igen. míg az avalonnal használtam, ott kicsit be lehetett támasztani. de igazán elmebeteg műszer és totálisan antifelhasználóbarát. kifejezetten mazoistáknak, hifiperverzeknek ajánlható. de, ha a viccelődést félreteszem, egy borzalmas kar, csák tud valamit, amitől nem érzel késztetést a cserére. ahogy valamelyik teszter írta is, hogy a lemezeit újrahallgatva rájött, eddig negyedik fokozatban autózott. ezzel célzott a zene tempójára. ami gond vele, bármi, ha bekerül a rezgőkörbe, pl egy "lábára" applikálható karlift (mert lehet ilyet venni, hazavágja a hangját, de a teszteken használt bluteches odaragasztás se használ neki) A tűnyomás hajszálpontos beállításához gemkapocsból hajtogattam a kar végére kis ellensúlyokat. ezek századgramokat jelentenek a tűnyomásban. ha ráakasztom a hang mechanikusabbá válik. torzításokat okoz. ez a nagyn ronda nő esete, aki büdös is, meg mindent felborít, összetör, de jól B
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Például nálam.
Ha egy hagyományosabb futóművön lenne az RS, ami egy asztalon áll, ott a könyökén megtámasztható lenne az ember kar.
Például nálam.
De. Ez is rs lab gyártmány, de csak shell. Jspcsik általàban az klydn felfofatású shelleket hasznàljàk
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu

remegő kéz kizáróok...
Azért ez se àlom. A karlift a bal kezem. Már van kidolgozott mozdulatsor, bal kézzel, hogy engedem le a jobbat, amiben a kart tartom
remegő kéz kizáróok...
halfnote.hu
halfnote.hu
Itt nem arról van szó, hogy egy hagyományos karra Rotary - szerű tunning Shell - t szereltek ?
Még jobban megnézve úgy tűnik, mintha egy hagyományos Shellre utólag szerelték volna fel a kis forgózsámolyt.
Még jobban megnézve úgy tűnik, mintha egy hagyományos Shellre utólag szerelték volna fel a kis forgózsámolyt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.01.06., szomb. 00:38-kor.
Van benne valami bájos bumfordiság, a kezelése sem egy tragédia, a Tangent - hez képest.
Jó fej ez a kar. Ha nem lenne a Tangent, nagyon el tudnám képzelni a Rock - on.
Van benne valami bájos bumfordiság, a kezelése sem egy tragédia, a Tangent - hez képest.
Nekem ez a fura hogy nem terjedt el. Ennek a klasszik sme felfogatása van. Szerintem már nem gyártják. Ebayn láttam egyet 270e körül, de nem tudom, mennyire müködik jól, normál csapágyrendszerrel...

