Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Nem épp. Pár éve ebből államvizsgáztam.
Hol lehet teleportálásból lehet államvizsgázni? :kiraly:

pl.: BME. Van pár kvantum fizikán alapuló tárgy. Pl Kvantuminformatika. Azt fel lehet venni és ha elvégzi az ember akkor lehet államvizsgatárgynak választani és ha szerencséje van akkor pont a kvantumteleportáció tételt húzza.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem épp. Pár éve ebből államvizsgáztam.
Hol lehet teleportálásból lehet államvizsgázni? :kiraly:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

kísérletileg tudtak már fénysugarat teleportálni
Nyilván az index szenzációhajhász ökörségeire gondolsz. Erről itt olvashatod a frankót:>
http://www.termeszetvilaga.hu/fizika_ev ... asko1.html

Nem épp. Pár éve ebből államvizsgáztam.:kiraly: Olvastam már azt amit linkeltél még régebben. Ezért is próbáltam meg viszonylag egyértelműen fogalmazni mit értettem teleportáció alatt.

Vendég

Kábelezzünk

kísérletileg tudtak már fénysugarat teleportálni
Nyilván az index szenzációhajhász ökörségeire gondolsz. Erről itt olvashatod a frankót:>
http://www.termeszetvilaga.hu/fizika_ev ... asko1.html

Vendég

Kábelezzünk

"Kérdés az mennyire etikátlan, hogy a nem említett cégek kamu termékeket adnak el, vagy megtévesztik a vásárlókat, becsapják őket, pénzt húznak ki a zsebükből..." 
Nem gondolnám, hogy ilyenek előfordulnak.
:kiraly:

Nem? Hát tele a világ ilyesmivel.

De dúúúrva

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

"Kérdés az mennyire etikátlan, hogy a nem említett cégek kamu termékeket adnak el, vagy megtévesztik a vásárlókat, becsapják őket, pénzt húznak ki a zsebükből..." 

Nem? Hát tele a világ ilyesmivel.

Vendég

Kábelezzünk

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Össze is dőlne az univerzum.

Ezt biztosan tudod, vagy csak feltételezés? :kiraly:

Én csak etikátlannak gondolom...

Gondolom, hogy ez történne, mert mindenki annyira fél, hogy valami info-t osszon meg:)

Kérdés az mennyire etikátlan, hogy a nem említett cégek kamu termékeket adnak el, vagy megtévesztik a vásárlókat, becsapják őket, pénzt húznak ki a zsebükből...

Én a magam részéről ez ellen inkább fellépnék...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Ezt biztosan tudod, vagy csak feltételezés? :kiraly:

Én csak etikátlannak gondolom...

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A VdH nem a humbug kábelgyártó cégek közé tartozik. (kapásból fel tudok sorolni tíz nem kis kábeles céget, akik viszont igen)
De akkor soroljuk is fel ezeket. Legalább ennyi információ segítse a felhasználókat. A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk.

Gyártó és/vagy kereskedő sztem a legnagyobb jó szándék ellenére sem tehet ilyet. :kiraly:

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Big »

Help !

Igaz nem teljesen idevágó dolog, de hátha tud valaki segíteni. Olyan átalakítót keresek, ami villa és banándugót lehet beledugni. Ha kettőt akkor az még jobb ! :kiraly:
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

A VdH nem a humbug kábelgyártó cégek közé tartozik. (kapásból fel tudok sorolni tíz nem kis kábeles céget, akik viszont igen)
De akkor soroljuk is fel ezeket. Legalább ennyi információ segítse a felhasználókat. A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk.

Gyártó és/vagy kereskedő sztem a legnagyobb jó szándék ellenére sem tehet ilyet. :kiraly:

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

De akkor soroljuk is fel ezeket.:kiraly: Legalább ennyi információ segítse a felhasználókat. A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Van, akitől érdemes tanulni kábel ügyben:itt

Ezt most jó vagy rossz értelemben gondoltad?

Vannak jó kábelei de ahogy észrevettem több itt is a humbuk mint a valós érték.

Amik jók azok nagyon drágák nála is.

