Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

pali923 írta:
2021.06.18., pén. 08:38
SoundMania írta:
2021.06.18., pén. 05:14
Mert sztem nem így lehetett érteni, hanem hogy a jobb (valószínűleg drágább) alkatrészekkel kevesebb lesz a zaja meg a brummja..... Ami hülyeség.
Biztosan azért, mert nem vagyunk egyformák, de én nem rendelnék olyan erősítőből itthonra, aminek akármekkora alapzaja van, meg még brummja is. Nem hogy 350-ért, hanem 20-ért sem. Legyen neki bármilyen jó hangja, ami lenyomja a milliósokat is.
Akkor gyorsan hajíts ki mindent! :D
Ugyanis “akármekkora” alapzaja egész biztosan van bárminek. :)
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

SoundMania írta:
2021.06.18., pén. 09:01
Szerintem félreértettél.
Nem értettelek félre, nem is neked szántam, amit írtam, csak a te írásod szólt erről a brummról utoljára. (Lusta voltam visszalapozni) :D Csak úgy általában: nem sok erősítőm volt, és nem is hájend csúcsgépek, de brummot eddig egyikből sem hallottam, és a jövőben sem szeretnék olyan erősítőt, akármilyen hangfal mellé sem. Igaz, egyik sem csöves volt, de ezt a traumát már feldolgoztam magamban. :smile29:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

pali923 írta:
2021.06.18., pén. 08:38
SoundMania írta:
Mert sztem nem így lehetett érteni, hanem hogy a jobb (valószínűleg drágább) alkatrészekkel kevesebb lesz a zaja meg a brummja..... Ami hülyeség.
Biztosan azért, mert nem vagyunk egyformák, de én nem rendelnék olyan erősítőből itthonra, aminek akármekkora alapzaja van, meg még brummja is. Nem hogy 350-ért, hanem 20-ért sem. Legyen neki bármilyen jó hangja, ami lenyomja a milliósokat is.
Szerintem félreértettél. Egy erősítőnek nem lesz kisebb a zaja, meg a brummja attól, hogy jobb/drágább alkatrészből van. Attól maximum a hangja lehet jobb. Azt pedig ne feljtsük el , az sem mindegy milyen érzékenységű hangdobozra kötünk erősítőt. egy 100dB hangdobozon más erősséggel hallani meg a zajokat, mint a 80dB-seken. MEg a 70Hz alsó határfrekvenciáson is a brummot, mint ami alul tud 40-et vagy 30-at......

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

SoundMania írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

szantaudi írta:
2021.06.17., csüt. 20:18
Azért szerintem értitek na. :smile29: Egy szénréteg ellenállás vagy egy sima pvc bevonatos árnyékolatlan kábelezés vagy létra szűrés esetleg lépcsőzetesen csak tán! :D
Egyre inkább nem érteni

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

szantaudi írta:
2021.06.17., csüt. 18:08
Azt jelenti hogy az általam tesztelt készülék a lehető legolcsóbb verzióban készült. Hozzá teszem direkt kíváncsi voltam így mit tud.A rendelésnél kell kiválasztani milyen árfekvésű és minőségű legyen a készülék.(pl.egy ellenállás kinai 7ft,egy dale 1000ft.Kondenzátor akár 10000ft is lehet.) Ennek függvényében javul a hang is.És még a csövekről nem is beszéltünk. Határ a csillagos ég.
A hangja az viszont lehet jobb. Meg nem jobb is.

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: kotel »

Pont én is azért írtam, mert valaki a jó hangot említette a tauceti kapcsán.
Továbbá, hogy van annál is jobb, ami szintén tauceti.

Nem gondoltam, hogy valaki nem érzi a soraim közt az iróniát és emotikonokat kellene raknom a soraim közé.
:D

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Csak azért kezdtem el hozzászólni, mert

“Ha jó hangot akar valaki, akkor taucetit vesz. Ha jobbat, akkor azt tuningoltatja meg. Ha mégjobbat, akkor a tauceti monoblokkokat.”

Ezek egy kicsit nagyon erős állítások. Valahogy ezt talán egy picikét normalizálni kellene…
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

kotel írta:
2021.06.17., csüt. 22:54
Ez a jó a hifizésben, mindenkinek más tetszik.