halfnote.hu
halfnote.hu
Lőttem egy fotót. Nálam itt, beng van teljesen ag ellensúly. Zyx és hana is. Jóformán a cserekor hozzá se kellett nyúlni, persze, elpiszkáltam
Voltak jó dolgai, de Max-nak is épített erősítőt, xal benne volt a körforgásban. Sokàig angliában élt. Báár, szerintem sok köze nem lehet a japcsiknak hozzá, sose tudni, honnan az ötlet.Rock60 írta: ↑2024.01.05., pén. 23:42Még a nyolcvanas évek elején jártam a Várban az Ostrom utcában, Farkas Péternél.
Ott szórakoztatta a társaságot egy saját fejlesztésű karral, ami a magasságától és a 0 szériás kiviteltől eltekintve kisértetiesen hasonlított az RS - re, különös tekintettel a fejére.
Minden kezdetlegessége és gyermekbetegsége ellenére már akkor átjött a minden más kartól eltérő kvalitása.
Aztán nem tudom, mi lett az ötlete végeredménye, hosszú időre megszakadt a kapcsolatunk.
/ Úgy tűnik, hasonló sorsra jutott, mint az általa kitalált túlmintavételezés nélküli - NOS - dac, ami a kétes kimenetelű kapcsolatfelvétel után a világon előszőr az AN kínálatában jelent meg./
Lőttem egy fotót. Nálam itt, beng van teljesen ag ellensúly. Zyx és hana is. Jóformán a cserekor hozzá se kellett nyúlni, persze, elpiszkáltam
halfnote.hu
halfnote.hu
Még a nyolcvanas évek elején jártam a Várban az Ostrom utcában, Farkas Péternél.
Ott szórakoztatta a társaságot egy saját fejlesztésű karral, ami a magasságától és a 0 szériás kiviteltől eltekintve kisértetiesen hasonlított az RS - re, különös tekintettel a fejére.
Minden kezdetlegessége és gyermekbetegsége ellenére már akkor átjött a minden más kartól eltérő kvalitása.
Aztán nem tudom, mi lett az ötlete végeredménye, hosszú időre megszakadt a kapcsolatunk.
/ Úgy tűnik, hasonló sorsra jutott, mint az általa kitalált túlmintavételezés nélküli - NOS - dac, ami a kétes kimenetelű kapcsolatfelvétel után a világon előszőr az AN kínálatában jelent meg./
Jokesz Anti :)
halfnote.hu
halfnote.hu
Pivotnál, mint az enyém, biztos. Kisebb karon rángatja a kart az ellensúly. Bár nálam ezt a shell kimozogja. Ha feltestem a tűt és még leng a súly, xarik rá, fut szépen és szól gond nèlkül. Egy sima, csapágyazott karnál is lehet problléma szerintem, de kisebbRock60 írta: ↑2024.01.05., pén. 22:34NJ írta :
De jobb szokott lenni a követési képesség amikor az ellensúly tömege is növelhető, így az ellensúly és a függőleges csapágy közötti távolság nem változik, mint a módosítatlan hangkarnál.
NJ.
Álltalában kijelenthető, hogy hasznos a követési képesség szempontjából, ha az ellensúly közelebb van a forgásponthoz ?
halfnote.hu
halfnote.hu
NJ írta :
De jobb szokott lenni a követési képesség amikor az ellensúly tömege is növelhető, így az ellensúly és a függőleges csapágy közötti távolság nem változik, mint a módosítatlan hangkarnál.
NJ.
Álltalában kijelenthető, hogy hasznos a követési képesség szempontjából, ha az ellensúly közelebb van a forgásponthoz ?
NJ.
Ja, azt nem írtam, az ellensúlyt kb 15mm hosszan lehet állítani (előre, hátra). Jelenleg már majdnem legelől van, a forgástengelyhez közel. Nincs értelmezhető effektív kartömeg ezért nincs is megadva és bármit bele lehet tenni, vagyis 20grammig fix, már nem emléxem, milyen ellensúlyok vannak, amit a végére kell aggatni, nehezebb PU esetèn. Xal most legelől van és van követési hiba. A MC Bee robosztusabb PU, azzal kb hátra volt húzva középre az ellensúly, de nem volt követési hiba. Fura ez a kar, de olyan szabadon szól, régebben a Schröder Reference és e között kellett döntenem és ez maradt meg. Ez egy nagyon béna, de K jó hangú kar. Valsz a rotary shell miatt. Nincs az a zyx, amiért cserélném :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2024.01.05., pén. 22:37-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