A VdH nem a humbug kábelgyártó cégek közé tartozik. (kapásból fel tudok sorolni tíz nem kis kábeles céget, akik viszont igen) Az árakon meg nem érdemes kiakadni, mert ha 3-5-ször annyit keresnél (szinte bármilyen szakmában), mondjuk a Bécsi út másik végén lakva és dolgozva), akkor nem lenne akkora probléma, ugye?

Vendég

Kábelezzünk

"Másrészt, vannak olyan méréstechnológiák, amivel jelentős különbségeket lehet mérni a különféle kábelek között. Ezeket a technológiákat és az ahhoz kapcsolódó szubjektív meghallgatási korrelációkat nem kötik senki orrára, ne is várja el senki. Ez egy kőkemény piac, aminek egyre több gyártó részvevője van, a fogyasztók száma meg csak kicsit emelkedik, vagy épp stagnál."

EGY méréstechnológia is érdekes lehet! Nekem nem kéne több, egy is elég. Nem gondolnám, hogy a minőség ellenőrzésére alkalmas objektív mérési eljárás közlése ne lenne érdeke a kábelgyáraknak, ellenkezőleg! ELEMI ÉRDEKÜK LENNE ILYEN MÉRÉST EREDMÉNNYEL PUBLIKÁLNI, akár tudományos folyóiratban is, HI-FI folyóiratokban főleg. Akkor mondhatnák, hogy "aki nem is hallja (mer botfülű ), nyugodjon meg, a mi kábelünkkel ki lehet mérni így meg így, látszik a különbség, mérhetően mi vagyunk a jobbak!" El is várható attól a gyártól, aki 30 ezer HUF/méter áron árulja. Megnézem a linket, hátha okafogyottá teszi ezt a hozzászólásomat.

Aki megveszi, annak szíve joga, a legtávolabban álljon tőlem ebbe beleszólni!

Aki gyártja az más...

Én nem állítom, hogy nem jelent különbséget a kábel!

Vendég

Kábelezzünk

Ezt most jó vagy rossz értelemben gondoltad?

Vannak jó kábelei de ahogy észrevettem több itt is a humbuk mint a valós érték.

Amik jók azok nagyon drágák nála is.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Van egy olyan minőségi szintje a hangfrekvenciás kábeleknek, ami felett igen jó minőségű audio berendezésekkel is csak halovány statisztikailag nem szignifikáns különbségeket lehet hallani. Na de EGY embert -aki szeretné minél kellemesebben hallgatni a zenét-, nem érdekli a statisztika, ez érthető.
Gyenge minőségű rendszereknél ez a minőségi szint lejjebb van, mert a készülékek bizonyos fajta torzításai elfedik a kábelek hasonló jellegű torzításaiból adódó különbségeket.
Másrészt, vannak olyan méréstechnológiák, amivel jelentős különbségeket lehet mérni a különféle kábelek között. Ezeket a technológiákat és az ahhoz kapcsolódó szubjektív meghallgatási korrelációkat nem kötik senki orrára, ne is várja el senki. Ez egy kőkemény piac, aminek egyre több gyártó részvevője van, a fogyasztók száma meg csak kicsit emelkedik, vagy épp stagnál. Persze muszáj a gyártóknak néhány tudás cseppet adagolni a szakíróknak meg a nagyközönségnek, különben nem veszik elég komolyan őket és termékeiket. Sokszor egészen idétlen magyarázatokkal szolgálnak, amitől :kiraly:

Vendég

Kábelezzünk

Van benne valami, mi meg a hülye egyenáramú kábelekkel erőlködünk! :kiraly:

A hangfrekvenciás kábelek váltóáramúak...
Ha a hangszórót egyenárammal tápláljuk, elég hamar tönkremegy.

Az "egyenáramú kábelt" ha jól értelmezem szándékosan és kritikus éllel idézte már jónéhány hsz-al ezelőtt más is. Én biztosan kritikai éllel és szándékosan mondtam.

