm előre is!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Indy
- V.I.P.

2 még nem? Hogy hogy nem kerül be plusz zaj minimum a tápoktól a rendszerbe?
- robi-k
- Kezdő Fórumlakó

tonya
3 switch egymás után szerintem már túlzás
3 switch egymás után szerintem már túlzás
Na majd ami késik, nem múlik...Lipótmezőt is kár volt megszüntetni, annyi azonos kvalitású ember nem talált magának partnert szerintem oly sok ideig....itt viszont ÉN kifejezetten jól érzem magam
Hogy streamernél maradjunk....NDX kábelét majdnem a szemétbe hajítottam...kábelt tv-t szereltem 5 évig, kinézetre ennél jobb cuccokkal dolgoztunk...de ma rávettem magam, hogy az egyik végét átalakítsam rca végre....aztán....azóta vigyorgok mint a tejbetök...tudnak ezek valamit a Naimnál...
B@ssza meg...3-at kellett volna rendelnem
Na majd ami késik, nem múlik...Lipótmezőt is kár volt megszüntetni, annyi azonos kvalitású ember nem talált magának partnert szerintem oly sok ideig....itt viszont ÉN kifejezetten jól érzem magam
Hogy streamernél maradjunk....NDX kábelét majdnem a szemétbe hajítottam...kábelt tv-t szereltem 5 évig, kinézetre ennél jobb cuccokkal dolgoztunk...de ma rávettem magam, hogy az egyik végét átalakítsam rca végre....aztán....azóta vigyorgok mint a tejbetök...tudnak ezek valamit a Naimnál...
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nálam a Tidalon hozta a legtöbbet hangban jó irányba. (azért a NAS-on is javított). Most még készítek nekik lineáris tápot is. (hátha)
Pláne most már kiegészítve a switchekkel.1 (UPC router csak switchnek van használva)+ 3 db a switch Pio előtt,+ 3 db az Auralic előtt. (CAT7-es kábelekkel átkebelezve)
Egy AQ vodkát tudok adni ajándékbawittao írta: ↑2020.12.26., szomb. 18:331. Igen, a saját kapcsolóüzemű tápokkal (én is így próbáltam őket alapból). Utána rá lehet nyomni 5V@1A lineáris tápot is. Nekem ezzel javult a dolog.Tulku1 írta: ↑2020.12.26., szomb. 15:37Több kérdésem is van...
1. Akkor ha vennék 4 db switch-et akkor lehet saját tápjaikkal is használni?
2. a DGS108 helyett nem lenne jó a DGS105 (más paraméterek ugyanazok) vagy a 8 portos a jobb? (kisebb helyet foglal)
3. A kicsi összekötő kábelek is legyenek combosak (kácsában csináltatok 4 db AQ 25 cm-est) vagy elég a sima cat6?
Egyébként más fórumon már megemlítették ezt a 4-8 switches ügyet, talán még meredekebb kontextusban...tehát nyilván nem kábakő a hangfalon eset lesz ez...
2. Mindenképpen a 108-ast javaslom, több paraméterében is eltér a 105-östől. Hely tekintetében meg alig van különbség, talán árban is.
3. CAT6-CAT7-CAT8 kábelek között érdemes gondolkodni. Sokan a CAT7-est tartották nemzetközi szinten a legjobbnak. Nekem AQ Vodkáim vannak, valóban nagyon jók. Emellett most a rövidebb kábeleket CAT6-ból csináltam, de elképzelhető később majd kipróbálom CAT7 vagy CAT8-cal is. Most már így is nagyon tetszik a végeredmény, annyira nem vágyom rá, hogy tovább piszkáljam :)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Meggyőztél...108 lesz....de mivel gyermek vagyok egyelőre csak kettőt veszek aztán játszadozok tovább :-)tsilver2 írta: ↑2020.12.26., szomb. 18:11úgy néz ki teljesen más
https://cdn.cnetcontent.com/0a/68/0a683 ... 954b97.pdf
Viablue EP-7 + MFP8 a franciáktól jól beszerezhető.
https://www.audiophonics.fr/en/cables-h ... -6698.html
https://www.audiophonics.fr/en/rj45-plu ... _search=fs
de akár saját viablue csati is van
úgy néz ki teljesen más
- Indy
- V.I.P.

Sima Cat6 helyett keresek valamit, 3 méteres hosszban. Néztem ezt a Viablue-t is, meg az Inakustik Exzellenz-t is. Ebben az árkategóriában gondolkodom. Ha van még javaslat, kipróbált, bevált megoldás, jöhet. Router és PC közé kellene.
1.IgenTulku1 írta: ↑2020.12.26., szomb. 15:37Több kérdésem is van...
2. a DGS108 helyett nem lenne jó a DGS105 (más paraméterek ugyanazok) vagy a 8 portos a jobb? (kisebb helyet foglal)
3. A kicsi összekötő kábelek is legyenek combosak (kácsában csináltatok 4 db AQ 25 cm-est) vagy elég a sima cat6?
Egyébként más fórumon már megemlítették ezt a 4-8 switches ügyet, talán még meredekebb kontextusban...tehát nyilván nem kábakő a hangfalon eset lesz ez...
2.Nem tudom
3.Az AQ-nál fényévekkel jobb kábelek vannak olcsóbban..
Pl. viablue
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Az 1-en uj clock van, feljavitott tapolassal, Elna silmic II kondikkal.
A 2-on jobb megoldassal keszul a clock + teljesen linearis lesz a switch-en is minden tapresz. Ehhez jon meg a kulso dc-konverter.
A 2-on jobb megoldassal keszul a clock + teljesen linearis lesz a switch-en is minden tapresz. Ehhez jon meg a kulso dc-konverter.
Finesse !
Több kérdésem is van...