NJ_ írta: ↑2024.01.05., pén. 21:49Kart kb középen terheltem meg egy M6 anyával, így sz ellensúly kintebb mászott kb 2mm-t. Az van a videón, mibdkettőn. Amikor a shellt terheltem kintebb kellett tenni. Arra egy rézbigyót tettem,ami rezonancia terén kedvezőbb, de ugyanazt csinálta. Ami tuti, a zyx tűszára nagyon kicsi. A hana súlya pár trzeddel több (2, max3), nem olyan difi, ami jelentős lenne, de a tűje elliptikus és az egész (tűszárral)bő kétszer akkora, mint a zyxé. Ezzel a karral a hana mindent letolt a naga 5grammjával (zyx 4,7-4,8). De,ha a kar+zyx együtt ludas, akkor a zyx megyrevox írta: ↑2024.01.02., kedd 23:50Azt azért tudd, hogy plussz súly hozzáadása a hangkarhoz - és ahogy olvasom főleg a headshellhez próbáltad - javíthatja a dinamikát és az alsó frekvencia kiterjesztését, “súlyát”, de ezzel az ellensúlyt is távolabb kell tolnod a hangkar forgócsapjától, ami kontraproduktív is lehet, például a maximális követési képességre.Rock60 írta: ↑2024.01.02., kedd 21:01Ha súlyoznék bármit is, azt mindenképpen a fejszerelvényen tenném, nem a karon. Szerintem ott lenne valami hatása.
Nyilván a konstrukcióból adódóan ennek a karnak izgágább az eleje, mint egy hagyományosnak, a kisebb engedékenységű darabok úgy tűnik, jobban megrángatják.
Ááá, ez a zyx lesz... ez valsz ennyit tud... azt nézem,itt a kar lett súlyozva,de így is xar
(Biztosnak persze nem biztos, hogy észlelsz bármiféle különbséget a követési képességben.)
Ha ezt a hangkar konstrukcioja nem teszi lehetove - nem emlekszem, akkor akar ez is lehet gond a (Zyx + RS) eseten.
(U.i.: nem értek azzal egyet, hogy “ennyit tud a Zyx”.)
Udv., J
>áá, nem, marad ünneplönek
jó az, kb 3 nóta csinálja ezt) Az avalon meg azóta megszólalt. Kicsit igazítottam rajta aztán elkezdett szólni, majd max ezeket azzal tolom. Azon legalább karlift is van
halfnote.hu
halfnote.hu
revox írta: ↑2024.01.02., kedd 23:50Azt azért tudd, hogy plussz súly hozzáadása a hangkarhoz - és ahogy olvasom főleg a headshellhez próbáltad - javíthatja a dinamikát és az alsó frekvencia kiterjesztését, “súlyát”, de ezzel az ellensúlyt is távolabb kell tolnod a hangkar forgócsapjától, ami kontraproduktív is lehet, például a maximális követési képességre.Rock60 írta: ↑2024.01.02., kedd 21:01Ha súlyoznék bármit is, azt mindenképpen a fejszerelvényen tenném, nem a karon. Szerintem ott lenne valami hatása.
Nyilván a konstrukcióból adódóan ennek a karnak izgágább az eleje, mint egy hagyományosnak, a kisebb engedékenységű darabok úgy tűnik, jobban megrángatják.
Ááá, ez a zyx lesz... ez valsz ennyit tud... azt nézem,itt a kar lett súlyozva,de így is xar
(Biztosnak persze nem biztos, hogy észlelsz bármiféle különbséget a követési képességben.)
Ha ezt a hangkar konstrukcioja nem teszi lehetove - nem emlekszem, akkor akar ez is lehet gond a (Zyx + RS) eseten.
(U.i.: nem értek azzal egyet, hogy “ennyit tud a Zyx”.)
Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2159
OK írok! Viszont nem kell vaktában kiválasztani. Éppen ezért érdemes egy sűrűt és egy hígat választani, majd kikeverni a tutit. Ez így a legprofibb, hidd el.zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:18Köszönöm!Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:09Itt találsz mindenfélét. (jó szívvel ajánlom, nagyon tartós)
https://jakomodell.hu/kereses?search=Di ... ption=true
Tipp: érdemes venni hígabbat is és ki lehet keverni az ideális állagot.
Na igen, itt tényleg sok félét lehet kapni, de vaktában kiválasztani az ideálisat...
Ha tényleg jársz erre a hétvégén, akkor ebből az 500 ezresből hozhatnál mutatóba.
Ha biztossá válik, írjj rám privátban, megbeszéljük.
Köszönöm előre is.![]()
Na igen, itt tényleg sok félét lehet kapni, de vaktában kiválasztani az ideálisat...
Ha tényleg jársz erre a hétvégén, akkor ebből az 500 ezresből hozhatnál mutatóba.
Köszönöm előre is.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3315
Köszönöm!Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:09Itt találsz mindenfélét. (jó szívvel ajánlom, nagyon tartós)
Köszönöm előre is.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