Nem is értem, hogy ezen minek vitázni. Mindenki legyen boldog azzal, ami tetszik neki és használja boldogan. Minek kell másokat megtéríteni, hogy szerinte mi a jó hang?

Nekem nem fáj, ha valaki a taucetit hallgatja, de az sem fáj, ha neked, az általad felsoroltak tetszenek.

Tapasztalatom nincs a taucetivel, csak neten láttam fotón eddig. Amiket Te említettél, azokat sem hallottam sajnos eddig.

A jó hang nekem szerintem olyan, ami az itt levő fórumtagok szerint biztos hallgathatatlan és kritikán aluli.
A hangsugáró preferencia az szerintem elég szubjektív. Minden más -beleértve az erősítőket is- pedig meglehetősen objektív. Ez persze csak akkor derül ki, mikor hallott valaki igazán jót is. Ez a ki mit szeret dolog csak addig érdekes, amíg az egyik rossz és a többi rossz közül kell választani, hogy melyik ujjadba akarjál beleharapni.

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez a jó a hifizésben, mindenkinek más tetszik.

Nem is értem, hogy ezen minek vitázni. Mindenki legyen boldog azzal, ami tetszik neki és használja boldogan. Minek kell másokat megtéríteni, hogy szerinte mi a jó hang?

Nekem nem fáj, ha valaki a taucetit hallgatja, de az sem fáj, ha neked, az általad felsoroltak tetszenek.

Tapasztalatom nincs a taucetivel, csak neten láttam fotón eddig. Amiket Te említettél, azokat sem hallottam sajnos eddig.

A jó hang nekem szerintem olyan, ami az itt levő fórumtagok szerint biztos hallgathatatlan és kritikán aluli.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

kotel írta:
2021.06.17., csüt. 22:14
Én boldog vagyok, hogy ők tudják a tutit.

Ha jó hangot akar valaki, akkor taucetit vesz. Ha jobbat, akkor azt tuningoltatja meg. Ha mégjobbat, akkor a tauceti monoblokkokat.

A gyártók mind tévúton vannak, mert ők nem szívvel és lélekkel csinálják a cuccaikat.Főleg a profit hajtja őket.

Örüljünk, hogy valakik megtalálták a taucetikben amit keresnek.
Esetleg probaltal Quad II mokoblokkokat, Leak Stereo 50-et, Luxman MQ80-at, netán Marantz 8B-t vagy McIntost MC75 körüli cuccokat? Vagy esetleg “csak” egy Godinát?
Hallgatsd meg, aztan rajössz ki hol mikor van tévúton.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ajjaj…

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég

Én boldog vagyok, hogy ők tudják a tutit.

Ha jó hangot akar valaki, akkor taucetit vesz. Ha jobbat, akkor azt tuningoltatja meg. Ha mégjobbat, akkor a tauceti monoblokkokat.

A gyártók mind tévúton vannak, mert ők nem szívvel és lélekkel csinálják a cuccaikat.Főleg a profit hajtja őket.

Örüljünk, hogy valakik megtalálták a taucetikben amit keresnek.

szantaudi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: szantaudi »

Akinek nem világos még egyszer levázolom aztán én kiszállok .Nem reklámot akartam csinálni csak ha valaki jó hangra vágyik gondoltam meg osztom veletek barátilag,mert meg kaphatja.
Nem tudtam hogy lavinát indítok.
Tehát: Kitt formájában is meg lehet venni olyan alkatrészekkel amit be lehet boltból legálisan adózva vásárolni.
Akinek van szakmai tapasztalata rajz alapján meg tudja magának is akár építeni.
Nem hiszem hogy itt annyira a pénzről lenne szó.
Aki meg nemért hozzá készen is megveheti.( én építettem már erősítőt) és még fogok is.
Az biztos hogy ilyen mérési adatokat még nem láttam én személy szerint.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1417

Hozzászólás Szerző: vazze »

LIMAR írta:
2021.06.17., csüt. 21:14
szantaudi írta:
A rendelésnél kell kiválasztani milyen árfekvésű és minőségű legyen a készülék.(pl.egy ellenállás kinai 7ft,egy dale 1000ft.Kondenzátor akár 10000ft is lehet.) Ennek függvényében javul a hang is.És még a csövekről nem is beszéltünk. Határ a csillagos ég.
Így igaz. Egy vagyonért kapsz egy drága alkatrész kupacot, nem értéket.
Minél többet tolsz bele az alkatrészekbe, annál többet buksz.
El kell keserítselek. Értéket, presztidzst nem tudsz megvásárolni alkatrész áron.
Ahhoz évtizedekig a nemzetközi piacon kell lenned világszerte elismert gyártóként, akit a piac elfogad.
Nem magad jelölöd ki magadat a világ legjobbjának.
Ja, és azoknak a gyártóknak a termékeik minden szabványnak megfelelnek, TÜV és egyéb bizonylatokkal rendelkeznek, évtizedig after sale terméktámogatást biztosítanak az értékesítés helyétől függetlenül, képesek 100 db tökéletesen egyforma készüléket legyártani akár 5 év eltéréssel is. Arról nem is beszélve, hogy minden eladott termékük után adóznak, a disztributoraik adót, vámot, áfát fizetnek, vagyis "törvényesen" folytatnak gyártói és kereskedelmi tevékenységet.
Egyetértek! Ettől lesz valami termék. Megismételhető produktumok szigorú tűréshatárokon belüli eltérésekkel , független szakemberek által bevizsgálva , csomagolással ellátva , garanciával és szervízháttérrel.
Persze jók az ilyen diy próbálkozások mert hát a nagyok is kezdték valahol de attól még nagyon messze van ez (és nem csak ez hanem sok-sok hazai ún. “gyártó” ) , hogy terméknek lehessen nevezni.
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

szantaudi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ez amit leírtál tökéletesen igaz én magam is ezt vallom. Viszont ennyi pénzt mások csupán kábelra adnak ki vagy tüskékre vagy bármi százalékosan elenyésző dologra. Ebből egy olyan hangot lehet össze állítani amit viszont lehet hogy nem kell eladni.Én is költöttem ám gyári erősítőkre már nem keveset, de azok mellet nagyon jól megfér egy ilyen csudabogár is.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

szantaudi írta:
A rendelésnél kell kiválasztani milyen árfekvésű és minőségű legyen a készülék.(pl.egy ellenállás kinai 7ft,egy dale 1000ft.Kondenzátor akár 10000ft is lehet.) Ennek függvényében javul a hang is.És még a csövekről nem is beszéltünk. Határ a csillagos ég.
Így igaz. Egy vagyonért kapsz egy drága alkatrész kupacot, nem értéket.
Minél többet tolsz bele az alkatrészekbe, annál többet buksz.
El kell keserítselek. Értéket, presztidzst nem tudsz megvásárolni alkatrész áron.
Ahhoz évtizedekig a nemzetközi piacon kell lenned világszerte elismert gyártóként, akit a piac elfogad.
Nem magad jelölöd ki magadat a világ legjobbjának.
Ja, és azoknak a gyártóknak a termékeik minden szabványnak megfelelnek, TÜV és egyéb bizonylatokkal rendelkeznek, évtizedig after sale terméktámogatást biztosítanak az értékesítés helyétől függetlenül, képesek 100 db tökéletesen egyforma készüléket legyártani akár 5 év eltéréssel is. Arról nem is beszélve, hogy minden eladott termékük után adóznak, a disztributoraik adót, vámot, áfát fizetnek, vagyis "törvényesen" folytatnak gyártói és kereskedelmi tevékenységet.

szantaudi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Azért szerintem értitek na. :smile29: Egy szénréteg ellenállás vagy egy sima pvc bevonatos árnyékolatlan kábelezés vagy létra szűrés esetleg lépcsőzetesen csak tán! :D

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 703

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

szantaudi írta:
Azt jelenti hogy az általam tesztelt készülék a lehető legolcsóbb verzióban készült. Hozzá teszem direkt kíváncsi voltam így mit tud.A rendelésnél kell kiválasztani milyen árfekvésű és minőségű legyen a készülék.(pl.egy ellenállás kinai 7ft,egy dale 1000ft.Kondenzátor akár 10000ft is lehet.) Ennek függvényében javul a hang is.És még a csövekről nem is beszéltünk. Határ a csillagos ég.
Ügyesen próbálod kikerülni az érdeklődést.
A hangja az lehet, javul. Azonban a nem teljesen átgondolt tervezés, alkatrész elhelyezés, rossz huzalozás
vagy nyomtatás okozta brumm, morgás, földhurok, különféle zajok, nem hiszem, hogy orvosolhatók drága
alkatrészekkel. Ebben teljesen biztos vagyok.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