Az "egyenáramú" szöveg olyan embertől származik, aki GHz-s jeleket, messzire továbbító mazzagokkal foglalkozik. Namost ahhoz képest 20...20.000 Hz -t (de akár 1...100000Hz-t) 5 méterre elvinni az VICC kategória, ez van az "egyenáramú kábel" mögött.

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem egy átlagember(mint pl én) számára felfoghatatlan mélységig jutott el a fizika, nem becsülném le a mai szintet sem, de nyilván van tovább is.

és ebből vajon mennyit helyesen
Ami a tankönyvekben van az mind helyes. Maximum nem érvényes minden tartományban. (pl Newtoni mechanikai törvények, amik fénysebesség közelében nem adnak helyes eredményt, ott a spec. relativitás elméletet kell használni) Ezek nem lehetnek helytelenek, mert ezekkel számolnak nap mint nap és működnek és nem mondott még nekik ellen egyetlen kísérlet sem abban a tartományban amelyben használni kell őket.

Nagyon offtopik!!!

Erről egy kuncsaftunk jut eszembe akinél fütés rendszert csnáltunk.
Atomfizikus a srác és Genfbe jár ki melozni arra bizonyos helyre

Olyan dolgokat mesélt hogy mivel kisérletezgetnek hogy csak ámultunk.

Sokan nem is gondolnák milyen technika és tudás van a kezükben amit már olyan szintre emeltek hogy lelegzet elálító.

Olyan anyagokat használnak amik nekünk elérhetetlen!!!

Ja csak hogy majd ezeket 20-30 netán 40 év múlva látunk illetve használunk majd rendszeresen olyan természetes modon mint most a mobiltelefont..

Egy két érdekesség:Őntisztuló anyagok(ruházat), gondolat érzékelő rendszerek, holografikus megjelenítők.És ezer egyébb különféle dolog.Új anyagok felkutatás.És az atom részecskék ütköztetéséből való energia kinyerésről/befogásáról még nem is beszéltünk.Mert az a fő profilja a srácnak.

Amikor rákérdeztem milyen hazajönni Genfből(5-6 hónapokat tölt kint a bázison olyan mint egy város a városon belül) csak annyit mondott mintha primitív elmaradatott világba jönne vissza.Külön szoknia kell ezt a "elmaradott primtív világot" mert így fogalmazott mert amit kint megszokott fejlett technikai kisegítést a mindennapokban az itt neki hiányzik és ezáltal a mindennapjai sokkal nehezebbek azok nélkül a használati tárgyak és anyagok nélkül amikről mi nem is tudjuk hogy léteznek.

A másik és ezt csak kis betűvel írnám a lézer fegyver mint erődemonstrációs/brutális pusztitó hadifegyver már létezik egy jó ideje és be is szerették volna vetni az amerikaik de a tudosok nem hagyták Túl brutális és embertelen ahogy a srác fogalmazott az emberből nem sok minden marad

Bocs az offért de a gondolat menethez hozzá tartozott.

Van benne valami, mi meg a hülye egyenáramú kábelekkel erőlködünk!

Erre akartam kilyukadni :kiraly:

Én is probálkozok kábelekkel de egy bizonyos keretet jelen gondolkodásommal nem szeretnék átlépni.

Egy barátom és egy ismerösöm jut eszembe mindig amikor kábelezésre gondolok.

Az egyikknél a kábelezés már már olyan nagyságban van jelen a rendszerben hogy a hangfal kábele 8 száz ezer forint és az egyébb kábelek ára még nincs is bele számolva mivel már csak a hangfal kábele többe kerül mint a rendszere de enélkül akármilyen lehet egy rendszer neki nem tetszik.Neki csak ezzel a kábelezésel teljesül az a harmonia amivel tzenét tud hallgatni a rendszeren.

A másik véglet akik mindent kiprobáltak a nagy jelátvitelű ipari kábelektől a házi arany készlet beolvasztásán át az abból huzott kábelen át nagyon sok mindenig és jelen állapotban a kábelre forditott összeg a rendszerében olyan kicsi hogy másoknak egyetlen egy rca csatlakozója többe kerül mint az Ő komplett hangfal kábele (és most egy alap WBT-re gondolok csati terén) és boldogan tud zenét hallgatni és imádja a rendszerét.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Van benne valami, mi meg a hülye egyenáramú kábelekkel erőlködünk! :kiraly:

A hangfrekvenciás kábelek váltóáramúak...
Ha a hangszórót egyenárammal tápláljuk, elég hamar tönkremegy.

