A saját ízlését.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11335
- Kapcsolat:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Re: Pc alapú audio lejátszás
Sokaknak van, de ez a fajta összevetés szerintem nem igazán reális, mivel erősen más felhasználásra van kitalálva a két megoldás. Más célból eszünk édes almát, mint savanyú uborkát. Ha PC-re kötött USB DAC a jelforrásod és nincs szükséged streaming szolgáltatásra, akkor a jRiver bőven jó. A Roon inkább hálózati használatra való, vegyes offline és online műsorforrásokhoz, hálózati lejátszókhoz. Bármelyiket lehet szarozni, vagy felesküdni rá, de minek?
u.i.: Fel sem merem vetni, hogy sikerült-e mindkettőt rendesen beállítani.
Érdemes lenne leírnod, hogy nagyjából milyen hardveren használod ezeket a szoftvereket. Én nem használok Roon-t (hanem Jrivert) de nem mindegy, hogy milyen szoftvert milyen hardveren futtatunk.zbiro32 írta: ↑2021.12.05., vas. 20:11Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Az aláírásomban szereplő eszközökkel hallgatok zenét PC-ről.
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)
A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.
Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...
A mostani állapot szerint nagyon nagy az előny a Jriver, és a Foobar javára...
Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?
Ez már nem Neked szól, hanem általában: nagyon nagyot tudok mosolyogni az olyan bejegyzéseken, hogy ez az oprendszer lenyomta a másikat, meg winfos, meg stb. Milyen vason? Mit optimalizált rajta a lelkes hifista?
Az ide beírkálók jelentős rèsze Roon ès Tidal kedvelő.zbiro32 írta: ↑2021.12.05., vas. 20:11Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Software környezet: Dual boot--Win10 Pro (AudioPhil Optimizer), de főleg Win Server 2019 ( AudioPhil Optimizer)
A Win Server 2019 alatt a Roon egy "mosott rongy" hatását kelti, a Jriver sokkal jobb, de még a Foobar is...
Ugyanaz a sorrend a Win10 Pro alatt is, de itt azért nincs annyira jelentős különbség.
Korábban már volt Roon előfizetésem, akkor sem voltam elájulva tőle, most ismét próbálkozom.
Az igazi kérdés az, hogy érdemes ezek után befektetnem egy dual PC konfigurációba?
Javít annyira a hangon?
Tudom, hogy itt a tagok 99%-a a Roon-ra esküszik, de nálam pontosan fordított a sorrend, azért kérdezem...
A tapasztalatodat teljes mèrtèkben osztom.
A Roon egy hulladèk.
A Tidal-ról nem is beszèlve.
Tudom ez így túl sommàs vèlemèny...
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- zbiro32
- Törzsvendég

- Értékelés: 159
Egy kérdésem lenne a nálam tapasztaltabbakhoz.
Javít annyira a hangon?
Javít annyira a hangon?
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Ha a tápolás nem is annyira, viszont abban a felhasználási környezetben nagyon hamar bejáratodna a táp az biztos!
Először cryptomining-re kellene használni, ott hamar visszahozná az árát, aztán jöhet a high-end. 
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Komoly árú kütyü, de a 23 amper 12 Volton 25uV-os szintű zajjal azért valóban nem triviális történet kapcsoló üzem nélkül megoldani, így irreálisnak semiképp nem mondanám az árát. Viszont az opcionális DC kábel 170 Euróért, hmm, hát annak extraprofit szaga van. Bár ha azt nézem, hogy a réz világpiaci ára az egekbe szökött...wittao írta: ↑2021.11.30., kedd 14:01Azért a "THE WORLD’S 1st TRULY 100% LINEAR ATX POWER SUPPLY for high-end audiophiles" kijelentést páran felemelt szemöldökkel fogadták már az első infómorzsák megjelenésekor. Többen is kérdezték, hogy akkor a Pink Faun, TAIKO mit csinált az elmúlt években tápoldalon.
A számok egyébként eléggé attraktívak. 23A-t letolni 12V ágon nem gyenge ilyen megadott zajparaméterek mellett.
