Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 76

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: bordor »

Köszönöm, megpróbáljuk.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3755

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

bordor írta:
2024.10.22., kedd 16:09
Ha valaki vállalni tudná, jó lenne. Privátban elérhetőséget kérnék akkor. Köszönöm.
Meg kellene keresni Bese Attilát esetleg, nem kizárt, hogy tud segíteni.

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha valaki vállalni tudná, jó lenne. Privátban elérhetőséget kérnék akkor. Köszönöm.

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég

Igen, volt is már szerelőnél, de gondolom, ehhez a részhez nem értett...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 703

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

bordor írta:
2024.10.21., hétf. 19:23
Ez megvolt. Biztosan a dac.
Ok, így a ráolvasás és egyéb amatőr, DIY módszerek nem segítenek, kénytelen leszel profi segítségét igénybe
venni. Mivel az USB működik, esetleg kereshetsz SPDIF -> USB konvertert. Ez elég ritka. Egy megfelelő külső
hangkártya is segíthet, de ekkor meg kell gép. Egyéb most nem jut eszembe.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég

Ez megvolt. Biztosan a dac.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

bordor írta:
2024.10.21., hétf. 17:02
Ha a kábel és a csatlakozások ellenőrzése nem segít?
Akkor el kell dönteni, a forrás vagy a DAC a ludas, annak kicsi a valószínűsége, hogy mindkettő. Próbára
kérj kölcsön egy másik konvertert, esetleg forrást, vagy vidd el valahova, ha van rá mód.

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha a kábel és a csatlakozások ellenőrzése nem segít?

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

bordor írta:
2024.10.21., hétf. 10:27
Szakértő segítségét kérném egy jelenséggel kapcsolatban. Egészen jó hangú dac (típust nem említem, mert ha el kell adni, ne tudják 🥸) aes és koax bemeneteken véletlenszerűen "klattyog" lejátszáskor. A hardver rész, tehát maga az eszköz. Néha teljesen bevadulva, néha egyáltalán nem. Usb bemeneten nincs ilyen, optikain nem volt próbálva.
Ha maga a hardver "klattyog", az valószínűleg a némító jelfogó, ami meghúz az SPDIF szinkron elvesztésekor.
Tehát még mielőtt beveted reclock fegyvert, érdemes egy másik digit kábelt is kipróbálni, és ellenőrizni a
csatlakozások jóságát.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

bordor írta:
2024.10.21., hétf. 11:21
Köszönöm szépen. Ezt a reclockot hogyan lehet elvégezni?
Az nem opció. A nagyobb, komolyabb és persze drágább DAC-okban ez néha előfordul. Feladata az input SPDIF adatfolyam pufferelése egy shift memóriába, majd egy pontosabb, hőstabilizált clockkal lépteti ki onnan. Ez nem barkács művelet.

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszönöm szépen. Ezt a reclockot hogyan lehet elvégezni?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

bordor írta:
2024.10.21., hétf. 10:27
Szakértő segítségét kérném egy jelenséggel kapcsolatban. Egészen jó hangú dac (típust nem említem, mert ha el kell adni, ne tudják 🥸) aes és koax bemeneteken véletlenszerűen "klattyog" lejátszáskor. A hardver rész, tehát maga az eszköz. Néha teljesen bevadulva, néha egyáltalán nem. Usb bemeneten nincs ilyen, optikain nem volt próbálva.
Ehhez hasonló jelenséget okoz az, amikor a forrás készülék SPDIF-jében az órajel, a forrás készülékben az oszcillátor frekije erősen eltér alap frekvenciában. Erre jön rá a jitter is. Ezen néha segít a DAC-ban a recklock, de az is csak egy határig.

bordor
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

suminator968 írta:
2024.10.18., pén. 18:09
Én is nézegetem már egy ideje ezt az opciót, de amiket el tudnék képzelni a rendszeremben, az még használtan is több milliós kategória. Olcsóbbat nagyon nem találtam. Sokak unszolására meghallgattam végül egy Eversolo DMP-A8-ast, ami 1M alatt van, de sajnos hamar kiderült, hogy az sem az, amit keresek.
Azért azt sem árt figyelembe venni, hogy valamiért az A8 vagy 3 napig melegszik be. Számomra is meglepő volt, hogy mikor vissza kaptam, kb 3. nap kellett, hogy elkezdjen zenélni. És fontos! Csak Roonal mutatja meg a hangi tudását! Tidal appról csak háttérzene!
[/quote]

Nem olyan meglepő, kb minden új dolog (alkatrész) bejáródási ideje 70-200óra között van. A 200óra azért elég ritka, de 100óra járatás szerintem az ajánlott minimum mielőtt bármiről nyilatkoznánk vagy döntenénk.
Egyébként ez nem csak az új dolgokra vonatkozik, hanem a több éve szekrény mélyén pihenő, neadjisten a már több évzizede pihenő vintage cuccokra is.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Én is nézegetem már egy ideje ezt az opciót, de amiket el tudnék képzelni a rendszeremben, az még használtan is több milliós kategória. Olcsóbbat nagyon nem találtam. Sokak unszolására meghallgattam végül egy Eversolo DMP-A8-ast, ami 1M alatt van, de sajnos hamar kiderült, hogy az sem az, amit keresek.
[/quote]

Azért azt sem árt figyelembe venni, hogy valamiért az A8 vagy 3 napig melegszik be. Számomra is meglepő volt, hogy mikor vissza kaptam, kb 3. nap kellett, hogy elkezdjen zenélni. És fontos! Csak Roonal mutatja meg a hangi tudását! Tidal appról csak háttérzene!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1429

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

pjm írta:
2024.10.17., csüt. 09:11
Azért nem adtam meg a határt mert fordított volt a kérdés, miszerint mi az ami már hozza azt a kategóriát
Igazából én azt gondoltam, hogy pl egy topping e70 vagy valami hasonló már tudhatja, ha igaz, hogy akkora fejlődés volt e téren.
Ami a hrt dinaikáját illeti, ez eléggé jellemző az usb megtáplálás esetén, tehát nem egyedi.
Az heed ajánlást köszönöm.
Nem tudom, mi az elvárásod de egy ideje hallgatok nagy megelégedéssel egy Metrum Octave II Nos dacot.
Nagyon - nagyon semleges, természetes, kiegyenlített hangú darab.