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem egy átlagember(mint pl én) számára felfoghatatlan mélységig jutott el a fizika, nem becsülném le a mai szintet sem, de nyilván van tovább is.

Ami a tankönyvekben van az mind helyes. Maximum nem érvényes minden tartományban. (pl Newtoni mechanikai törvények, amik fénysebesség közelében nem adnak helyes eredményt, ott a spec. relativitás elméletet kell használni) Ezek nem lehetnek helytelenek, mert ezekkel számolnak nap mint nap és működnek és nem mondott még nekik ellen egyetlen kísérlet sem abban a tartományban amelyben használni kell őket.

Nagyon offtopik!!!

Sokan nem is gondolnák milyen technika és tudás van a kezükben amit már olyan szintre emeltek hogy lelegzet elálító.

Ja csak hogy majd ezeket 20-30 netán 40 év múlva látunk illetve használunk majd rendszeresen olyan természetes modon mint most a mobiltelefont..

Egy két érdekesség:Őntisztuló anyagok(ruházat), gondolat érzékelő rendszerek, holografikus megjelenítők.És ezer egyébb különféle dolog.Új anyagok felkutatás.És az atom részecskék ütköztetéséből való energia kinyerésről/befogásáról még nem is beszéltünk.Mert az a fő profilja a srácnak.

Amikor rákérdeztem milyen hazajönni Genfből(5-6 hónapokat tölt kint a bázison olyan mint egy város a városon belül) csak annyit mondott mintha primitív elmaradatott világba jönne vissza.Külön szoknia kell ezt a "elmaradott primtív világot" mert így fogalmazott mert amit kint megszokott fejlett technikai kisegítést a mindennapokban az itt neki hiányzik és ezáltal a mindennapjai sokkal nehezebbek azok nélkül a használati tárgyak és anyagok nélkül amikről mi nem is tudjuk hogy léteznek.

A másik és ezt csak kis betűvel írnám a lézer fegyver mint erődemonstrációs/brutális pusztitó hadifegyver már létezik egy jó ideje és be is szerették volna vetni az amerikaik de a tudosok nem hagyták :kiraly: Túl brutális és embertelen ahogy a srác fogalmazott az emberből nem sok minden marad

Van benne valami, mi meg a hülye "egyenáramú kábelekkel erőlködünk"! (nem az én szövegem volt, hanem egy villamosmérnöké, más idézte néhány hsz-al ezelőtt, de nagyon ideillőnek érzem.)

Laser, meg fegyver stb.: "A szike életet menthet a sebész kezében és életet olthat ki a kocsmában!" Attól függ, mire használjuk.

Vendég

Kábelezzünk

[OFFTOPIC]

"Einstein a kissámlira se tudott volna fölállni, ha nincs előtte Newton." :kiraly:

Vendég

Kábelezzünk

Nagyon offtopik!!!

A másik és ezt csak kis betűvel írnám a lézer fegyver mint erődemonstrációs/brutális pusztitó hadifegyver már létezik egy jó ideje és be is szerették volna vetni az amerikaik de a tudosok nem hagyták :kiraly: Túl brutális és embertelen ahogy a srác fogalmazott az emberből nem sok minden marad

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Melyik tankönyvekre gondolsz? A 100 évvel ezelőttiekre, a mostaniakra, vagy a 100 év múlva kiadandóakra? Igen nagy különbség mutatkozik a tartalmukban.

Hát én nem ismerem a 100 évvel ezelőtti tankönyveket, de akkor belinkelnél róla pár oldalt, hogy pontosan mi nem igaz onnan?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11335
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Melyik tankönyvekre gondolsz? A 100 évvel ezelőttiekre, a mostaniakra, vagy a 100 év múlva kiadandóakra? Igen nagy különbség mutatkozik a tartalmukban.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”