Azt még meg kell nézni, hogy miként vezeti át az ember egy másik házba azt a sok DC-köteget.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Ez a nem mindegy...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
A Daphile nagyon jó, amennyiben a számokat vagy komplett albumot a lejátszás előtt beteszi a memóriába, ez persze némi időbe kerül egy album esetén, de megéri.
Van az a pc lejátszás szint, ami felett már más dolgok jobban számítanak. És ez minden hifi összetevőre érvényes. És amikor minden összetevőnél elérkeztünk egy ilyen szintre (az akusztikát is beleértve), akkor a felvételek minősége lesz a választóvíz, Persze, ha az előadás nagyon jó, vagy szép emlékeket idéz, akkor a felvétel minősége se olyan fontos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.11.30., kedd 18:43-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
erre való a virtuális kártya
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Köszönöm!
Akkor nem lesz előfizetésem, sajnos. (maradok a daphile-nál.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2021.11.30., kedd 18:42-kor.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Megadhatod valaki másét is, de egy bankkártya mindenképpen kell az előfizetéshez.
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Meg kellene adnom a bankkártya adataimat, de nem szeretném. Van más módja, hogy előfizessek?tsilver2 írta: ↑2021.11.26., pén. 07:43roon BF
https://land.roonlabs.com/black-friday- ... tm_id=jpeg
Sziasztok! Tudtok valakit ajánlani, aki feltuningolná az Asus Xonar Essence ST (hagyományos PCI foglalatos) hangkártyámat? Gondolok itt quartz cseréjére, kondicsere, külső lineáris táp rákötése megkerülve a kártyán a step-up convertert stb
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Még egy kicsavart opció...
Audioquest is ad 3hónapos kuponokat a Dragonfly dac-okhoz... Ha esetleg másodrendszert építenék, két legyet lehet így ütni.
Audioquest is ad 3hónapos kuponokat a Dragonfly dac-okhoz... Ha esetleg másodrendszert építenék, két legyet lehet így ütni.
Tavaly Black Friday keretében lehetett venni talán 1$ (vagy vmi hasonlóan alacsony áron), 3 havi Roon előfizetést. Ha netán idén is lesz, a tavalyi fiókomra rá lehet tenni, vagy ezek az időszakos akciók csak új felhasználók részére érhetőek el?
- adamthebrave
- V.I.P.

Előtte egy Spring2-esem volt, ahol a népítélet egyértelműen a DSD mellett foglalt állást. A May esetében már jobban megoszlanak a vélemények. Én kipróbáltam mind a PCM-et, mind a DSD-t és az általam összehozott beállításokkal nekem a DSD verzió tetszik jobban.juliush írta: ↑2021.11.15., hétf. 15:05Mivel a Holo May elsősorban egy igazi diszkrét R-2R létrahálózatra épülő multibites DAC, számára a "konyhakész" anyag éppenhogy a PCM lenne. A natív támogatást igérő, állítólag szintén létrahálózatra épülő ún. "DSD moduljuk" számomra továbbra is rejtély, mikor a DSD dekódoláshoz szimpla egyenfeszültégű pulzusgenerátor és kutya-közönséges aluláteresztő szűrő kell csak. Egyik fő szakmai érv mellette épphogy a létrahálózatok linearitási problémáinak az elkerülése lenne!adamthebrave írta: ↑2021.11.15., hétf. 13:52MIndenképpen szeretném DAC-ot "konyhakész" anyaggal etetni, ezért ragaszkodom a DSD-hez.
De hát több dolgok vannak földön és égen, semmint azt bölcselmem álmodni képes!
