kissé OFF.robi20064 írta: ↑2021.11.11., csüt. 09:59Audirvana mar nativ, Roon meg Mono (dotnet) es egy ideig meg nem lesz nativ. A linuxos core-t sikerult most vegre Mono-rol .NET-re frissiteni, mas hasonlo lepteku valtozasrol meg nincs hir.wittao írta: ↑2021.11.11., csüt. 08:49Na jo :) Kivancsi vagyok milyen lesz, megkoszonom ha megosztod a tapasztalatokat.
A sokat hasznalt medialejatszo programoknak kijott mar macOS-ra az M1 nativ alkalmazasa? (JRiver, Audirvana, Roon stb.)
Egyebkent ha megvettem volna ott az utolsot, amit Te vettel meg, akkor most nem tudnal gepelni es tesztelni, szoval mindannyiunk erdekeben varok 5 hetet![]()
Nem vagyok elég tájékozott, nem is tudtam, hogy a Roon az Mono.
De (bocs, nem értek a Mono-hoz) milyen "léptékű" dolgot jelent felhasználói szemszögből a Mono-rol .NET-re (gondolom .NET Core-ra) frissítés? A kettő architekturálisan ugyanolyan, és a Mono is annyira nevezhető natívnak, mint a .NET Core, nem?
Tényleg elnézést az esetleg hülye kérdésért, .NET Core-os projektem volt már korábban, de Mono-t még távolról sem láttam eddig, csak annyit tudok róla, amennyit futólag olvastam.
Ergo, én azt gondolnám, hogy akár Mono, akár .NET, a dolog azon múlik, hogy magát a Mono-t vagy .NET Core runtime-ját illetve JIT-Compiler-ét sikerül-e portolni M1-re, nem? Ami nem egészen a Roon-tól függ.
(ugyanez a helyzet bármely Java-ban megírt alkalmazással is, maga a JVM kell M1-natív legyen /ami tuti, hogy már van/, maguk az alkalmazások ezzel "natívvá" válnak a maguk módján).