Hírdetnek egyet vagy fél éve 150 - ért, szerintem nagyon megéri az árát.
Biztos ki lehet próbálni...

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 329

Hozzászólás Szerző: pjm »

Azért nem adtam meg a határt mert fordított volt a kérdés, miszerint mi az ami már hozza azt a kategóriát
Igazából én azt gondoltam, hogy pl egy topping e70 vagy valami hasonló már tudhatja, ha igaz, hogy akkora fejlődés volt e téren.
Ami a hrt dinaikáját illeti, ez eléggé jellemző az usb megtáplálás esetén, tehát nem egyedi.
Az heed ajánlást köszönöm.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: merida »

pjm írta:
2024.10.15., kedd 17:41
mishow írta:
2024.10.15., kedd 10:20
nem csak a HRT-ket kellene ismerni, hanem a mai, főleg chi-fi kínálatot is. Valószínűleg ezek között a halmazok között lehet túl kicsi az átfedés gondolkodik.gif
Nem mondtam, hogy csak kínai érdekel... De a válaszod elmond valamit, ami már a jelen. Nemigen van már más a megfizethetőbb ársávban, csak a kínaiak. Meg a Schiit. Meg még elkapható az Arcam.
Mindegy, az a lényeg, ha utána karok járni be kell mennem a HRT-vel a muzixba. Gondolom. gondolkodik.gif
Amúgy meg itt a megoldás: viewtopic.php?f=31&t=207824&p=2903534&h ... d#p2903534
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Hozzászólás Szerző: merida »

pjm írta:
2024.10.15., kedd 20:36
fülelek írta:
2024.10.15., kedd 19:26
Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál, de nem feltétlenül. Némelyik chifi dachoz kell egy kis tuning, de olyan is van, amihez nem.
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod. (öreg bácsi meg a zsiráf az állatkertben) Erősítőknél, forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
Köszi! Tippek?
Nem konkrét készülék, ugyan, de tapasztalataim alapján az az Ifi gyártmányai között találhatsz megfelelőt! Esetleg szabhatnál ár határt. Tekintve, hogy az általad preferált HRT dac ugyan felbontásban remek, de dinamikai téren kevésbé acélos.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9107

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tottyi írta:
2024.10.16., szer. 12:52
Vinkler írta:
2024.10.16., szer. 11:27
Alex_Aston írta:
2024.10.16., szer. 11:26

Musicbook Sourcehoz volt már szerencséd?
Nekem nagyon bevált.
És a füles kimenete is remek.
Volt.
Volt valami olyan is ami hangban jo volt de tul draga volt?
Olyat nem próbálok ki otthon, amit nem tudok megvenni. Volt olyan, ami sokkal drágább volt, mint ami most van, de alig-alig szólt jobban az én preferenciáim szerint.
Jelenleg egy Metronome Le Dac van a rendszerbe illesztve.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Vinkler írta:
2024.10.16., szer. 11:27
Alex_Aston írta:
Vinkler írta:
2024.10.16., szer. 11:18

Majd lehet kipróbálok egyet. Az Eversolo hangban sajnos nagyon gyengén teljesített.
Nekem nagyon bevált.
Volt.
Volt valami olyan is ami hangban jo volt de tul draga volt?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
Vinkler írta:

Majd lehet kipróbálok egyet. Az Eversolo hangban sajnos nagyon gyengén teljesített.
Nekem nagyon bevált.
Volt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3462

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vinkler írta:

Nekem nagyon bevált.
Csak a Marantz! :-D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

kaef2 írta:
2024.10.16., szer. 10:52

Jó pár ismerősöm használja a Fiio R9-et aktív hangsugárzókkal (PMC, Danley, stb). Ketten RME ADI-2-ről váltottak rá.
Ár/érték arányban, a maga bruttó 600e körüli árával verhetetlen, szvesz. Full szimmetrikus belül, van analóg és HDMI eARC bemenete is és a kimenetet 2 db 9038Pro DAC csip adja, van hozzá külső gyári lineáris táp is.
Nálam jobban bevált, mint az Eversolok bármelyike.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3755

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Vinkler írta:
2024.10.16., szer. 10:42
mishow írta:
2024.10.16., szer. 08:44
Kieg: Nem véletlenül agyalok egyre inkább az egydobozos (vagy minél kevesebb dobozos) kiépítésen, de ott se találtam még egyértelmű választ az általam reálisan elfogadható árkategóriában.
Jó pár ismerősöm használja a Fiio R9-et aktív hangsugárzókkal (PMC, Danley, stb). Ketten RME ADI-2-ről váltottak rá.
Ár/érték arányban, a maga bruttó 600e körüli árával verhetetlen, szvesz. Full szimmetrikus belül, van analóg és HDMI eARC bemenete is és a kimenetet 2 db 9038Pro DAC csip adja, van hozzá külső gyári lineáris táp is.
Nálam jobban bevált, mint az Eversolok bármelyike.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”