Ami még várat magára, az a HQPOS kipróbálása. Ez mindenképpen a 3 gépes felállás felé mutat és ott pl. ki tudnám az 1.5Mhz-es PCM-re felskálázott audiofolyamot próbálni. Ehhez custom kernel szükséges, mert a "mezeiek" "csak" a DSD512-t és a PCM768-ot támogatják.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Amennyiben ennyire kivesézted a témát akkor minden bizonnyal jobban értesz hozzá, mint én aki csak egy általad nevezett póni lovacskán ül.robi20064 írta: ↑2021.11.15., hétf. 16:03Forumtarssal mar tobb izben egyeztettunk Audio PC-s lejatszas kerdeskorben, hasonlo dolgokat probaltunk es megosztottuk a tapasztalatokat. Szerintem nagyon is jo uton jar azzal amit eddig csinalt.a.gabriel írta: ↑2021.11.15., hétf. 15:20Ettől függetlenül létezik ennél drágább és olcsóbb Tesla GPU kártya is.robi20064 írta: ↑2021.11.15., hétf. 14:25
Nem mintha az emberek rohannanak majd 2 millios Nvidia kartyat venni, de jobb lenne erdemi javaslatokrol beszelni. A GPU offload jelenleg csak convolution es filterek eseteben segit. Hiaba veszed meg a Tesla-t attol meg nem fog jobban menni az ASDM7v2-es modulacio DSD256-ban, DSD512-be meg egyelore sehogyan sem.
Ha pedig ennyire értesz hozzá, akkor adj a fórumtársnak te értékelhető tanácsot, ami nemcsak DSD256-ban tudja, hanem a DSD512-be, és akár ennél nagyobb felbontásban is.
Egyébként próbáltad, ha már ennyire tudsz mindent?
Ne nekem válaszolj, mert nem érdekel, old meg a problémáját lehetőleg egy két kattintással és a végén veregessed meg a válladat utána.
Ahogy latom, te idejottel nagy arccal es barki is kert toled konkret tanacsot, arra vagy nem reagaltal vagy kitertel a valasz alol. En sehol sem irtam hogy mindent tudnek, de nem szeretem ha valaki csak arcoskodva fossa ki magabol a hulyeseget mint ahogy te is tetted a GPU-s megjegyzessel.
Ha valaha is utana olvastal volna akkor tudnad hogy jelenleg nincs olyan CPU/GPU paros ami DSD512-ben mukodne az EC modulatorokkal.
"Javaslom hogy járj utána ennek az infonak, és csak azután irogassál be."
En meg azt javaslom hogy szallj le arrol a tulnoveses ponirol amin eppen dolongelsz, vagy ha csak ez a stilus megy akkor azt ne itt eroltesd.
Megértettem, és megy megetni, mert éhes szegény!
Maradjunk ennyiben, és sok sikert kívánok a továbbiakban.
Csak, abba gondoljál bele, ha a szoftver tudja, miért nem tudja a hardver?
Vagy biztosan fejlesztettek egy szoftvert amihez nem létezik hardver?
A személyeskedést meg hagyd magadba én is úgy teszem!
Mondjuk ahogy Dopeman mester mondta, tudod csöndben kellett volna tanulni a jóktól.
Ezt már soha sem tudod meg, lehet csámcsogni és acsarkodni tovább!
Ettől függetlenül létezik ennél drágább és olcsóbb Tesla GPU kártya is.robi20064 írta: ↑2021.11.15., hétf. 14:25Nem mintha az emberek rohannanak majd 2 millios Nvidia kartyat venni, de jobb lenne erdemi javaslatokrol beszelni. A GPU offload jelenleg csak convolution es filterek eseteben segit. Hiaba veszed meg a Tesla-t attol meg nem fog jobban menni az ASDM7v2-es modulacio DSD256-ban, DSD512-be meg egyelore sehogyan sem.a.gabriel írta: ↑2021.11.15., hétf. 14:04Régebbi bejegyzést nem tudok bemásolni ide, de 2020.aug.29-n írtam Neked.adamthebrave írta: ↑2021.11.15., hétf. 13:52
La_Valse foórumtársunk egy nagy tudású, végtelenül szerény ember, akitől ez a fórum csak kapott.
Szerintem nem nekem ajánlottad, de érdekes infó. Annó nézegettem a Quadro kártyákat, de sajnos nem tudok eligazodni köztük. Melyiket javaslod?
MIndenképpen szeretném DAC-ot "konyhakész" anyaggal etetni, ezért ragaszkodom a DSD-hez. Próbáltam a Roon saját belső felskálázóját, de az nem közelíti meg a HQP szintjét, így én nem tudok más szoftvert, ami azt csinálná, amit én szeretnék.
Ott anno NVidia Tesla-t javasoltam GPU kártyának.
Értem, hogy miért akarod úgy használni hogy idézlek "konyhakész" anyaggal etetni, de ez egy nagyon drága etetés, és rengeteg mindenek kárára megy.
Ha pedig ennyire értesz hozzá, akkor adj a fórumtársnak te értékelhető tanácsot, ami nemcsak DSD256-ban tudja, hanem a DSD512-be, és akár ennél nagyobb felbontásban is.
Egyébként próbáltad, ha már ennyire tudsz mindent?
Ne nekem válaszolj, mert nem érdekel, old meg a problémáját lehetőleg egy két kattintással és a végén veregessed meg a válladat utána.
Mivel a Holo May elsősorban egy igazi diszkrét R-2R létrahálózatra épülő multibites DAC, számára a "konyhakész" anyag éppenhogy a PCM lenne. A natív támogatást igérő, állítólag szintén létrahálózatra épülő ún. "DSD moduljuk" számomra továbbra is rejtély, mikor a DSD dekódoláshoz szimpla egyenfeszültégű pulzusgenerátor és kutya-közönséges aluláteresztő szűrő kell csak. Egyik fő szakmai érv mellette épphogy a létrahálózatok linearitási problémáinak az elkerülése lenne!adamthebrave írta: ↑2021.11.15., hétf. 13:52MIndenképpen szeretném DAC-ot "konyhakész" anyaggal etetni, ezért ragaszkodom a DSD-hez.
De hát több dolgok vannak földön és égen, semmint azt bölcselmem álmodni képes!
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- adamthebrave
- V.I.P.

Te hogy oldanád meg a lánc eme részét?
Régebbi bejegyzést nem tudok bemásolni ide, de 2020.aug.29-n írtam Neked.adamthebrave írta: ↑2021.11.15., hétf. 13:52La_Valse foórumtársunk egy nagy tudású, végtelenül szerény ember, akitől ez a fórum csak kapott.a.gabriel írta: ↑2021.11.15., hétf. 13:44
Maradjunk annyiban, hogy nem személyeskedtem senkivel, minden egyes esetben csak javaslatot adtam, hogy hol kell keresni a megoldást.
A tapasztalatom személyes tapasztalat, és ott osztom meg ahol akarom, és akivel akarom.
Pontosan az ilyen szavak kifordítása miatt nem tartom érdemlegesre további infók közlését, mert később kifordítják majd azt megint.
Szóval mindenkinek előre!
De, hogy ne sértődjél meg, az általad leírtak alapján azt tudom mondani jó felé haladsz, csak a HQP nem éri meg ezt cécot,
és nem úgy ahogy most használod, pláne nem 2 core húzásával.
Ha jól emlékszem és én javasoltam a HD Plex 800-s tápot éppen neked, és normális Quadro kártyát, nem játékszer 1070-t.
Akkor talán megfogadtad, talán nem, de arra emlékszem a Quadro kártya nem aratott osztatlan sikert, ja mert drága .....
Pedig az abban lévő CUDA magokkal gyerekjáték volna a HQP, és nem kellene digitális zajjal tele szemetelni a gépet.
Szerintem nem nekem ajánlottad, de érdekes infó. Annó nézegettem a Quadro kártyákat, de sajnos nem tudok eligazodni köztük. Melyiket javaslod?
MIndenképpen szeretném DAC-ot "konyhakész" anyaggal etetni, ezért ragaszkodom a DSD-hez. Próbáltam a Roon saját belső felskálázóját, de az nem közelíti meg a HQP szintjét, így én nem tudok más szoftvert, ami azt csinálná, amit én szeretnék.
Ott anno NVidia Tesla-t javasoltam GPU kártyának.
Értem, hogy miért akarod úgy használni hogy idézlek "konyhakész" anyaggal etetni, de ez egy nagyon drága etetés, és rengeteg mindenek kárára megy.