Itt találsz mindenfélét. (jó szívvel ajánlom, nagyon tartós)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:07Akkor lehet, hogy az 500k-s lesz az? Nem tudom, majd utánanézek. Ami nekem van, az éppen nem folyik, olyan zselés, krémes állaga van.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:02Tudom, EC-bázis. (azt viszont nem tudom, hogy náluk mi kapható)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:58
Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.![]()
Kis műanyag tégelyben van, de sok info nincs rajta.
Attól tartok, amivel gyárilag kenve volt, az nem biztos, hogy zsír. Teljesen szagtalan, de valami ragacsos anyag, leginkább a Technocol-ra emlékeztetett, még új korában.
Valószínűleg az eresdeti egy nagy viszkozitású szilikon. Már a 60 ezres is alig folyik, az 500k-s pedig olyan mint a ragasztó.
Ha tényleg jársz erre, akkor megbeszélhetjük, hálás lennék!
- zoli73
- V.I.P.

Akkor lehet, hogy az 500k-s lesz az? Nem tudom, majd utánanézek. Ami nekem van, az éppen nem folyik, olyan zselés, krémes állaga van.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 22:02Tudom, EC-bázis. (azt viszont nem tudom, hogy náluk mi kapható)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:58Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.![]()
Attól tartok, amivel gyárilag kenve volt, az nem biztos, hogy zsír. Teljesen szagtalan, de valami ragacsos anyag, leginkább a Technocol-ra emlékeztetett, még új korában.
Valószínűleg az eresdeti egy nagy viszkozitású szilikon. Már a 60 ezres is alig folyik, az 500k-s pedig olyan mint a ragasztó.
Ha tényleg jársz erre, akkor megbeszélhetjük, hálás lennék!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zoli73 2024.01.04., csüt. 22:10-kor.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

Tudom, EC-bázis. (azt viszont nem tudom, hogy náluk mi kapható)zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:58Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:49Milyen viszkozitású zsírt kentél oda?zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Mivel kell "kenni" a karlift dugattyúját?
Ami gyárilag benne volt, az egy ragacsos, színtelen valami, de sajnos már kiszáradt, megkeményedett és ettől felgyorsúlt a dugattyú, nem fékez szinte semmit. Ez a ragacsos anyag adta a tapadást, fékezést.
Kitakarítottam, telenyomtam szilikonzsírral, de ettől még rosszabb lett, most már semmit sem tompít, fékez csak leesik a kar. Végig kell fognom a lift karját, és úgy engedni le. Ez így nem jó.
Ez a szilikonzsíros kenés, a korábban használt Linn kar liftjénél működött, de itt nem. Igaz ennek a dugattyúnak más a felépítése, mint Linn-é, más elven is működik.
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!
Ott ahol lehet ilyet használni, én 60 000, 100 000, 500 000 CST viszkozitásból keverek ki megfelelőt.![]()
Valószínűleg az eredeti egy nagy viszkozitású szilikon. Már a 60 ezres is alig folyik, az 500k-s pedig olyan mint a ragasztó.
ui: én hétvégén lehet, hogy megyek feléd. Szívesen viszek mindenfélét és kedvedre kipróbálhatod.
- zoli73
- V.I.P.

Nem tudom milyen viszkozitású, még a Palotai úti elektronikai alkatrész boltban vettem, tudod, ott a Hollóházi porcelánbolt mellettiben.Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:49Milyen viszkozitású zsírt kentél oda?zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ami gyárilag benne volt, az egy ragacsos, színtelen valami, de sajnos már kiszáradt, megkeményedett és ettől felgyorsúlt a dugattyú, nem fékez szinte semmit. Ez a ragacsos anyag adta a tapadást, fékezést.
Kitakarítottam, telenyomtam szilikonzsírral, de ettől még rosszabb lett, most már semmit sem tompít, fékez csak leesik a kar. Végig kell fognom a lift karját, és úgy engedni le. Ez így nem jó.
Ez a szilikonzsíros kenés, a korábban használt Linn kar liftjénél működött, de itt nem. Igaz ennek a dugattyúnak más a felépítése, mint Linn-é, más elven is működik.
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!
Ott ahol lehet ilyet használni, én 60 000, 100 000, 500 000 CST viszkozitásból keverek ki megfelelőt.
- zoli73
- V.I.P.

FunkFirm FX5XBig írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:34Ha elárulnád milyen karról van szó sokkal könnyebben menne a segítség.zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!![]()
- Voyager
- V.I.P.

Milyen viszkozitású zsírt kentél oda?zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!
Ott ahol lehet ilyet használni, én 60 000, 100 000, 500 000 CST viszkozitásból keverek ki megfelelőt.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Ha elárulnád milyen karról van szó sokkal könnyebben menne a segítség.zoli73 írta: ↑2024.01.04., csüt. 21:16Szép estét mindenkinek!
Ötlet, javaslat?
Köszönöm!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound