Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lacy jut eszembe a jelenlegi IC kábeled szerinted milyen lenne hangfalhoz? Ha nem is szimplán de mondjuk több sodorva? Nem próbáltad véletlen? lehet hülyeségnek hangzik, meg elég sokban is lenne...

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Kedves Lacy.

Egyébként, ha a tiszta munkaidőt számolom, akkor 9 órát dolgoztam a két kábellel. Ha netalántán eladási céllal készítenék kábelt, lehetne az akármilyen jó, úgy is kiröhögnének vele. Azt mondanák, hogy mit akarok én egy házi barkács kábellel. A legtöbb embernek a márkanév számít. A múltkor egy ismerős megkért, hogy készítsek neki egy pár CAT-7-es IC kábelt, fonottat. 2m kábelt használtam el rá(700Ft), 4 jófajta RCA dugót(400Ft/db), meg kis zsugorcsó, és cipőfűző,(300Ft) amibe belehúztam, és 2 óra. Tehát a kábel anyagdíjja összesen 2600Ft volt. Én 3600Ft-ot kértem tőle, azaz 1000Ft-ot mukadíjjnak, rezsidíjnak, eszközhasználat. Had ne mondjam, hogy elküldött melegebb égtájakra, hogy mit képzelek én. És még a kábel sem kellett neki. Ennyit a munkadíjjakról.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

Vendég

Kábelezzünk

Kedves Lacy. 
Gondolom te vmilyen területen szakember vagy, és ezért ilyen magas az óradíjjad. Örülj neki, hogy van munkád. Én targoncavezető vagyok, most már csak voltam, mert létszámleépítes miatt elbocsájtottak a munkahelyemről. De amíg dolgoztam 560Ft volt az órabérem bruttóban. Azaz kb.70eFt-ot kerestem 1 hónapban. Ha leszámolom a mindennapi költségeket, akkor alig marad pénzem e hobbira, amit mi HiFi-nek nevezünk. Éppen ezért nem engedhetem meg magamnak a drága jó kábelt. Így marad a CAT.

Mondjuk ez a céges óradíjam, de én vagyok a cég is :lol!:

A munkád sajnálom, de ettől még lehet "rendes" kábelre gondolni
A többi, sajna a mostani világ terméke, de ez inkább a poltopic témája lenne :lol!:

kisvizi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kisvizi »

hasonlította már össze valaki a VDH combination IC kábelét a hivox CIS-sel?A VDH-t ismerem..

Ki kell próbálni.

"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"

Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Lacy.

Gondolom te vmilyen területen szakember vagy, és ezért ilyen magas az óradíjjad. Örülj neki, hogy van munkád. Én targoncavezető vagyok, most már csak voltam, mert létszámleépítes miatt elbocsájtottak a munkahelyemről. De amíg dolgoztam 560Ft volt az órabérem bruttóban. Azaz kb.70eFt-ot kerestem 1 hónapban. Ha leszámolom a mindennapi költségeket, akkor alig marad pénzem e hobbira, amit mi HiFi-nek nevezünk. Éppen ezért nem engedhetem meg magamnak a drága jó kábelt. Így marad a CAT.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

össze én sem hasonlítottam mással, nekem ez volt az első neves kábelem (WBT csatikkal), azóta is  kitartottam mellette, de nyitott vagyok a cserére, ha az megoldja a problémámat...
Próbálj ki esetleg egy vdH D-501 Silver Hybrid kábelt, ami segítene az "maszatoláson", már ha gondolkodsz az összekötő kábel cseréjén.
Igaz, ez azért már drágább kategória, mint a Combination.

ez a kábel éppen 28000 ft méterben

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

össze én sem hasonlítottam mással, nekem ez volt az első neves kábelem (WBT csatikkal), azóta is kitartottam mellette, de nyitott vagyok a cserére, ha az megoldja a problémámat...
Próbálj ki esetleg egy vdH D-501 Silver Hybrid kábelt, ami segítene az "maszatoláson", már ha gondolkodsz az összekötő kábel cseréjén.
Igaz, ez azért már drágább kategória, mint a Combination.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Vendég

Kábelezzünk

Kedves Tigris. 
1 nap alatt kész voltam vele. Kábel csupaszítás, egyenesítés, fonás, dugózás, azaz inkább saruzás.

1 nap de hány óra?
Modjuk az én óradíjam 6000ft, így ha 4 órát jáccom ezzel, na ha csak a fele alatt értelems munkát végzek már egy jó kábel ára meg lenne

Vendég

Kábelezzünk

Kedves Tigris. 
Szerintem a Bi-Wire-hez az egy szál kábel kevés. Én inkább két szálból készíteném. Úgy ahogy a fotón mutattad, csak duplázva.(16elemi szál)

Igen én is kevésnek találom, csak szemléltettem a maradék kábeleimből...Bár ha nem nagy hosszban kell mondjuk 2 méter alatt, akkor akár ez is elég lehet...

Mért kevés?
A CAT az 0.5 mm-es, duplán már egy 1-esnek felel meg és még tömör is.
Azon úgy kb 10A elballag, és még nem lesz belőle olvadóbizti, igaz 220V-on számolva, de egy hangfalnál, ahol inkább a mélyek veszik fel a kakaó legjavát, még ott is elég,30-40W teljesítményig.
Nem az átmérővel van itt a probléma

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Tigris.

1 nap alatt kész voltam vele. Kábel csupaszítás, egyenesítés, fonás, dugózás, azaz inkább saruzás.
Linn

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Taarzan.

A CAT-5-nél biztos, hogy jobb a QED.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

Kedves Tigris. 
Szerintem a Bi-Wire-hez az egy szál kábel kevés. Én inkább két szálból készíteném. Úgy ahogy a fotón mutattad, csak duplázva.(16elemi szál)

Igen én is kevésnek találom, csak szemléltettem a maradék kábeleimből...Bár ha nem nagy hosszban kell mondjuk 2 méter alatt, akkor akár ez is elég lehet...

Vendég

Kábelezzünk

Lehet fonni is. Az enyém ilyen szerkezetű. A képen nem CAT-7-es kábel van, csak a fonás miatt tettem be.
igen ez egy igényes munka nem kis időt belefektetve :lol!:

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Tigris.

Linn

Vendég

Kábelezzünk

hasonlította már össze valaki a VDH combination IC kábelét a hivox CIS-sel?A VDH-t ismerem..

...es mi a velemenyed a VDH combinationrol?
az en listamon is rajta van, de meg nem probaltam...

a jelenlegi rendszerem maszatol egy kicsit, vagyis inkább gyors zenéknél összemossa a mélyeket és középmélyeket... erre keresek megoldásokat..
legutóljára cserélnék hangfalat...gyűjtögetek hangfalkábelre, hátha az megoldaná. Kábelre, vagy elrendezésre gyanakszom...
össze én sem hasonlítottam mással, nekem ez volt az első neves kábelem (WBT csatikkal), azóta is kitartottam mellette, de nyitott vagyok a cserére, ha az megoldja a problémámat... a hangfal kábelem cat5 hatos fonat, ezt akarnám cserélni QED Silver Anniversary XT bi-wire -re...

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Lehet fonni is. Az enyém ilyen szerkezetű. A képen nem CAT-7-es kábel van, csak a fonás miatt tettem be.

Linn

Vendég

Kábelezzünk

ha ugyan ezt a szálat akarod biwire kettős kábelezéshez akkor pedig így néz ki, azaz a hangdoboz felőli oldal 4x2 szálra van választva...

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A CAT-7 egy külön "kábelfaj". Van akinek tetszik, s van akinak nem tetszik, az általa megszólaltatott hang. Ez is mint minden más rendszer, de főleg egyéní ízlés függő dolog. NEM ez a világ legjobb kábele. Természetesen van nála jobb is, de nem ilyen áron. Szerintem kezdetnek nagyon is jó. Viszonylag kevés pénzből jó hang. Én is CAT kábelt használok, s összevetettük már egy két drágább kábellel is. De nem maradt szégyenben, sőt. Tudom, hogy vannak hibái, de azt is tudom, hogy mi az a kategória, ameddig még versenyképes. Ha tehetném, én is drágább kábelt használnék, de mivel nem tehetem így marad a CAT.
Szerintem ha rossz kábel volna, akkor Fülelek nem készítene, és forgalmazná hangfalkábelként. Ez csak egy példa volt.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

silwusHa elég Neked 2*2.1m CAT7 Biwire akkor az enyémet eladom.
De akkor megfosztanálak a megrendelés, várakozás, vagdosás, fonogatás, blankolás örömeitől 

sajnos nem eleg, 2 x 5 meterre van szuksegem :lol!:
sajnos ilyen a szoba elrendezese, ezzel nem tudok mit kezdeni,
ezert is nezelodom arban is elviselheto megoldasok kozott...

Egy kis segítség képekben...Ez egy teljes CAT7 megpucolva, a 4-4 szál szál színre választva és sodorva.Ez egy hangdobozhoz való szimpla bekötésre.

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Baleee »

De akkor megfosztanálak a megrendelés, várakozás, vagdosás, fonogatás, blankolás örömeitől 

Ha gondolod megtoldom még 2*3m CAT5-tel :lol!:
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: silwus »

...es mi a velemenyed a VDH combinationrol?
az en listamon is rajta van, de meg nem probaltam...

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

Vendég

Kábelezzünk

hasonlította már össze valaki a VDH combination IC kábelét a hivox CIS-sel?
A VDH-t ismerem..

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Baleee »

silwus
Ha elég Neked 2*2.1m CAT7 Biwire akkor az enyémet eladom.
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

egy 2x3 méteres biwire dupla CAT 7

Dupla CAT7? ha jol ertem akkor 2 part, azaz 4 vezeteket sodortok ossze?
Bocsi, hogyha hulyeseget kerdezek, de tenyleg nem latom at a temat rendesen...

A CAT kábel alapból 8 ér, 4 színes és négy fehér....Ebből sodrod össze a 4 fehéret és 4 színest egymással, de ez még csak szimplán 1 hangfalhoz van.Ha duplán akarod akkor megteheted ezt 2x vagy pedig a 8 eret a végein 4 részre választod, azaz egyik végén az erősítő felől összesodrod a 4 fehér és 4 színes eret egymással, a hangdoboz oldalán meg 2-2 fehér és 2-2 színes érpárt sodorsz össze.Ekkor alkalmas lesz biwire bekötésre.

Koszi a felvilagositast, igy mar ertheto :-)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”