szantaudi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

szantaudi írta:
2021.06.15., kedd 08:14
Nálam vendégeskedett DysCus legújabb remekműve a TauCeti Zero csöves erősítő. Ígértem nektek egy gyors beszámolót. Bevezetőnek annyi, hogy Push-Pull super triódás 25 w, munkapont beállítást nem igényel, ez az első prototípus. (nem egy drága túl árazott erősítőről van szó)
Titeket főként a hangja érdekelhet. Már az első pillanattól kezdve lehengerlő a hangzása. Mind a mély,mind a magas tartomány rendben van.Tiszták a közepek és élethűek ,főleg a trombita hangja fogott meg.Úgy tűnik hogy jóval túlmutat az árán a hang ez az érzés fogott el. Azt modanám 7-8százezer forintos erősítőig versenyeztethető. Két csővel próbáltam egy olcsó kinai 6l6gc és egy Tad elérhető árfekvésűvel. Nyilván még megfogottabb és pontosabbak lettek a mélyek élénkebb a magas tartomány a TAD csövekkel.Aztán meg határ csőára a csillagos ég.Nem szinezi el a hangot egyik csővel sem.De azért úgy illik hogy valami kritikát is meg fogalmazzak. Minimális alap zaj mellett egy kis 50hzes brum azért jelen van ami magasabb szintű alkatrész készlettel javítható.Térben nem olyan hatalmas színpad képpel bír mint a TauCeti mono blokkok,de ez nem is várható el ezen a szinten. Így a távvezérlős változat 400alatt megáll, de olcsobb alkatrészekkel is rendelhető úgy akár 350 be is belefér.Zárásként annyi én egyet megrendelek legyen egy ilyen a gyűjteményben.
Amit kiemeltem, azért nem telejesen világos mit értesz alatta! Mert így elolvasva nem érthető.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Camelflapping írta:
2021.06.16., szer. 10:45
szantaudi írta:
2021.06.16., szer. 10:27
De gondoltam mert a hifi bogár nem alszik.Bárki meg hallgathatja aki kiváncsi a hangjára lessz egy ami járni fogja az országot.
Most vettem észre!
Mester! Tényleg Te vagy az!
Ez a "lessz", az echte nyelvújítói véna, azám, ismerős.
Hiányzol... :ohnoohnoohno:
Hát nehéz elbújni, ha ennyire profi korábbi “vitapartner” is ül az asztalnál. :D

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1417

Hozzászólás Szerző: vazze »

Ne haragudjatok de én itt egy kicsit fonalat vesztettem.

Szóval ha jól értem akkor valaki közzétesz egy rövid beszámolót egy erősítőről ami nála van “kipróbálásra” , majd kiderül , hogy valójában ő maga a készítő. Jól gondolom vagy tévedek ? gondolkodik.gif
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Camelflapping
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Camelflapping »

bitrograde írta:
2021.06.16., szer. 16:49
...
Amúgy ennek az utóbbi néhány hozzászólásnak nem a csöves erősítő építés témában lenne a helye (búg vagy nem búg, esetleg ne búgjon)?
Tegyük már tisztába a dolgot! Tisztelt Fórumtársak, kinek nem tiszta, mi is történik?
Kéretlen reklámja egy terméknek, amihez hasonlót tömegével gyárt egy olyan illető, akinek ehhez semmiféle engedélye, végzettsége, képesítése nincsen. Az egész, sok éve végzett tevékenysége maximálisan illegális, kontármunkának nevezett tevékenység.
Az egyik meghatározása a kontárnak:

3. Nem szakképzett (személy), aki nem szerzett szakképzettséget, aki a mesterségéhez előírt hivatalos kívánalmaknak nem felel meg, vagy nem tagja a szakmai szervezetnek.

Onnét kezdve, hogy az illető 'remekműve" c. kéretlen reklámnak itt nincs helye!
Szerintem.
"Annál is hihetetlenebb..."

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Hú ezt a hozzászólást elbaltáztam, elnézést, és ezentúl ígérem, nem fogok többet hozzászólni .🤭
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”